Min dag med Melodi Grand Prix

Pæretærte med marcipancreme

Pæretærte med marcipancremePæretærte med marcipancreme

I sidste uge kom jeg hjem fra en lang dag på TV 2/FYN til et hus der duftede af hjemmebagt tærte – not bad. Vi havde købt en stor pose pærer igennem vores Aarstidernes abonnement og de skulle snart bruges, så Tim havde lavet de fleste af dem til en lækker pæretærte. Jeg vred efterfølgende armen om på ham og fik ham overtalt til at dele opskriften, så den får I her 😉

Pæretærte til 6-8 personer:

Mørdej
150 g hvedemel
100 g smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Marcipancreme
150 g marcipan
100 g flormelis
75 g smør
1 æg
½ dl piskefløde
5-6 modne, bløde pærer

Bland alle ingredienserne til mørdejen sammen til en fast dej (brug eventuelt røremaskine og efterfølgende ælt lidt med håndkræft for at være sikker på at den er godt blandet). Læg dejen i en skål i køleskabet 1 time.

Imens skal selve “cremen” laves; riv marcipan på den grove side af et rivejern og bland det derefter med flormelis. Tilsæt smeltet smør (det må ikke være brændende varmt når I hælder det ned til resten af ingredienserne). Pisk ægget sammen og tilføj det, plus piskefløde til marcipanblandingen.
Skræld pærerne imens I venter på at dejen er færdig med at hvile.

Når dejen har hvilet i ca. 1 time tages den ud og rulles ud. Smør et rundt tærtefad (mit er 23 cm i diameter) med lidt smør og læg derefter dejen i fadet. Sørg for at dejen dækker siderne godt. Hæld så marcipancremen ned i tærtefadet.  Skær pærerne ud i skiver og fyld dem i fadet ovenpå cremen.

Bag tærten ved 200 grader i ca. 40-45 minutter. Servér med en kugle vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche (eller alle 3 ting, hæhæ!).

Tip: Man kan enten drysse lidt ren vaniljepulver eller kanel ovenpå. Vi havde drysset Urtekrams vaniljepulver (ikke vaniljesukker) ovenpå. Det var godt!

Last week my boyfriend made this pear tart. Click on “TRANSLATE” in the top menu to get the reciepe translated to your language!

bloglovin

1 kommentar

  • Søde sager er ælig talt ikke in yndlingsside (I know what you are thinking men når man vænner sig til ikke at spise sødt så er det rigtig )men den der kage ser riiigtig god ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min dag med Melodi Grand Prix