Nye køb fra ASOS' udsalg

Så er sommerferien booket!

Så er sommerferien booket!

Så har vi booket vores sommerferie! Mange tak for alle jeres input og gode råd i indlægget her. Vores valg faldt på det hus, hvor jeg fik udsigten over vinmarkerne. Der er plads til 6 voksne, så vi har kastet ideen ud til lidt forskellige venner for at høre om de vil med.

Grunden til at vi endte med dette hus var en kombination af området (som flere af jer talte godt om!), tidspunktet hvor det var ledig, udsigten og prisen! Vi har booket 2 uger i juli og da nærmest store by er Rom (og vi skal flyve dertil), så tager vi afsted dagen før og får også lige 24 timer i Rom. Jeg glæder mig allerede helt vildt og kommer nok til at bede jer om gode tips til både Rom og området Umbrien, når vi kommer lidt nærmere. Rom har stået øverst på min rejse-bucketliste i mange år, men hver gang vi har snakket om det, så er vi endt andre steder af forskellige årsager. Men nu sker det endelig! (er dog godt klar over at vi overhovedet ikke når Rom på 24 timer, men så må vi komme tilbage 😉 ).
Vi snakker også om at besøge både Siena, Firenze og Pisa – alle byer er nemlig indenfor køreafstand. Men det bliver nok ikke dem alle, så vi må vælge. Det sjove ved Siena er, at Odenses rådhus er en fuldstændig kopi af Sienas rådhus + det er den af disse byer der er tættest på også. Og så har nogle af vores venner faktisk opkaldt deres datter efter denne by, så den føler jeg lidt vi må besøge!

Har I pt gode tips til Orvieto området (især spisesteder eller gode markeder vi kan handle på?) eller et godt hotel i Rom? (sidstnævnte skal være MEGET centralt = gåafstand til alle de store ting)

Huset kan bookes lige her hos Vacasol

We have just booked our summer vacation and this year we’re going to Italy near the city Orvieto! We have booked a house overlooking wine fields and it has a pool.

bloglovin

24 kommentarer

 • Kirsten

  Jeg er kommet en del i Italien, særligt på østkysten. Jeg har også været i Toscana-området, og der er smukt – men det kan absolut ikke sammenlignes med regionerne på østkysten, specielt Abruzzo! Jeg har virkelig tabt mit hjerte til den del af Italien. Det er her man virkelig finder det autentiske Italien, og på trods af det, er der INGEN turister! Parco Nationale Del Gran Sasso er et fantastisk naturområde med vilde heste og ulve. Abruzzo har, efter min mening, det hele: Fantastiske små og charmende gamle bjerglandsbyer (f.eks. Santo Stefano di Sessanio), den bedste mad på små, lokale agriturismo’er, afsondrede klostre, historie, høje bjerge, vinmarker, strande, smukke byer og gode priser!
  Så hvis jeg skal komme med ét råd: Kør mod øst, når I er dernede. Jeg garanterer fantastiske oplevelser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for tip, men da vi har en lille datter som nok ikke er med på de lange køreture, så tror jeg at vi gemmer østkysten til en anden gang, hvor vi er lidt tættere på 🙂 Vi er nemlig klart tættest på vestkysten 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liz

  Would love to go there this summer!!

  http://hashtagliz.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  I skal klart vælge Firenze frem for Pisa, jeg har arbejdet i Firenze, og det er en fantastisk by! Tog også et smut til Pisa en weekend, men må i drømme at jeg ikke var vitterligt imponeret over byen, vi så tårnet og tog i stedet videre til Viareggio som til gengæld er ret fed og har lidt Cuba over sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi overvejer bare at nappe Firenze på en seperat ferie dertil istedet, hvor Pisa måske netop er sådan en by man sagtens kan få “overstået” på en eftermiddag. Det var ihvertfald vores tanke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   I kan sagtens overstå Pisa på en eftermiddag 🙂 Jeg ved ikke hvor meget i har været i Italien, men husk siestaen midt på dagen hvor alt er lukket 🙂 Og Firenze ville være en fed destination til en seperat ferien, der er virkeligt meget at se, og den er svær at overstå på en dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis – så tror at vi gemmer Firenza! Siesta lyder lige som Spanien – og der har jeg været en del 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var på ferie i to uger til Pisa – varmt og gode tomater, men temmelig kedelig by. Der er ikke så meget andet end tårnet. Firenze er tilgengæld rigtig charmerende og historisk. Vi besøgte også den lille by Lucca, som også ligger deromkring, den syntes jeg også var ret fin.
  Det ser helt fantastisk ud med den udsigt, den er jeg lidt misundelig på! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Siena er en smuk by 🙂 Firenze er helt klart mere spændende end Pisa, når man har set tårnet i Pisa, er der ikke så meget mere (eller også var det bare fordi det var drønvarmt, da vi var der). Men jeg har været i Firenze flere gange på dagsture, og kunne sagtens finde på at tage tilbage. Verona er bestemt også et besøg værd – men jeg har ikke lige styr på geografien 😉 Rom husker jeg også som et særdeles varmt besøg i sommerheden – men en by jeg gerne vil tilbage til, når det er knapt så varmt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Verona ligger helt oppe omkring Venedig så der er ret langt! Og vi søger byer til en endagstur, så Pisa lyder perfekt der. Som jeg skrev til en af de andre så tror jeg hellere vi vil gemme det til en separat ferie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   I forhold til Rom om sommeren vil jeg sige, at I ikke skal lade jer afskrække af folks ord om varmen. Jeg var der selv forrige år midt i sommerferien, og nok var det varmt, men det var ikke uudholdeligt – og nu da I har chancen, synes jeg KLART I skal tage at besøge Rom, for det er uden tvivl én af Europas mest fantastiske byer! Kan for øvrigt anbefale denne lille, hyggelige og autentiske perle af en restaurant i Rom: http://www.daenzoal29.com, som vi fik anbefalet af den lokale kvinde, som vi lejede vores lejlighed af. Det var noget af det skønneste mad, jeg nogensinde har fået i Italien og jeg har så tit ønsket, at jeg kunne tage tilbage dertil!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har desværre ingen tips, da jeg kun har været i Italien en enkelt gang ved Gardasøen, så jeg vil bare sige: hold kæft hvor ser det skønt ud og hvor lyder det helt perfekt med to uger!Jeg glæder mig til at kigge med fra sidelinjen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Firenze er fantastisk! Jeg var på kunstrejse med min klasse sidste år, hvor Firenze var en af destinationerne. Smuk by, flotte kirker, god stemning og alt for mange unge på druk-studietur (da vi var afsted), kan klart anbefale Firenze! Er lidt jaloux over, at du skal til Italien.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharina Pedersen

  Siena er en virkelig hyggelig by. Meget middelalderagtig. Den er dog meget bakket, så pak en “let” klapvogn til Bella.
  Rom er fantastisk – men dog ret varm i juli måned. Kan dog anbefale et fantastisk issted 😉
  Pisa kan overstås på en dag – tårnet er det mest interessante.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Godt valg! Jeg elsker Rom. Hotel ISA er rigtig godt og de har den fineste udsigt: http://www.hotelisa.net/en

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har været i Pisa og Siena, da jeg var yngre. Pisa husker jeg ikke som noget særligt foruden tårnet. Siena derimod husker jeg som en vildt charmerende og smuk by.

  Jeg har været i Orvieto forrige sommer, hvor jeg boede i en lille italiensk landsby, Schoppieto, som ligger forholdsvis tæt på Orvieto, og også derfor jeg besøgte byen. Orvieto var meget lille og fin (flot kirke/plads). Mellem Scoppieto og Orvieto var der en del sagraer (festivaller med forskellige temaer). Dem jeg nåede at være på var mad festivaller. De løb over flere dage, og så kunne man spise autentisk italiensk mad/vin/kaffe ved lange borde. Når mørket faldt på dansede alle italienerne (der var live band i bedste Johnny Rimer goes Italian stil), og der var noget helt særligt over den dejlige, hyggelige og festlige stemning. Børn løb frit og legede mens de voksne enten drak vin/snakkede ved borderne eller tog sig en sving om på dansegulvet. Ved desværre ikke hvad de her sagraer hedder/hvor de præcist ligger, men prøv at google sagra Umbria, så burde da komme noget op som I kan gå udfra. Ellers spørg på turistkontoret i Orvieto.

  God tur 🙂 Jeg skal selv til Rom for første gang, og glæder mig som en gal

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej tusind tak! Super fede og brugbare tips!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Skrev tidligere men kan ikke se at det er dukket op. Nå. Hotel Isa er rigtig godt og har en fantastisk udsigt; http://www.hotelisa.net/it

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vedrørende Hotel i Rom så kan jeg også anbefale denne lejlighed i Rom via airbnb. Beliggenheden fås ikke bedre, da den ligger i det historiske område 1 min gang fra Pantheon. Den ligger dog på fjerde etage og det kan måske være et problem med barnevogn, selvom der var et lille gangareal ved hoveddøren. Men der er en fed tagterasse! 🙂
  https://www.airbnb.ca/rooms/1442977

  Og Siena er så flot en by!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Som mange andre har nævnt, kan Pisa nemt overståes på en enkelt eftermiddag 🙂 Lucca er også en meget smuk by, der klart bør ses! Og som en anden læser også har nævnt: Viareggio/Torre del Lago – lækre strande og megahyggelig stemning 😀 god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Åh Siena, jeg har tabt mit hjerte dér! Jeg arbejde i Siena i sommeren 2011 og det er virkelig en skøn by med dejlige mennesker!
  Men det jeg ville sige var at der ligger et super godt outlet med alle de store mærker et sted mellem Siena og Firenze, dog er det kun et sted man tager hen hvis man har en bil til rådighed, ellers er det ret besværligt 🙂
  Udover de mærker du ser på hjemmesiden er der også en Prada 🙂

  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Jeanett. Linket til huset virker ikke længere – hvilket jo giver god mening, men hvordan fandt du huset dengang? Jeg bliver altid så inspireret af dine rejser!! Og jeg håber også at i har en dejlig ferie nu.
  Kh Sars

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg fandt det, da jeg surfede rundt hos Vacasol. Men jeg kan se, at Vacasol gik konkurs sidste år – ærgerligt, fordi de havde virkelig mange fine ferieboliger!
   Tak, det er jeg glad for at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye køb fra ASOS' udsalg