Tirsdagsønske #39

Små børn og sommertid?

Små børn og sommertid?Små børn og sommertid?rSmå børn og sommertid?

Reklamelinks markeret med *

Mini a Ture anorak jakke HER* – Mini Rodini kjole HER*

Børn og sommertid – argh! Nu har vi i en måneds tid haft et “problem” med B, når hun skal puttes. Det startede efter at vi skiftede til sommertid og vi derfor fik sene solnedgange og lyse nætter. Hun nægter simpelthen at sove før ca. kl. 21-21.20 ligegyldigt hvornår vi går igang med putningsritualet (det giver ingen effekt om vi starter kl. 19.30, 20.30 eller 21). Hun sover så til gengæld også længere om morgenen. Før vågnede hun omkring kl. 6.30 og nu er den 7.30-8.00 (i hverdagene skal vi vække hende for at vi kommer afsted til tiden). Vi har mørklægningsgardiner i det rum hun sover, men det hjælper åbenbart ikke det store (eller også ville hun bare gå endnu senere i seng… who knows!). Vi er lidt trætte af at det er så sent at vi først får “voksentid”. Jeg arbejder typisk på bloggen om aftenen og hvis vi også gerne vil se en film eller afsnit af vores serier, så vores tid pludselig meget voldsomt forkortet om aftenen.

Er der andre af jer der har samme problem med jeres børn og sommertid? Hvad gør I for tiden? Skal man eventuelt bare acceptere, at sådan er det så længe det er så lyst om aftenen? Måske vi alle bare skal “smage på sommeren” som B her 😉

After we changed to summertime and the sun doesn’t set until 9 pm then we’re having drouble getting our daugther to sleep at her normal bedtime. What do you guys with children do?

bloglovin

21 kommentarer

 • B

  Nu er det efterhånden 2 år siden vi sad i den situation herhjemme. Men så vidt jeg husker havde vi samme “problem” med vores søn. Han sov dog i tremmeseng, så han blev lagt omkring kl.19 og så måtte han holde fest i sin seng til han ville sove. Han lå ofte og sang og snakkede og det affandt vi os bare med.
  Jeg tror mange børn er styret af dagslys – vores søn på nu 3 ½ år står helst tidligt op, også i weekenden. Dvs han ofte kommer ind kl.6.15 og fortæller at nu er solen stået op og det er morgentid. Nu kan vi heldigvis smide en dvd på og lige få en time til halvanden mere. Det er rart. Men da han havde B’s alder var til tider lidt hårdt om morgenen, men så tog vi en lur når han sov lur. Og ellers skiftedes vi til at sove længe og den anden så et eller andet morgentv med ham i weekenden.

  Den eneste “trøst” eller gode råd jeg kan give er: det meste er heldigvis faser med børn og jeg håber for jer at I snart kan få B til at sove. Jeg kan ingen hemmelige tricks, desværre.

  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Jeg kan desværre ikke hjælpe, da jeg endnu ikke selv har børn…
  Men åh, hvor er lille B dejlig! Og faldt lige over, hvor nuttet det er, at I simpelthen skal vække hende om morgenen (forestiller mig altid vilde små børn, der løber rundt, FØR forældrene står op haha).
  Elsker dine små videoer af hende på Instagram! Kan vi ikke få nogle flere af dem – evt. hvor vi hører hende sige lidt småord, eller hvor I vækker hende? Lyder sååå sødt – bliver helt skruk 🙂

  Haha undskyld mit småtossede indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi synes også det er alt for cute, når vi skal vække hende. Hun ligger og grynter af os, og gider tydeligtvis ikke op 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er pædagog i en vuggestue, så søvn er noget jeg er vant til at diskutere. Der er rigtig mange meninger og holdninger, og de fleste af dem har rødder i traditioner og kulturer, men man er efterhånden også begyndt at forske på området (omend det stadig ikke er en eksakt videnskab).
  Her er et par links, som jeg håber kan hjælpe lidt:

  http://sundhedsplejersken.dk/Born/Artikler-om-born2/Sundhed-og-miljo/Sov-mit-barn—Om-at-flytte-pa-sovetiden/

  http://videnskab.dk/krop-sundhed/sadan-far-dit-barn-sunde-sovnvaner

  http://ann-e-knudsen.dk/uf/80000_89999/80327/bddfd0e56009e23b9c40b57530552245.pdf

  http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=27454

  Som fagperson, vil jeg dog altid anbefale at tage 100% udgangspunkt i det enkelte barns behov. Held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hej Louise, mange tak for din kommentar! Super fine artikler, men jeg synes ikke helt der er noget der passer på vores situation. Vi har faste puttetider og ritualer i forvejen, men det er bare pludseligt sket efter aftenerne blev lyse at det tager 1,5 time at putte istedet for 30-40 min. Vi har ikke ændret på noget vi gør. Det er simpelthen lyset der driller os. Du har ikke et konkret råd i forhold til de ting jeg fortæller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Tage hende op kl. 06? og starte dagen der?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Har du mørklægningsgardin i værelset?
  Det bruger vi stadig med god effekt på vores piger på 7 og 11 år.
  Vh. Rike

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Yes, det har jeg også skrevet i indlægget at vi har 😉 Tror også de er gode givet ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Heldigvis reagerer vores datter (3,5) ikke på sommertid udover hun vågner en time tidligere, men det gik over efter påsken.
  Når I har faste sovetider normalt, så ville jeg holde fast i dem, og vække hende til normal tid om morgenen, jeg er stor tilhænger af faste rutiner, så jeg ville holde fast i dem, det har altid virket for os, samtidigt med at jeg messer ‘Det er bare en fase’ 😉
  Heldig har øglens faser aldrig varet mere end en uge.
  Vi er selv i gang med en lille fase, der hedder nyt værelse med ny seng = vågner kl 3 om natten for at tisse og få en tår vand. Ikke det værste der kunne ske, men jeg kan ikke falde i søvn igen, godt jeg har barsel, og kan få en lur op af eftermiddagen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett
  Vi have samme problem, og vi har med succes fået vendt det ved lidt forskellige tiltag.
  Først og fremmest tog vi udgangspunkt i vores barns rutine og indstillede os på, at det måtte ske i etaper.
  Vi besluttede, at vi ville forsøge at rykke det et kvarter af gangen.
  Som du også skriver i har, så har vi også en fast putterutine, og dem holdte vi stringent fast i. Dog stoppede vi med de vildere lege efter maden, og brugte tiden med bøger og bamser. Imens vi læser ruller jeg gardinerne for i stuen, så hendes naturlige melatoninproduktion kan få gode betingelser (Melatonin = Søvnfremmende hormon som bliver udskilt ved mørke). Så i bad. Vi har et badeværelse uden vinduer, og når vi er halvvejs i badet slukkes lyset. Hun synes som regel, at det er sjovt, og begynder hurtigt at gnide sig i øjnene. Hun ved præcis, hvad der skal ske.
  Så nattøj og i seng med bamsen og så synger vi.
  På det her tidspunkt er hun mere end klar til at sove.
  Det er altså vores rutine. Jeres kan se helt anderledes ud. Pointen er bare, at man hjælper hende med at udskille hormonet, som gør hende døsig ved at dæmpe belysningen, og napper et kvarter af rutinerne hver anden dag ca.
  I dag er det ikke nødvendigt mere, og hun har omstillet sig til sommertid.
  Håber, at det måske kan inspirere 🙂
  Pøj pøj med det!

  Hvis du forsøger, så lad mig vide, om det hjælper.

  Vh. Stine (Sygeplejerske)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hvornår på dagen sover B til middag og hvor længe?
  Tænker om man måske kunne korte middagsluren lidt af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Der sover hun ikke særlig længe. Ca 1,5 time.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Bøg-Skov

  Hej miss Jeanette.

  Vi har samme problem med vores søn, der lige er fyldt to.
  Vi ligger ham i seng samme tid hver dag, og står op samme tid hver dag.
  Men han bruger cirka 1-1,5 time at falde i søvn.
  Han er ikke ked af det, men ligger og leger, indtil der bliver lidt mere mørkt.
  Vi håber bare at det tager noget tilvænningstid, og prøver at holde fast i de faste tider.
  Held og lykke. Håber at det snart lykkes med Bella.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Vi havde samme problem sidste år med vores søn… Shit sommertid stinker 😉 vi blev nødt til at tape/fastgøre mørklægningsgardinet så der ikke kom en eneste stribe lys ind… Og så nedtrappede vi eftermiddagsluren for tilsidst helt at droppe den. Føler med jer – hold ud, det går forhåbentlig i sig selv igen;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha det kan være vi også skal til at lege med tape 😉 Synes bare hun er for lille til at droppe eftermiddagslur.
   Og tak, vi håber det bliver bedre. I aften gik det ret fint, men det kan jo være at det er en enlig svale 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min datter er præcis lige så gammel som B, og du kan nok ikke bruge til noget, at der ingen problemer er med at putte hende. Hun har ikke mørklægningsgardin på sit værelse (der er et alm dobbelt gardin). Ved ikke om det kunne gøre en forskel at prøve uden? Om dagen lurer de jo også i lys. Mørklægningsgardinet kan så trækkes ned i løbet af aftenen så lyset ikke vækker hende for tidligt.
  G sover ca kl 20 og det tager ca 10 min at putte hvor en af os bare sidder ved siden af hende og holder lidt i hånd. Intet kunstigt lys, sang eller højtlæsning. Jeg tror det er rart for hende at hun kan ane os pga den anelse lys gardinet lukker ind.
  Det er nok det eneste der er anderledes her, men i kunne jo prøve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg har ikke noget godt råd, for vi har altid haft sammen problem med vores datter og til sidst accepterede vi bare at hun var et B- menneske. Det tog ofte en time (eller mere) før hun faldt i søvn – hun var ikke ked af det – men ville bare ikke ligge sig ned og sove. Hun er tre år og 4 måneder nu og sover derfor sjældent til middag mere. Det betyder at hun nu ofte sover mellem kl 19 – 19.30 og sover næsten 12 timer – det er så skønt at få sin aften tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Kjølhede

  Elsker at hun slikker på mælkebøtten, som var det en is! Dejligt sommerbillede – anderledes, men fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  Jeg har ikke nogle børn, men jeg har et mørklægningsgardin, og det har jeg haft, siden jeg var lille. Mit indspark i denne tråd er at jeg den dag i dag, på ingen måde kan falde i søvn hvis der er lys i et rum, som følge af, at jeg altid har været vant til at sove i fuldstændig mørke. Det vil altså sige, at jeg ikke kan falde i søvn, hvis der kommer lys ind fra siderne af mørklægningsgardinet. Så uden at have nogen som helst forstand på hverken børn eller mørklægningsgardiner vil jeg bare sige, at det måske ikke altid er godt, at “skåne” sine børn. Forstå mig ret, selvfølgelig skal man finde en løsning til sine problemer, men løsningen med at tape gardinet til kan MÅSKE give bagslag 🙂 God aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kender jeg alt for godt. Det samme sker ved hver sommertid hjemme hos os. Jeg har tre børn på 3, 4 og 8 år så, jeg har efterhånden været igennem det et par gange. Jeg har desværre ikke noget superråd andet end at holde ud. Det med voksentiden er også et stooort emne herhjemme i disse uger, men af erfaring ved jeg, at der går 1-2 måneder før mine begynder at sove “normalt” igen. Desværre reagerer de ikke på vintertid, men det ville måske alligevel næsten være det værste, hvis de begyndte at stå tidligere op?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] på udsalg året før. Bare et lille tip herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagsønske #39