Afslapning i det italienske

Bloganbefaling: Chateau de Gudanes

Bloganbefaling: Chateau de Gudanes

Som I måske har lagt mærke til før, så bliver jeg virkelig inspireret, når folk bare kaster sig ud i ting og følger deres drømme. Min største frygt er at sidde gammel, og tænke “jeg leve et trygt, men kedeligt liv”. Ikke at jeg gerne vil leve “utrygt”, men jeg synes det er fedt når folk tager chancer og gør noget vildt for at opnå noget fantastisk.
Og fantastisk er lige præcis hvad denne australske familie har gang i. De købte for to år siden et fuldstændig faldefærdigt slot i det sydlige Frankrig. Slottet var faktisk kort forinden blevet klassificeret som en “ruin” af de lokale myndigheder. Gulvene var faldet sammen, der var store mug- og rådskader mange steder. Vind og vejr havde sat sit præg på bygningen. Planen var at de ville sætte det hele i stand, men det krævede en byggetilladelse, da slottet har historisk værdi. Den fik de først her i efteråret, så de kunne først starte på restaureringen af det franske slot fra 1700-tallet.

Det fedeste er, at moderen i familien blogger om det hele undervejs. Hun lader os komme med i mange af deres beslutninger, de ting de opdager (de har fundet en lille dagbog, en barnesko, gamle breve, potteskår og meget mere) og selvfølgelig før- og efterbilleder. Det er så omfattende, hvor meget der skal laves, men de knokler virkelig. Moderen er i Frankrig fuldtid og er torvholder på hele projektet imens faderen og børnene stadig bor hjemme i Australien, hvor han stadig har arbejde (de kommer dog på besøg ret ofte). Hun bor endnu ikke på slottet, da det simpelthen ikke er muligt endnu. Hun virker bare så sød og man kan tydeligt mærke igennem hendes blogindlæg, at hun virkelig er faldet for slottet. Det er blevet hendes baby. Der blevet også lagt megen energi i, at sørge for at bevare så meget af den originale stil og endda også det gamle tapet i flere af rummene. Planen er langt, langt fra at installere klinisk dansk design på slottet 😉 De fandt for eksempel nogle gamle håndmalede loftsbjælker, da de fjernede materiale i et rum. Nogle af bjælkerne var desværre så rådne, at de måtte fjernes, men i stedet for at fjerne alle (eller male over), så kom der nye op og de skal males med en kopi af mønsteret på de originale.

Først var det kun meningen, at det færdige slot skulle bruges privat, men nu er planen, at de vil drive det som et hotel, hvor man kan booke overnatninger i en af de 96 (!) værelser. De regner med at være helt færdige i 2016, men allerede i 2015 vil de åbne for at man kan få en guidet tour på slottet samt åbne en lille pop-up café.

Bloggen hedder helt simpelt bare hvad slottet hedder Chateau de Gudanes lige HER
Men hun er faktisk endnu bedre på Facebook HER, hvor hun næsten dagligt lægger billeder op. Der kan godt gå lidt længere tid imellem hendes blogindlæg.

I’m always so inspirered by people who just does things and follow their dreams. This australian family bought a castle – a ruin – in southern France and are now restoring it. It’s really a delight to follow the progress on their blog here

Bloganbefaling: Chateau de Gudanes

bloglovin

3 kommentarer

 • Ej et fantastisk tip! Det kan godt være at jeg ikke har meget tid foran computeren nu hvor vi selv er afsted, men jeg kan simpelthen ikke lade være med at følge med i sådant et spændende projekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det er nemlig et vildt fedt projekt de har kørende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forsøgte lige at lægge en kommentar, men ved ikke om den gik igennem. Anyway, jeg ville bare sige at det virkelig er en god anbefaling! Vil straks smutte ind og kigge flere billeder 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afslapning i det italienske