Tirsdagsønske #49 (og rabatkode til ASOS)

Miniguide til Siena

Miniguide til SienaMiniguide til Siena Rådhuset Palazzo Publico (med tårnet Torre del Mangia) og den muslingeformet rådhusplads Piazza del Campo. På nederste billede øverst til venstre ses toppen af katedralen/duomoen.

Selvom vi på vores ferie boede i området Umbrien, så var byen Siena ikke langt væk, da det ligger i det sydlige Toscana (Toscana er området nord for Umbrien). Derfor tog vi til Siena, men kørte hjem senere samme dag. Det tog ca. 1 time og 40 min fra hvor vi boede nær Orvieto. Jeg havde hørt rigtig meget godt om byen fra venner og bekendt (vi kender endda nogen der har opkaldt deres datter efter den smukke by!) og så synes vi, at det er lidt sjovt, at da Odense Rådhus skulle bygges, så lod man sig kraftigt inspirere at dette i Siena. Odenses havde faktisk også engang et tårn!

Man skal helt sikkert tage ind til den muslingeformet rådhusplads Piazza del Campo, hvor rådhuset Palazzo Pubblico (sjovt nok) også er. Det er sådan en fin plads og man får følelsen af, at dette er hjertet i byen. Det er muligt, at komme op i tårnet på rådhuset og nyde den gode udsigt, men det gjorde vi desværre ikke (vi ramte ind i et skybrud). Men det vil jeg næste gang jeg er i Siena! Der er rigtig mange caffeer, restauranter, isbutikker, turistshops osv på selve pladsen, men også i gader der leder væk fra pladsen. Det er ret nemt, at finde et sted at spise i området, men der er selvfølgelig også en masse turistfælder lige der, så gå op af de nærliggende gader i stedet at spise lige på pladsen. Vi spiste på en restaurant der hed Osteria al Palchetto da Vittorio Pagni og det var lidt en “mellemvarer”. Drengene pasta og risotto var elendig, men mit kød og min salat var rigtig godt.

Miniguide til SienaMiniguide til Siena Detaljer fra mit outfit kan I se i indlægget her

Udover selve rådhuspladsen, så skal man afsætte lidt tid til bare at gå rundt i de små, gamle gader. De emmer af historie og nemt forestille sig hvordan byen har været for flere hundrede år siden. Der kan godt være mange turister i området omkring den gamle bydel, men den er stadig så charmerende, at det er ok. Byen er på UNESCOs Verdensarvsliste med god grund!

Miniguide til SienaMiniguide til SienaMiniguide til Siena
Detaljer i den gamle bydel, tomatsalat på restaurantent Osteria al Palchetto da Vittorio Pagni og byens duomo (katedral).

Når man alligevel går rundt i de gamle gader, så skal man gå en tur forbi byens duomo (katedral), som er bygget i 1200-tallet. Da man byggede den var planen, at den skulle være verdens største katedral, men undervejs løb man tør for penge og nåede derfor aldrg det mål. Vi kom jo fra Orvieto, som har den smukkeste katedral jeg længe har set, så vi var ikke så vildt imponeret over den i Siena. Men tager vi lige vores “Orvieto-briller” af, så kan jeg sagtens se at den er flot! Der var ret mange vilde detaljer, når man kom tæt på kirken. Vi ville gerne se mere af byen, og derfor gik vi ikke ind i den, men det kan man sagtens komme. Den skulle især have et ret smukt mosaikgulv!

Miniguide til SienaMiniguide til Siena
Øverst: Siena skyline set oppe fra Santa Maria dei Servi.
Nederst: Santa Maria dei Servi

Den sidste ting vi så, inden vi forlod byen igen, var den lille romerskkatolsk katedral Santa Maria dei Servi. Den er ret simpel og “rå” udefra, men har de fineste detaljer inden i (blandt andet en ret fin altertavle). Det var gratis at komme ind og vi havde nemt klapvognen med ind. Katedralen ligger højt i forhold til byen og man har derfor, når man står med katedralen i ryggen, en ret fin udsigt udover Sienas “skyline”. Det er også derfra, at jeg har taget mit “skyline” billeder af byen. Man kan sagtens gå fra rådhuspladsen og dumoen til Santa Maria dei Servi.

Vi boede, som nævnt, ikke i Siena, men der er masser af hoteller at finde i byen HER (aff. link). Og jeg ville vælge et centralt hotel, så man får en masse af byens stemning med. Især fordi man inde i selve bymidten bedst kan gå rundt – der er ikke lige en bus der kører ens til rådhuspladsen for eksempel.

A small miniguide to the Italian city of Siena. Click on “TRANSLATE” in the topmenu to get the whole text translated into your own language!

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagsønske #49 (og rabatkode til ASOS)