Efterårsferien på Møn

Måned #19

Måned #19Måned #19 Adlinks:
Klodser fra Design Letters HER – cardigan fra Noa Noa HER – body fra Fred’s World HER – bukser fra Noa Noa HER

Jeg elsker virkelig de her billeder, som vi har fået taget denne måned. Hun er alt for dejlig <3 For tiden er det virkelig på det sproglige der sker ting. Hun gentager konstant ord vi siger og det gør det så meget sjovere at kommunikere med hende. Klodserne her er i øvrigt et KÆMPE hit. Hun elsker at stable et højt tårn og så vælte det. “BUUUUM!”, siger hun og griner. Er I andre derude som også har en på 19 måneder?

I kan finde alle de andre månedsindlæg HER

– hun er vild med at tælle! Vi skal tælle hele tiden og så prøver hun at gentage lydene så godt som hun kan. Så cute!
– vi fik en dag lyst til at gøre badet en lille smule mere sjovt, og kom derfor sæbe i, så det lavede en masse skum. Hun blev rædselsslagen og NÆGTEDE at gå i. Det endte med at vi måtte tømme badet og starte forfra før hun ville nærme sig igen.
– siger abe, “dut dut” (Trut trut = elefant), dunne dunne (hendes dyne), majs, haps haps (krokodille), putte (når hun skal sove), mere bønne (kom ved aftensmaden i går – totalt random), happer (ostehaps) og Assl-beta (Alberte – bedsteveninden fra vuggestuen). Hun er generelt begyndt at sætte to ord sammen fx. som “mere bønne” og “muuuuar maaaadddd” (når jeg står og laver aftensmad). Hun tilføjer konstant ord til ordforrådet og det er virkelig her der sker store ting for tiden.
– Neeeeeeej! (Bellas umiddelbare reaktion på stortset alt… pånær hvis det er noget lækkert spiseligt man tilbyder hende 😉 )
– Projekt Sove-på-eget-værelse er sat på pause. Det gik virkelig skidt.
– lagde hånden på brændeovnen en dag.
– ser stadig Landet for Længe siden hele tiden. Og Frozen igen, hvor hun synger “goooooo goooo” til “Let it go”, imens hun gør som Elsa med hænderne <3
– hun er desværre også blevet meget meget vild med det her. Masha og Bjørnen – dejlig russisk tegnefilm. Det er seriøst forfærdeligt, men hun ELSKER det og sidder forstenet når hun ser det.
– det der med putningen om aftenen er noget vi on/off har og har haft problemer med. Det er meget lange putninger (1,5-2 timer). Lige pt er det dog ret meget bedre end det plejer at være. Det eneste vi kan pege på at vi gør anderledes er, at vi går lidt tidligere op end vi plejer (ca. 30 min). Måske undgår vi at hun bliver overtræt ved at have rykket det 30 minutter?
– efter at Tim er blevet sygemeldt med stress, så tager vi det ret stille og roligt om morgenen. Hun får havregrød imens hun ser tegnefilm og får også leget lidt. Omkring ved et 10-tiden kommer hun i vuggestue. Pædagogerne kalder det direktørtid 😉
– hun er meget fysisk med os på den kærlige måde i øjeblikket. Hun vil gerne kramme, kysse og ligge sammen med os når hun ser tegnefilm. Det er såååå hyggeligt.
– hun sender mig luftkys om morgenen når hun skal afsted. Jeg smelter fuldstændig af det hver eneste gang.
– “Bella, må mor få en kysser?” – “NEEEEJ!!”. Okay okay, ingen kys til mor så (vi må ikke spørge efter dem – vi får kun på hendes initiativ 😉 )
– hun har et sygeligt forhold til mælkesnitte. Jeg giver hendes far skylden.
– siden sidste måned har vi haft to gange mere, hvor hun har sprunget middagsluren over. En gang mere i vuggestuen og så en gang her i efterårsferien. Hun går så også meget tidligere kold om aftenen, men ulvetimen lige inden aftensmad er så også 40 gange så forfærdelig. Please, sov til middag Bella-mus!

My daughter is really adding a lot of new words for each day. It’s so much fun! And by the way, she loves these pink kubes from Design Letters.

Måned #19

bloglovin

7 kommentarer

 • Det er så sjovt at læse de her guider – både fordi jeg så har en ide om, hvad der kommer (min søn er tre måneder yngre end Bella), men også fordi jeg kan genkende min søn i mange af tingene. Det gør det virkelig tydeligt, hvor forskellige børn er! Nogle af de ting, Bella pludselig kan, kan min søn også allerede – andre ting, som du har skrevet om med Bella, kan han først flere måneder senere end hende.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er virkelig hyggelige de her indlæg, og man kan efterhånden også mærke hvordan hun har en personlighed (altså det har I jo garanteret kunne mærke i lang tid, men nu når det også igennem skærmen via de her indlæg, hehe). Og hold på hvor er hun sød på de her billeder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg forstår lige præcis hvad det er du mener! Det er også sådan vi har det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Ja, jeg har også en datter på 19 måneder. (En uge ældre end B) Så jeg ELSKER dine månedsupdates 🙂 Der sker jo rigtig meget af de samme ting, så jeg kan nikke genkendende til meget af det du skriver. Og kender desværre også alt for godt til det med problemer med putning og mangel på nattesøvn 🙁 Men bortset fra det, er det en vildt sjovt periode, med rigtig meget eksperimentering med sproget. So cute 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, Bella er også såååå cute for tiden. Vi siger til hinanden hver eneste dag “shit, hvor er hun cute”. Det er en fantastisk alder! Vi kan ikke klage over manglende nattesøvn, fordi Bella sover hele natten igennem, når hun er rask. Så der er vi heldige! Men ja, marathon-putning pyyhh vi lider af dem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hvor er hun lækker, hun har sådan et fint blik i øjenene – Men hold da op hun vokser hurtigt 🙂
  Skønt hun prøver sproget af – det visser bare hvor meget hun gerne vil kommunikere med jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg synes også det går stærkt for tiden. Næsten lidt FOR stærkt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferien på Møn