Øko baby

På mit natbord…

På mit natbord...
Adlinks:
The Last Pope HER – Den Hemmelige Socialdemokrat HER – Tudors HER
IKEA sengetøj HER

Jeg har oftest svært ved at holde mig til en bog ad gangen… jeg læser simpelthen flere på en gang! Lige for tiden (eller, i længere tid nu) har jeg gang i disse tre. The Last Pope købte jeg på min ferie i Italien, da jeg fik færdiggjort 22.11.63 dernede og løb tør for læsestof. Den er ret Da Vinci code-agtig, da den starter på samme måde med et mord og en ung kvinde bliver pludseligt blandet ind i det (det er hende vi følger som hovedperson). Den hemmelige socialdemokrat måtte jeg læse, da vi jo kommer i “de kredse”, og lige da den blev udgivet, da snakkede hele vores omgangskreds om hvem det mon kunne være. Den er spændende, fordi jeg kender lidt til det hele, men jeg er faktisk i tvivl om jeg vil læse den færdigt. Det er jo ikke en spændingsroman med et vildt klimaks. Tudors købte jeg for længe siden, da jeg var igang med at gense TV-serien af samme navn. Jeg fik lyst til at få styr på alle de rigtige historiske facts (selvom serien følger det ret godt), men det er jo en bog hvor man kender “slutningen”, så heller ikke her sidder jeg ude på kanten af sengen og bider negle. Jeg læser lidt i den fra tid til anden, når jeg lige har lyst til at drømme mig lidt tilbage i tiden.

Bunken her på sengebordet bliver i øvrigt snart højere, da jeg lige har bestilt denne boks med de fire bøger fra serien The Maze Runner (som jeg snakkede om i tirsdags her). Vi var jo i biografen og se den første film, og jeg gider ikke vente flere år på at vide hvad der sker næst, så nu læser jeg bøgerne. Jeg har fået at vide at de minder rigtig meget om “Hunger Games”, og dem slugte jeg i løbet af ingen tid. Filmen er også meget i den genre, dog vil jeg sige at hvor Twilight henvender sig til tweens (indrømmet, dem læste jeg også… bøgerne er meget, MEGET bedre end filmene), og Hunger Games er for 15-25 (igen, dem læste jeg også), så er The Maze Runner måske fra 18-30 år. Folkene bag filmene siger også at deres målgruppe er “Young adults”. Og så er der ikke noget belastende trekantsdrama, som i både Twilight og Hunger Games. Det er dejligt forfriskende!

Har I læst nogle af bøgerne her? The Last Pope, Den hemmelige socialdemokrat, Tudors eller The Maze Runner?

Hvis I læser dette indlæg før kl. 9, så husk at rabatkoden til ASOS udløber netop kl. 9 i dag! Læs mere HER

These books are on my nightstand a t the moment. I still haven’t finished them, but I read them from time to time. And now I’ve just ordered the four books “The Maze Runner”. Have you read any of them?

bloglovin

6 kommentarer

 • maja

  Både Hunger Games og Maze Runner henvender sig til nøjagtigt samme målgruppe – begge hovedpersoner i bøgerne, er omtrent de 16 år og i begge serier er der “trekantsdrama”, som du vælger at kalde det.
  ^synes bare lige jeg ville cleare det op, når du nu ikke har læst Maze Runner, men kun set filmen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mit bud på målgruppe handler om min personlige fortolkning af den 🙂 jeg synes klart at den er mere moden end både Twilight og Hunger Games.
   Mht til trekantsdrama har de så sprunget det over i filmen eller kommer det først senere?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maja

   Jeg har læst begge bogserier, og deri så går de efter præcis samme målgruppe, hvordan de så har fortolket filmen, er en anden sag 🙂
   Men ja, trekantsdrama sker i bog nr. 2 og frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Men jeg har også læst både Twilight og Hunger Games, men mener derfor ikke nødvendigvis at de har helt samme målgruppe 😉 Ja, der er et målgruppe overlap, men Twilight henvender sig langt mere til tweens end Hunger Games gør. Hunger Games (og The Maze Runner) har også nogle politiske emner og samfundskritik der er en del mere modent end konflikterne i Twilight.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • åh, jeg håber du vil nyde ‘The Maze Runner’. Personligt synes jeg, den var en smule flad – men er generelt ikke så god til den genre!

  Til gengæld synes jeg, at det er vildt spændende, at du læser om Tudor-familien. Den slags historie fascinerer mig virkelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det håber jeg også! Jeg er bare lidt en historie-nørd, så den slags sluger jeg råt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øko baby