Outfit of the day #324

10 fede og 10 nederen ting ved at blive forældre

10 fede og 10 nederen ting ved at blive forældre
Bella er ikke helt nede med sand… i hvertfald ikke uden en hjælpende hånd!

At blive forældre er virkelig en blandet pose bolsjer; der er mange rigtig gode ting i posen, men der er også ting som man ville ønske man kunne skubbe videre. Engang lige her sagde jeg en efterhånden “kendt” sætning herinde: at det er 90% lort, 10% dejligt. Sådan er det heldigvis ikke længere. Der er overvægt til den positive side (jeg havde faktisk også sværest ved at få fyldt den negative side ud), men der er stadig dage, hvor hun er billigt til salg!
So here we go – en Top 10 over de fedeste ting ved at blive forældre og de mest nederen (de er ikke numreret efter hvor nederen det er, det er bare for at holde styr på at der er ti af hver. Og husk at det hele skal tages med et glimt i øjet og en vis portion ironi ;)).

De 10 fedeste ting:

1. Vi spiser generelt meget sundere og laver mere aftensmad selv. Før var vi kendt som “take-away king and queen” i omgangskredsen, og det sker kun et par gange om måneden nu. Vi får fast kasse fra aarstiderne og der skal jo laves mad til nogenlunde fast tidspunkt hver dag. Vi bruger færre penge på mad end vi gjorde før!

2. Man bliver mere effektiv, fordi alt skal planlægges mere med et barn. Man får virkelig udnyttet tiden bedre! Før kunne jeg næsten ikke overskue, hvis jeg både skulle handle OG vaske tøj samme dag. Nu får man handlet, vasket (mange vaske!), lavet mad, støvsuget osv på en dag. Effektivitet!

3. Bella. Fordi hun er jo bare helt igennem dejlig!

4. Man har færre tømmermænd! Meget, meget færre!

5. Vasketøj. Nej, den står ikke på den forkerte liste! Jeg har altid syntes, at vasketøj var mega hyggeligt og har aldrig forstået dem der synes det er surt. Og man har pænt meget af det, når man har et barn! Til gengæld nægter jeg at stryge, men der er heller ikke så meget babytøj der skal stryges 😉

6. Man går flere ture og det er vildt hyggeligt, og ret rart at komme ud. Og det gælder året rundt! Det eneste tidspunkt man stadig ikke gider er når det regner.

7. Hvis der er et eller andet man ikke gider, så kan man altid bruge et-eller-andet med barnet som undskyldning. “Sorry, Bella har skidesyge”, “Det kan vi desværre ikke, fordi Bella sover til middag lige der” eller “Vi bliver nødt til at tage tidligt hjem, så Bella kan komme i seng”. Man kan komme ud af en masse ting man ikke rigtig gider . Er det ikke også derfor man får dem? 😉

8. Tøj i børnestørrelser. Åhhh hvor er det cute! Selv når det er grimt er det stadig cute!

9. Man har flere muligheder for at få stillet sin shoppingtrang. Når man er løbet tør for undskyldninger for at købe ting til sig selv, så kan man altid komme på noget som barnet mangler. “Jo, Bella mangler virkelig en lyserød kjole med masser af tyl. Hun har jo ikke nogen?”.

10. Man kan bruge børn som undskyldning for at man gerne vil være mere magelig, når man bestiller ferie. “Ej, Bella kan da ikke bo på hostel – hun (hendes mor) vil kun føle sig hjemme på min. 4 stjerner!”.

De 10 mest nederen ting:

1. Når man er syg eller har tømmermænd – og det er weekend (ellers kunne hun jo bare komme i vuggestue). Virkelig ikke fedt med et barn der keder sig eller ikke kan forstå hvorfor mor ligger så meget på sofaen. Eller endnu værre: barn der konstant river ting ned, vælter ting og man skal samle det op/tørre op i den tilstand. Og endnu-endnu værre: man har kvalme, men skal stadig skifte lortebleer! Tømmermænd + lortebleer = pure evil! Det er virkelig noget man forhandler om, hvis begge er ramt: “Hvis jeg skifter den her ble, så skylder du 10 i næste uge + massage”.

2. At man ikke bare kan gå i biografen eller ud at spise fint spontant. Det skal planlægges et par uger i forvejen med babysitter, tidspunkt osv. Jeg er allerede begyndt at overveje hvem der kan passe, så vi kan komme ind at se den sidste Hobbitten-film… i december! (jeg ville også så gerne se den næste Hunger Games!).

3. Man har færre fester! Meget, meget færre!

4. At børn står så fandens tidligt op! Hvad er der nu i vejen med at sove til kl. 11? Og jeg ved endda godt, at min lille guldklump ikke engang er slem. Seriøst, jeg ved ikke hvordan jer med børn der står op før kl. 6 I overlever. B står op et sted imellem 7.30-8.30 og når den er før 7.30, så er jeg ved at DØ. Men jeg er og bliver også et ultra B-menneske.

5. Hvor beskidt ens hjem konstant er. Man kan støvsuger 38 gange om dagen og alligevel, så går der hver gang max 5 sekunder før “nogen” flænser en kiks eller sidder og tæver stuegulvet med en figenstang (i sidste uge gled jeg TRE gange på en dag i et stykke figenstang TRE forskellige steder i stuen… man skulle næsten tro at hun havde sat fælder op for os!).

6. At rejse med børn… eller, jeg gør det fordi alternativet med ikke at rejse det vil jeg slet ikke tænke på, men at rejse med barn er fandme hårdt arbejde. Man får ingen pauser, ingen fritid (med mindre man som forældre deler sig op), man kan ikke vente med at gå ud at spise til kl. 22, man kender ikke området/faciliteter og man skal underholde 24/7. Jeg glæder mig til at hun bliver lidt ældre og man “kun” skal holde øje med hende fra en solseng imens hun selv leger rundt i poolen. Men jeg fortsætter med at rejse som vi gør nu – jeg vil simpelthen ikke undvære det. Så hellere lidt hårdt arbejde 😉 It’s still worth it 😉 Men nøøøj hvor jeg savner at kunne lægge i en solseng i 5 timer i streg uden at skulle tænke på noget som helst!

7. Hvor meget man skal tilpasse sig hinandens skema. Før der kunne man jo bare gøre hvad man havde lyst til, når den anden var væk. Hvis Tim havde møder hver aften en hel uge, så hyggede jeg mig bare med serier, tog over til en veninde, tog i biografen osv. Men nu er det sådan lidt “jamen hvem passer så babyen??”.

8. Hvor meget man skal kæmpe for at få sin krop tilbage.

9. Hvor mange skader man får! I morges blev jeg indenfor 10 minutter slået i hovedet med en si (desværre en af dem lavet i metal, ikke plastik) OG fik en knytnæve i øjet. Det første var fordi hun ikke kunne styre den tunge si og så røg den i hovedet på mor. Knytnæven fik jeg fordi hun blev sur på iPad’en over at den ikke ville som hun. Og jeg sad bare for tæt på da der blev delt øretæver ud til den. I sidste uge fik hun et nej til noget, som hun kvitterede ved at nikke mig en skalle, hvor jeg som resultat bed mig selv i læben. Jeg havde et stort sår i 4 dage efter.

10. Hvor grotesk dyrt børnefodtøj og overtøj er. Jeg synes egentlig ikke at alt andet tøj er så slemt, men de to kategorier er jo oftere dyrere end det til voksne? Man føler sig lidt snydt, når man står der med en minijakke til 700 kr, og ens egen jakke har kostet det samme!

Kan I nikke genkendende til noget af det? 😀

Læs flere af mine baby-relaterede indlæg HER

Top Ten over awesome and shitty things about becoming a parent!

bloglovin

28 kommentarer

 • Rikke

  Hvor er det morsomt. Jeg har et billede af mig selv som lille, der er nærmest identisk med det første af Bella (Bortset fra at jeg er ildrød i hovedet af raseri over at min far ikke vil bære mig over sandet). Jeg tror bare ikke at børn synes at sand er the shit, før de bliver gamle nok til at putte det i en spand med en skovl! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, jeg tror du har ret! Bella blev sur fordi hun simpelthen ikke kunne holde balancen i sandet, når hun gik 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Haha elsker Bellas “What the fuck is this?!”-udtryk på billedet i midten 😀 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, underholdende! Faktisk troede jeg dog at man ville have en tendens til at bestille mere take-out når man fik børn. Men det er måske kun de første måneder, hvor man har helt minus på overskudskontoen og barnet alligevel ikke spiser rigtig mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er nemlig mest i de første måneder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi har aldrig rigtig gjort os i take away, jeg elsker nemlig at lave sundt mad. Men vi har gjort os meget i irmas færdigretter og de der fyldte pasta med et stykke kyllingebryst siden vi blev forældre.. Der er bare ikke den samme tid til at vaske, hakke og snitte. Vi har også spist mere take away end de sidste mange år til sammen – men vi er et dårligt eksempel på pizza, synes 1 gang om måneden er meget 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Take away har nu ikke betydet usund mad her. Take away er ikke kun pizza eller burger; det er også sushi, mange asiatiske retter (ikke Kina-friture), salater osv. Så det er ikke fordi vi har spist usundt – det skulle bare gå hurtigt med Tims ret travle skema med to jobs.

   Vi spiser til gengæld meget sjældent pasta og et stykke kylling nu. Vi får langt bedre mad nu end før 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Oh how I can relate 😉
  Tristan er først nu begyndt at indse, hvor skønt det er at sove længe, han har on/off siden han blev født stået op før kl.06!!!! Det er fucking nederen hårdt, når mor er B-menneske til fingerspidserne og altid først går i seng på den forkerte side af midnat… Dumme mor! Dumme unge 😉

  Det med ikke at kunne spontant tage ud og være et par, uf den er træls! Vi har lovet hinanden, at når jeg får et job, så hyrer vi en barnepige, som kan komme når T sover og vi kan drøne ud nogen timer og bare være os!

  Jeg synes det er så meget federe at være mor til en på (næsten) to, end en baby! Modsat mange i min omgangskreds, som savner deres babyer, så elsker jeg, at Tristan er en alder hvor vi kan kommunikere og han responderer i den grad, hvor jeg ikke er i tvivl om, at han forstår alt jeg siger – det er så fedt!

  Stakkels Bella, sådan noget sand kan også være ondt 😉 hjemme ved os, er Tristan nærmest vokset op med skov og strand, da vi har sommerhus i Baaring, så han elsker sand 😀

  – Maj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Før 6 er godt nok også umenneskeligt. Jeg vil kalde det tortur!
   Vi snakker faktisk også om barnepige. Vi savner sådan at gå i biografen, ud at spise, i byen osv. Det er det sværeste ved at blive mor – den manglende frihed!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Reggie

  Jeg har en datter på 10 måneder og ih guuuuder hvor jeg savner at sove længe! Det er umenneskeligt ikke at kunne give kroppen den søvn den skal have når baby vågner om natten og sover til MAX klokken 6.30… Oh well, godt der kun er 12 år til hun bliver en sløv teenager! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha åh ja teenageårene bliver sweet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Det er selvfølgelig top nedern ikke at få sin søvn – det kan alle vel skrive under på. Meeeeen, jeg fatter ikke rigtig, at det er tortur at blive vækket 6.30 ? Jeg hopper ud af sengen kl. 6, cykler en time på arbejde kl. 7 og møder kl 8. Hver dag. Uden problemer. Vågner af mig selv mellem 6-7 i weekender. Hvis et barn først vågner kl. 6.30, så ville jeg sgu da blive nødt til at vække ungen for at få startet dagen? Er det virkelig så stort et problem i hverdagen? Er jeg bare et virkelig irriterende A-menneske?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Du er et mega A-menneske 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Reggie

   Ja, det er umenneskelig når man har været oppe et utal af gange om natten for at trøste og fået afbrudt sin søvn. Ikke alle børn sover igennem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, desværre 🙁 Bella gør (men ikke når hun er syg), men kan godt sige ting i søvne der gør at vi lige vågner og kigger til hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Nummer ni på nederen-listen: jeg sidder virkelig og klukker af grin! Hvor er jeg dog glad for det ikke bare er mig! 😀
  Og jeg er meget enig mht rejser, vi har loge været to uger i USA, og det var der godt nok ikke meget ferie over, med en treårig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, man kommer næsten hjem fra ferie med børn og har BRUG FOR ferie!
   Hehe er glad for at mine skader i det mindste kan sprede lidt underholdning 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitze

  Åh hvor jeg dog elsker dine indlæg! jeg har ikke selv et barn, er dog også lige før de 20, så tiden er vel rigelig. Men jeg må indrømme at dine indlæg gør mig glad og som dette får mig til at grine en smule. Desuden fjerner det lidt af hele den der: “Aldrig skal jeg have børn”-ideologi, fordi du er så nede på jorden omkring det hele. Og selvom jeg troede at jeg ville stoppe med at læse i det at der kom mere og mere Bella ind på bloggen, må jeg nok se mig skudt i den lille dame. Hun er bedårende og det er vidunderligt at se hende blive større og større. Så om der er lidt færre indlæg om tøj, interior og fester, det gør mig intet. Der findes så mange blogs omkring den slags. Men kender kun en blog, der formår at stille op med verdens sejeste mand, den sødeste baby og den fineste humor. Du er altid en fryd at læse, Jeanett! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Det er mit liv! Har en lille dame på 13mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh ja så er der mange af de samme ting i den alder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Ha ha, fed liste:) Jeg gled engang i en tissetår – lillemanden skulle da rende rundt uden ble i sommervarmen, hvilket havde resulteret i en pyt på stuegulvet – jeg gled og faldt så lang jeg var midt i tissetåren, havde tis überalles plus en kæmpe bule/blåt mærke på benet… Sooo classy 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha åhhh det lyder ikke som verdens fedeste situation! haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jamen som amen i kirken. så prøv at forestil dig hvor maks presset det er at være alene med et barn. har begivet mig ud i en tur til gran canaria med min 4 årige teorist her om et par uger alene. Gud giv mig styrke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan jer enlige forældre gør det. I har min dybeste respekt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Jeg(vi) fik en lille pige for 1 mdr siden nu og har siddet og læst dine baby-indlæg i den anledning. Og MANGE tak for din ærlighed. Hvor er det dejligt at du skriver 90 % lort og 10% dejligt, når man virkelig sidder og har det præcis sådan! Og endda føler sig ret alene med at have det sådan og med pludselig føle sig fanget, når man nu er vant til at være to og saaavner det helt sindsygt meget! Så tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var virkelig så lidt, så lidt Ulla. Jeg sad med samme følelse af at være alene med de tanker, så hvis jeg bare får dig til at føle dig lidt mindre alene, så er det det hele værd!
   Og tillykke med den lille ny 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Godt jeg er inkarneret A-menneske. Når jeg engang får barn, så må han/hun gerne vågne halv seks, for det gør jeg selv alligevel 😛 Manglende søvn gør mig seriøst muggen, så jeg ville være en rigtig sur ged de første mange år hvis jeg var B-menneske 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #324