Outfit of the day #330

Iknow

IknowIknowIknow

Sidste weekend havde vi en rigtig hyggelig aften med nogle søde venner, hvor vi fik god mad, masser af vin og fik spillet flere forskellige brætspil. Et af dem er det her som hedder Iknow. Jeg kendte slet ikke til det i forvejen, så vi måtte lige bruge lidt tid på at sætte os ind i reglerne. De er faktisk ret så simpel, men de var beskrevet lidt kringlet, så min eneste anke til spillet er, at formuleringen af reglerne godt kunne være bedre. Men 10øeren faldt på et tidspunkt og så kunne vi komme igang!

Reglerne kort fortalt: Det er et vidensspil, hvor det handler om at have god paratviden, så man kan besvare spørgsmålene. Dog er der her en lille anderledes twist. Man kan nemlig også få point ved at satse point på om de andre spillere kan svare. Rækken i midten er der hvor man sætter sin spillerbrik. Rundens spørgsmål bliver læst højt og derefter skal man placere sin egen brik efter, hvor mange ledetråde man tror at man har brug for at kunne det rigtige svar. Den der tror mest på sig selv får lov til at starte (alle svarer på det samme spørgsmål pånær den der læser spørgsmålet op – den spiller sidder over den runde. Og “tjansen” går på skift). Alle skal have svaret før det rigtige svar bliver afsløret. Inden man får ledetråde skal man have sat sin Ibet-brik (mener jeg den hedder?). Med den gætter man på hvorvidt en af de andre spillere kan eller ikke kan svaret. Som eksempel kan I her på billede nr. 2 se min lilla brik i midten. Jeg troede selv på, at jeg kun behøvede en ledetråd for at gætte hvilken grundstof det var snak om. Tim, med sin runde grønne brik, troede ikke at jeg kunne. En af vores troede lidt mere på mig 😉 (jeg kunne godt – svaret var kviksølv). Man vinder spillet ved at være den spiller der først når 20 point.

Jeg synes, at svarene har en okay sværhedsgrad. De er hverken for lette eller svære, og der er flere forskellige kategorier at vælge imellem. Spillet har en god længde – man kan sagtens nå flere spil, men det er heller ikke sådan at det er overstået på en halv time. Det er lige tilpas, syntes vi alle. Første gang at man spiller et spiler, så skal man altid lige ordenligt ind i det, til gengæld bliver det her kun sjovere jo flere gange man spiller. Desuden er der vildt mange spørgsmålkort og det er rigtig rart, så man kan spiller mange gange uden at begynde at få gengangere.
Man kan udvide spillet med nye kategorier og spørgsmål, som kommer i små æsker (de kan også fungere som en rejseudgave, da der medfølger en lille miniature udgave af pladen + brikker). De små udgaver findes i kategorierne “Livsstil”, “Europa” og “Innovationer”.

I kan læse meget mere om spillet her og det kan købes lige her. Det store standard spil koster 399 kr og de små miniature udgaver koster 149 kr.

Indlægget er sponsoreret af Iknow

I’ve just tested this new game called Iknow. It’s a lot of fun!

bloglovin

1 kommentar

  • Uh, det ser spændende ud! Jeg elsker brætspil – især dem med spørgsmål 🙂 Det må klart på ønskesedlen!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #330