I dag skal jeg...

Måned #20

Måned #20Måned #20Adlinks:
Name it strik HER

Vi har godt nok en meget meget bestemt dame for tiden. Jeg joker lidt med, at det er vores helt egen miniteenager! Vi bliver skældt ud, hun vil ingenting og er monster stædig. Men hun er omvendt bare så freaking sød, at man kan nærmest ikke blive sur på hende (kun lettere irriteret…. og nogle gange ofte, haha 😉 ). Lige så svært som jeg havde at mærke den der ubetinget moderkærlighed helt i starten, så bobler den nærmest bare over for tiden. Det er helt vildt rart at mærke at man endelig er der, hvor man ellers troede at man var forkert fordi man ikke var i starten. Der er mange dage, hvor jeg tager mig selv i at sidde og kysse hende, men tænke “Det bliver bare aldrig nok. Der kan ikke aldrig være nok kys” (for mig, hun kan helt sikkert godt blive træt af det 😉 ).

Hvis I gik glip af sidste måned #19, så kan I finde den her. Og I finder alle de andre måneder fra 1-20 samlet her.

– Hun har virkelig svært ved at håndteret et “nej” for tiden. Hun bliver MEGET gal, når det ikke går hendes vej. Lille hidsigprop!
– Hun er begyndt at tegne og hun ELSKER det. Måske bliver hun en kreativ type ligesom både hendes mor og far? Hun spørger desuden hvad farverne hedder og gentager dem selv (fx. er gul “gulsj” og blå er “bååå”).
– Jeg har tilføjet endnu to tegnefilm til listen over dem hun bliver fuldstændig opslugt af: Skønheden & Udyret og Løvernes Konge. H A L E J U J A, til at vi får lidt udskiftning. Hun er HELT opslugt at åbningsscenen i Løvernes Konge, hvor alle dyrene ankommer for at se den lille nye baby Simba. Hun skriger arternes navn løbende som de optræder, og tilføjer gerne pegende og et “øøøøj!” her og der. Det er så cute.
– Sidst vi havde gæster var hun den vildeste pauseklovn. Hun “optrådte” næsten, puttede sjove hatte på hovedet og nød alt opmærksomheden. Det har hun aldrig gjort før?
– Hendes sprog udvikler sig konstant, og der er virkelig her der er fart på udviklingen. Generelt opsnapper hun vildt mange af de ord vi siger ofte og gentager dem. Hun siger flere ord sammen som sætninger fx “det er min bog” og “hvad det?”. Af nye ord siger hun ske, gak (gaffel), bannner (bamse), kiks, kys og “miauuv”.
– I forlængelse af det med sprog, så har pædagogerne i vuggestuen rost hende og fortalt os, at de har snakket om at de synes at hun er foran sin alder i sprogligudvikling. Nej, hvor bliver man stolt!
– Hun forstår efterhånden meget tydeligt meget af det vi siger. Eksempelvis var der en dag, hvor hun ikke kan finde asshee (hendes giraf). Jeg svarer hen, at den ligger henne i stolen og straks går hun hen til stolen og kigger.
– Man er begyndt at kunne høre hendes fynske komme til udtryk 😉 Ordet “ned” betyder både op og ned (vil op/vil ned). Når hun siger det, så er det “Neeeeeee’eeee”.
– Det er oftere og oftere at hun springer middagsluren over. Det er næsten en gang om ugen. Er det normalt? Nogle af jer andre med en på samme alder som oplever det? Det er tilfældigt om det er hjemme eller i vuggestuen – det sker begge steder.
– Hun er rigtig uinteresseret i aftensmad for tiden. Der bliver kun taget et par få bider. Til gengæld spiser hun 4 gange så meget morgenmad som Tim og jeg til sammen, og resten af dagen har hun også god appetit. Det er kun til aftensmad.
– I øjeblikket er agurk “det nye sort”. “GUK GUK GUK”, som hun råber, når hun gerne vil have fat i det grønne guld 😉
– Hun bliver mere og mere vild med alt hendes bObles. Der var faktisk en periode, hvor jeg ellers var overbevist om, at vi havde brugt for mange åndsvage penge på noget hun ikke rigtig var interesseret i. Men de tanker har hun nu gjort til skamme! Vi laver baner hver eneste dag og hun kravler op på dem konstant (hvilket træner hendes motoriske evner).
– Der er nu styr på hvor næsen (njæs) og munden sidder (hun peger på dem, når vi spørger hvor de er henne). Øre og øjne bliver dog tit til at hun hiver sig i håret? Dem må vi lige arbejde lidt mere på 😉
– Tim har lært hende at high fiv’e, så de sidder tit lystigt og klasker hænderne sammen.
– Hun skriger rigtig meget. Altså på en lege-måde, hvor det er som om hun har opdaget at hun selv kan lave så høje lyde! Og derfor skal det testes ofte… lidt for ofte hvis du spørger Tim (jeg hopper tit med på skrigelegen, og så skiftes vi til at skrige højt. Hun klukker af grin når vi gør det. Tim har forlader lokalet, haha).

My daughter is now 20 months old and is very much aware of what she wants and what she doesn’t want!

Måned #20

bloglovin

7 kommentarer

 • Stine

  Jeg sluger de her månedsopdates i mig. Min datter er fra d. 20/3, så det er så spændende at kunne læse, hvad i oplever. De fleste indlæg kunne jeg have skrevet selv. Der er såå slående lighed! Nu til et lille spørgsmål. Mine forældre har foræret os en rejse med hele familien her til februar. Vi kan kun rejse 11 dage inkl. rejsetid, og vi vil meget gerne til Caribien. Dog er det en ret lang rejse på ca. 20 timer fra Århus, og det kræver tog, fly med et mellemstop og køretur fra lufthavn til hotel. Vi ved ikke helt, om det er fair overfor vores datter, og om det bliver for meget. Har læst dine rejseråd, men hvad tænker du om den alder hun har nu/til februar? Ville du gøre det, eller ville du vente til sommerferien, hvor vi vil kunne flyve direkte? Vi vil bare ufatteligt gerne afsted til februar! Tak for en god blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Puha 20 timer ville jeg ikke selv kunne holde til. Vi fløj til Aruba og det tog 13 timer over/10 timer hjem. Og så tager vi altid til Kbh aftenen før, så vi ikke skal have turen fra Odense med i et stræk. Og så flyver vi aldrig med mellemlandinger. Bella er svære at flyve med nu efter hun selv kan (og vil) gå end da vi var på Aruba, hvor hun kun kunne kravle. Jeg ville ikke kaste mig ud i 20 timers rejse med Bella nu, hvis jeg kunne undgå det (hvis det ikke var mega nødvendigt). Det kan godt lade sig gøre, jeg gider bare ikke. Men det er bare min personlige mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  Elsker de her indlæg. Hun er simpelthen bedårende, hvor er hun dog sød at se på. Og så er det sjovt som hende og Rose følges ad. Tænkte da jeg læste det her indlæg, at så er jeg da heldigvis ikke den eneste der har en lille bestemt type derhjemme. Men sproget drøner derudaf. Den anden dag kiggede hun op på mig, lagde hovedet på skrå og sagde “Rose elsker mor”. Jeg smeltede fuldstændig!!!
  Rose har faktisk aldrig sprunget sin lur over, men hun kan have urolige nætter indimellem og er bare træt midt på dagen. Hvis Bella sover mange timer om natten, så er det sikkert derfor hun ikke altid har brug for luren. De er jo ved at være nogle store piger:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   NEJ NEJ NEJ!!! Hvor er jeg misundelig på dig!! Jeg vil også have at Bella skal sige det 🙁 Men det kommer nok, jeg må bare være tålmodig.
   Og tusind tak! Jeg må også se Rose igen snart!
   Ja, Bella sover generelt rigtig godt om natten. Og længe om morgenen. Det sker gerne 2-3 gange om ugen at hun sover til efter kl. 8, hvis vi ikke vækker hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Først, så nyder jeg virkelig disse indlæg, synes virkelig det er sjovt at følge med i hendes udvikling, specielt når hende og T er så tæt på hinanden aldersmæssigt 🙂
  Derefter, så lyder hun til at være rigtig dygtig rent sprogligt, da Tristan var på hendes alder, kunne han slet ikke sætte sætninger sammen, og jeg må indrømme jeg var bekymret, til jeg fandt ud af, han brugte al sin energi på at lære at hoppe – ja hoppe… Så efter sommerferien tog det virkelig også fart med hans sprog, han forstår alt jeg siger, og kan ofte gentage alt, også det jeg ikke vil have han skal gentage 😉 og du kan tro han også viser temperament, og tester mine grænser lige pt… Og jeg kan godt nok godt blive mere end kun irriteret!

  Det med aftensmaden kunne jeg forestille mig er en fase, vi var i den på nøjagtig samme tidspunkt, og det frustrerede mig i den grad! Men jeg talte med dem oppe i vuggeren, hvor de beroligede mig med, at så længe han spiser godt i løbet af dagen, så er det intet problem at han spiste lidt om aftenen, for børn skal nok slev regulere efter deres appetit! Og nu har jeg et barn der løber rundt om sig selv og danser og hopper, mens han råber “mad mad mad-jubiiii” – så bare rolig, det skal nok vende! Håber det kunne give lidt ro i sindet…

  – Maj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den der med aftensmaden er meget typisk for alderen… Børnene gør egentlig det vi voksne mennesker burde gøre – nemlig at spise mest om morgenen og til frokost for at få energi til dagen (hovedmåltidet). Det er kun os tossede voksne der mener at hovedmåltidet skal ligge sidst på dagen 🙂

  Og det der med at springe middagsluren over ind i mellem er sådan set starten på at droppe den helt. Ved nogen sker det allerede i 2 års alderen – andre først ved 4 års alderen. Man siger gerne at man skal kigge på sig selv som forældre. Hvis du har behov for et minimum af søvn så har dit barn højest sandsynligt det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Rigtig gode råd og tips, tak! Hun spiser nemlig mega godt først på dagen, og hun er god til selv at sige til når hun vil have noget at spise. Haha ja vi voksne er tossede der 😉

   Jeg har altid været god til at sove meget om natten, men har aldrig været en der have behov for noget lur eller lign (kun da jeg var gravid 😉 ).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag skal jeg...