Smukke sorte kjoler

Om at bryde tabu (i Magasinet Mor)

Om at bryde tabu (i Magasinet Mor)Om at bryde tabu (i Magasinet Mor)Om at bryde tabu (i Magasinet Mor)Magasinet Mor – November 2014

En af de mest fantastiske ting ved at have en blog er at man har et talerør der når ud til mange. Det giver muligheder for at tage emner op som lægger én på hjertet og som man måske kan rykke en smule ved (?). Som I helt sikkert nok har bemærket, så har jeg, siden jeg er blevet mor, været meget optaget af forventningerne og oplevelserne af hele denne sindsyge process. For nogen er den lyserøde, for andre er det et helvede – og så er der selvfølgelig alle dem midt i mellem som oplever perioder med det ene eller det andet. I ved efterhånden godt hvordan jeg har haft det (ellers kan I læse både dette og dette indlæg), og det har jeg mødt meget forskellige reaktioner på. Dem der har haft sværrest ved at forstå (og acceptere) mine følelser har helt klart været den ældre generation, men der har også været jævnalderende der har vist tegn på undren. Den manglende forståelse handler nok om, at det først her i vores generation er blevet mere okay at udtrykke ens følelser, og især når det ikke er positive eller ren lykke. Jeg ville da ønske at alle dem der kaster sig ud i at blive forældre oplever det som noget virkelig, virkelig dejligt, men jeg synes bare det er så vigtigt at dem der ikke gør, ikke føler sig forkerte og som dårligere mennesker. De sidstnævnte følelser har jeg uden tvivl følt mange gange. Derfor var jeg sådan cirka 3 sekunder om at takke ja til at dele mine tanker i Magasinet Mor, da de kontaktede mig for et par måneder siden. Hvis jeg kan få bare én kvinde med samme tanker/følelser, som jeg havde, til at forstå at det er okay. At hun ikke er en dårligere mor og at hun ikke har en eller anden følelsesmæssig brist, så har jeg opnået mere end jeg kunne ønske. I kan læse meget mere om hvordan jeg havde det, da jeg endelig stod med den positive test. Hvor forkert jeg følte mig og hvad jeg ville ønske at nogen havde fortalt mig ingen jeg kastede mig ud i det hele. Magasinet Mor er gratis og I kan hente det i jeres lokale Babysam (det er smukke gravide Saseline der er på forsiden). Blogger Johanne fra Nutidensmor er også med i serien, hvor hun fortæller om at vælge planlagt kejsersnit, fordi hun var bange for at føde naturligt (også en ret spændende debat).

Har I læst det endnu?

Jeg har denne buksedragt fra ASOS på og mit Ottoman Hands armbånd.
Bella er i cardigan og body fra POMPde LUX og bukser fra H&M.
Vi leger med Lego Duplo dyr og klodser fra Design Letters her.

I’m in the newest issue of the Danish magazine “Magasinet Mor” (Magazine Mum) talking about breaking tabus when it comes to motherhood. If you live in Denmark then you can get a free copy at your nearest BabySam.

bloglovin

14 kommentarer

 • Sofie

  Hej Jeanett!
  Er der et sted man kan læse den artikel online? Jeg har ikke lige en Baby Sam i nærheden 🙂
  Tak fordi du tør bryde tabu og fordi du tør sætte ord på tingene. Jeg er ikke I tvivl om, at du allerede har hjulpet utroligt mange.

  Mange hilsner fra en trofast læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det tror jeg desværre ikke, men det kan være at jeg på et tidspunkt skal få scannet den ind eller skrevet artiklen ind i et indlæg til jer.

   Og tusind tak for de søde ord! Det betyder meget for mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvom jeg ikke er i nærheden af at være gravid, synes jeg det er så dejligt at du tør råbe op og fortælle det mange andre garanteret blot sidder og tænker. Og som du siger, så er det netop det du kan med din blog – bruge den som talerør, forsøge at bryde nogle tabuer og så videre. Sejt gået alligevel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Laura, det er netop præcis sådan noget jeg gerne vil “opnå” med bloggen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  Har desværre ikke fået læst artiklen endnu, men hvor er det dog sejt at du på den måde får mulighed for og tør stå ved dine følelser og holdninger. Jeg synes selv det svære ved ikke at knuselske moderrollen fra starten var den store skam jeg følte over at savne min frihed. Men også en følelse af, at udefrakommende ikke kan se at man kan have de her frustrerende følelser, men at de forsvinder og at man selvfølgelig elsker sit barn dybt og inderligt ligesom alle andre forældre gør. Kærligheden til ens barn kan ikke sammenlignes med noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg forstår alt du skriver søde Anne! Jeg følte nemlig også meget skam i starten – og følte at jeg var “forkert” og at der var noget galt med mig, fordi jeg ikke bare var overlykkelig over min nye rolle. De bliver nemlig meget bedre med tiden og fylder knapt så meget! Jeg har dem dog stadig i forbindelse med min frihed. Jeg føler mig stadig meget bundet, men elsker Bella så ubeskriveligt meget.

   Vi må snart få samlet vores mødregruppe igen! Det er så længe siden. Børnene ville jo få så meget ud af hinanden nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne V

   Ja det kunne bare være så sjovt at se hvordan de ville lege og hygge sig sammen nu de små krudtugler. Der ville nok være knald på:-) Vi er flyttet til Vejle, men da min familie bor i Odense er vi der engang imellem og hvis det på et tidspunkt kan passes ind med at vi kan samles, så kommer Rose og jeg meget gerne:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det vidste jeg slet ikke! Hvordan kan det være at I er flyttet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne V

   Min kæreste fik arbejde i Jylland, sådan lidt ovre vestpå i August. Men det var fire timers transporttid hver eneste dag, så vi har valgt at flytte. Søgte job i de større jydske byer og fik så job i Vejle, så her er vi nu:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhhh det giver rigtig god mening! Men jeg skriver snart lige inde i vores gruppe. Jeg synes snart vi skal prøve at ses alle sammen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er fandeme fucking sejt! Og her må man gerne bande! Sådan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak, hvor er du sød! Og det må man i hvert fald 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Reggie
  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tusind tak!! Den må jeg hellere lige få delt her på bloggen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukke sorte kjoler