Morgenfjæs, H.C. Andersens hus, natdragter og god salat!

Julecupcakes med æble, mandarin og creamcheese frosting

Jule-cupcake med æble, mandarin og cremecheese frostingJule-cupcake med æble, mandarin og cremecheese frosting

Jeg har i et par år gerne ville lave mine egne julecupcakes – altså sammensættet smagen selv. Sidste år kunne jeg ikke finde på noget, men i år fik jeg tryllet disse julecupcakes frem. Og jeg skal hilse at sige, at de julecupcakes var et hit i selskabet, som jeg serverede den for. Mandarin, brændtemandel og æbler med kanel – det lugter alt sammen ret meget af jul, hvis I spørger mig!

Til ca. 12-14 julecupcakes:

150 g smør
2 æg
3 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 stor tsk vaniljesukker
2 dl kernemælk
4 dl hvedemel
2 æbler
En vaniljestang
1 tsk stødt kanel

Til frosting:
2 pakker Philadelphia ost
50 g blødt smør (tag det ud af køleskabet lidt før det skal bruges ellers klumper det i frostingen)
Revet skal fra to mandariner (husk enten økologiske eller usprøjtede, når man bruger skallen)
En vaniljestang
Flormelis (smag til efter behag)

Topping:
En halv pose brændte mandler

Tænd ovnen ved 180 grader. Skrald æblerne og skær dem i både. Del derefter bådene i halve (på den led så de bliver knapt så lange). Læg dem i en skål og fordel kanel udover dem. Vend dem godt rundt. Læg 2-3 stykker æbler i hver cupcake-form. Til selve dejen startes der med at blande smør (gerne lidt blødt, tag det ud lidt før det skal bruges), æg, sukker og kornene fra en vaniljestang. Jeg brugte en røremaskine, men det kan også klares med en håndmixer. Når det er blandet godt, så tilføjes bagepulver, kernemælk og lidt mel ad gangen indtil dejen er en jævn masse. Fordel dejen i cupcakes-formene henover æblestykkerne. Sørg for at dejen kommer godt ned over æblestykkerne, så der ikke er store lufthuller. Bag dem i ovnen ca. 20 minuter, men hold øje med dem løbende.

Frosting mixede jeg også med min røremaskine. Mix Philadelphia osten sammen med det bløde smør. Tilsæt kornene fra en vaniljestang og mandarinskallen. Tilsæt lige så stille flormelis og smag til undervejs. Stop når du synes at det er tilpas sødt (frostingen er ment som et “friskt” indslag her, så pas på det ikke bliver for sødt).

Fordel den lækre frosting (jeg åd vist også lidt med en ske undervejs… ups 😉 ) på afkølede julecupcakes. Det er vigtigt at kagerne ikke er lune, da frostingen så vil smelte. Til sidst hakkes de brændte mandler med en kniv og fordeles henover dine julecupcakes.

Så kan julecupcakes serveres! Velbekomme!

I kan finde alle mine andre opskrifter HER

Jule-cupcake med æble, mandarin og cremecheese frosting

My own Christmas cupcake. With apples, sugar roasted almonds and creamcheese frosting. Click on “TRANSLATE” in the top bar to get the reciepe translated into your own language.

bloglovin

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenfjæs, H.C. Andersens hus, natdragter og god salat!