Libero Animal konkurrence

Vi holder jul alene

Vi holder jul aleneI kan se hele outfittet HER

Jeg har gået og har skriblet lidt på det her indlæg et par uger. Jeg kan mærke, at jeg har taget tilløb og jeg ved ikke helt hvorfor? Ikke andet end at jeg kan mærke, at det bl.a. er fordi jeg stadig ikke føler mig helt klart til at åbne op omkring alle de familieproblemer der har været. Jeg er ikke klar til spørgsmålene omkring det. Og store dele af det kommer jeg nok heller aldrig til at dele herinde. Det er simpelthen for privat, og jeg har svært ved at se hvordan jeg skal beskrive det uden at komme til at udlevere flere personer. Og det ønsker jeg ikke. Jeg håber bare, at I vil acceptere præmissen om, at det ikke er alle der har gode forhold til deres nærmeste, og måske aldrig har haft. Selvfølgelig ville jeg ønske at det var anderledes, men det er det desværre bare ikke.

Nå, men det emne jeg egentlig gerne ville berøre i dag er, at holde jule alene. Vi har nemlig besluttet at holde jul alene. Bare mig, Tim og Bella. Jeg har prøvet det mange år som barn. Altså, ikke helt alene, men bare mine forældre og søskende. Faktisk tror jeg, at jeg har holdt flere jule sådan end noget andet. Så det ville nok føles mere mærkeligt, og måske som en større katastrofe, hvis man hele sit liv havde været vant til at holde jul med 15 andre mennesker. Så ville det nok føles tomt og ensomt. Men jeg har været vant til 5… nu er vi 3. Det er ikke den store forskel!

Planen for vores juleaftenen er vi allerede ved at lave: Jeg har bestilt en juleaftenskasse fra Aarstiderne, hvor man får leveret alt til at kunne lave en komplet julemenu (andesteg, to slags kartofler, sovs, rødkål, bagte æbler og til risalamande med kirsebærsauce). Vi snakker desuden om at starte dagen med at tage i Odense Zoo, da de holder åbent om formiddagen (nok så folk kan få underholdt deres over-spændte afkom 😉 ). Derefter skal Bella jo sove og så vil jeg kigge lidt på julemaden imens. Vi skal hygge og spise som normalt, og jeg tror også, at vi vil se hvordan Bella reagerer på dans og sang omkring træet. Vi skal hygge stille og roligt med gaver, og når Bella er blevet lagt, vil vi hygge med rødvin, en tændt brændeovn og en god film. Det lyder, helt seriøst, ikke som nogen dårlig juleaften i mine øre! De eneste to ting der kunne gøre den bedre var min søster og svogers selskab, og hvid jul! Men det kommer nok på et tidspunkt (det sidste kan vi måske stadig få opfyldt?).
Men selvom vi bare er os tre juleaften, så bliver vi ikke ensomme. Vi se masser af mennesker i løbet af julen. Lillejuleaften skal vi hygge med min søster og hendes kæreste (ligesom vi gjorde sidste år her) med hjernedødt god mad, drikke masser af vino og vi skal hver især have en håndfuld gaver med under armen fra hinanden, når vi næste morgen ønsker hinanden god jul. Og 1. juledag har vi planlagt en julefrokost med vores gode venner, som har Agnes der er et år ældre end Bella. Pigerne elsker hinandens selskab, og det gør vi voksne os. Tilsæt god mad og snaps, og så har vi en win-win 😉

Jeg glæder mig faktisk til, at der ikke er dårlig stemning over folks uforløste forventninger, stress og jag (juletræet er ankommet, hele julemåltidet ankommer foran vores dør et par dage før), og ingen meget langstrakt aften, som ikke slutter før den “bør”. Jeg har det generelt stramt med ting man “burde”.
Der er helt sikkert nogle af jer der sidder og tænker “hvorfor”. Altså, hvorfor vi skal alene juleaften. Det er, ud fra alle omstændigheder, det vi har mest lyst til i år. Vi ville egentlig gerne have været ude og rejser henover juledagene, så man bare var væk de dage, men det koster seriøst ca. 40% mere. Og det gider jeg ikke betale for. Det må blive en anden gang, hvor jeg gider det. I ved jo godt, at jeg ikke ser mine forældre og lillebror (og det er jeg stadig ikke klar til at komme nærmere ind på. Det håber jeg at I forstår), og forholdet til den anden side af familien er bare ikke godt på nuværende tidspunkt. Det ville ikke være en sjov aften for nogen som helst, hvis det var det vi gjorde. Min lillesøster skal for første gang holde med hendes kæreste familie, så hun er der. Nogle af vores venner har tilbudt os, at være hos dem og deres familier, og lige så lykkelig og holdt af, som jeg følte mig af det tilbud, så føltes det bare ikke rigtigt – ikke i år. Det kan dog sagtens være noget vi gjorde en anden gang! Nej, vi er helt enige om, at det rigtige for os i år er bare vores lille trekløver, og som sagt så glæder jeg mig faktisk! Det gjorde jeg ikke sidste år overhovedet, så jeg er helt lettet over at den følelse har indfundet sig igen i år. Med mit indlæg her fisker jeg slet ikke efter medlidenhed – det er jo selvvalgt, så der er intet at have medlidenhed over. Vi glæder os til juleaften!

Har I prøvet at holde jul alene? Og har I nogle gode fifs til når man holder jul “alene”?

We have decided to spend Christmas Eve alone – just the three of us this year. There’s so many expectations from family members regarding Christmas and none of us have close relationships with our parents. So this is what we want it to be like this year!

bloglovin

198 kommentarer

 • J

  Julen handler om at være sammen med dem, man gerne vil være sammen med – og det er jo netop det, du/I har valgt.

  Hvor god en juleaften, man får, afhænger på ingen måde af, hvor mange man er.
  Vi skal være 5 til jul i år – og det har jeg det rigtigt fint med. Synes ikke, det er spor hyggeligt at være 15-20 stykker juleaften. De kommende år kommer vi til at være en del flere til jul (10-12 stykker). Så vil virkelig nyde, at det bliver lidt mere stille og roligt i år 🙂

  Var priserne på rejser lavere hen over julen… så var vi bestemt taget til Thailand, Mexico eller lignende.

  Har prøvet at fejre jul og nytår på en lille paradisø i Sydøstasien… og det var så fantastisk. Håber jeg at gøre igen engang i fremtiden.

  Der findes ingen fast opskrift på den perfekte juleaften – så synes, man skal vælge lige præcis det, man selv har lyst til – og jeg har fuld forståelse for dit/jeres valg.
  Det lyder til, at I får en skøn aften – helt i jeres ånd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Jannie! Ja, det med at rejse henover julen gør vi bestemt også på et tidspunkt!! Og du har ret i at det er ikke antallet der betyder noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sisse frost

  Min kæreste og jeg har gjort det de sidste 2 jul. Og vi gør det også i år. Det 100 % selvvalgt. Blandet andet pga. Familie problemer. Men også pga. Det opskrudet og alt skal være perfekt julestress der er hos nogen. Vi magter det ikke. Vi plejer at bruge dagen på en tur i zoo( Det kan anbefaldes) også bruge dagen på at lave god mad. Vi spiser i lang tid åbner gaver osv. Også plejere vi at spille kort eller spil. Vi har også gået en tur rundt og set lyset i City.
  Men jeg er fortsat lidt ambivalent. Det kan godt giv et stik i hjertet og tænke på ens familie den aften. Men nogen gange går det hele bare i hårdknude også det sådan det er. Det bedre og holde den alle end at sidde og skæbnens med ens familie..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, hvor hyggeligt med zoo! Vi ender jo med at være en del her fra kommentarfeltet derude d. 24. 😉 Og helt enig med dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Reggie

  Jeg forstår dig 100% men kan desværre ikke forstå hvorfor det er så svært og man skal føle at det nærmest er et tabu at skulle holde jul med dem man selv vælger. Mange holder jul med mennesker de reelt set ikke gider se og hvorfor? Jeg synes det er stærkt at det “bare” skal være jer 3. Julen handler om at være sammen med dem man HAR LYST TIL og ikke dem man føler man skal please.

  Glædelig jul søde Jeanett 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis! SÅ mange sidder til en juleaften hvor de slet ikke har lyst til at være. Det gjorde jeg sidste år og det kunne jeg mærke helt ned i maven at jeg bare ikke ville i år

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det er da så fin en beslutning at tage – og den rigtige når du skriver at du faktisk glæder dig til jul i år 🙂
  For to år siden holdte min kæreste og jeg nytår alene (måske ikke helt det samme), og jeg var ked af vi ikke skulle til stor nytårsfest. Men faktisk endte det med at være en af mine bedste nytår fordi der ingen forventninger om vild fest var, og fordi vi hyggede os med det VI havde lyst tilst lave 🙂
  Rigtig god jul til dig og din trekløver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er også sikker på at det er den helt rigtige for mig i år! (og måske flere år frem?).
   Og glædelig jul til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg synes det lyder dejligt og fredeligt med jeres “alene” jul. Her kommer hele skilsmissefamilen og det er jeg ærligt talt lidt spændt på, så kan sagtens sætte mig i jeres sted. På den måde bliver det også nemmere at gøre tingene på Bellas præmisser. God jul til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Meget meget nemmere! Vi kan indrette aftenen lige præcis efter hende og os selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie H

  I min familie har vi stort set altid holdt jul selv, bare mine forældre, min bror og jeg! Og jeg synes næsten at det er endnu hyggeligere når det kun er os, fordi man netop ikke behøver at stresse rundt, fordi 10 mennesker skal nå at pakke gaver op osv. Det giver en helt speciel ro og særlig hygge at være selv lige præcis juleaften synes jeg! Så rigtig glædelig jul til jer, med ønsket om at i synes det er lige så hyggeligt som jeg gør, at være selv! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det gør det virkelig! Jeg har egentlig også syntes det var hyggeligt at være 5 i så mange år. Jeg har nogle gange savnet et par bedsteforældre (bare et enkelt sæt), men det er det. Ellers har jeg også altid nydt de stille, men hyggelige juleaftener.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej. Jeg synes ikke det er sørgeligt overhovedet! Jeg har ikke “problemer” med min familie som sådan, men jeg kunne godt finde på at gøre det samme:-) Jeg synes, det er en ærlig sag at have lyst til at starte sine egne familietraditioner 🙂 I er jo jeres egen lille familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det har du ret i. Så får man jo muligheden for at forme sit eget i stedet at man bare SKAL hoppe med på de traditioner der er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Vi holder også jul alene her. Og det har vi egentlig næsten altid gjort. Nu er tallet så bare reduceret, efter mine forældre blev skilt. I år bliver vi – som det ser ud lige nu – også kun tre. Min søster, mor og mig. Og jeg ville ikke have det på nogen anden måde 🙂 Vi er blevet inviteret op til mine bedsteforældre, men det har jeg egentlig ikke lyst det. Min bedstefar går ekstremt meget op i tid og planlægning, og alle tingene skal altså foregår på planlagte tidspunkt. Det stemmer overhovedet ikke overens med, hvad vi har lyst til.. Det er helt klart en af fordelen ved at holde jul ‘alene’, synes jeg. Vi bestemmer helt selv tempo. Vi skal ikke tilpasse os nogen, vi kan gøre det hele præcis, som vi har lyst til og når vi har det. Derudover er jeg også vild med, at jeg kan skifte til pyjamas og hyggesokker ligeså snart, jeg vil det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det er også svært når man ikke har de samme forventninger til julen. Så kan der nemt blive dårlig stemning. Jeg gider ikke selv sidde og “lege” kernefamilie med en crowd, hvor tingene er alt andet end det. Bare fordi det “skal man” juleaften. Sådan noget er så fake og giver mig dårlig smag helt ned i maven. Det er et skuespil jeg ikke gider at være en del af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matie

  Jaa, kom i Odense Zoo – jeg skal arbejde d. 24. og der er SÅ fint pyntet herude i år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det tror jeg også at vi gør! Hvor arbejder du henne derude?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matie

   Jeg hopper lidt rundt blandt spisestederne, men lige den 24. skal jeg være i Kathmandu 🙂
   Forresten så erklærer jeg mig fuldt enig i dit indlæg. Vi har i min familie altid kun holdt jul os 5, der boede i huset og jeg mindes et år, hvor et af vores øvrige familiemedlemmer blev fornærmet over at vi ikke ville holde jul med dem. Heldigvis, har mine forældre holdt ved og vi er stadig kun os 5 hver jul og jeg har faktisk aldrig haft lyst til at være flere! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det kan være vi kommer til at skulle have en bid at spise 😉 Nej, det der med familiemedlemmer der forventer alt muligt er seriøst pesten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte B.

  Hele mit liv (30 år) har jeg holdt jul med mine forældre og max. 2 bedsteforældre. Jeg er enebarn, min mor er enebarn og min yngste fætter på min fars side er næsten 10 år ældre end mig. Så familien er bare ikke særlig stor og kontakten er minimal p.g.a. aldersforskel og diverse familie-uoverensstemmelser. Nu er alle mine bedsteforældre desværre faldet fra, så det betyder mig og mine forældre “alene” juleaften (og min kæreste hvert 2. år). Jeg havde seriøst ondt i maven flere måneder op til den første jul vi skulle holde bare os tre, men jeg må indrømme at det faktisk var enormt hyggeligt og ikke mindst afslappet! Jeg har ingen særlige tips til dig – jeg vil bare sige til dig at jeg synes det er super flot at I holde jul, som I gør. Det er ikke antallet af mennesker der gør en god jul – det er mængden af kærlighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ihh hvor er det rigtigt det sidste du skriver! Det vil jeg huske mig selv på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

   Virkelig god sætning at huske sig selv på!!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Jeanett 🙂 Jeg er faktisk også totalt vant til at vi kun er fire – mig og min bror samt forældre, men det er nu bare fordi, at alle mine bedsteforældre er gået bort. Nå men, vi går altid i kirke om eftermiddagen, det er også en rigtig fin og lidt højtidelig måde at “starte” juleaften på. – men nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvordan I har det med religion 🙂 Ellers så sørger vi bare for alle at tage rigtig pænt tøj på og spiser selvfølgelig i “den fine stue” 😉 – så det ikke bare bliver en aften som alle andre 🙂 Når det er sagt, så ELSKER jeg bare at være os fire – det er simpelthen så hyggeligt og heeelt afslappet 🙂 Kh. Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg gad også godt i kirke, men det tror jeg desværre stadig at Bella er for lille til. Hun ville ikke sidde stille mere end i 4 minutter 😉 Men god idé til de kommende år!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  Det lyder ikke som den værste juleaften 🙂
  I år skal vi holde jul med svigerforældrene, svoger, svigerinde og deres to børn. Vi plejer at skifte mellem dem og min side af familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej jeg tror også at vi får en god aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Juncher Christensen

  Tak fordi du tør tage endnu et tabu op, blod er ikke altid tykkere end vand! ligeså lidt som det altid er en drøm at blive mor!
  J
  Rigtig god jul ! Til jer alle 3!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Møllet

  At rejse i julen er det mest fantastiske, det rigtigt at det er meget dyre, men de gange vi har været afsted har det seriøst været alle pengen værd for os.
  (Manden er selvstændig og har ikke ret meget i julen alligevel, så vi spare penge på at rejse der frem for at holde ferie når der er arbejde at lave)
  Når vi har rejst i julen, har vi informeret alle i familien om at vi ingen gaver forventer, da vi heller ikke har tænkt os at købe nogen – hvilket for mig giver en helt fantastisk ro gennem hele december.
  Vi har faktisk igen familie problemet, vi orker bare ikke alt det stres og mange mennesker julen tit medføre.
  Når det så et sagt, så står den på familie jul i år, hvor vi bliver 9-12 personer, men da jeg skal arbejde den 24 til kl 17, var det den bedste løsning i år.
  Drømmer dog stadig om at vi næste år rejser væk 🙂
  Jeg synes faktisk også det lyder til i har planlagt en rigtig hyggelig jul.
  Jeg håber i hvert fald i får en rigtig dejlig en af slagsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg ville også rigtig gerne, men vi har endt med at booke lækker ferie i vinterferien i stedet for. Det var nemlig enten eller. Men det står stadig på min liste over ting jeg gerne vil indenfor de næste par år – rejse i julen!

   Og nej, selvom der egentlig ingen problemer er, så er der stadig så megen stress forbundet med julen. Vi har så problemer på begge sider, så det adder yderligere til det.

   Tak og i lige måde! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg tænker slet ikke hvorfor, men bare at det lyder skide hyggeligt. Jeg har aldrig haft en særlig stor familie, men har faktisk ofte følt det lidt er en konkurrence om hvor mange man skal holde sammen med. Som om større er bedre … ikke at der er noget galt med at være mange, jeg synes bare det er dejligt selv at være få.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, nogle gange virker det som om at det eneste rigtige er at være +20!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Præcis. Btw vi fik julekassen fra aarstiderne sidste år og det var perfekt. Alt smagte helt forrygende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt at høre! Nu glæder jeg mig endnu mere til kassen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  hvor ville jeg ønske det var sådan vi skulle gøre det! Men desværre er min kæreste enormt konfliktsky og bange for at træde ved siden af og uanset hvor meget jeg prøver at fortælle ham, at jeg har det rigtig skidt med, at vi skal være sammen med så mange mennesker (vi bliver 14), mener han jeg bare skal tage mig sammen, fordi jeg ikke kan tillade mig at være så egoistisk. Vi var det samme antal for 2 år siden og det er den værste jul jeg har haft! Det var slet ikke hyggeligt og selvom vi var hjemme ved os, følte jeg bare aftenen skulle overståes, så alle de mennesker kunne gå hjem.
  Generelt er jeg ikke super god til at være sammen med så mange mennesker i al for langtid, når jeg ikke er 110 % tryg ved dem.
  Jeg har termin den 28. Dec og håber inderligt, at jeg føder et par dage før den 24. Eller endda den 24 om morgenen, fordi at jeg så har en ‘lovlig’ grund til st slippe.

  Det værste ved julen, er at folk har så mange traditioner og når man så bliver en familie og skal få disse traditioner til at forenes, vil det gå galt. Jeg har prøvet at forklare min kæreste, at jeg ville ønske at vi kunne lave vores helt egne traditioner for vores lille famile på 3 (snart 4) hvor vi satte os selv først, men det kræver åbenbart flere argumenter end som så 🙁

  Rigtig god jul til jer, er sikker på det bliver den mest magiske jul nogensinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Øv det er jeg rigtig ked af at høre på dine vegne. Jeg håber, at I finder et bedre kompromis med årene, fordi det er da ikke fedt for dig at det skal være sådan.
   Jeg håber også at I får en god dag – og jeg krydser fingre for at du går i fødsel lige inden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hope

   Love til dig:-)
   Højgravid og så i selskab med så mange mennesker, vil kræve sin kvinde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B.

  Gid jeg havde det mod. Det er vores søns første jul, og vi har også haft lidt “små problemer” med familien til begge sider. Så både min mand og jeg havde faktisk et ønske om, at det kun skulle være os tre – vi turde bare ikke springe ud i det pga. de raktioner, der nok ville komme, så ja herhjemme er vi også lidt nervøse for at sidde med en dårlig mavefonemmelse juleaften, hvor både forældre og svigerforældre kommer, desværre!

  – God søndag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Øv det er jeg ked af at høre! Se om I kan samle mod næste år. Det vil I takke jer selv for! Det føles så rart at sige fra.
   Jeg håber for jer at I får en okay aften alligevel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg kender så godt følelsen af, virkelig bare ikke at ville det man burde. Mine forældre blev skilt for tre år siden, da jeg var 22. Året efter holdt vi jul sammen, hele familien, og sidste år holdt mine søskende og jeg med min mor. I år burde vi så holde hos min far. Men min fars kæreste gør det umuligt for os. Jeg kan simpelthen ikke. Forholdet er blevet så akavet, jeg får det simpelthen fysisk dårligt af at besøge dem. Jeg kunne ikke forestille mig en værre juleaften end det. Så min søster og jeg holder det igen med min mors familie. Og jeg glæder mig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor godt at du lytter til dig selv og din krop! Jeg har selv været der – prøvet at få det direkte fysisk dårligt. Der skal jeg ikke hen igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder faktisk som en rigtig rar juleaften! Igennem min barndom har vi altid bare været min søskende og mine forældre (5) hveranden jul. Og de andre juleaftener kom min mormor og morfar på besøg. Hvert fjerde år med min farmor og farfar. Men det har altid været hjemme. Og det har været så rart! Specielt fordi vi så kunne lege med vores nye legetøj i nattøj og sove når vi var trætte. Ikke noget med at pakke hele familien i en bil og så astiafsted.
  Jeg håber I får en fantastisk juleaften, omend jeg er ked af at høre om familier der ikke er på talefod. Sådan noget er ikke rart.

  Og glædelig jul, selvom der er nogle dage til endnu 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det er ekstra hyggeligt når man er hos sig selv… meget mere afslappende!
   Nej, det er ikke fedt. Men man må få det bedste ud af den situation man er i 🙂 Og tak i lige måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Struckmann

  Jeg syntes det lyder så hyggeligt 🙂
  Det vigtigste i livet er at gøre, hvad der gør en selv glad – ikke hvad der gør andre glade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg synes det lyder som en skøn juleaften!
  For efterhånden en del år siden, var det kun mig og mine forældre juleaften (mine ældre søskende var begge hos deres respektive sviger-familier). Det står i min hukommelse som en af de bedste juleaftner jeg nogensinde har oplevet. Jeg var stadig den lille dengang og mine forældre gjorde meget ud af at vi bare hyggede os og alting var meget mindre presset end når vi var mange. Der var mandelgaver til os alle tre (vi havde hver især købt en) og det var simpelthen så hyggeligt! Elsker hele min, efterhånden store, familie, men nogen gange savner jeg også bare en jul kun med mig og mine forældre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har også nydt mange af de jule, hvor det bare kun har været os derhjemme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  For mig er der intet underligt i, at det er kun jer tre, der skal holde jul sammen. Det lyder da super hyggeligt og afslappende, og sådan bør højtiderne nu engang altid være, hvis man spørger mig. Jeg kommer selv fra en lille familie, så vi har heller aldrig været mere end max 6-7 personer juleaften. Efter mine forældre blev skilt for over 5 år siden, har jeg været vantil at holde jul med endnu mindre mennesker, hvilket faktisk kun har gjort julen endnu mere hyggelig, synes jeg. Mere tid til mindre mennesker, det er da kvalitet. Derudover har jeg også de sidste 5 år holdt jul andre steder end i Danmark. Jul er bestemt en rigtig hyggelig sted, men jeg kan slet ikke hidse mig op over traditioner etc. som mange andre kan. Nok fordi at min familie aldrig har dyrket traditioner på den der klassiske facon og slet ikke efter mine forældre blev skilt. Jeg synes, at der er så mange andre tidspunkter på året, hvor man kan fejre de dejlige mennesker i ens liv og hvor det er mindst ligeså oplagt at give gaver og spise god mad. I år skal jeg for første gang holde jul ved mine svigerforældre, og de der da bestemt rigtig venlige og har mødt dem hundredevis af gange, men kan bare mærke at holde jul med en anden familie (min kærestes tanter, onkler osv. kommer også), alligevel er lidt nervepirrende for mig. Måske fordi at de netop er sådan en familie (der efter min opfattelse) stresser over små super ligegyldige detaljer, og det gør vi aldrig i min familie. Der tager vi alt stille og roligt og maden kommer på bordet, når den kommer på bordet osv. Så ja, det bliver lidt spændende. God jul til dig Jeanette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kommer nok lidt fra samme baggrund – at det der med traditioner ikke er noget der er blevet dyrket specielt voldsomt (selvfølgelig har hver familie nogle ting man gør igen og igen, men vi har aldrig været specielt ihærdige på det område).
   Og jeg er helt enig med dig! Jeg har altid godt kunne lide jul – og kan det stadig – men for mig er det ikke årets fest eller noget. Jeg er mindst lige så stor fan af nytår, fødselsdag, sommerfester, bryllupper osv. Eller spontane dage og ferier med venner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh I hear you. Mit forhold til forældre og ene søster er , mildest talt, dårligt. Har haft mange år, hvor jeg ikke så nogen af dem og nu holder jeg det på et absolut minimum
  Min plan var at jeg skulle rejse i år – single and faboulous! – men nu har min far fået kræft… Og jeg kan godt mærke, at det ikke liiiiiiiige falder i god jord med min ego-løsning.
  Så det bliver en aften med ondt i maven, men det er selvvalgt. For jeg vil have svært ved at leve med mig selv, hvis det er hans sidste jul og jeg ikke var der
  Familier er virkelig ikke nemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åh det er jeg ked af at høre Christina! Men jeg kan godt forstå din beslutning – jeg ville nok have valgt det samme. Det er simpelthen den mest forfærdelige sygdom! Jeg håber at I får en god aften sammen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • It’s only once a year. Og det messer jeg for mig selv konstant i disse dag. Mavefornemmelsen svigter ALDRIG og for dælen, hvor skulle jeg have lyttet i stedet for at gøre “det rigtige”

   For selvfølgelig er der allerede ballade med idiot-søster og det er så nedtur, at vide på forhånd at aftenen bliver nedtur og med meget stift smil.

   Dybest set er den eneste rigtige måde, at holde jul på, sammen med folk man holder af og godt kan lide. Om det så er 2 eller 10. Der ER ikke nogen generel, rigtig løsning.
   Jeg har holdt fantastisk jul som barn med mange fætre og kusiner og fantastisk voksen-jul med kun 4 personer .
   Da min kæreste og jeg var sammen, ville jeg rigtig gerne prøve, at vi holdt en alene jul og evt. rejste.
   Det gør han nu med sin nye kæreste. Svin ( 😉 )

   I har jo mange jule at tage af, så der er masser af muligheder fremover. Og I er jo heldigvis enige!
   Så fyr den af og hyg Jer – det er jo ren jul på isbjørneskind foran brændeovn med champagne ! Det bliver da så fedt!!

   Og husk – alt det praktisk med mad tager ret lang tid. Lav så meget som muligt dagen i forvejen: Koge kartofler, risengrød, lave rødkål, smutte mandler , lave kirsebærsauce osv.
   Giv anden 6 timer v 100 grader og husk at kartofler skal være kolde og pillede før de gider brune.
   Og lav riiiiiiigeligt sovs!

   Glædelig jul! <3 <3 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg bliver næsten lidt trist over at læse, at du næsten føler, du er nødt til at forsvare jeres valg. Nogle gange er tingene bare, som de er, og jeg synes, at jeres juleplaner lyder vildt hyggelige. Kram.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak. Virkelig tak for din kommentar. Jeg var faktisk ikke klar over at jeg forsvarede den… Men det kan jeg godt se nu at jeg gør! Og du har ret; der er bare nogle ting og forhold som er som de er. Og det er ikke sikkert de bliver bedre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det lyder virkelig som en hyggelig og stressfri juleaften i har i vente 🙂 personligt synes jeg også det er skønnest at være få.. I mange år ville jeg allerhelst holde hos min mormor og bedstefar, men min mor orkede det ikke rigtig og da jeg endelig fik min vilje forstod jeg hvorfor.. 20+ mennesker er på ingen måde hyggeligt.. Og det synes jeg julen skal være! Så nu gør vi som vi plejer, vi er 5-6 stykker og det er dejligt.. Næste år øges tallet en smule, da min kæreste skal holde jul hos os, sammen vores lille pige der kommer ind i familien til marts.. 🙂 og så skiftes vi efterfølgende, men når vi en dag får vores eget hus kunne jeg sagtens forestille mig at vi ville holde selv, det kunne også sagtens være en mulighed at rejse. Tak for en fantastisk blog og rigtig glædelig jul..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, hvis jeg skal holde med andre lige nu, så kunne jeg også være ret fristet af at det skulle være hos os. Det kunne være ret så hyggeligt med de rigtige mennesker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne H

  Jeg synes det er dejligt at høre at i har mærket efter, og gjort det der føles helt rigtigt for jer. Det synes jeg bare er så mega inspirerende og modigt. Selv har jeg gået med en knude i maven de sidste par dage – er så stresset over alle de forventninger jeg skal leve op til her i julen. I år har min kæreste og jeg aftalt at julen skulle foregå i roligt tempo, og at vi skulle gøre hvad vi havde lyst til. Men det værste er at jeg i så mange år har gjort alt for at please alle i familien, at jeg slet ikke kan mærke mig selv og hvad jeg har lyst til… Håber det er noget man kan lære?

  Som barn der er vokset op blandt voksne og deres mange konflikter, vil jeg bare sige at jeg virkelig bifalder det valg i har taget. Bella får en helt fantastisk jul! Håber jeg bare bliver halvt så god en mor som dig Jeanett!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det lyder som om vi har meget tilfælles – især det med at vokse op blandt andres konflikter. Og øv – sådan en knude i maven burde man bare ikke have… og det er ekstra trist når det er familie der er skyld i det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

   Ååååhhhh den kommentar. At have brugt så mange år på at please andre og gøre “det rigtige” at man ikke længere kan mærke hvad man selv vil. Eller hvem man selv er. Det er mig!

   Efter et par år i massiv modvind og med stress – er det gået op for mig, det kun handler om en eneste ting. Kærlighed. Kærlighed til min mand, mine børn og vores liv som familie. Øver mig hver dag i at overhøre pleaseren og finde mig selv.

   Er på røven over jeres beslutning. Den smukkeste kærlighedserklæring til jeres egen familie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt helt enig – kærligheden i fokus, og ikke nødvendigvis titler og blodsbånd!

   Tusind tusind tak for de søde ord! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine M

  Tænk bare, jeg anede ikke at det åbenbart var tabu at holde jul uden gæster.
  Langt de fleste juleaftener har det bare været mine forældre, min bror og jeg. Og det er min yndlingsmåde at holde jul på!
  I år skal får vi muligvis min moster og familie på besøg og det har jeg det faktisk ret mærkeligt med. Så jeg krydser lidt fingre for, at de vælger først at komme i juledagene efter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det ved jeg heller ikke om det er, men jeg synes at jeg oplever at folk undrer sig lidt. Om man virkelig vil holde jul så få sammen? Så for nogle er det nok tabu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Folk har meget tit travlt med “hvad der er rigtigt” at gøre med hensyn til ens forhold til ens familie, og ved du hvad – hvis man ikke har prøvet at stå i en situation hvor man ikke har det bedste forhold til ens familie, så forstår man det bare ikke rigtigt. Jeg snakker heller ikke selv med min mor, og forholdet til min far er helt sikkert også en smule anstrengt, så jeg har endnu en gang valgt at rejse til USA for at holde jul med noget bonus familie/fantastiske venner. De er ikke blod, men de er den bedste familie jeg kunne tænke mig – for jeg har selv valgt dem!
  Så jul for jer tre alene lyder fantastisk i mine ører! Så rigtig glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er det fedt at høre at du også mærker efter og gør det du føler er det rigtige for dig. Det tror jeg at virkelig mange ikke gør. Jeg kender personligt selv flere der egentlig ikke gider juledagene med familien, men deltager fordi de “skal” og “bør”. Virkelig trist.

   Og jeg tror du har virkelig meget ret i, at man ikke forstår dårlige familieforhold 100% før man selv har stået i det…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Er sikker på at I får en rigtig hyggelig aften. Min mand og jeg tænker at gøre det samme. Vi er ufrivilligt barnløse, og julen føles ekstra hård, når man ikke er en familie. Min mor forstår ikke vores valg, og tror fejlagtigt, at jeg vælger at holde jul alene med min mand for at “straffe” min lillesøster, der er højgravid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Øv hvor er det træls at din mor pålægger dig nogle følelser og et motiv du ikke har. Det er godt nok ikke fedt. Især når I står i en svær situation i forvejen. Men jeg synes det er så vigtigt at man mærker efter selv, og du kan jo tage snakken med din søster, hvis det er, så hun ikke er i tvivl. Så må din mor jo tænke hvad hun vil. Det kan du nok alligevel ikke ændre så meget på, hvis hun har overbevist sig selv om det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  Først og fremmest – du ser så FAB ud på billedet. Piiiiiiift!!!

  Dernæst.. Det lyder som en rigtig hyggelig jul. Ærgerligt at tingene med familie kan være/er svære – jeg kender det godt selv alt for godt. Men godt at I gør det, I har lyst til. Det er vigtigt!

  Jeg har altid været ked af at være få dvs. under 3 juleaften – af mange grunde – men har været så heldig at finde mig en kæreste, der har en stor familie og hvorfor vi de sidste mange år har været mange juleaften eller flere end 5-7 stk. Enkelte gange har det været for meget, specielt hvis der har været 3-4 små børn med og som bare har været helt oppe at køre. Men i år bliver det anderledes – vi starter med at være 3 og skal senere på aftenen videre til noget familie, hvor vi nok ryger op på omkring 10-15 stk. Men uden små børn – så det skal nok blive hyggeligt. Vi venter alle på at hver enkelt pakker gaver op og det er altid hyggeligt og foregår på en meget stille og rolig måde. Alle følger med og hyggesnakker, drikker vin og spiser masser af konfekt. Jeg har aldrig haft julestress over noget – men det hænger nok sammen med at det ikke har været mig der har skulle sørge for maden etc. Og gaverne er til at overskue.

  Jeanett, Tim & Bella: Jeg håber, at I får en fantastisk jul og vil sige tak for alle de ting du, Jeanett deler på bloggen. Især alle indlæg omkring børn – dem vil jeg søge frem til, når jeg snart får brug for det 🙂 så tak fordi du kommer med jeres oplevelser og råd og alverdens andet. Tak fordi, at du deler det hele. Et stort kram til jer herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak, hvor er du sød!

   Det lyder faktisk hyggeligt at der sådan er flere der “støder til” i løbet af aftenen! God idé 🙂

   Tusind tak for det sidste kompliment. Jeg har simpelthen bare lyst til at dele med jer, så det kommer sådan ret naturligt. I er rare at dele ting med 😉 Kæmpe kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Pedersen

  Kære Jeanett
  For mig er det måske årets vigtigste indlæg i blogland. Jeg har selv tilbragt størstedelen af mit livs juleaftenener sammen med min mor og far (er enebarn). Jeg har altid elsket selve aftenen, men følt at det var lidt tabu – at mange syntes, det var lidt synd for mig. Nu er der sket det, at jeg desværre har mistet min far for en måned siden og sidder med en beslutning om, at jeg skal holde jul med min mor eller sammen med en masse familiemedlemmer, som jeg kan har nogle meget løse relationer til. Jeg kan fornemme, at mange omkring mig syntes det er lidt sørgeligt, hvis det kun bliver min mor og jeg, men jeg kan mærke at det er det mest rigtige og dit indlæg bekræfter mig i at gå efter det som føles rigtigt.
  Glædelig jul
  Knus fra Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er du bare vild med den første sætning!! Det er godt nok store ord!
   Jeg er ked af at høre det med din far. Men lyt til dig selv! Du er et sårbart sted og du skal ikke tænke på at please andre eller holde “rigtig jul”. Din jul er den rigtige jul 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har aldrig prøvet at holde jul med andre end mine forældre og to søskende. Så for mig ville en jul med +15 “deltagere” være helt vildt mærkelig. Jeg elsker intimiteten og hyggen ved, at man ikke er så mange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I

  Jeg havde en periode på 3-4 år hvor jeg slet ikke så eller talte med min familie.
  Vi ses igen og har det fint sammen nu.
  Det var nødvendigt for mig at stoppe kontakten med dem i en periode.

  Gør det som føles rigtigt for dig og din lille familie.
  I får helt sikkert en hyggelig jul.

  I år skal vi holde jul ved os selv. Min forældre kommer og min ene søster og hendes mand.
  Glæder mig .
  Hvert andet år er vi sammen med min mands familie. Desværre er jeg ikke glad når vi skal være sammen med dem. Min svigerinde vil kun have det på hendes måde ift. Gaver og ungerne.
  Har prøvet at lave om på det, men uden held.

  Der er noget i alle familier. Det gælder bare om at få det bedste ud af det, og gøre det som føles mest rigtigt for en ❤️

  God jul, og super hyggeligt med en juletur i zoo.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja for nogle kan det være nødvendigt. Ikke alle familieforhold er gode. Og hvor ærgerligt med din svigerinde. Jeg fatter ikke dem der står så stejlt på at det KUN er deres ting der skal gennemføres

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jegmå være helt ærlig og sige, at jeg synes, det er super ærgerligt, du ikke har kontakt til din familie – jeg kender naturligvis ikke årsagen, og det kan der sikkert være flere årsager til, men jeg har altid tænkt, at familier, hvor den ene eller anden har valgt at cutte kontakten – i mine øjne – virker lidt over dramatiseret… Jeg ved, det ikke er populært at være så enig, og det er udelukkende skrevet, fordi jeg ikke kender årsagen til, hvorfor du ikke har nogen kontakt til den del af familien. Familien betyder enormt for mig – og mine niecer alt. Synes det er ærgerligt, dine forældre ikke har kontakt til deres barnebarn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er da super ærgerligt! Men ja, du kender ikke årsagen, måden det er sket på osv. Lige nu har jeg det bedre med ingen kontakt til dem end jeg ville have det med kontakt. Og som en anden skiver her i kommentarfeltet – man forstår nok ikke hvor ondt familie kan gøre en før man selv har stået i det. Det kan sagtens være overdramatiseret den slags – det er jeg enig med dig i. Men der er også bare nogle forhold hvor man gør hinanden mere ondt end godt. Jeg synes i hvertfald det er synd at generalisere og sige at alle “cut” er overdramatiseret. Fordi nogle er nødvendige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Og så har jeg jo heldigvis min dejlige søster – Og hun har sin niece og Bella har sin moster 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebekka

   Ser din søster jeres forældre? Jeg spørger fordi, det må være svært at stå “midt i”, altså hvis det er sådan…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det gør hun.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jeg synes man skal passe meget på med at dømme andre menneskers “overdramatiserede” brudte kontakter. Vi aner ikke, hvad der er gået forud for Jeanetts valg. Min kæreste havde ikke nogen kontakt til sin mor indtil hun døde, og det har uden tvivl sparet ham (og mig) for mange brudte løfter og ubehagelige oplevelser.
   Jeg tror ikke at nogen ønsker at cutte kontakten, hvis de ikke føler sig nødsaget til det.

   Jeg har altid selv holdt jul med mine forældre og to søskende, og jeg elsker det. Det er så hyggeligt, og jeg er sikker på, at I får en hyggelig jul jer tre alene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er helt enig med dig. Der er nemlig nogle cuts der er bedre end at fortsætte forholdet. Men jeg tror ikke at man 100% forstår det før man selv har stået i det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det tror jeg, du har helt ret i – man kan ikke forestille sig det, før man selv (mere eller mindre) står med valget om at bryde kontakten. Det må virkelig være svært!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er vildt svært!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne H

   Præcis. Nogle gange må man gøre op med sig selv om en relation til en person gøre mere skade end gavn. Man skal passe på sig selv. For mit eget vedkommende, er jeg følelsesmæssigt udkørt og ulykkelig efter at have tilbragt med min far. Er det så det værd? Skal blods bånd være et påskud for at blive ved med at ses, når det virkelig bare udmatter og sårer én gang på gang? Det mener jeg ikke..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt helt enig. Og det kan de altså desværre! Altså skade mere end gavne. Og det skal man ikke bare finde sig i resten af livet bare fordi man deler de samme gener!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er ked af at hører om jeres familie problemer, men jeg er en stærk fortaler for at man skaber sin egen familie, og at omgive sig med mennesker som man føler sig hjemme med, hvis det giver mening 🙂 Jeg synes jeres juleplaner lyder super hyggelige! Hvert andet år holder min kæreste og jeg jul med mine forældre og lillebror og det er også altid “bare” os og jeg elsker det! Og ofte tager vi ud og rejser, og det er bare en hyggelig måde og lave noget dejligt sammen uden unødvendig stress. Når vi holder jul med min kærestes familie er der altid mindst 15 mennesker, og selvom det også er en dejlig aften er jeg altid fuldstændig udmattet! Og synes altså ikke det er lige så hyggeligt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det lyder altså skønt at I rejser tit! Det vil jeg også gerne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Det er utroligt svært at forholde sig til en jul alene, når indbegrebet af ‘rigtig’ jul er samvær med familie. Men hvis det samvær ikke er hyggeligt eller rart, så kan jeg godt forstå at I tager den beslutning, og respekt for det 🙂

  Vi tilbragte julen alene for to år siden. Vores datter (og senere os) fik diarre et par dage før jul og for ikke at smitte alle andre, måtte vi aflyse vores planer, og vi skulle endda have lagt hus til.
  Vi endte med at holde jul selv, dog noget amputeret, da vi ikke rigtig spiste så meget og ingen kræfter havde 😉
  Men Elisa mærkede ingen forskel og hun råhyggede sig med os.
  Det var først under middagen og da Elisa var puttet at aftenen føltes tom og akavet. Men det var jo også en nødløsning for os, og planen blev ændret samme dag, vi håbede til det sidste at kunne være sammen med familien.
  Men det var faktisk en sund erfaring, for det var ikke farligt, men rigtig hyggeligt, og jeg ville ikke være nervøs for at tage sådan et valg en anden gang, dog helst med lidt bedre tid til planlægning 😉
  I stedet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Og det er det ikke – rart. Så det er lige præcis derfor beslutningen er taget.
   Jeg tror heller ikke de små børn tænker over det. De trives måske netop bedre i meget rolige og trygge rammer med bare deres forældre. De kan nemlig godt mærke hvis mor eller far virker “off”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • GitteS

   Også i den grad 🙂
   Samvær med min mor er altid anstrengt fra min side, og det er udmattende, og det er næsten umuligt for Elisa ikke at mærke det. Hvilket betyder at hun ofte er hos min mor alene på weekend, og det elsker hun heldigvis.

   Noget af det bedste ved at være forældre er at kunne skabe rammerne for nye traditioner, det elsker jeg virkelig 🙂
   Jeg håber I får lavet en fantastisk ny tradition, og Bella vil elske det, ingen tvivl om det, lidt Disney juleshow og så er hun kørende (hun er så cute). Og bare husk at julehyggen fortsætter selvom Bella er puttet, det var vores store fejl med vores alene jul 🙂

   Glædelig jul 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tania

  Hvor lyder det bare som den perfekte juleaften. Jeg fik helt lyst til at gøre det samme – i stedet for at rejse tværs gennem landet med to små børn.
  Men som en anden skrev, så er det vildt ærgeligt,at du er nødt til at forsvare det på den måde.
  God jul og kærlig hilsen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det betyder nemlig en del mindre stress! Og mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julen handler for mig i høj grad om tryghed og hygge, så more power to you for at skære familiedramaet fra. Guderne skal vide, at der findes et utal af mennesker, der gruer for højtider af selv samme grund, og det er sgu synd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg har også indtrykket at julen bare skal overståes for mange af netop samme grund. Og hvor er det trist. Efter sidste år kunne jeg i hvert fald bare mærke at det kunne jeg ikke være i igen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du skal på ingen måde forsvare dit valg – jeg tror, der er mange, der “bare” sidder en 3-5 stykker.

  Vi bliver 15. Vi er en kæmpe familie, og jeg elsker at være sammen med dem allesammen den ene aften. Vi har altid været mange juleaften, og selvom det måske kan lyde lidt vildt med så mange, så er det slet slet ikke kaotisk eller noget. Alt er stille og roligt – ingen stress og jag. Alle hjælper med mad, oprydning osv. 🙂

  Jeg håber – og er sikker på, at I får en rigtig god juleaften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Julie! Det lyder som om at I har knækket koden med mange mennesker og hygge!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sine

  man vælger ikke selv sin familie, desværre. i mine øjne kan venner også være ens familie. jeg har det skidt med min familie, så jeg holder i år jul hos min veninde og hendes familie og arbejder resten af juledagene 🙂 jul er hvad man gør det til, det behøver sgu ikke være noget særligt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det gør man desværre ikke. Og ja, venner kan virkelig sagtens være ligesom familie! Nej, julen kan også ende med at blive kørt op på et niveau, hvor (jeg synes) den ikke hører til. Alle de forventninger… uf, det lægger også bare op til skuffelse og at det ikke kan blive indfriet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hatten af for ærligheden. Tror vi er mange, der måske ikke har det bedste forhold til vores familier, men man holder bare fødseldag, jul osv, netop fordi man BØR! Syntes det er dejligt for jer, i har fundet jeres jul, og du/i er afklaret. Man føler sig nogen gange skæv, fordi man ikke er overjublende, når man skal være sammen med familien, for det bør man. Rigtig god jul til jer, det kan være vi andre lige frem er misundelige:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det tror jeg virkelig også!! Og hvor er det bare synd at folk føler at de skal leve op til alt muligt, som de egentlig ikke har lyst til! Og netop også at de så føler sig som lortede mennesker fordi de netop inderst inde ikke har lyst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Straa

  Jeg synes det er top sejt at i har taget det valg og jeg håber i får en dejlig jul 🙂
  Selv står jeg og skal vælge mellem far, mor og kæreste så det er fristende at finde en rejse i stedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, en rejse er den gode måde at komme udenom det på 😉 Og mange tak Mette 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Dejligt at høre, I har valgt at holde jul på jeres måde. Det bliver helt sikkert en dejlig aften og dag – hygge med Bella og måske en enkelt drink eller to bare dig og Tim, når hun er gået i seng… 😉

  Mine forældre og jeg skal også holde jul alene i år bare os tre. Mine veninder synes, det er lidt mærkeligt, men jeg har – ligesom dig og mange andre i kommentarfeltet – aldrig været vant til andet end en jul med forældre og min søster. Og jeg GLÆDER mig! Plus så er chancerne for, at jeg ender med mandelgaven jo endnu større…

  En sidste ting: Denne her type indlæg er klart mine favoritter ved dig. Du er dygtig til at tage tabu-emner op og beskrive dem nuanceret. Du fortæller, hvad din holdning er og understreger samtidig, at det ikke er facit. Bravo!

  Det er for mig at se netop et tabu ikke at komme godt ud af det med den nære familie. Det er en skam, for hvis man har et problem tager det i sig selv meget energi og kræfter at håndtere. At man så oven i hatten skal føle, at det ikke er socialt acceptabelt ikke at have et godt forhold fx til sine forældre, så bliver tingene endnu sværere. Jeg tror, at mange står i en situation, hvor de måske ikke harvet godt i den nære familie, men de “holder ud”, fordi det skal man, og det er jo de eneste forældre/søsystemerne/bedsteforældre etc. man har. Men i min optik skal der mere til end bare en blodrelation for at skabe et forhold, og hvis der ikke er kemi eller gensidig respekt er det svært at forcere noget. Du har helt sikkert truffet en svær beslutning på et tidspunkt, og jeg er glad for, at du er glad og skaber din egen lykke, hverdag og jul på DIN/JERES egen måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe vi skal helt sikkert have noget vino, når hun er puttet 😉

   Tusind tusind tak…. sikke et fantastisk kompliment! Jeg kan også rigtig godt lide at tage fat i de tabubelagte emner. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes bare at det er så vigtigt at få belyst ting i stedet for at folk render rundt og tror de er mærkelige, eller at der er noget i vejen med dem. Jeg tror også rigtig mange “holder ud”, fordi det er forventet og fordi der netop er noget tabu omkring at bryde med meget nær familie. Det er ikke fordi jeg håber at en masse begynder at gøre det (jeg ville hellere se en masse have det godt med deres familie), men dem der ikke har burde omvendt ikke leve sådan resten af livet bare fordi det forventes af andre. Det er mig der skal leve mit liv – ikke andre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Jeg har siden jeg var ca 10 år holdt jul med min mor, far og storebror, og siden min far døde da jeg var 13, så er vi kun os tre. Og jeg elsker det! Jeg er sammen med de to jeg elsker allermest, og jeg kunne slet ikke forestille mig, at det skulle være på en anden måde. Jeg elsker roen, freden og at vi bare kan tage det helt i vores tempo. Min kæreste skal for anden gang, prøve at holde julbare med sine forældre, og han glæder sig også, netop pga. roen. Mit råd må være at man gør det højtidligt selvom man “bare” er tre. Altså dækker pænt bord, tager pænt tøj på osv. Rigtig god jul, godt I gør hvad der er rigtigt for jer. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Rigtig godt råd! Det har jeg også tænkt mig at gøre! Klæde mig pænt på (har allerede flere fine kjoler i spil som min “julekjole” 😉 ), dække smukt bord og lave god mad 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det er et virkelig rart indlæg at læse for mig, som i år også vælger den nærmeste familie fra, fordi der er familieproblemer, som overskygger alt andet. Jeg snakker ikke med min søster, og da hun har meldt ud, at hun holder jul med mine forældre, måtte jeg finde på noget andet. Så jeg skal holde jul hos min moster og hendes familie i år, og det glæder jeg mig til. Det har været en rigtig svær beslutning at tage, fordi der ligger så mange forventninger til, hvordan den “perfekte” familiejul BURDE være. Men sådan er det bare ikke altid. Og jeg vil hellere vælge den såkaldte familiejul fra, hvis det betyder, at jeg så får en god aften.
  Med andre ord, så forstår jeg jeres beslutning fuldt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åh ja det der “burde”. Jeg får røde knopper over det! Man bør ikke noget som helst som man ikke har lyst til eller som gør en ked af det. I hvert fald ikke hvis man har andre muligheder.
   Og jeg håber at du får en rigtig god aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-K

  har aldrig holdt jul bare os to, men sidste år var vi kun os til nytår, fordi logistikken var gyselig at få til at gå op. Det er en af de beds aftener nogensinde. God mad, endnu bedre vin og fantastisk champagne. Lækkert tøj, sat hår, høje hæle og indkøbt til yndlings cocktails. Tror aldrig, vi har gjort så meget ud af en aften bare os to, som den. Men det var helt fantastisk. Man burde faktisk gøre det noget oftere

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det lyder altså også hyggeligt! Men nu er Ais altså også bare god til det med mad og god vin/champagne! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • viola

  Ej, hvor er der bare alt for mange ting man burde i højtiderne og alt for mange ting at have dårlig samvittighed over. Man skal jo gøre præcis som det føles rigtigt – som du selv skriver. I år skal mine forældre holde jul alene (alle os børn er hos vores respektive kærester/mænd) og jeg har haft topdårlig samvittighed over, at de skulle holde jul selv. Da jeg tog det op med min mor grinte hun lidt og sagde: “nu skulle folk altså stoppe – jeg kan jo godt lide at være i selskab med den mand jeg har giftet mig med!” Bum, nå ja…. Sådan havde jeg ikke lige tænkt det.
  Sejt, at du gør hvad der føles rigtigt og ikke hvad man burde gøre!
  Rigtig god jul, altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe godt svaret af din mor! De skal nok få en hyggelig aften også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Kæreste Jeanett,

  Dit indslag gjorde mig lidt “glad”, ikke fordi I skal holde alene – men fordi I ikke er alene. Vi har altid bare været mig, min søster og hendes børn. Flere år har jeg synes det var så enormt ensomt og underligt. I år nu hvor vores 1 årige datter skal holde jul (nok den første jul hun måske forstår lidt, sidste år var hun spæd) glæder jeg mig faktisk. Vi skal blot være min søster, hendes børn, min datter, kæreste og jeg selv. For os handler det om at det hjerternes fest, at alting går i vores tempo og vi bare er os! Vi plejer stille roligt se disneys jule show, spise maden når vi har lyst, pakke gaver ud når vi har lyst – mest af alt, det børnenes fest, deres aften og vi som voksne (os 3) sørger bare for at de har den bedste aften. Jeg tror ikke der nogle opskrift på hvad der godt at gøre juleaften, bare alle har det godt i maven og er glade. Jeg sender en masser julevarme og glæde jeres vej og håber I får den dejligste aften, bare jer 3.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Gade

  Hold k*** hvor lyder det bare som den mest fantastiske juleaften i mine ører.
  Helt enig med dig i at “bør” skal afskaffes.
  Min 30 års var for de nærmeste, ingen stor fest, for mennesker jeg ikke har noget forhold til til daglig.
  Der er også en større gren af min familie vi ikke ses med, af personlige årsager.
  Jeg holder jul med mine forældre og tre søskende i Odense i år. Den mindste jul nogensinde tror jeg, men jeg glæder mig netop derfor, til al den tid vi får til hinanden – intet dræber julestemningen som stress og jag.
  Vi tager også altid i Odense zoo om formiddagen, pynter juletræet bagefter og lavet konfekt mens min far laver and og min mor de brunede kartofler.
  Stor middag og så et par timer med at pakke gaver op, til sidst vin og guf til en julefilm for natteravnene (som er alle andre end min mor ;))

  Forstår jeres beslutning 100%, og så dejligt at kunne lave jeres egne traditioner med Bella som familie.
  Jeg er sikker på I får den dejligste jul og respekt for at følge jeres egne ønsker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, “bør” skal smides af h***** til.
   Ej, hvis I også er i zoo der, så må du lige komme og sige hej! Jeg håber at I får en god dag også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Det skal jeg bestemt gøre, hvis jeg spotter dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt! Og jeg vil gøre det samme 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris B

  Efter mine bedsteforældre allesammen er væk, har vi også holdt jul alene – mine forældre, min bror og mig. Sidste år også min veninde, fordi hun ikke havde noget sted at være og for mig handler julen om samvær og hygge, og det synes jeg hun skulle være en del af. Jeg har familie som kusiner og fætre og onkler og tanter, men for mig er det svært at forene min jul med deres, fordi det handler alt for meget om formalia og gaver. Jeg er sikker på i får en skøn aften !

  Chris B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig! Jeg går også mere op i selskabet og god mad end gaverne og de der ting man “skal”. Normalt hader jeg fx. at danse rundt om træet. Det virker på mig bare fjollet. Man det har vi altid SKULLE, fordi “det gør man”. Sådan noget synes jeg er noget fis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  I holder jo ikke jul alene – I holder jo jul sammen:) Og tak fordi du deler. Tillader mig at dele lidt også. Har også været dér, hvor jeg ikke havde kontakt med mine forældre. Årsagen er ikke vigtig og virker nu også fuldstændig ligegyldig. Kæft det kostede mig mange tårer, søvnløse nætter og timer ved psykologen. Ligemeget hvor meget jeg forsøgte at overbevise mig selv (og min omgangskreds) om det modsatte, så manglede de sgu i mit liv. Da vi efter 2,5 år endelig “fandt hinanden” igen var min mor meget syg og jeg mistede hende – igen.
  Jeg kender ikke din historie og ville aldrig “dømme din sag”.:) Men ville fandme ønske, at nogen havde givet mig et spark dengang til at bryde isen langt tidligere. Ligemeget hvad, så var/er de mine forældre. Jeg ville give alt for, at min mor var her nu, og kunne se min søn. Og ikke mindst, hvor meget han elsker sin morfar:)
  Med ønsket om en magisk jul for dig og dem du holder af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor har du bare ret i det første du skriver! Sådan vil jeg formulere det nu 😉
   Og tusind tak for din historie… jeg er ked af at høre at du mistede hende lige efter. Hvor er det bare ærgerligt at gå glip af den tid med hinanden. Personligt så er jeg dog ret sikker på at tingene med min egen mor ikke skal være anderledes nu end det er. Men det er en lang og personlig beretning, og den tror jeg at jeg holder væk fra bloggen.

   Jeg håber, at du får en rigtig god jul!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Tak for svar:) Og tænker din beslutning om at holde det privat, er klog. Bare det du lufter nu, synes jeg er sejt og modigt. Jeg håber, at dine forældre læser din blog. De alt mulig grund til at være stolte af dig – alt du er og alt du gør. Og ikke mindst af Bella:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tusind tak, hvor er du bare sød!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg forstår godt jeres beslutning. Det skal nok blive hyggeligt med jer tre 🙂 Min familie (min papfar, mor og to søskende) har i år besluttet sig for at servere mad med Frelsens Hær i Nyborg juleaften. Det bliver nyt, men spændende og der er bare noget ved at glæde andre 😀

  I må alle tre have en glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er vildt sejt af jer! Det er godt nok god karma. Jeg håber at I får en rigtig god aften og er med til at gøre det til en god en for en masse andre også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Du ved jeg/vi støtter jeres beslutning og forstår den! Og at tilbudet altid står ved magt 😉 men jeg tror i gør det på den helt rigtige måde!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak mus! Og det ved jeg 😉 Jeg blev så glad for jeres tilbud (virkelig!), men jeg tror også at det rigtige bare er os i år <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Årh, jeg fælder seriøst en tåre!!! For mig betyder julen alverden. Jeg glemmer at ikke alle er så heldige,at have en tæt familie,som jeg. Det er fantastisk,at I 3 har hinanden❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det er det desværre ikke. Jeg misunder også dem der har… husk at værdsæt det <3 Og tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Tanita

  Så fedt at du tager fat på det her emne!! Sådan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg synes det lyder som en alletiders og helt perfekt jul! Ka blive lidt misundelig.. Der er intet værre end familiefnidder juleaften. Rigtig god juleaften til jer 3!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det er der virkelig ikke. Men jeg tror ret mange oplever den slags i julen!
   Og tak i lige måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Jeg synes det lyder som en hyggelig og børnevenlig jul:) Jeg kommer fra en stor familie og har aldrig prøvet at være “alene” (i mine øjne skal også helt alene for at være ‘alene’ – giver det mening?) 😉 Men jeg valgte sidste år at holde nytår alene med min dejlige 5-årige søn. Jeg fik barn som 22 årig, derfor er der ikke rigtig nogen af mine venner der helt er nået dertil med børn endnu- og vi har derfor lidt forskellige forventninger til sådan en aften 😉 Der var flere som så lidt skævt til min beslutning, men det var bare det helt rigtige for os sidste år, og vi havde en fantastisk aften:) I år skal vi ud til noget familie hvor der også er børn, hvilket jeg/vi glæder os til – jeg tror det vigtigste er at følge sin mavefornemmelse, om det så drejer sig om jul, nytår eller noget helt tredje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caja

  vi holder altid bare jul min mor, far søster og jeg. Min far ser ikke ikke sin familie, og min mor er enebarn. Sådan har det altid været, lige siden dengang min søster og jeg var helt små. Nu er jeg 22 og min søster 14, og det fungerer stadigvæk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Åh det lyder da som en dejlig jul. Man skal være sammen med dem man holder af. I år holder min familie ikke traditionel jul. Vi har besluttet os for (min mor, papfar og to søskende), at vi skal servere mad for Frelsens Hær i Nyborg. Det bliver anderledes, men spændende 😀

  Jeg håber at jeres jul er fantastisk! Glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig! Ej hvor er det fantastisk stort af jer! Det er godt nok god stil!
   Rigtig god jul!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Vi har altid kun holdt jul min mor, far og jeg. Og så hvert andet år min mormor også. Det har altid været en møghyggelig dag, uden stress og jag. Så jeg er fan af små juleaftener!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kan virkelig også se charmen i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Kære Jeanett, det er helt normalt bare at holde jul med de aller nærmeste 🙂 det har vi gjort i min familie i mange år og det gør vi også i år. Bare min far, mor og søster, også kommer svigerbørnene senere – det synes jeg er en fin løsning 🙂 Ikke noget med at fare rundt og lave mad til 20 mennesker … Glem det. Julefred er rarest 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, julefred er rart! Og det lyder som en god plan!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Vi har ofte holdt jul hjemme alene, bare mig, mine forældre og min lillebror. Dette har dog intet med problemer i familien at gøre. Begge mine forældre har bare store familier, så bedsteforældre skulle deles med mange andre. Som barn syntes jeg det var lidt kedeligt at der ikke kom nogen på besøg, men nu syntes jeg at det er helt fint. Og hvorfor skulle det være trist? så længe man bruger aftenen med dem man holder af, så syntes jeg ikke at antallet af disse betyder noget 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Kære Jeanett

  Det lyder da som en skøn og afslappet juleaften. Jeg er sikker på I får en dejlig aften og dag. Jeg foretrækker også selv at holde den med få mennesker og så hygge igennem.
  Og hvor er det et vigtigt emne du tager fat på. Problemer med nærmeste familie. Vi har det selv, min kæreste og jeg. Og desværre bliver vi (den unge del, da det her også handler om forældre-barn relationen som er i stykker) altid set som syndebukken. (Og her hentyder jeg til den kommentar med at overdramatisere “ting”). Når en relation går i stykker er der jo to parter. Og hvis den ene part vedholdende opfører sig uhensigtsmæssigt på trods af at det er blevet påpeget, så synes jeg altså det er fair at sige stop. Og så kan det godt være at “bedsteforældre ikke får lov at se deres børnebørn.” Men så er det ikke længere kun den unge parts beslutning. Der er grænser hvad man skal finde sig i af behandling. Og det at være bedsteforældre er ikke en ret men et privilegium som man skal værne om.
  (Jeg vil gerne sige at jeg ikke er sådan en forælder som forventer at bedsteforældrene står stand-by konstant. Tværtimod synes jeg de skal have lov at være det hyggelige indslag i børnenes liv. Men jeg forventer stadig at få noget respekt tilbage.)

  Jeg kan skrive meget mere om dette, da jeg af og til synes der kommer en forkert vinkel på de her problemer. Og det kan man jo også se, når det kommer til at virke som om Jeanett føler hun skal forsvare sit valg. Jeg har aldrig hørt den anden part forsvare at tingene er sådan – nærmere hellere anklage den modsatte part for at det er sådan. Det er et tabubelagt emne.
  Så Jeanett. Jeg håber ikke det er alt for hårdt for dig/jer at tingene er sådan. Men I lyder til at have en hel del fantastiske venner. Selv har jeg noget bonusfamilie, som jeg sætter stor pris på.
  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sasha

  Jeg har også næsten alle år været vandt til at det var mine søskende, forældre og jeg. Så seks styk ialt!
  I år bliver vi 5 da min bror og hans kæreste +nevø skal være hos svigerfamilien.

  Jeg bor selv i udlandet og vælger konsekvent at rejse hjem til jul for at assistentere der hvor der er brug for det med julegave inkøb og madlavning, og så det jo rart at se hele ens vendekreds på den tid af året.

  Jeg ønsker dig og din smukkk familie Glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hej!
  Jeg følger egentlig ikke med men min søster havde liket dit opslag, og din overskrift fangede mig meget og jeg måtte lige kigge indenfor.

  Den lyder rigtig hyggeligt, den plan I har for aftenen.

  Jeg har ikke lyst til det vilde i år. (Vi har ingen rigtige traditioner, skilsmissebarn og søster skal til svoger)
  Så jeg havde sat mig for at være alene hjemme. Altså helt alene. Droppe juleaften.
  Det er der ikke mange der kan forstå. Men ja, hvorfor skal jeg gøre andet bare fordi det virker mærkeligt for andre, at jeg gerne vil være alene? Nogle tror faktisk ikke på at det er rigtigt at jeg rent faktisk gerne VILLE være alene.

  Nu er det endt med at min far kommer hjem til mig. Vi skal ikke have traditionel julemad. Vi gør som vi har lyst til. Jeg glæder mig.

  Uden at kende dig har jeg det som om at vi har nogle af de samme issues omkring jul ved at læse dit opslag. Mærkeligt 🙂

  Nå, men rigtig god jul til jer 🙂 Håber den bliver dejlig – og lige som I gerne vil have den.

  – Lea

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg synes bare at det er det du skal gøre, hvis det er det du har mest lyst til! Så fuck hvad andre mener om det!
   Jeg håber i hvert fald at du får en god aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det er sejt og modigt af dig at indrømme, at du ikke lever i en “perfekt” familie som vi alle helst skal, men som mange af os ikke gør. Jeg så ikke min søster i mange år, og har det stadig svært med hende, så jeg forstår, hvor smertefuldt et valg du har truffet. Til gengæld er du så heldig at have en dejlig mand og et dejligt barn at dele julen med. Må jeg give dig et helt praktisk råd angående julemiddagen? Hvis du vil undgå stress, så steg anden om formiddagen eller endnu bedre dagen før. Partér den når den er til at håndtere, og læg den i et fad og ind i køleskabet hvis du laver den dagen før, eller bare stil den klar på køkkenbordet hvis du steger den om formiddagen. Så skal den bare ind under varmluftsgrill inden servering, hvor du så kan koncentrere dig om alle de andre ting. og så kan anden pyntes med flag og nul stress. Ja, det lyder meget lavpraktisk, men efter at have været ved at koge over af stress første gang jeg holdt jul lærte jeg at høre efter, hvad min mor sagde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, der er helt klart fokus i samfundet i dag på glansbilleder og “det perfekte liv”. Og jeg ved godt, at blogs i den grad kan være med til at bidrage til den slags ting. Men livet er bare alt andet end et glansbillede! (og det er ikke nødvendigvis skidt!… fordi et glansbillede lyder sgu lidt kedeligt, synes jeg!).

   Og mange tak for råd, det vil jeg huske! Jeg ser lige om jeg føler mig stresset dagene inden og planlægger derefter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det bliver helt bestemt hyggeligt for jer 3- og så helt i jeres eget tempo. Det kan jeg sagtens selv gøre hvis jeg havde et barn.

  Jeg har selv prøvet at holde jul på forskellige måder. Nogle jul har været bedre end andre jul. Nu hvor jeg er ældre, har jeg ikke behov for at holde jul med andre, bare fordi de vil. Jeg ee egentlig ligeglad med hvor jeg holder jul henne. Bare jeg har det godt og er sammen med den/dem, jeg gerne vil.
  Gaver, flæskesteg eller juleshow kan jeg nøjes med hvert andet år.

  I år skal jeg “holde” jul med min gode ven i Sydamerika. Min ven er på 7 måneders rundrejse så jeg møder ham dernede den 18. December og rejser med ham 6 uger.
  Så det, jeg ser frem til, er hvad vi kommer til at lave netop den 24/25 december, hvad vi får at spise og forhåbentlig få lidt indblik af den sydamerikanske jul. Det bliver den 3. gang jeg er væk i julen- og nok ikke sidste gang 🙂

  I ønskes glædelig jul, i tre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, jeg er netop nok også kommet til et sted, hvor mine egne behov er blevet vigtigere end den ældre generations behov for at prøve at lege perfekt jul hvert år.

   Jeg er faktisk misundelig på din rejse! Det lyder altså fedt! Rigtig god tur og god jul i varmen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har holdt jul alene med mine forældre og deres kat, mens mine forældre boede i England, og det var rigtig hyggeligt 🙂 De juleaftener, hvor man samles og holder jul med familie, man normalt ikke ses med… de er ikke altid lige fantastiske. Jeg har prøvet hvor familiedelen ville bytte om på tingene (altså andesteg, så juletræ og gaver og så risalamande) og ville synge julesalmer til en cd. Det var underligt. Sidste jul var jeg med min kæreste og hans forældre, hans morfar og mormor, hans søster, hans morbror, tante og deres to teenagere. Alt for mange for mig, jeg har været vant til MAX 6 personer hele min barndom. Ved julegaveuddeling og oppakning sad halvdelen af selskabet ved sofabordet og den anden halvdel ved spisebord på opvarmet altan, man kunne ikke følge med i hvad andre fik og af hvem overhovedet, og halvdelen af selskabet var ikke på gave med den anden halvdel. Ej, det var underligt! Jeg er fortaler for små juleaftener! Forældre og barn (evt. børn), og et sæt mere, så er jeg glad 🙂 Skab jeres egne traditioner! Zoo om formiddagen og om eftermiddagen Disneys juleshow mens man får kaffe/te og lidt julegodter er en god start 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie lillegaard

  Noget af det, jeg synes er allerfinest ved at have lavet min egen familie, er at det bliver helt nødvendigt at redefinere sine vaner og traditioner. Hvad vil jeg have med fra mine familietraditioner? Hvilke vil min kæreste have med? Hvilke vil vi skabe sammen? Det er lidt som at flytte og kigge alle sine sager grundigt igennem, før de kommer med ind i det nye hjem. Og måske er jeres nye tradition at holde en kernefamiliejul, og det lyder bestemt ikke dårligt i mine ører, og endnu vigtigere er det, at det er noget, I selv har det rart med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Du har så meget ret! En lille ny giver virkelig én mulighederne for at starte helt fra frisk og lave sine egne traditioner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimmie

  Jeg forstår dig! Og der er absolut intet i vejen med at holde jul bare de nærmeste tre 🙂

  Vi dropper den traditionelle juleaften, og tager på skiferie og slapper heeelt af. Dét kan jeg meget bedre lide.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det lyder godt nok også fedt! Normalt er jeg mest til sol og sommer, men lige præcis i julen havde jeg ikke noget imod at drage mod den hvide sne <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej Jeanett!
  Synes det er fedt at I har taget beslutningen om bare at være jer tre juleaften man skal gøre det man føler er bedst for en selv og ens egen lille familie.

  Min jul bliver utrolig svær i år, mistede min mor for nogle måneder siden og min far for mange år siden. Den bliver hård at komme igennem da min mor stod for alle tradionerne. Min søster og jeg har aftalt at vi nu vil lave vores egne tradionerne men det er jo alligevel ikke det samme. Udover det er det også første gang at jeg skal holde jul hos min kæreste. Det bliver en anderledes jul, som man lige skal vende sig til.

  Jeg håber at I en dag kan komme igennem jeres familie problemer og kan dele nogle gode minder sammen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Puha, det lyder også som en hård jul uden ens mor for første gang. Tim mistede sin far for 7-8 år siden (endda d. 22. december – to dage før juleaften), og der var julen svær i flere år efter. Jeg håber at dig og din søster får en rigtig god aften sammen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Hvordan har I det så med, at familien kan følge med i jeres liv herinde? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det har jeg det fint med. Den slags tanker (om folk jeg ikke har et godt forhold til) har jeg gjort op med for længe, længe siden. Den “snak” bliver man nødt til at have med sig selv, når man har en blog, hvor man deler private ting. Så det er ikke noget der rører mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klejs

  Hav en rigtig dejlig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Jeg er vokset op med at vi bare var mine søskende, forældre og mormor og morfar. Virkelig hyggeligt, og en helt normal tradition for os. I år skal vi så holde jul “helt alene”, da min mormor døde for nogle år siden, og min morfar er kommet på plejehjem (grundet demens) og ikke er i stand til at være med længere. Jeg har slet ikke lyst til at holde jul faktisk, da jeg synes at den der glæde over dagen, er forsvundet lidt, når man ikke har en grund til at gøre en ekstra ting ud af det hele. Men du har jo fuldstændig ret.. Man kan tage aftenen i sit eget tempo, og alt vil jo blive som I har planlagt. Og det med film, lyder bare som den dejligste afslutningen på aftenen! Jeg håber i får en dejlig jul. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie w a

  Tillykke med at I har lyttet til jeres egne behov – det burde flere lære at gøre! Så kunne verden sikkert undgå en masse oparbejdet bitterhed. I får en kanon jul sammen, det er jeg helt overbevist om, for I er sammen med dem I allerhelst vil 🙂

  Sidste år holdte jeg jul helt alene, bare mig, min kat og en færdiglavet risalamande. Selvom det lyder sørgeligt, havde jeg en dejlig stille aften og en masse kvalitetstid med mig selv. Jeg holdte jul med min mor og søskende den 23.vi stedet. Den 24. skulle hun desværre på arbejde fra 7-23. Jeg var inviteret både af min far, flere veninder og min svigerindes familie, men jeg havde aller mest lyst til at være hjemme hos moar og vente på hun kom hjem fra arbejde, og det var det jeg gjorde! Også selvom folk kiggede lidt skævt til at jeg hellere ville holde jul alene end sammen med dem.

  – Min pointe med den lange historie er vist bare, at hvis det føles rigtigt, så er det det helt sikkert også! God jul til dig, Tim og Bella! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Jeres jul lyder helt perfekt og rigtig hyggelig 🙂 Jeg håber i tre får en dejlig jul og nogle gode juledage. Glædelig jul til jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Fra jeg var ca. 10 år, har vi holdt jul min mor,far og storebror, og siden min far døde da jeg var 13 år, så har vi holdt jul “bare” os tre – og jeg elsker det! Roen, freden og at vi kan gøre det i vores eget tempo. Og så er jeg jo sammen med nogle af dem jeg elsker allermest, og det synes jeg må være det vigtigste ved julen. Min kæreste skal for andet år holde jul kun med sin mor og far. Han glæder sig netop pga. roen og freden. Mine råd til en jul, hvor man ikke er så mange, må være at man stadig gøre det højtideligt. Dækker pænt bord, tager pænt tøj på osv.
  Rigtig god jul til jer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Rigtig god idé – jeg vil sørge for at dresse op og dække et fint bord! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det lyder virkelig hyggeligt og som alle andre siger på INGEN måde sølle.

  Og så er der også LANGT højere odds for at få mandelgaven 😀

  Jeg forstår i øvrigt godt, at du ikke har lyst til at gå i detaljer mht din familie. Jeg synes, det er flot, at du overhovedet fortæller os så meget om det, som du gør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   HAHA du har ret… der står vist mit navn på den mandelgave 😉
   Og tusind tak Marie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Ej hvor jeg bare synes det lyser som en super god og meget voksen beslutning I har taget jer. Det lyder på alle måder som en juleaften jeg godt gad at deltage i.
  Jeg er gravid med vores første barn og tænker allerede meget på hvad vi skal gøre næste år i julen. Begge sider af familien er proppet til med mange mennesker og mange julefrokoster og det har jeg på ingen måde lyst til at byde min lille søn hans første jul. Jeg tror en juleaften med mange gaver er mere end rigelig for en dreng på 11 måneder. At tilføje to/tre ekstra dage med fart over feltet, det vil jeg simpelhen ikke. Det bliver dælme også en kamp for os at “bryde” alle de traditioner (læs forventninger) der er til hvordan vi skal bruge vores juledage.
  Sejt gået af jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det kan jeg virkelig godt forstå! Det kan hurtigt blive for meget for sådan en lille størrelse. Vi var ikke mange sidste jul (Bellas første jul), men vi kaldte den ret tidligt (det havde vi forberedt selskabet på). Både fordi jeg egentlig ikke havde lyst til den aftale vi havde, men også fordi Bella skulle sove og hun overloadede så nemt på indtryk dengang. Det var jo også en mulighed? At I deltager i nogle ting (og måske takke nej til lidt?), og generelt smutter lidt tidligere fra tingene end normalt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine damm

  Hej jeanett
  Dejligt du i er så stærke og tage det valg og det lyder som en dejlig juleaften. Gid jeg havde været så stærk sidste år da julen var et problem. Men jeg var ikke stærk endte med en juleaften der ikke var så sjov og slet ikke på vores præmisser. Øv indlægget ikke kom sidste år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Øv, hvor er jeg ked af at høre at vi to begge havde en lignende jul sidste år. Det er virkelig ikke rart. Har du taget en anden beslutning i år?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine damm

   I år er det med svigerfamilien. Så det er bedre. Håber jeg kan være stærk og tro mod mig selv øver hele tiden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er jeg sikker på at du kan! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Rosa

  Jeg var i mange år vant til at det bare var mine forældre, to brødre og jeg. Mine forældre havde nemlig valgt nogle familiemedlemmer fra, og det var fint. Vi har altid haft det drønhyggeligt. Nu holder vi stadig jul sammen, men nogle af mine forældres venner er kommet til – fordi vi og de har valgt hinanden til af lyst, og ikke af pligt. Og alle får en rarere jul på den måde. Jeg kan ikke se problemet i at holde jul som man selv ønsker det. En af mine bekendte holder jul alene, for sådan kan hun bedst lide det. Whatever works 🙂 Glædelig jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis, man skal gøre det der er rigtigt for én 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  åh, jeg fik lige en klump i halsen da jeg læste dette. Jeg har også været nødt til at bryde kontakten med tætte familiemedlemmer. Det gjorde pisse ondt og gør det tildels stadig – specielt her i julen! Men jeg ved, at jeg har taget den rette beslutning.

  Jeg har flere gange prøvet at bryde grædende sammen selve juleaften pga. familiekonflikter. Sådan skal det jo ikke være. Juleaftener skal være aftener man mindes med glæde og derfor er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det er den rigtige beslutning I har taget.

  I år skal vi holde jul med min søsters svigerfamilie. Det gør vi hvert andet år og det er simpelthen det sjoveste, selvom vi efterhånden er mange mennesker pga. familieforøgelse. Min søsters svigermor er sådan et åbent og tolerant menneske, og besidder en helt fantastisk evne til at få alle til at føle sig værdsætte og specielle. Og nå ja, så plejer juleaftener i deres familie at være med tema. Forrige år var det rockmusik, så vi var alle iklædt band t-shirts 🙂

  Jeg håber dig, Tim og Bella får en helt fantastisk dag. Der har I fortjent. Og så krydser jeg fingre for lidt snevejr, selvom jeg ikke selv er til det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fuck, hvor lyder det som nogle geniale juleaftener med tema und alles!! Misundelse herfra!

   Tusind tak, jeg ønsker også dig en rigtig god jul!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  Jeg har holdt alene jul med mine børn masser af gange (har fortalt dig før at min situation er lige som din) Sidste år tog jeg 12 dage til New York med mine de 2 yngste og holdte jul (det er vores ynglings by i hele verden) og vi havde verdens bedste jul, vi shoppede og spiste md juleaften – det var ikke planen, men det var det vi havde lyst til!!! :-)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jul i NYC ville jeg godt nok heller ikke takke nej til! Det lyder som et fantastisk minde 🙂 Også lidt sjovt med McD 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  I er ikke alene. I er alle tre sammen med de to mennesker, der betyder mest i jeres liv. Bella har sin mor og far, og du og Tim har jeres datter og livsledsager hos jer. I er ikke alene. Hav en smuk og fredfyldt jul med dem I elsker højest.
  Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej Jeanett.

  Av, jeg blev helt rørt af at læse det her indlæg. Men hvor er jeg glad for ikke at stå alene med at redefinere juleånden.

  Jeg holder skam jul med min familie i år. Ingen er decideret uvenner, men det er heller ikke idyl og lagkage. Det eneste jeg ved er, at det ikke er en model, der kommer til at holde i længden.
  Og ved du hvad. Det går sgu også nok.

  Men meget apropos fandt jeg lige den her artikel om juleglansbilledet, der er væk. Så vi skal ikke have det dårligt med at træffe valg, som ikke er i overensstemmelse med de gamle traditioner. Reglerne for jul er måske helt ved at ændre sig – og godt det samme. Så kan du få lov til at holde jul, som du allerhelst vil – og jeg kan få lov til at sige til mine forældre, at de kan opføre sig pænt, hvis ikke jeg skal flygte ud til mine svigerforældre hele julen.

  Hurra for juledebatten. Her er Jakob Olriks syn på det.
  http://jakobolrik.dk/julen-glansbilledet-er-vaek/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for artiklen, han har bestemt nogle gode pointer! Jeg tror nemlig at han har ret i at nogen sidder krampagtigt fast i et billede af 1950ernes “familiejul”. Tiderne har jo bare ændret sig – tingene har ændret sig! For mange er flere af deres venner mindst lige så vigtige som familie (hvis ikke vigtigere!)

   Og godt du lytter efter i maven 🙂 Tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Svane van Bodegom

  Jeg har aldrig prøvet at holde jul med andre end min mor, far og søster 🙂 Det har der sgu aldrig været noget i vejen med! Er sikker på at I kommer til at hygge jer helt tosset meget!! Glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg synes du er så sej når du åbner op for emner som disse, og det synes et glødende kommentar felt vidst også! Endnu engang rammer du ind i noget svært og følsomt, som er rart som læser at spejle sig. Sejt!

  Nå, men jeg kommenterer aldrig på blogs.. Og det er på trods af at du har ramt plet mange gange! Men denne gang rammer du virkelig bullseye hos mig. -Mine forældre blev skilt sent, i 2010 og pludselig skulle man forholde sig til at være voksentskilsmissebarn og det indebærer bla at man kan træffe valg på egne vegne, hvilket ikke altid er hverken sjovt eller populært. Komme i dag elendigt ud af det med min mor og hvert andet år har vi dilemmaet, fordi hun synes det er hendes tur til at holde jul med mig (holder hvert andet år med min far) og hvert år tvinger hun en afvisning ud af mig, hvilket ikke er rart for nogle af os. Jeg holder nemlig jul med min kæreste og hans familie, når jeg ikke holder med min far. Og hver gang, har vi indtil videre skulle tale om hvornår det så bliver hendes tur. Og selvom jeg bliver presset op i et hjørne og ender med at sige, aldrig. Sååå tager vi da lige snakken igen året efter.

  Håber din familie, trods alt, er gode til at acceptere jeres valg. Det burde de.

  God jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt emne at tage op! Ville ønske jeg selv var så stærk for tre år siden. Mine forældre er skilt, min mor arbejder hver 2.år juleaften (kl 15-24), og min far har min søster og jeg et meget anstrengt forhold til pga. mange svigt fra ham. For tre år siden var min søster og jeg til juleaften hos ham og allerede inden kl 17 havde der været clash mellem os og vores far og vi sad i deres stue og tudede sammen længe.. Resten af aftenen lod alle bare som om intet var sket, så fake(!), så da min kæreste kom senere på aftenen og hentede mig begyndte jeg at tude igen fordi det havde været en forfærdelig aften. Året efter holdt jeg for første gang jul med min kærestes søde forældre (dvs vi var 4 pers), og sidste år holdt vi jul med min søster, min mor og hendes søstre, og vores kusiner og fætre (vi var 20), så mine juleaftener er aldrig ens 😉 I år skal jeg holde jul med min kærestes familie (denne gang bliver vi 10 pers) og jeg glæder mig så meget da hans niecer også er der i år 🙂 Dog har jeg en klump i halsen over at min søster skal være hos min far og hans familie uden mig, men hun turde ikke vælge jul med vores mostre (vores mor arbejder denne juleaften) fremfor jul med hendes far fordi sådan “burde” det jo ikke være 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Øv hvor er det ærgerligt at I føler jer så presset til at sige fra overfor noget der egentlig gør jer meget kede af det. Men jeg forstår godt at det er svært. Jeg kunne heller ikke selv finde ud af at sige fra sidste jul og endte også selv med st fælde flere tårer pga det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hope

  Vi har valgt at rejse væk fra det hele i julen, men ja det er dyrt i de dage, men vi valgte og rejse via hamborg, så vi har en dag i hver ene, hvor vi overnatter. Meget billigere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Er det virkelig så meget billigere når man også skal rejse frem og tilbage dertil? Jeg har hørt om mange der gør det, men hver gang jeg har tjekket op på det så ender det kun med at give en besparelse på omkring 1000 kr pr mand, og det synes jeg ikke er besværet værd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Goood post. I will be experiencing some off these issues as well..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] vil rigtig gerne lige følge op på mit indlæg her, om at holde jul alene. For det første så havde rigtig mange af jer ret – det er jo ikke […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] godt lide. Jeg syntes, at det var meget mærkeligt og tomt første år (jeg skrev lidt om det HER første år). Sidste år var det okay og i år synes jeg faktisk, at det er utrolig rart, at vi […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Libero Animal konkurrence