1-2-3- nem adventskrans!

Opskrift: Kokosmakroner (low carb)

Opskrift: Kokosmakroner (low carb)Opskrift: Kokosmakroner (low carb)

Jeg elsker kokosmakroner, og det gik op for mig forleden at de jo er ret low carb, hvilket passer mig perfekt for tiden (jeg spiser også stadig kage med masser af mel og sukker – don’t worry 😉 ). Jeg har dog gjort disse endnu mere low carb og har puttet 1/3 så meget sukker i som i de fleste normale opskrifter. Og jeg synes overhovedet ikke at det gør noget, da jeg tit oplever at de bliver for søde. Jeg har desuden tilføjet revet citronskal for ekstra smag (Tim er helt vild med den detalje). Næste gang jeg skal lave dem, så vil jeg gøre dem knapt så høje og spidse, da de nemt bliver mørke der. Jeg har desuden også drysset lidt mandelsplitter udover et par af dem jeg lavede – og det blev de skam ikke mindre gode af!

Opskrift (giver ca. 10 store kokosmakroner):

250 g kokosmel
3 hele æg
100 g sukker
Vaniljekorn fra en stang vanilje
Revet skal fra en øko citron (vigtigt at den er øko eller usprøjtet, når man bruger skallen)
50 g smør
150 g mørk chokolade (jo højere procent kakao, jo lavere kulhydrat indeholder de typisk. Jeg brugte 85%)

Evt. mandelsplitter som topping.

Tænd ovnen ved 200 grader. Riv citron på rivejern og skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen. Bland derefter alle ingredienser, på nær chokoladen og mandelsplitter, i en gryde ved meget lav varme (det skal bare være lunt så at smørret smelter langsomt). Når det er blevet til en jævn masse, så tages gryden af og man venter til at masse er ved en temperatur, hvor man kan stikke fingerne i det. Derefter formes ca. 10 kokosmakroner og sættes på en bradepande. Hvis I vil have mandelsplitter på, så skal de puttes på nu. Kokosmakronerne kommes i midten af ovnen. Mine fik ca. 14-15 minutter, men man skal hele tiden holde øje med dem, da de hurtigt kan blive for mørke i toppen.

Lad dem køle helt af til stuetemperatur. Smelt den mørke chokolade i vandbad og dyp derefter bunden af hver kokosmakron i chokoladen. Læg kokosmakronerne på et fad til chokoladen er stivnet helt (det går lidt hurtigere, hvis man kommer dem i køleskabet).

Velbekomme!
I kan finde flere opskrifter lige her.

I made these the other day and they were so good! To get the whole reciepe click on “TRANSLATE” in the top bar to it in your own language.

bloglovin

6 kommentarer

 • Rebekka

  Og ellers kan man jo bruge kokossukker eller sukrin og så bliver det for alvor low carb 🙂 jeg har dog ikke prøvet selv, men har set opskrifter der er helt uden sukker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Er sukrin kunstigt sødemiddel? Fordi dem er jeg ikke så stor fan af 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebekka

   Nix, det er ikke kunstigt nemlig! 🙂

   For at citere:
   “Sukrin er et 100% naturligt produkt baseret på sukkeralkoholen erythritol, der forekommer naturligt i bl.a. pærer, meloner og svampe. Den har således været en del af vores naturlige kost i tusindvis af år.”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inna

   Ja jeg sad også lige og tænkte…
   Der er da ikk meget low carb over 100 hvid sukker.
   Men man må da kunne bruge surkin i stedet for

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mere low card end ellers. Tænkte her også på, at der ingen mel er i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inna

  Jo jo men det er bare lidt misvisende for os som er på low carb diets så som lchf og keto. 🙂
  Men jeg er pt i gang med at afprøve din opskrift med surkin gold i stedet for alm sukker.
  Mine bliver godt nok langt fra så pæne som dine.
  Hihi

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1-2-3- nem adventskrans!