Nyt træningstøj

Treemy – mit juletræ

Treemy - mit juletræ

Jeg har faktisk glædet mig til at lave dette indlæg til jer. Både fordi jeg gerne ville vise mit juletræ for i år frem, men også fordi jeg rigtig gerne vil høre om jeres juletræstraditioner!

Lad os starte med pynten: Jeg skrev jo ellers i dette indlæg, at jeg havde rigtig meget lyst til at pynte juletræet med kun hvide ting i år. Men der kom for mange protester (*host* Tim *host). Jeg har dog sagt, at han må forberede sig på at det sker næste år! 😉 Det er derfor endt med en ret klassisk kombination af røde og guld items. Normalt er der lidt flere ting på de nederste grene, men vi har en lille pillefinger i huset, som er lidt for interesseret i pynten, så jeg har ikke gidet at fylde det så meget der. Som I kan se er vi til elektriske lys og ikke til de levende af slagsen. Det er der egentlig mange grunde til. For det første tænker jeg kun på en ting, når jeg ser et juletræ proppet med tændte stearinlys: en helt grotesk brandfare. Jeg ville ikke kunne slappe af i bare 5 minutter. Og slet ikke med en lille bølle som Bella i huset. Jeg har bare været vant til, da jeg boede hjemme, at vi stort set hver eneste jul kom til at vælte juletræet. Og det er godt nok farligt med levende lys på! Så har en lysekæde også den store fordele, at du bare kan tænde og slukke det som du vil. Min søster og jeg plejede fx. at sove på madrasser ved et tændt træ juleaften, og det kan man ikke gøre med levende lys. Og så kan jeg faktisk bedre lide det lys der kommer fra en lysekæde. Hvad er jeres forhold til lys? Jeg har på fornemmelsen fra mine venner, at enten så er man helt vildt til det ene eller det andet. Jeg har ikke mødt nogen der er ligeglade.
Jeg er – selvfølgelig – til stjerne i toppen, og mange af de andre ting på træet er nok også ret “classic”. Jeg har dog aldrig været til flagranken med danske flag på. Jeg føler lidt, at juletræet ikke kan bestemme sig om det er til juleaften eller fødselsdag (det er Jesus’, I know… but still). Jeg plejer, at være til fehår, men i år prøver vi lige uden. Og jeg synes faktisk at meget af det andet pynt kommer bedre til sin ret uden det.
Hvordan har I det med pynt? Er der noget I bare SKAL have på træet?

Og så til sorten! Der er kun en slags for mig, og det er nordmannsgran (også kaldt ædelgran). Rødgran er jo egentlig det traditionelle, men jeg synes det ser så tyndt ud og det stikker noget så ubehageligt. Desuden kan man have nordmannsgran indenfor i mange, mange dage uden det taber nåle, hvor rødgran begynder at drysse efter få dage. Normalt var det ikke et issue, fordi vi pyntede altid først træet d. 23. om aftenen (hvornår gør I?), da jeg var barn. Men siden vi købte hus, så har vi hevet det ind allerede i starten af december for at nyde det længere. Som I kan se, så er det også allerede kommet op i år 😉

Da jeg var lille tog vi tit ud på landet til steder, hvor man selv fældede sit træ og bandt det til bilens tag, hvor det tilbragte turen hjem. Det var rigtig hyggeligt, men jeg bliver helt træt ved tanken om, at det nu er mig der er den voksne som skal fælde, slæbe og binde (det var lidt nemmere bare at kigge på, da man var 5 år, ikke?). Jeg skal ikke sige mig fri for nogensinde at finde på det, meeeeen lige nu foretrækker jeg de nemme måder. Sidste år købte vi det foran et byggemarked, som er under 1 km fra vores hjem. I år har jeg dog valgt en ENDNU nemmere løsning – jeg har netshoppet vores juletræ på Treemy.dk! Yes, I læste rigtigt. Klik-klik-klik og et par dage efter stod der et træ foran hoveddøren. Det er godt nok nemt og absolut ikke sidste gang jeg gør det. Jeg var først lidt nervøs, da jeg så “pakken” og tænkte at der måtte være one-meget-mast træ inde i. Grenene strittede lidt sjovt den første time, men derefter “faldt det ned” og det er virkelig et smukt træ. Det er ikke skævt og er meget symmetrisk. Treemy leverer både bare træer, men de kan også bestilles med forskellige typer af juletræsfod til. Og de har selvfølgelig træer i mange forskellige størrelser (vores er 150-175 cm – det synes jeg virker ret “standard” i størrelsen). Hvis I også vil slippe for noget af julestressen, og netshoppe juletræet, så giver rabatkode missjeanett jer 10% inden d. 21. december hos Treemy.dk her.

Vil I ikke fortælle om jeres juletræstraditioner?

Indlægget er lavet i samarbejde med Treemy.dk

This is our Christmas tree this year! It’s mostly red and gold, and I actually bought it online rigtht here at Treemy.dk

bloglovin

30 kommentarer

 • Anne

  Kan godt følge dig i det med lysene. Hos mine forældre har vi altid pyntet juletræet d 23, så vidste man altid at julen rigtig nærmede sig. 😉 vi valgte altid at tage lyskæde på, og så slukke dem og sætte ægte lys på juleaften når vi danser om træet – det giver virkelig en helt bestemt stemning. Derudover har vi samlet en del julepynt fra vores rejser på de lange destinationer som fx australien, usa, thailand hvilket er sååå hyggeligt og så mindes man de gode rejser vi har haft sammen. Så det er helt sikkert en tradition jeg vil føre videre når jeg selv får familie 😉 og ellers en masse andet pænt og gammelt julepynt. Har den holdning at juletræet ikke skal være moderne – men rigtig julet i stedet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kan sagtens følge dig mht det moderne. Det kan sagtend blive for “nu skal vi pynte træet nynordisk” osv. Dog synes jeg også at det kan kamme over den anden og blive så grimt at jeg synes det ødelægger træet (sådan har jeg det fx med flagranken). Og hvor hyggeligt med julepynt fra hele verden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna L

  Sikke et fint træ! Meget langt fra min juletræsstil (tænk, at man har en stil indenfor grantræer, jesus!), men rigtig julet og flot. Og ja, selve træet er da mega flot!
  Jeg er selv mest til nobilis, der er lidt mere tæt i det, så man ikke ser stammen. Og så kan jeg bedst lide temapynt, du ved hvidt/sølv, blå/sølv, lilla/sølv – haha, vist generelt bare en farve og så sølv for resten…
  Vi pynter altid juletræ den 23. om aftenen ligesom dig og så er vi til levende lys 🙂 Dog kun på selve juleaften, resten af juledagene kommer der en lyskæde på…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er også mest til tema. Vi kører også et her – det er bare guld/rød 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Da jeg voksede op var jeg mest til det meget personlige pynt (læs: det knapt så kønne), men nu, hvor jeg er blevet ældre, er jeg samtidig begyndt at gå op i, at jeg altså også skal gide at kigge på træet og ikke bare beundre gaverne under 😉 De sidste tre år har vi boet i USA, og vi har derfor haft et plastik (!) juletræ oppe siden slutningen af november. Derfor investerede vi i nyt, farvekoordineret pynt i rødt og sølv, og det er altså bare super flot. I år er vi tilbage i DK, og iiih, hvor jeg glæder mig til et ægte træ.

  Der er dog en lyserød kugle som hvert år SKAL op (farvekoordineret træ eller ej!). Den er utrolig grim og utrolig lyserød, men det er en af de der “baby’s first christmas”, som jeg fik dengang for nu 20 år siden, og det er en fast tradition at den kommer op – og at det selvfølgelig er mig, der hænger den op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Emilie

  Gud hvor smart at man kan købe et træ på nettet! 😀

  Jeg synes det er hyggeligt at pynte træet tidligt i december, eller i hvert fald senest omkring den 19-20 dec 🙂 Jeg får også lidt dårlige nerver med de levende lys, hos min familie kører vi faktisk både lyskæde og levende lys…foretrækker de mere diskrete lyskæder med helt små pærer, så kæden nærmest gemmer sig på træet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er SÅ freaking smart. Jeg netshopper sgu også mit træ næste år 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg er absolut ikke ligeglad med lysene. .. til gengæld er jeg tilhænger af begge slags lys på juletræet! Jep, det er jeg vokset op med. De levende lys tænder vi kun juleaften og evt hvis vi har en ‘ekstra ‘jul. De elektriske bliver så tændt i løbet af måneden , og det ser jo bare så fint ud.
  Jeg får også lidt dårlige nerver over levende lys, men har dog ALDRIG oplevet at juletræet er faldet! Hvor er det vildt!
  Mht julepynt er jeg fan af en glad blanding af ting og sager. Alt fra de fine guld ting fra georg jensen til hjemmeklip, over souvenirs fra vores rejser. Lidt mere classy en gertrud sand stilen, men nok lidt derhenad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, hvor sjovt at I gør begge dele med lysene! Det tror jeg ikke jeg har “mødt” før 🙂
   Hehe jeg tror også bare altid at vi havde den billigste juletræsfod muligt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hos os er julepynten samlet ind fra over alt i verden, men det meste er fra den tyske butik Käthe Wolfarth som er en julebutik med ALT fra de smukkeste håndskårne figurer og kitsch’ede ting. Der er lidt til enhver smag, kan man vist roligt sige 😉 Så vores træ er altid fyldt med minder fra en håndarbejdstime-figur syet i 3. klasse til min første tur til New York med min mor.

  Tak for en dejlig blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor fedt med minder fra rundt omkring i verden!
   Og tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Kører gerne farve-tema i julepynt generelt (hvidt!), men ville aldrig kunne gøre det med juletræet. Det allerfineste ved juletræer er, synes jeg, når man pynter det sammen og har et helt særligt forhold/historier til hver enkelt ting. Vigtigere med minder og personlighed i tingene, end farver.
  Synes også det er smart med elektriske lys, det dur jo ikke med levende hele tiden 🙂 Vi plejer godt nok at have lyskæderne med mindre lys, de er dejligt diskrete, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hjemme hos mine forældre har vi altid pyntet juletræet om aftenen den 23. – så er det rigtig jul! 🙂 Vi sætter altid levende lys på og tænder dem så juleaften og 1. juledag, hvor vi har familien på besøg. Kan godt følge dig i brandfaren, og min far har også altid været helt hysterisk med masser af danskvandsflasker lige i nærheden, men når de foranstaltninger er gjort – så er det altså en HELT speciel stemning med levende lys på! Man føler sig helt sat tilbage i tiden på den rigtig gode måde 🙂

  Og så pynter vi forresten rigtig klassiske i rødt, hvidt og guld. Jeg synes det er SÅ smukt med de farver! Vi har massevis af flettede rød-hvide julehjerter og så dannebrogsranker – det ville jeg faktisk ikke undvære, kan rigtig godt lide den “Peters Jul” det giver 🙂 Det skal også siges at mine forældre bor på en gård, så det passer ligesom bare godt til “de fine stuer” 🙂 Sikke en smøre – men elsker bare julen og de traditioner der hører til. Kh. Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg elsker også julen 😉 Åh jeg er misundelig på de fine stuer i kombination med julen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Vi fik først juletræ hjemme sidste år. Første år vi holdte jul hjemme. Regner med vi pynter træet den 22 eller 23. Vi har starten en tradition med at laveen julekugle de år vi holder jul hjemme. Sidste år var der et billede af os alle tre i og i år bliver den nok med et hånd aftryk af min søns hånd.
  Ang lyset har vi elektriske på som slukkes inden vi danser rundt om træet. Vi plejer alle gå ud af stuen imens en (min far, kæreste eller morfar) tæner de levende lys. Der er altid sådan en lidt magisk stemning når vi kommer ind til den fint pyntet træ med de levendel ys på.
  Julepynten er en del glas kugler, snefnug, filt flet hjerter, papirstjerner og en guirlande lavet af uldkugler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi har også først fået et full-size juletræ efter at vi har købt vores hus. Før havde vi enten intet eller bare sådan et miniature et 🙂
   Nej, hvor lyder det hyggeligt med hjemmelavede kugler. Hvor fik I grejet til at gøre det henne=

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Vi fælder selv vores juletræ, og et år hvor min far foreslog om vi ikke bare skulle købe et fældet et, gjorde jeg det meget klart for ham, hvad jeg synes om det, så det foreslår han ikke mere 😉 synes det er SÅ hyggeligt at fælde eget træ, og kan huske fra helt lille magien af at komme ud i skoven, for at finde det bedste juletræ, og så sad min søster og jeg under de store træer, og legede vi var nisser 🙂 jeg har virkelig kun gode minder fra vores ture i skoven 😀
  Vi pynter juletræet den 23. og så kommer der lyskæder på, men juleaften kommer stearinlysene på! Her hænger vi heller ikke levende lys for lavt, for vi har en velvoksen cocker spaniel med en stor, lang og pelset hale, som han helst også skulle have efter jul 😉
  Vi er meget traditionelle omkring julepynt (dog heller ingen dannebrogsflag) men mit yndlings julepynt må være røde julekugler og fugle i glas!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var også mega hyggeligt at fælde det selv, men lige nu gider jeg virkelig bare ikke. Det kan dog sagtens ske at jeg en dag får lyst, fordi det er hyggeligt!
   Røde kugler er også så smukke <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Vi mistede desværre min kusine for 18 år siden, da hun var 4,5 år gammel. Jeg var 8 år dengang, og fandt meget trøst i, at Pernille nu var en lille engel, på en lyserød sky. Så hvert år, bliver der lige under stjernen på stammen (altså, der hvor man ikke burde hænge pynt) hængt en lille lyserød Pernille-engel. Det ser dumt ud, men det er ikke rigtig jul uden.

  Som bonusinfo, hedder det også Pernillehimmel i min verden, når den er helt lyserød og fin. Både da hun blev begravet, og da hun ville være fyldt fem (-og vi spiste hotdogs på kirkegården) lyste himlen i de smukkeste lyserøde og pink nuancer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi benytter kun lyskæde, da vi heller ikke er alt for glad for brandfaren ved at have levende lys på. Desuden synes jeg faktisk, at en lyskæde (med små dioder – helst ikke som jeres med ‘store’ lys) ser meget flottere ud. Det giver bare et eller andet magisk til træet, når de små lys glimter mellem alt den anden pynt.

  Vi pynter altid træet d. 23 om aftenen, og der kommer altid diverse glas (eller nok mest plastik – det er bare mere praktisk med katte, der godt kan lide at fange kuglerne) kugler på i flere forskellige farver. Dog er de fleste i enten rød, sølv eller guld. Vi har heller ikke flagranke på, men til gengæld plejer der at komme en del fehår på, hvilket jeg synes er så pænt!

  Desuden benytter vi også en guldstjerne i toppen, og så har vi en helt speciel julekugle, som altid får ærespladsen på træet. Ikke fordi den som sådan er speciel pæn, men fordi den er taget med hjem fra en ferie hos vores familie i Alabama, og der dermed ligger en hel masse betydning i den. Desuden kommer der også i år til at være slikstokke på træet, hvilket der aldrig har været før, men engang imellem er det jo godt at prøve lidt nyt – og især når det omhandler slik 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Vi har altid først pyntet træet lige inden jul, tidligst den 22. dec hos mine forældre. Vi har levende lys på juleaften, og så kommer lyskæden på bagefter. Vi har altid vand tæt ved træet, men jeg har endnu aldrig oplevet at vi har haft brug for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Når jeg holder jul med min fars familie, vil jeg rigtig gerne med ud at fælde træet. Det var vi i søndags, bagefter tog vi hjem og spiste æbleskiver og drak varm kakao og så en julefilm 🙂
  Jeg tager hjem til min far tidligt den 23., så jeg kan være med til at pynte træet. Ingen af mine forældre er til temajul – juletræet bliver pyntet med ting, vi børn (vi er fem) hver især har lavet i løbet af årene. Det er så hyggeligt at mindes hinanden på den måde – og meget mere personligt frem for et Georg Jensen-juletræ, synes jeg.
  En lidt nyere tradition er så, at familien forlader stuen, når de LEVENDE lys tændes, den 24. om aftenen – og således kommer syngende ind og ser træet tændt.
  Elsker at gå om træet og synge – samtlige julesange og salmer bliver sunget, og der springes altså ikke vers over. Hvert familiemedlem får lov til at vælge en sang – mine søstre og jeg slås altid om Dejlig er jorden, da det var vores morfars yndlings.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Traditionen i vores familie har altid været at min søster og jeg fik lov til at finde vores juletræ i en af de skove, hvor man selv må fælde. Nu hvor vi er blevet ældre er det ikke altid, at vi er hjemme hos vores forældre til at være med til det, men hvis vi er synes jeg stadig det er hyggeligt at hele familien tager på tur i skoven.

  Derefter kommer træet først ind d. 23. hvor vi igen samlet som familie pynter det i løbet af dagen.

  Hjemme hos mine forældre har vi altid haft levende lys på juletræet, som kun tændes til når vi skal gå rundt om træet. Hvis jeg skal være ærlig, så har jeg det virkelig svært med det. Jeg elsker at se det smukke træ med levende lys og kunne ikke forestille mig andet. Men samtidig så er jeg hver jul ved at dø af skræk når vi går rundt om mine bedsteforældre går ind i grenene. Jeg er virkelig overrasket over der aldrig er sket noget, for hvis det væltede har min far ikke en gang vand klar!! Det tager sgu på mine nerver og tror heller ikke det er en tradition vi kommer til at gøre videre når vi flytter i hus. Jeg tør simpelthen ikke tage chancen…

  Ellers super flot juletræ du har fået pyntet og fedt at det er købt online!

  Jeg håber jeres lille familie får en fantastisk jul 🙂

  Knus Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Ved ikke om det er “sent” at komme med sit input, men derfor kan jeg godt fortælle om vores juletræ 🙂 I år har vi købt et træ der er ca. 3 meter højt! (Længe leve højt til loftet 😉 ) I min familie har vi altid brugt lyskæde, nok mest pga brandfaren, så det har min kæreste og jeg også fortsat med. Pynten er et mix af mine- og min kærestes juleminder. Jeg har feks lidt blandet med hjemmefra, noget 60-70 år gammel glaspynt, juletræsfod i træ og lidt nyere fra herstal. Min kærestes familie har derimod altid brugt den der lange “glimmer boa” (haha, hvad hedder sådan én?) en sølv guirlande måske? 😉 trommer og andet pynt i gammel stil. Vores juletræ er et herligt mix af nyt og gammelt, i alle farver, en stor stjerne i toppen, glaskugler, små porcelænsfigurer, knallerter, gyngeheste, klokker, hjerter, fugle osv. Også har vi altid flag på.. Ikke pga “jesu-fødsel” men fordi min far fylder år d. 24 dec, og synes det er sådan en god måde at fejre- og tænke på ham på, selvom vi ikke altid holder jul sammen 🙂 Sådan er vores juletræ. Minder fra to familier og mange generationer. Ikke nogen særlig stil, bare ren, ægte og hyggelig jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] blev pyntet) d. 23. december. Sidste år havde vi træ allerede fra 1. december (I kan se træet fra sidste år her) og det tog lidt af magien af det, da vi så endelig nåede d. 24. december – jeg var nemlig […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt træningstøj