Mine bedste køb i 2014

Måned #21 og #22

Måned #21 og #22Måned #21 og #22
Adlinks:
Holly’s body – H&M bukser HER

På grund af jul og nytår (og jobstart), så er måned #21 blevet ret forsinket, og da måned #22 er allerede i næste uge, så har jeg besluttet mig for at slå dem sammen til et indlæg. Mest af alt også fordi jeg efterhånden ikke kan huske hvilke nye ting der er den ene eller den anden måned 😉

Vi snakker meget om herhjemme at der virkerlig ikke er noget baby tilbage længere. Hun er en lille bestemt og bossy dame, som ved hvad hun vil (og hvad hun ikke vil). Hun leger med sig selv, med andre og jeg kan mærke, at man virkelig skal tænke meget over opdragelse og fælles strategi på området. Hun er sgu klog den lille pige, og hvis vi ikke lige opfanger små unoder hun starter på, så tager det os flere dage at få hende vænnet af med det igen. Så regulær opdragelse er virkelig begyndt nu!

– hun er begyndt at kalde Tim for Tim nogle gange. Hun gør det på sådan en sur og bebrejdende måde “Tiiiiiiiiii-M”. Gad vide hvor hun har opfanget det henne? 😉
– hun er nu en af de “store” på hendes stue i vuggestuen, så nu sover hun lur sammen med dem i stedet for udenfor med de små. De har haft et helt sindsygt ryk ud (fordi de alle har skulle starte i børnehave), så på få måneder er hun gået fra at være en af de mindste til en af de ældste.
– hue er godt nok ikke blandt hendes yndlings beklædningsgenstande.
– generelt gider hun ikke tage-tøj-på sessionen for tiden. Hun skriger under hele seancen, som om vi tæver hende.
– hun elsker at tegne. ELSKER det. Vi skal helst tegne 4-5 gange om dagen og ofte så lyder der også et kommanderende “muuuaaar tagner”. Det betyder at jeg skal slå røven i stolen og tegne dyr til hende (som hun råber navnene på så snart hun har gennemskuet hvad jeg tegner).
– til gengæld betyder det så også, at vægge, radiatorer, gulv, madrasse, hylder ude på badeværelset og egen krop er blevet dekoreret med min datters streger. Suk. Jeg magter ikke at have et hjem, hvor der er børnestreger alle steder.
– Hvis hun leger/laver noget, og man går over og kigger. Så er hun begyndt at skubbe os væk imens hun råber “Neeeeeej GÅ!”.
– Hendes BFF i vuggeren hedder Alberte (A er 3-4 måneder ældre end B) og hun har fået et trip med, at når de andre børn prøver at tage noget legetøj hun har, så siger hun “Bertes!!!”. Bella og hende er så meget en enhed, at Bella så også lige stepper ind i “konflikten” med en hævet pegefinger og stemmer i med et “Bertes!”. De er sgu Bølle 1 og Bølle 2.
– På grund af det med “Bertes” er Bella dog blevet en smule forvirret. Fordi pludselig er alt legetøjet herhjemme også “Bertes”, og når vi viser hende billeder af os tre sammen, så siger hun “Muuuar, faaaaaahhh, Bertes”. Kan man virkelig allerede blive skizo som knapt 2-årig?
– Der er kommet madordning i vuggestuen her i det nye år og Bella æder fuldstændig grotekst. Hun kommer hjem med den tykkeste mave hver eneste dag. Desuden har det gjort at hun også er meget mere interesseret i aftensmaden og spiser flere forskellige ting (og smager på flere nye ting). Totalt win!
– Hun snakker helt vildt, og der er nye ord hver eneste uge. Jeg kan snart ikke keep track mere. Men af nye ord jeg lige kan huske på stående fod, så siger hun siner (rosiner), naner (bananer), niner (pingviner), mel (kamel), den der! (noget hun vil have), kom! (når hun hundser med os – hvilket sker tit), tagnar (tegne – når hun gerne vil), navla (navle – som i øvrigt både er hendes navle og hendes skridt 😉 ), mund, øjn (øjne), ear (øre – ved seriøst ikke hvorfor damen siger det som på engelsk), sove, putte, bad og Bertes (Alberte fra vuggestuen). Hun er også begyndt at lave sætninger så som: gå væk, kom mor, nej miiiiin (eller Bertes), den der! og Bella/mor/far tagnar. Det er rigtig rart at hun er begyndt at bruge så mange forskellige ord for forskellige madvarer, fordi før var det lidt svært at gætte sig til hvad hun vil have, da hun bare plejede at råbe “meeeeereeee”. Hun har dog stadig ikke bestemte ord for drikkelse.
– Jeg har nævnt det før, men Bella kan virkelig ikke lide ting der er varmere end stuetemperatur. Så er det “marm” (varm). Marm dækker dog også over når noget er meget koldt. Det hele er lidt marm 😉
– Hun har helt styr på hvad der er mund, næse, øjne og hår. Til gengæld er det lidt 50/50 om hun får øre rigtigt, når vi spørger hvor det er henne. Oftest peger hun på sin pande eller hiver op i sit hår. Men det er sgu bare lidt cute 😉
– Hvis vi begge prøver at tilluske os et kys fra hende, så maser hun vores hoveder sammen og synes at vi skal kysse hinanden i stedet for hende. Og så fniser hun bagefter 😉 Vores egen lille Kirsten Giftekniv!
– Jeg synes, at hendes hår er ved at være så langt, at jeg overvejer om det er blevet tid til hendes første tur til frisøren. Hvornår kom jeres børn afsted første gang?

I kan læse alle månedsindlæggene HER

My beautiful daughter is now 22 months old and is no longer a baby – she’s a little girl (with very strong opinions about everything!)

bloglovin

10 kommentarer

 • Kathrine

  Hvor er hun sød 🙂 det er sjovt for mig at læse disse indlæg min datter er 21 mdr og det virker til de er rimelig ens i udvikling.

  Min Aya elsker at tegne! Vi har købt en stor tegne tavle, gider b ikke sådan en?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jo, vi overvejer netop også sådan en tegnetavle! Hun ville elske den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hahaha, hvor er det sjovt med “Bertes” 😀 😀 😀 De er så sjove de børn. Er mega fan af tiden hvor sproget bare vælter frem 😀

  Kender også det med tegnefeberen. Har efterhånden fået lært min 2½ årige, at man kun må tegne på papir. Hvilket resulterede i, at da jeg forleden stod og lagde makeup kiggede hun med chok på mig og sagde “HOV! Lidt fjollet! Mor tegner på ansigtet! Mor kun må tegne på papir!!” Jeg havde intet comeback 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg ELSKER dine månedsupdates 🙂 Ikke mindst fordi at de ofte passer (næsten) på en prik på min egen datter, som er en uge ældre end Bella. F.eks. havde jeg også lige tænkt på om min datter snart skulle klippes. Men er meget i tvivl om, om det vil være en succes at tage hende med til frisøren… Men hun er ret irriteret over at pandehåret kommer i øjnene, så et eller andet skal der nok ske (ud over en elastik i håret…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Pandehåret har jeg flere gange selv klippet med okay succes. Det er mere alt det andet som jeg er i tvivl med. Og tak! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Åh hvor er det skønt at følge med – Tristan er jo ikke mange måneder ældre end Bella, hvilket du jo ved, så det var lidt fjollet skrevet…
  Tristan har det på samme måde med varm mad, hvor skægt – han nægter pure at spise det, hvis det er varmere end stueremperatur, og skriger av av, som om vi er ved at koge ham 😉
  Ang. tøj session, så havde jeg samme problematik med T, men jeg begyndte at lege med ham og tøjet, puttede strømperne på hænderne, bukserne på hovedet,i mens jeg spørger ham om det er der de hører til, hvor efter han råber “neeeeejjjj” og griner, så spørger jeg hvor beklædningen så skal være, og derefter får jeg lov at give ham tøj på, helt uden skrig og skrål – håber det giver mening, og at det evt. kan bruges 🙂

  Tristan er blevet klippet jævnligt siden han var 1 år – hvis han bare var en pige, så havde jeg sparet mange frisør-penge 😉

  – Maj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej god idé med at lege tøjet på! Det vil jeg prøve med Bella! 😀

   Jeg er bare virkelig i tvivl mht frisør. Synes bare det hele er en uldtot!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  CUTE MED CUTE PÅ ! ! ! ! ! ! !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe taaak, jeg synes også hun er for dejlig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine bedste køb i 2014