Boa Vista, Kap Verde #1

To serier: Borgias og The Affair

Jeg tænkte, at et par serieanbefalinger ville være oplagte her til weekenden. Jeg anbefalede “Suits” og “Klædt af” sidste gang lige HER. Denne gang er der helt klart et gennemgående tema: sex og drama!

To serier: Borgias og The Affair

Borgias

Før jeg begyndte på denne serie der kendte jeg slet ikke til Borgia-familien. Og det forstår jeg slet ikke hvordan jeg har kunne undgå… det er jo en af de mest skandaløse familier i historien! Serien tager udgangspunkt i Rodrigio Borgia (spillet rigtig godt af Jemery Irons) som i første afsnit bliver Pave af Rom (han får pavenavnet Pave Alexander den 6.) i året 1492 (samme år som Columbus opdager Amerika). Han er egentlig gift (!) og i serien har han 4 børn (jeg mindes at have læst, at han faktisk havde flere). Han får lidt hustlet sig til tronen og han har derfor allerede fra starten af rigtig mange fjender, som gerne ser ham fjernet eller slået ihjel. Det bliver ikke bedre af at han også er super korrupt og forfremmer sine børn til magtfulde positioner for at styrke ham selv. Hans ene søn gør han til kardinal, en anden til leder af hele Roms pavehær og hans yndige, smukke datter gifter han væk flere gange til magtfulde samarbejdspartnere (hun virker så uskyldig i starten – but she’s not 😉 ). Der er mange intrigante lag udover dette: de to ældeste brødre hader hinanden. Kardinal-sønnen Cesare ville helst være ude at slås (han vil gerne have broderens job) og ikke have en kirkelig position. Omvendt er hær-broderen (Giovanni) en uintelligent mandschauvinist, som faktisk er en dårlig soldat (han har ikke en strategisk sans), som nægter at gifte sig, da han helst bare vil hore rundt (og hans Pave far vil gerne gifte ham ind i en betydningsfuld familie). Desuden er alle de tre ældeste søskende lidt nogle sluts som har sex med hvem som helst, hvis de kan vinde noget på det (eller hvis de er lækre). I virkeligheden fik datteren Lucrezia vist 12-15 børn (hvor et af dem, ifølge talrige rygter, skulle være med hendes bror Cesare), men dem ser vi dog ikke alle ske i serien.

Der er fuld knald på dramaet og handlingen, så man keder sig ikke!

I kan lide den, hvis I kunne lide serier som “Tudors” og andre dramaserier med et historiskafsæt. Serien har også ligheder med “Game of Thrones” (masser af sex, vold og søskende der kan lide hinanden liiiidt mere end hvad “normalt” er 😉 ).

I skal ikke lade jer forvirre af, at der faktisk er to serier om den crazy, korrupte familie. Der ligger både en på HBO og en på Netflix. Men det her er altså den fra Netflix (det er også den der har højst rating på IMDB af de to). Der findes 3 sæsoner af serien (den er slut nu) og Netflix DK har dem alle tre.

To serier: Borgias og The Affair

The Affair

Jeg fik “The Affair” anbefalet af min søster og gik straks i gang med den. Indrømmet, så synes jeg virkelig den var langsom om at komme i gang og overvejede en enkelt gang om den skulle droppes. Men jeg blev stædig og efter et par afsnit var jeg hooket og har været lige siden. Spændingskurven stiger voldsomt, når man kommer lidt ind i den.

Serien spænder over en sommer og handler om – som titlen også indikerer – en affære mellem to mennesker og hvilke konsekvenser der får. Noah (spillet af Dominic West – kendt fra “The Wire”) er en gift familiefar og prøver at slå igennem som forfatter. Han har skrevet en bog som fik stor succes, men er nu kørt fast i efterfølgeren – den svære to’er – da han har stor præstationsangst for om han kan leve op til alles forventninger til ham. Især hans stride, rige svigerfar som konstant stikker til ham imens han indikerer at han nok er et one-hit-wonder. Der er en ret tydelig holdning fra konens forældre at Noah ikke er god nok til deres datter. Ligesom hver sommer, så tilbringer Noah og hans familie mange uger i svigerforældrenes store hus ved stranden (lidt udenfor NYC). Det ligger i en lille søvnig by og her bor Alison med sin mand Cole (Joshua Jackson… I ved, Pacey fra Dawsons Creek). Hun er servitrice på en lokal diner og han arbejder med heste på familiens ranch. De er gledet fra hinanden efter at deres 4-årige søn døde i en tragisk ulykke. De er begge stadig i stor sorg og har svært ved at komme videre. En dag møder Alison og Noah hinanden og lige så stille udvikler det sig til en affære. Udover selve affæren, så har familien Lockhart (Alisons mand) store økonomiske problemer og Noahs ældste datter skaber konstant problemer i håb om at få opmærksom fra sine forældre. På et tidspunkt sker der også et mord i byen.

Udover et ret gennemarbejdet persongalleri (det er primært kun Noahs ældste datter der irriterer mig – hun virker lidt for karikeret teenage-irriterende), så er der en fed detalje ved serien. Hvert afsnit er delt op i to dele – Noahs del og Alisons del. Det vil sige, at vi får hvert afsnit set fra to vinkler hver gang. Det lyder måske gentagende og kedeligt, men det er det slet ikke. Især fordi hver dele har sine vigtige detaljer, som den anden del ikke har. Og samtidig fremhæver det begge parters forskellige måder at se nogle situationer på. Det er sjovt at lægge mærke til detaljer som, at de næsten konstant føler det er den anden som er den mest flirtende i deres dele. Og Noah husker altid Alison meget sexet klædt og i Alisons dele er hun meget mere nedtonet og casual i sin påklædning. Ret fine deltajer der er med til at fortælle en hel historie.

Jeg ved faktisk ikke helt hvilke andre serier jeg skal sammenligne den med. Jeg synes den til tider kan have en lidt dyster stemning – man sidder konstant med følelsen af at der snart sker noget rigtig, rigtig skidt. Måske er der lidt Twin Peaks-stemning, dog uden at være lige så mærkelig og mørk? Jeg ved ikke helt om den sammenligning er et longshot.

Der findes indtil videre kun en sæson af serien, men det er netop bekræftet at den vender tilbage med en sæson 2 (sæson 1 slutter også med lidt af en cliffhanger). Jeg har set serien på HBO Nordic HER, hvor hele sæson 1 ligger.

Har I set nogle af de her to eller har overvejet dem?

bloglovin

19 kommentarer

 • Mette

  Nu har jeg selv set alle sæsoner med The Affair, så det er, som sådan ikke irriterende for mig. Men hold da op, du giver hele handlingen væk. Det synes jeg virkelig er en skam! Dine læsere kan næsten ikke blive overrasket ved at se serien nu.
  Tror jeg vil undlade at læse indlæggene med dine anmeldelser, næste gang, hvis er der er en serie, som jeg gerne vil se, så det hele ikke er afsløret på forhånd.

  Håber du vil tænke over det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvad er det præcis du synes at jeg afslører? At de har en affære? Serien hedder “The Affair” og hvis man bare læser omtalen af serien på HBO, så er det ingen hemmelighed? Desuden starter serien jo ud med at de bliver afhørt, så synes heller ikke lige det med et mord er noget man ikke ret hurtigt får at vide?
   Jeg har lige læst hele min anmeldelse igen, og jeg kan virkelig ikke se hvad det er jeg afslører som ødelægger noget?

   Ps. SæsoneR? Der er kun en sæson af serien?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Desuden vil jeg gerne understrege, at jeg ikke synes det er selve de store ting der sker, som er det interessante og fantastiske ved serien. Det er Noah og Alisons forskellige oplevelser, tanker og reaktioner på det hele. Og alle deres følelser. Det er hele deres forvirrende og følelsesmæssige kamp de har med sig selv (og hinanden). Det er meget sekundært for mig om der sker et mord (jeg har faktisk stadig ikke helt forstået hvorfor det er nødvendigt for den bærende historie, men måske bliver vi klogere i sæson 2).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille D

  Wow ok, jeg skal da helt sikkert tjekke begge serier:) Især Borgias lyder som noget for mig!

  Fedt, at du tipper om serier, når man selv er ligeså junkie-agtig selv, haha!

  Rigtig god fredag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den er også rigtig god! Og det er fedt du bliver inspireret! Jeg sluger også ret mange serier 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Aa

  Jeg kunne virkelig godt lide din anmeldelse af The Affair, og glæder mig til at se den. Jeg elsker ordentlige anbefalinger i stedet for “et par, har en affære”. Fedt!

  Jeg er lige startet på Better Call Saul, som er spinoff fra Breaking Bad. Den kan anbefales, hvis man kunne lide det univers.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Rikke, det er jeg glad for at du synes!

   Ja, den overvejer jeg også selv at se. Den har jeg fået anbefalet af flere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg elsker også at se tv-serier! Lige nu ser vi The Shield på Netflix (kan man lide The Wire, så se den) og så ser jeg selv Girls på HBO. Men uh hvor jeg glæder mig til Game of Thrones og House of Cards’ nye sæsoner!
  Jeg vil da lige se nærmere på dine anbefalinger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Girls fatter jeg hat af hypen af. Jeg synes det er direkte elendigt og jeg har konstant lyst til at smide 90% af castet ud fra en høj bro.
   The Shield vil jeg til gengæld tjekke ud! Den lyder som om den kunne have potentiale!
   Game of Thrones er jeg også helt med på! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Synes du skal tjekke Californication ud! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det har jeg gjort, men jeg synes det er en drengerøvsserie på alt for mange måder. Jeg blev i hvert fald ikke fanget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var også VILD med The Affair! Men Noahs første bog var da et flop, var den ikke? Jeg troede blandt andet, det var derfor, svigerfar var så strid, men det kan selvfølgelig godt være, at jeg ikke har været helt vågen 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, jeg forstod det som om at det var en fin succes og det er derfor han netop har svært ved at komme efter det igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nå, jeg opfattede det som om, at bogen var meget god, men at der ikke var nogen, der læste den. Jeg må se serien igen – så lægger man sikkert mærke til endnu flere sjove detaljer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg tror også at serien er fyldt med ekstra mange gode detaljer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Har også lige set The Affair’s første sæson, og blev glædeligt overrasket! …..lige indtil jeg fandt ud af at næste sæson vidst først kommer til oktober, hvor man jo bare har glemt ALT om første sæson. Det kan virkelig irritere mig 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg blev også glad da jeg hørte at de var blevet forlænget med en 2. sæson – indtil jeg så hørte at den først kommer til oktober. Det er godt nok lang tid at vente!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har det virkelig stramt med The Affair. Jeg er simpelthen også bare typen, der ønsker, at manden bliver hos sin familie og dropper hende. Stakkels de børn, jeg har så ondt af dem. På det område er jeg stokkonservativ. Det ændrer jeg nok aldrig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er heller ikke fordi at jeg ligefrem sidder og hepper på at folk forlader deres ægtefælde og børn. Men jeg er samtidig også af den overbevisning, at man ikke skal blive alene bare for børnenes skyld og være dybt ulykkelig i sit parforhold. Det kan børn godt mærke, og jeg mener bestemt at to fraskilte lykkelige forældre er bedre end to der er sammen og ikke er lykkelige. Men man skal selvfølgelig gå før man kaster sig ud i en lang affære 😉
   Jeg hepper faktisk på at de skal være sammen, fordi i min optik er de begge dybt ulykkelige i de forhold de er i.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boa Vista, Kap Verde #1