Ellos kids

Klumme: Valget om min eller vores økonomi

Klumme: Valget om min eller vores økonomi Klumme i Ugeavisen Odense uge 25, 2015

Min 2. klumme kom i Ugeavisen i går og som lovet, så kan I nu læse den her på bloggen. Jeg ville denne gang selvfølgelig gerne tale lidt om valg, men uden at blive for politisk. Jeg håber, at I kan lide den 🙂

Valg: Min eller vores økonomi?

Det er næppe gået jeres næser forbi, at det er i morgen, at vi skal til stemmeurnerne. Det kan man næsten ikke have undgået, med mindre man de sidste tre uger har boet i en jordhule. Jeg tror, at for mange er valgdagen en lidt stresset dag. Stemmen, som skal afgives, skal pludselig flettes ind i løbet af en dag, hvor man stadig har familielivets mange gøremål at se til. Herhjemme har vi valgt en lidt anden indgangsvinkel til det. For mig, og os, er det en festdag, hvor vi fejrer demokratiet, og at vi alle sammen har muligheden for at stemme. Det er også rigtig vigtigt for mig at lære min datter om valg og politik, og derfor er hun med helt ind i stemmeboksen. Hun er kun to år og alligevel bliver dette hendes tredje valgdag. Det er lidt fedt! Desuden elsker jeg stemningen på dagen. Beslutningen om hvem jeg stemmer på, blev taget før valget blev udskrevet, og hvis I er nysgerrige, så kan I nok godt finde svaret på min blog.

Valget handler i bund og grund om økonomi. Spørgsmålet er nærmere hvilken økonomi ? stemmer man for sin egen eller vores ? samfundets økonomi? Jeg er ikke ude på at fortælle jer, hvem I skal stemme på, da jeg synes, det er et privat valg og vi har alle forskellige bevæggrunde for valget. Dog synes jeg, at det kunne være dejligt, hvis vælgerne valgte lidt mere fællesskabet og ikke så meget efter egen privatøkonomi.

Begge fløje fører ekspansiv økonomi. Det betyder, at man sender flere penge ud i samfundet for at øge forbrug og efterspørgelse. Nogen gør det ved en større offentlig sektor, andre ved højere overførelsesindkomster (SU, dagpenge, kontanthjælp mm.) og andre ved skattelettelser. Alt i alt, så bruger man en lille smule mere end man har, for at holde hjulene i gang. Jeg har overvejet om den måske kan overføres til ens egen privatøkonomi? ?Du har overtræk, Jeanett?, siger banken. ?Jamen, jeg har besluttet mig for at føre en ekspansiv finanspolitik herhjemme. Jeg holder bare hjulene i gang! Hvis det ikke er ok, så må du lige tage en snak med Helle eller Løkke?.

I kan læse min første klumme lige HER

My second column for Ugeavisen Odense was out yesterday. This time it’s about the Danish election (which is today) and how we spent the day.

bloglovin

9 kommentarer

 • Signe

  Synes det er ærgerligt, at du får det til at lyde som om at man er “egoistisk” når man stemmer blå. Jeg kan godt se, at det ikke er dét der direkte står, men jeg er næsten sikker på, at det er dét du mener.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det gør jeg ikke. Jeg skriver, at jeg synes man skal stemme efter hvad man mener er bedst for samfundet og ikke efter egen pengepung. Det andet er ikke fair at skyde mig i skoene, fordi det står der ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Du skriver, at det kunne være dejligt hvis vælgerne valgte mere efter fællesskabet og ikke efter privat økonomi – så det synes jeg da der står? 🙂 så ved man jo godt hvilke partier du mener

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Der synes jeg igen du tolker. Jeg er i øvrigt totalt åben overfor min røde stemme, men jeg synes faktisk ikke det er det jeg mener med mine ord lige der. Jeg mener, at jeg helst så at folk stemte efter hvilket samfund de overordnede gerne vil have istedet for at stemme dem der lover dem selv flere gider og penge mellem hænderne. Om det så er rød eller blå, det er op til dem selv! Men det ville være fedt, hvis folk stemte efter hvad DK har brug for og ikke hvad de selv får mest ud af. Eksempel: alle studerende bliver lovet 5000 kr mere i SU om måneden. Det synes de unge er sweet og stemmer derfor på dem, primært ud fra det løfte. Det afgøre så valget og var ikke det bedste økonomisk for DK i den givende situation. De stemte efter egne interesser istedet for the big picture. Giver det mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et fint indlæg til din klumme! Både et godt budskab og en humoristisk afslutning – super god læsning! 🙂

  – Sara // http://www.sara-siger.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt at høre Sara, det er jeg glad for at du synes! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Ja, jeg synes, det giver rigtig god mening – er helt enig 🙂
  Ofte kan rød og blå blok blive set meget sort og hvid (synes jeg), i forhold til at rød går ind for fællesskabet og blå er liberale. Og med den baggrund at din stemme er rød, synes jeg, at det var en meget subjektiv sætning. Det ved jeg selvfølgelig heller ikke om var din mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes du har en rigtig god pointe med at vi skal stemme på dem som lover det bedste for samfundet, selvom vi nok ikke hepper på det samme hold 😉

  Og jeg syntes det er en rigtig god artikel du har fået lavet, den er aktuel og med et strejf af ironi 🙂

  – Rigtig god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Camilla! Ja, for samfundet istedet for egen pengepung!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ellos kids