Ny 20% rabatkode til ASOS (virker kun i dag!)

Sommerferie på Samos: har I gode tips?

Sommerferie på Samos: har I gode tips?

I mens jeg arbejder på at blive færdig med min guide til Mallorca, så har jeg netop booket vores sommerferie på Samos. Vi er enige om kun at tage en uge denne gang, da vi lige har været afsted. Desuden følte vi os lidt fjollede, da vi sidste år sad næsten tre uger i Italien mens sommeren faktisk var endnu bedre herhjemme (der er bl.a. Guide til Rom med barn lige HER). Så vil vi hellere rejse igen til efteråret. Desuden har vi flere bryllupper, barnedåb, polteraben, sommerfester mm, så det er faktisk begrænset hvornår vi har tid til at nappe to uger i streg.

Jeg havde lyst til noget græsk i år! Der har vi ikke været siden vi var i Athen i 2008 (dengang boede vi på dette hotel), og jeg har faktisk aldrig været på nogle af øerne (Tim har været på Kreta). Derfor har jeg netop booket en uge på dette hotel på øen Samos. Sommerferie på Samos – det lyder så dejligt! Jeg kender intet til øen (andet end alle de billeder jeg har googlet), så I må meget gerne tippe, hvis I har været der før. Vi skal bo i Pythagorion i lejligheder lige ved stranden, der er eget køkken, flere pools, legeplads, havudsigt fra vores værelse og morgenmad inkluderet. Perfekte forhold til en afslappende ferie med barn.

Hvor skal I hen på sommerferie?

I’ve just booked our summer vacation: we’re going to Samos, Greece for one week in July. Have you been there?

bloglovin

20 kommentarer

 • Louise

  Samos er skønt, dog kan det godt mærkes, at det er et af de første rigtige charter-destinationer. Heldigvis er det autentiske græske ikke så svært at finde. Der ligger nogle lækre restauranter, hvis man går ned af sidegaderne til hovedgaden (kan især anbefale at bestille lam i den lille gårdhave, der ligger på en sidegade på venstre side af hovedgaden, hvis man kommer fra havnen). En gåtur til toppen af “bjerget” for at se klosteret og viadukten, er også fin og har en rigtig god udsigt. At købe en pythagoras kop er også et must, den mand kunne virkelig regne ting ud! Det eneste man skal holde sig fra er at spise fisk på restauranterne ved havnen (i det hele taget ville jeg nøjes med drinks og is på havnen). Havnen er smuk, men meget turistet, og alle de vilde katte render også i køkkenerne..
  Rigtig god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for de gode tips! Du kan ikke huske navne på nogle af restauranterne? Eller udsendendesmæssige kendetegn?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ml

  Ser lækkert ud:)
  Jeg skal faktisk til Mallorca (Magaluf, nærmere bestemt), og glæder mig derfor til at se din guide. Var du på nogen markeder eller lign.? 🙂 Elsker at gå på jagt i udlandet efter tøj/smykker eller småting til hjemmet, som er lidt autentiske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg gik ikke selv efter markeder, men jeg så flere rundt omkring. Dog ikke nok til at jeg har info omkring dem – men de er der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Åh det lyder lækkert! Jeg har ikke været på samos, var på Rhodos sidste år og det var lækkert – omend en anelse turistpræget. I år skal jeg “bare” på storbys ferie til Berlin og Stockholm, men det skal nok blive godt! Derudover rejser jeg 4 måneder på udveksling til England til september. elsker at rejse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Vi skal nok også en forlænget weekend til Stockholm. Der har jeg aldrig været!
   Og udveksling lyder fedt – nok en af de ting jeg fortryder jeg aldrig fik gjort på mit studie eller inden jeg fik barn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Lyder som en dejlig ferie, har aldrig selv været der. Jeg skal 2 uger til Koh Samui i Thailand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det mærkeligt at jeg godt gad til Grækenland i sommerferien selvom vi har flere måneders rejse i vente fra august? :see_no_evil: Jeg føler mig sgu lidt grådig på rejsefronten, haha. Selve sommerferien bliver brugt herhjemme – nogle uger i det sønderjyske med vores familie og nogle uger i København, hvor vi skal pakke lejlighed ned og gøre rent. Men fra august står den først og fremmest på Skt. Petersborg og Moskva, som de to eneste ting der umiddelbart er sikre lige nu. Eller, vi har bestilt fly videre til Tokyo, men har intet booket endnu :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha nej det er ikke mærkeligt – jeg kunne rejse hele tiden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Der er skønt på samos, ja Grækenland i det hele taget, omend jeg ikke er stor fan af græsk mad og har faktisk boet der med familien for nogle år siden. Lidt for langt til byen efter min mening, men fint hotel til prisen. Som jo er god! Hav en dejlig ferie!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åh jeg elsker græsk mad!! Men hehe ja, hvis det ikke er ens favorit køkken så er det måske ikke lige den rette destination 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicola

  Har været i Pythagorion cirka 10 gange men har ikke været der i mange år. Min far har dog været der mange gange siden, vi sidst var der som samlet familie. Det er et vidunderligt sted med en skøn havnepromonade og mange gode tavernaer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Samos er skøn. Tror desværre at i skal bo lidt udenfor byen og derfor skal af den”store vej” for at komme ned til havnen.
  Men nyd havnen, sæt jer et sted og nyd udsigten af folk, store yachter og små græske fiskerbåde. Især om morgen sidder kattene og venter på at fiskerne smider lidt fisk til dem . Vi så nemlig fiskerne når de kom ind fra dagens fiskeri. Lej evt. Bil og kør rundt på øen. Byen kokkari (Erik tvivl om det staves sådan) er hyggelig og der er også en sommerfugldal.
  Skøn ø.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Samos er mit andet hjem! Min familie er kommet der gennem flere generationer, og jeg har gennem mit 25 årige liv været der 20 gange. Pythagorion er den fineste lille by kun 5 i taxa fra lufthavnen. Tag derind om aftenen, hvor det er plads på en af de utallige barer langs havnen. I kan melde jer til heldagstur med Jannis eller Rasmus der begge sejler ud til skønne stande. – i skal helt klar tage til Psili Amos der er den bedste børnestrand på hele ørn! Derude kan man også se de ophængte blæksprutter, om man ved frokosttid kan indtage i den lille restaurent. Skriv endelig hvis i skal have flere tips:-) jeg elsker Samos. Man ved hvad man får (både godt og ondt;-) ), vejret er ALTID godt og folk er skønne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej nogle gode tips! Du må meget gerne komme med flere! Gode restauranter? Steder at handle ind?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Jeanett.
  Jeg har kommenteret dette indlæg (og andre indlæg gennem tiden), men kommentaren kommer ikke frem (kan se at du har godkendt og svaret andre efterfølgende). Jeg har før tænkt, at det måske kunne skyldes, at jeg har lavet en fejl, men andre af mine kommentarer er kommet igennem, så nu tænker jeg om det er bevidst, at nogle af mine kommentarer ikke bliver godkendt? Hvis mine kommentarer på nogen måde støder eller fornærmer dig, må du meget undskylde, det er slet ikke min mening. Jeg besøger din blog dagligt, og nyder at følge dit og din families online-liv.
  Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hej Louise,

   Slet ikke! Jeg godkender bare tit fra mobil og der er overblikket ikke særlig godt i forhold til hvilke der er kommet ind først osv. Så fordi andre er blevet godkendt, men din endnu ikke er, hænger egentlig ikke sammen. Gav det mening?
   Jeg elsker dine fine kommentarer og bliv endelig ved! Jeg bliver glad når I gider at kommenterer indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny 20% rabatkode til ASOS (virker kun i dag!)