Outfit of the day #364

I gang igen: Ny træning og nyt center!

I gang igen: Ny træning og nyt center!
Vandflaske fra ONLY PLAY HER – Høretelefoner fra Philips

Min træning har stået lidt stille siden april. Primært fordi det begyndte at blive et stressmoment for mig, at jeg SKULLE afsted. Det blev noget der drænede mig for energi, fordi det føltes som en pligt, i stedet for at fylde mig med energi. Jeg havde brug for lige at træde et skridt tilbage, og komme væk fra den dårlige stime jeg var kommet i. Jeg skulle tilbage til dér, hvor det gjorde mig glad. Jeg så heller ikke resultater, da frokostordning og alt for meget kage på mit job “stjal” det der skete i fitnesscenteret. Samtidig meldte min veninde, som jeg trænede ret meget med, sig ud af vores fælles center og det kunne jeg også se gjorde en forskel på, hvor meget jeg kom afsted. Oveni hatten havde jeg de sidste par gange, inden jeg gik på pause, nogle træningsgange, hvor jeg pressede mig selv ALT for hårdt på grund af dårlig samvittighed over ikke at komme afsted ofte nok. Det resulterede i, at jeg flere gange blev meget dårlige under træning og også i flere timer efter. Som I kan høre, så var det hele bare blevet utrolig negativt, og træning var ikke længere noget jeg glædede mig til – det var blevet en sur pligt. Derfor trak jeg stikket og har siden april kun løbet herhjemme på mit eget løbebånd samt lavet forskellige maveøvelser. Maveøvelserne har jeg faktisk kunne se resultaterne af! Der er ikke røget nogle centimeter af, men den ser betydeligt strammere ud.

Men… her i løbet af sommerferien har jeg kunne mærke, at lysten til at træne er vendt tilbage. Jeg har savnet at svede (lyder mærkeligt, men det har jeg), savnet den rare følelse af velvære, når en træning er overstået og savnet ømme muskler dagen efter (nogle gange i to dage efter). Jeg er blevet inviteret til at træne i FitnessDK og jeg var cirka 4 sekunder om at sige ja. Jeg tror, at det er det, som skal til at sparke mig i gang igen. Også fordi at jeg kan få min veninde med igen 😉

Medlemsskabet jeg har er ANYTIME Premium og det har virkelig mange fordele! En del flere end jeg har været vant til i mit gamle center 😉 Den fordel jeg er mest vild med, er at jeg må tage en gratis ven/veninde med HVER ENESTE gang – uden at de koster noget! Og det behøver ikke at være den samme ven! Det åbner altså op for nogle nye muligheder! Jeg har tænkt mig, at lokke min “gamle” træningsmakker med igen, men jeg vil bestemt også hive Tim med. Der er et legerum i mit center, så der kan vi eventuelt lade Bella lege løs imens. Med ANYTIME Premium må man træne alt den cardio (løb, step – alle de maskiner), styrketræning og gå på alle de hold man vild. Man har desuden fri adgang til spa og squash (hvis centeret har det – det har mit, heldigvis!). En gang om måneden kan man gratis få målt sin fedtprocent, hvilket jeg skal prøve. Det kunne være sjovt at holde øje med hvad der sker med den løbende, da man tit kan opleve fx. større arme og vægtøgning i starten, da muskler vejer mere end fedt. Jeg er ikke særlig vild med hold. Jeg kan godt lide selv at “styre showet”, men med ANYTIME Premium har man “VIP holdbooking”, som betyder, at man må booke hold før alle andre. Slut med ikke at kunne komme på de populære hold, fordi de er fyldt 😉 Jeg har besluttet, at jeg vil prøve holde. Måske finder jeg ud af, at det egentlig er federe end jeg tror? Kan I anbefale nogle gode hold i FitnessDK? Jeg er ikke rigtig Zumba-typen. Jeg tror, at jeg vil grine mere den time end få trænet. Spinning kan mit knæ ikke klare, så den er heller ikke god, men ellers er jeg åben for ideer! Hit me! Jeg har overvejet noget opstrammende som yoga? Er det mere spændende end pilates, fordi det har jeg gået til engang og jeg var, helt seriøst, utrolig tæt på at falde i søvn en af gangene.

Indlægget er sponsoreret af FitnessDK

Over the next few months I’m testing FitnessDK and their membership ANYTIME Premium. I’ve have missed being back in the gym so this was the perfect setting!

bloglovin

34 kommentarer

 • Stine

  BODYPUMP! Jeg eeeelsker Bodypump… Det er en times styrketræning med forskellige redskaber (primært vægtstang, men også stepbænk og løsvægte), hvor man selv bestemmer belastningen. Jeg har f.eks. et dårligt knæ, så squat og lunches laver jeg uden vægtstang og dermed kun med egen kropsvægt. Musikken er fed, og man kommer hele kroppen igennem på den time… Og der er både sved på panden og opstramning af kroppen. Prøv det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg kan slet ikke lave squat – mit knæ hæver allerede et få af dem. Vægtstang ved jeg heller ikke om jeg er typen til? Hmm. Og jeg er måske mere ude efter cardio-hold end ren styrketræne. Men måske jeg skal prøve noget nyt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharian

  Prøv TRX, vildt sjovt og hårdt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trinedm

  Hvis du kan lide at få pulsen højt op, så vil jeg helt sikkert anbefale BodyAttack! Pulsen kommer op, og det er super effektiv træning 🙂 Ellers så er bodyPump også en god time, hvor du kommer alle de store muskelgrupper igennem.
  Derudover har de også H.I.I.T hold som GritStrength mm, også virkelig gode hold. Du kan evt. søge på youtube, så kan du se hvad det går ud på. Det kan du faktisk med alle deres hold 🙂
  Rigtig god fornøjelse med træningen og tak for en virkelig god blog.
  Kram en fast læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for tippet med YouTube – jeg skal da klart ind og lure på holdene på den måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Bodyattack er rigtig god cardiotræning. Det kan virkelig anbefales. Jeg går selv på crossfit holdene, men det er nok ikke godt for dit knæ. Måske Functional bar noget? Det er noget cirkeltræning med høj puls, super hårdt og sjovt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, crossfit tror jeg også at jeg skal holde mig fra, men jeg vil tjekke det andet ud – tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Bokseholdene er normalt super gode – du kamp sveder når timen er slut.
  Jeg har også haft problemer med knæet – og der vil altid være enkelte øvelser jeg ikke kan være med til – men hvis man gir Info inden timen går igang er de fleste trænere søde til at havde en anden øvelse klar man kan lave.
  Ig det bedste ved boksning er man har mulighed for at komme af med alle frustrationerne man går rundt med heheh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Yay for Fitnessdk! Eeeeelsker at træne der, der er rent, der er sjældent kø til hold, sauna/spaområde i alle centre og med lidt mere utraditionelle hold på holdplanen. Jeg bliver jelt glad over at du er i fitnessdk nu. Hvis dit center tilbyder det, så skulle du prøve en stripfitness time eller bodyjam. Stripfitmess handler ikke om at smide tøjet, men er mere en lækker dansetime hvorefter jeg personligt føler mig som meget mere kvinde og meget mere sexet, end normalt. Det er til at blive helt høj på.
  Bodyjam er også en dansetime, men hvor zumba nogle gange godt kan føles meget useriøs og umoderne somehow, så er bodyjam dans til sange man kender og med moves som man reelt set kan bruge på club hvos man har lyst. Meget mere moderne og ungdommeligt på en måde – dermed ikke sagt at det kun er 19-årige tøser på holdet, men de er ofte mere cool 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg skal da så meget prøve stripfitness eller bodyjam – det lyder lige mig! Og jeg er helt enig med dig – det er sådan jeg har det med zumba også. Plus jeg føler det er noget 40+ kvinder gør. Men jeg vil gerne danse, så de andre skal jeg prøve! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har trænet (mere eller mindre fast, haha) i fitnessdk siden 2010. Og jeg træner selv her i Odense.

  Mine yndlingshold er BodyPump, Pilates og Bodyattack. Pump er vægttræning, Pilates kan godt være lidt søvndyssende (særligt fordi det er 07.30 og 07.40 om morgenen på de hold, jeg bruger), men jeg elsker at bliver strukket igennem og træne mave og ryg på en anden måde end almindelig styrke- eller cardiotræning. Der er ofte nogle plankeøvelser, almindelige mavebøjninger og lignende med på holdet. Bodyattack er høj intensitet, mange hop, små koreografier, der får pulsen helt op. Dog er der næsten altid et track, hvor holdet deles op i to og skal stå overfor hinanden i salen og “battle”. Sådan noget bryder jeg mig ikke ret meget om, men resten af øvelserne er jeg rigtig glad for.

  Jeg er ikke selv ret god til at træne alene nede ved maskinerne. Presser slet ikke mig selv nok 😉

  /Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mit problem med min træning er faktisk at jeg ofte presser mig selv for meget, og derfor får det dårligt bagefter, hehe. Jeg elsker selv at kunne styre det.
   Jeg tror ikke det der med at battle er mig, men ellers skal jeg lige have tjekket det andet ud! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er ikke sådan rigtig battle. Bare hvor to “hold” står overfor hinanden og laver øvelser. Og hvor der er mulighed for at udse sig en overfor at konkurrere imod – om man kan hoppe højere, lave ladder-run hurtigere osv. Så mere battle inde i ens eget hovede, hvis det giver mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det gør det, tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AaA

  Funktionel-holdene er også gode. Blanding af cardio og styrke. Og træneren kan sikkert give dig alternativer, hvis der er noget du ikke kan med knæet..

  Ps: Måske skal du få en fys/træner til at se på dine bevægemønstre i squat. Der er rimelig stor sandsynlighed for, at det hæver, fordi du får aktiveret nogle forkerte muskler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg gør helt sikkert også et eller andet forkert med det knæ, men det er også bare en svageligt knæ! Og tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Bodyflow er rigtig fedt hvis man finder en god instruktør, det minder lidt om yoga/pilates, men jeg synes det er mindre kedeligt da det variere lidt mere i både tempo, stillinger og musik. Hilsen en der både er ved at falde i søvn til yoga og pilates:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg er selv fdk instruktør – dog i Esbjerg og kan helt sikkert anbefale dig alle de skønne Les Mills hold som Fdk tilbyder. Ved at der er nogle rigtige dygtige instruktører på Fyn 😀

  Bodypump; hvis du er interesseret i at gennemtræne alle de store muskelgrupper til fed musik (husk dog at de små muskler skal trænes også!)
  Bodystep; hvis du vil have god forbrændning, lækre ben og en fed fest!
  Bodyattack; hvis udholdenhed, Cardio og piv-høj forbrænding er dig!!!!
  Bodycombat; hvis du elsker at komme ud med aggressioner imens du forbrænder og træner din mave non-stop (faktisk!!)
  Bodyjam; hvis du vil feste og danse imens du træner!
  Bodyflow; hvis du er til Yoga, Pilates o.l – men på en ny og innovativ måde.
  Grit; hvis du vil have det hele – på den halve tid!
  CX; hvis du vil fortsætte med at se resultater omkring maven 😉
  Sh’bam; hvis sloganet Come as you are, leave as a Star tænder dig!

  God fornøjelse 🙂

  PS. Alle centre har ikke alle Les Mills hold, men nu har jeg nævnt alle så ingen er glemt 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Bodyjam, bodyflow og CX skal klart tjekkes ud. Tak for en fed liste!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg er rigtig glad for body pump (styrketræning) og body attack (cardio)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  jeg vil helt klart anbefale trx! Hvis ikke du kender til det, kan det meget kort forklares med at man kun bruger sin egen kropsvægt med forskellige øvelser i TRX’en. I mit center er der hold på kun 25 min, og jeg skal love dig for at man er godt øm dagen efter. Jeg selv er blevet så glad for trx, at jeg
  1) kommer på alle de hold med det, jeg kan
  2) har købt min egen trx til at have hængende herhjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AK

  hvis de har combat, så kan jeg virkelig anbefale det. Det er umuligt at gå derfra sur, og da jeg trænede det smed jeg adskillige centimeter særligt om maven (ingen kg) på to mdr.
  Overvejer at starte igen, når barsel slutter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh det skal da prøves! Der må netop godt ryge omkring maven 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det kunne meget vel lyde til, at jeg skal prøve at skifte fitnesscenter når jeg har født og skal i form igen – det lyder virkelig som om der er nogle fede koncepter hos FitnessDK! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg arbejder som instruktør i spinning i fitness dk i Odense, og den med at spinning er dårligt for knæene er lidt af en skrøne. Det vigtigste er altid at have belastning på, så cyklen ikke “hiver” ens ben med rundt. Faktisk er spinning noget af det mest skånsomme for kroppens led, så selvom du har problemer med knæene, kan du sagtens køre med 🙂
  Prøv evt. et 1.0 hold til at starte med. Her er kadencen ikke så høj når vi er stående, og vi er max stående i 2 min. af gangen så presset på leddende er derfor minimalt. Ellers så prøv et intro hold for at se om du kan holde til det med dine knæ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er der også flere der har fortalt mig, at mit knæ sagtens burde kunne. Virkeligheden er bare en anden. Jeg har prøvet spinning 3-4 gange og hver eneste gang gik mit knæ amok bagefter. Så jeg kan ikke (og samtidig var jeg faktisk heller ikke fan af typen af hold. Halvaggressiv instruktør der konstant råber “kom sååååå, vildere”, det gider jeg bare ikke. Og så synes jeg bedre om andre motionsformer end cykel ;))
   Men ved du om nogle Odense Fitness DK har bodyjam eller dance? Det ligner det ikke på website?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Okay, så skal man selvfølgelig lytte til sin krop! Og nej, hvis man ikke kan lide den aggressiviteten der for det meste ligger i spinning (alt efter instruktør), så skal man holde sig fra det 🙂
   Vi har desværre hverken bodyjam eller dance i Odense centrene. Vi har haft Sh’bam både på Skibhusvej og i RC, som er et super fedt dansehold, men jeg er i tvivl om det er blevet taget af holdplanen, desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, jeg tror også bare selve stemningen til spinning bare ikke lige er mig 😉
   Øv hvor ærgerligt – jeg må lige holde øje om der kommer nogle danselignende hold igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Bregendahl Jespersen

  Bodyflow! Det lyder lidt flippet – men det er hårdt og du kan helt sikkert mærke det dagene efter. På den gode måde. De er også ret gode til at give alternative øvelser, hvis der fx er en øvelse der er for hård for knæene.
  Mvh Ulla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis de har body combat, så er det 100% noget du skal prøve! Jeg har heller aldrig værey vild med hold – især fordi jeg ikke gider være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Synes altid det har været lettere at jeg selv bestemte hvornår jeg skulle træne. Men efter jeg har prøvet combat er det blevet min yndlings form for træning. Det er pisse hårdt, men en time er så hurtigt overstået – man træner både styrke, cardio og balance! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  FDK er bare dét bedste center! Jeg kan anbefale HIIT for forbrænding (30 min i helvede men er SÅ godt), bodypump, boksning, bodyflow (god kombi af yoga, pilates og thai chi (stav?)) og så er deres pilates hold også godt. Og deres stram op. Og functional. Ja de fleste er gode, men ovenstående kan jeg i hvertfald stå inde for. Jeg er bestemt heller ikke zumba typen, men ovenstående hjalp mig 😉

  Ellers har de nogle bootcamps som hjalp mig 5 kg ned i vægt – flere kg fedt røg og jeg fik flere muskler.

  Held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Kan kun anbefale Grit Cardio, hvis det findes i dit center! Pisse hårdt og pisse effektivt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #364