Min træning: Det der holdtræning...

Måned #29

Måned #29Måned #29
Måned #29 Adlinks:
Kjole fra Mini Rodini HER

Så synes jeg igen, at det var blevet tid til et månedsindlæg om Bella. Som jeg nævnte sidste gang, så sker der ikke længere nye ting hver eneste måned – i hvert fald ikke på samme måde som i starten. Derfor er det ikke hver måned at jeg synes, at der er nok til at lave et helt indlæg. Derfor samler jeg istedet løbende sammen og udgiver, når der er nok fyld på. På søndag bliver hun 29 måneder – altså 2 år og 5 måneder. Næsten 2,5 år – det er slet ikke til at fatte. Og alligevel, så føles det som om hun har været her i 100 år.

Den anden dag fik vi en flashforward til hvordan teenagelivet med Bella bliver: Hun ville ikke i seng, så hun løb op af trappen og op på sit værelse, hvor hun lukkede døren og lænede sig mod den, så den var svær at åbne. Imens råbte hun “Gå væk far, gå væk gå væk!”. Det skal nok blive sjovt 😉

Kjolen på billedet er fra den nyeste kollektion fra Mini Rodini lige HER

Siden sidst er der sket følgende…

– Hun er begyndt at sige “elske dig”, når vi siger til hende, at vi elsker hende. Man smelter helt!
– til gengæld er hun også begyndt at sige “aaaaddd”, når hun ikke gider at have aftensmad. Vi har prøvet at lære hende, at det ikke hedder ad, men “nej tak”. Resultatet er så, at hun siger “nej tak ad” istedet.
– 2 års farsyghed er ved at vende. Det er helt underligt og fantastisk rart!
– Hun vil gerne have, at jeg skal synge for hende, når hun bliver puttet om aftenen. “Synge moar!”. Men efter få sekunders sang, så begynder hun dog at råbe “STILLE MOAR sssssshhhh”. SÅ dårligt synger jeg altså ikke!
– Hun laver alle mulige numre for at trække tiden ud, når hun skal sover. Den anden dag havde hun lagt sin hånd ind i en bog og lukket den. Da Tim kom op, sagde hun “åh far, sid fast”. Det er fandme humor!
– en anden ting hun laver ved puttetid, er at hoppe ned fra sengen (hun bliver altid lagt i vores seng) og løbe ind på sit eget værelse, som ligger overfor soveværelset. Her gemmer hun sig for os i sin indianertipi.
– hendes sprog har taget et kvantespring henover sommeren. Alle pædagogerne i vuggestuen har også kommenteret det. Sætningerne bliver længere og længere, og hun lærer ca. 10 nye ord hver eneste uge. Samtidig bliver hendes udtale af ord bedre og mere “rigtig”.
– Hendes moster hedder endelig moster (hun er lykkelig nu). Hun gik fra at hedde “mmm” til “den der” (der jokede vi lidt med, at min lillesøster følte sig “objektiviseret” haha) og nu efter en længere periode med “moss” hedder hun endelig “moster”.
– Vi sover med en zoologiskhave i sengen: en kanin, en tiger, en leopard, to giraffer (ja, de hedder stadig “asshee”) og en kat. De ryger alle pænt på gulvet, når jeg kommer i seng 😉
– Og så bruger vi ikke længere 2 timer på at ligge i sengen med hende, og venter til hun sover. Vi har ENDELIG fået lært hende, at efter læsning og sang, så går vi – og så skal hun selv falde i søvn. Vi kommer selvfølgelig, hvis hun kalder, men ellers gør vi ikke. Det er godt nok den største lettelse! Den som har puttetjans, har jo fået sin aften tilbage!
– Hun elsker at shoppe sko. Alt det andet gider hun ikke, men når det er sko, så sukker hun “åh fin!” til dem alle og prøver gerne. Hun vil også gerne selv bære sit indkøb, som I ser her.

My daughter is 2 years and 5 months on Sunday and everything happens so fast. Now she likes to shop for shoes, she’s speaking very well and she hates being put to bed in the evening 😉

bloglovin

12 kommentarer

 • Linnea

  Min kærestes niece kaldte mig også “hende der” i laaaaang tid, selvom hun godt ved, hvad jeg hedder. Men mit navn er måske heller ikke det nemmeste i verden. Det bliver i hvert fald udtalt forkert af mange – både børn og voksne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hahaha børn er altså sjove! Jeg kender faktisk to som hedder Linnea – lidt pudsigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Whaaat, hvad blev der af ingen børn i sengen?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hun bliver lagt hos os, men ryger ind i egen seng, når vi går i seng. Hun sover hos os, når hun er syg. Men ellers ikke. Så den holder skam stadig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min søster var også en anelse ærgerlig over at hedde ‘oste fie’ ret længe… ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er moster til en pige på 2,5 år også, og hun kalder mig momme? Det er lidt spøjst 🙂 men mormor udtaler hun til perfektion. Kan genkende flere ting, f.eks. så leger hun også at hun sidder fast alle steder og råber “Hjælp jeg sidder fast!”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha måske driller hun ligesom Bella gjorde? Hun var godt klar over at vi gerne ville have hende til at sige det, så hun lod være for at drille.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Dejligt med et månedsindlæg 🙂 Jeg har en datter på samme alder, så det er altid sjovt at følge med i. Vi bruger desværre også ALT for meget tid på putningen, så hvis du har nogle gode tips til, hvordan I har lært hende at falde i søvn selv, ville det være skønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Måske skulle jeg lave et putte-indlæg? Det er nemlig nemmere end man tror (selvom jeg vil være forsigtig med at bruge ordet “nemt” i den forbindelse ;))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Ja, tak 🙂 Især hvis du siger at det er nemt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] var Måned #29 på bloggen […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min træning: Det der holdtræning...