Outfit of the day #372

Bellas værelse – og mine tanker bag indretningen

Bellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Jeg var faktisk i vildrede omkring Bellas værelse i lang tid. Det var også derfor det trak ud med hensyn til at få det helt færdigt. Dog var jeg ret sikker på, at jeg gerne ville have, at hun skulle have et læsehjørne og det er endt ud sådan her. Enkelt, med bøgerne og en rigtig behagelig sideplads i form af hendes OK Design stol.

Stol fra OK Design HER – Lammeskind fra IKEA – Hylde fra IKEA

 Bellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Cirka midt i værelset står dette bord med tilhørende stole. Stedet fungerer lidt som samling for hele rummet – det er stedet man kan sidde flere små veninder og snakke sammen. Bella sidder her også og tegner, serverer mad fra sit legekøkken for bamserne og læser i bøger. Der skal lige købes en stol mere, så der er plads til endnu en legekammerat for bordenden.

Bord og stole fra IKEA – Lyserøde klodser fra Design Letters HER – Girafbamser købt i Odense Zoo

Bellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Hendes legekøkken fra IKEA startede egentlig ud nedenunder i vores køkken. Tanken var, at så kunne Bella lave mad “sammen” med den af os, som lavede aftensmad. Sådan gik det også i rigtig lang tid, men de sidste par måneder har hun været ret uinteresseret i det. Det eneste som hun syntes var sjovt, var at tømme kurven fra RICE for alt legemaden og derefter var hun væk igen. Samtidig var der et tomt hjørne på hendes værelse (som er ret stort), og en eftermiddag røg det pludselig derop. Og nu er hendes interesse for køkkenet blusset helt op igen! Køkkenet står sammen med hendes kridttavle (se de næste billeder herunder) og hjørnet er tænkt lidt som et område, hvor man leger sig ind i roller (kok, kunstner osv).

Legekøkken fra IKEA – Legemad fra IKEA og Hape HER – Kurv fra RICE HER

Bellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Lige ved siden af køkkenet (det står til højre for tavlen) står hendes kridttavle fra IKEA. Et køb, som jeg ikke havde forudset ville blive SÅ populært, som det er blevet. Den kan anbefales, især fordi prisen er næsten ikke-eksisterende (149 kr, gav jeg). For at pynte hjørnet lidt, så har jeg hængt nogle pompom’er fra Søstrene Grene op (disse her ligner næsten 100%), som jeg oprindeligt brugte som pynt til hendes 1 års fødselsdag (den er der indlæg om her). Ved siden af tavlen står en kurv med LEGO samt spil og puslespil ved siden af.

Tavle fra IKEA – PomPom’er fra Søstrene Grene (lignede HER og HER) – Glitterkurv fra H&M Home

Bellas værelse - og mine tanker bag indretningenBellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Bella sover stadig i sin tremmeseng fra IKEA, men jeg har overvejet, om hun snart skal over i en “rigtig” seng. Hvornår lavede jer med børn skiftet fra tremmeseng til en større seng? Nå, men hjørnet her skal selvfølgelig været hyggeligt, så der er blevet pyntet med flagranke (kan desværre ikke huske, hvor den er fra, men denne her minder om) og skrevet hendes navn på væggen med bogstaverne fra Design Letters. Rigtig meget af hendes sengetøj er fra Hollys (god kvalitet og holdbarhed), og lige denne dag matchede det fint til hendes imponerende samling af bObles. Der står også lidt bObles nede i stuen, men da det fylder så meget, og da hun er mere og mere på sit værelse, så har jeg flyttet en del af det herop. Hun bruger det stadig rigtig, rigtig meget, men det er sjovt at se, at “favoritten” skifter. Lige nu er det krokodillen og den store myresluger, som har en renæssance.

Seng fra IKEA – Pink bogstaver fra Design Letters HER – Sengetøj fra Hollys HERbObles legegulv HERbObles kylling HERbObles donut HER
bObles skildpadde HERbObles krokodille HERbObles ælling HER

Bellas værelse - og mine tanker bag indretningenBellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Midt i rummet – overfor væggen, hvor hendes seng er – står hendes smukke tipi fra Serendipity, kommode med tøj (det meste tøj er dog nede på badeværelset ved puslebordet) og en lille fin knagerække. Tipien er hendes “helle” og bliver brugt til både hygge, leg og flugt (sidstnævnte er, når hun ikke vil i seng). Der er fyldt med puder derinde, men jeg mangler stadig lige en form for gulv. Jeg har kigget på små runde madrasser, men jeg overvejer også dette her. Væggen her er malet lyserød og grunden til at ikke hele rummet har den farve er, at jeg synes det ville blive FOR sukkersødt. Så denne væg er lyserød, mens de andre er hvide (minus hendes “hule” – se de næste billeder).

Træhund fra BRIO – Træbil fra COS – Pindsvin fra Sebra HER – Kaninlampe fra Heico HER – Kommode fra IKEA
Tipi fra Serendipity HER – Hundepude købt i Plantorama – Knagerække fra IKEA

Bellas værelse - og mine tanker bag indretningen

Prikken over i’et, er uden tvivl dette indhak på værelset. Jeg havde ladet det være lyseblå, fra den lille dreng som boede der før Bella. Det skaber en god hyggelig stemning og leder tankerne hen mod både Frozen og en nattehimmel (jeg overvejer at finde nogle pæne stjerner, som man kan sætte op derinde). Jeg har ikke gjort så meget ved rummet andet end at lægge en madrasse derinde (en foldemadrasse ala den her) og så de fleste af hendes bamser. Der er så hyggeligt og vi ligger tit og læser bøger derinde (og hvis I følger med på min Snap missjeanett så har I også set, at jeg tit bliver forvist derind til, når hun leger). Når hun bliver ældre, så tænker jeg, at hun kunne have seng derinde, så resten af rummet er “frit” til eventuel sofa, skrivebord osv.

Foldemadrasse fra ILVA (lignede fra KlipKlap HER) – Wheely Bug mus HER

Hvad siger I til værelset? Det er meget piget og lyserødt, men hun er en pige og hun opsøger selv alt med prinsesser, kjoler og glitter, så det passer til hende. Jeg er personligt ikke selv til meget “anonyme” børneværelser, og som barn elskede jeg selv alt der var pink og lyserødt. Jeg har dog prøvet at holde de fleste møbler lyse, så det hele ikke bliver for “tungt”. Værelset er ret stort – jeg vil skyde på, at det er en 18-20 kvm, så der er godt med plads.
Det er iøvrigt også vigtigt for mig, at det er et værelse, som Bella kan være på. Med det mener jeg, at der skal ikke være små nipsting, som hun ikke må røre ved eller som nemt går i stykker. Som I kan se, så er det fx. hendes eget legetøj, som jeg har “pyntet med” på hendes kommode. Hun river alle tre ting ned derfra ofte – og det må hun gerne!

It’s finally done – my daughters room! There’s room for reading, playing, sleeping and relaxing.

bloglovin

17 kommentarer

 • Simone B.

  Hold da op, hvor er det altså bare fint!
  Jeg har ikke selv børn, men jeg synes alligevel, det var rigtig spændende at høre dine tanker bag indretningen – så tak for et rigtig godt indlæg! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er mig som takker! Dejligt at jer uden børn også finder det interessant 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yeter

  Hej, super hyggelig at se prinsessens værelse. Har selv to børn og synes det var dejligt med dette indlæg:)
  Her hos os har vi byttet tremmesengen ud med køjeseng, lige før sommerferien, så der var ekstra gulvplads til både storebror (6 år) og min yngste pige på (3 år).. Tak for et inspirerende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det lille indhak altså bare perfekt! Det er lige præcis detaljer som det, der kan give et værelse (og et helt hjem) den der charme, som man bare ikke kan indrette sig ud af. Det ser virkelig skønt og hyggeligt ud alt sammen (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er helt enig! Der var heller ingen tvivl om, at hun skulle have værelse i det rum 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow det er virkelig fint og ikke mindst virkelig hyggeligt! 🙂 Hun har hendes værelse ovenpå ikke? Det lyder som om hun bruger det meget er det både sammen med jer, eller også alene? Vores dreng har nemlig også værelse på 1. salen og jeg havde egentlig tænkt der kommer til at gå mange år før han får det brugt, men det gør der måske slet ikke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Charlotte! Jo, hun har værelse ovenpå ved siden af vores soveværelse. Vi er der både sammen og hun leger der også alene. Hun løber tit op ad trappen og derop, som noget af det første, når hun kommer hjem. Det har hun gjort siden foråret 🙂 Jeg var også overrasket over, at hun begyndte at bruge det før end jeg havde regnet med 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kan være vi skal til at øve det der med at gå ned af trapperne herhjemme så. Vi forfærdelig gerne have nogle af alle de legesager ud af mine stue 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hvor er det fint – og hvor er det bare et perfekt værelse til Bella. I USA har de en underlig vane med at tænke på “the Master Bedroom” som det vigtigste rum, og ofte får forældrene derfor det største. Det har altid undret mig så meget, for det er da langt hyggeligere at have mulighed for at skabe et så fint univers for børnene 🙂 God aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Altså der skal jeg ikke pudse min glorie, fordi vores soveværelse er også ret stort 😉 de to rum ovenpå er stortset lige store 🙂

   Og tak for ros 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Årh hvor er det fint! Jeg er død misundelig på den smukke tipi Min søns værelse er desværre ikke så stort, ellers skulle han også have haft sådan en lille hule

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det kan ellers anbefales! Så pænt og et stort hit 😉 jeg kender flere som har den stående i stuen pga pladsmangel, men fordi det er pænt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Skift til “rigtig seng” skete her lidt efter den 2-års fødselsdag, ene og alene af den grund, at det var blevet for fristende at forsøge at kravle ud. Det havde jeg ikke nerver til, så det tog en uges “du skal blive i din seng, selvom der ikke er tremmer for”-træning, og så sov knægten i sin almindelige seng med sengehest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Bella kravler kun op af tremmesengen i dagtimerne (fordi hun leger i den) og det er ikke hver gang det overhovedet lykkes for hende. Jeg har dårlige nerver omkring vores trappe, som er lidt stejl og som hun skal forbi for at komme ind til os. Så jeg har ikke lyst til at hun skal af med tremmesengen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Superfint værelse
  Hendes seng ligner den vi har haft til vores unger. Der kan man tage den ene side af og sætte sådan en træliste på således at sengen stadig er stabil. Min datter fik en større seng da hun blev 3, min søn er 3år og 4 mdr og han sover stadig i den, men pladsen er nu lidt trang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg må lige tjekke om vores side kan tages af – det mener jeg dog ikke den kan. Det var ellers et godt bud på en “overgangsseng”. Det handler nu mest om, at jeg ikke vil have at hun kan komme ud selv 😉 Og det ville hun kunne, hvis vi tog siden af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] siden jeg sidst inviterede jer ind på hendes værelse (se hele hendes kæmpe værelse HER). Vi gav hende ny seng fra IKEA i julegave og nu har vi (læs: Tim) fået sat en natlampe op også. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #372