OOTD #385: Nyt hår

Hør mig i radioen i aften: Om selvicenesættelse, Essena O’Neil og om sociale medier er fake?

Hør mig i radioen i aften: Om selvicenesættelse, Essena O'Neil og om sociale medier er fake?

Jeg glæder mig, som et lille barn til i aften. Der skal jeg nemlig i Odense Studenterradio og snakke om hele den “sag” om den australske insta-celeb Essena O’Neill, som har droppet sociale medier og sine mange hundrede tusinde følgere, fordi hun mener, at sociale medier er fake. Jeg kan godt følge hende på nogle områder, men jeg er også meget uenig med hende i andre ting. Især måden hvorpå hun valgte at gøre op med de sociale medier på. Det kunne have været gjort, så det efterlod et meget større indtryk, som også ville have rykket mere ved folks opfattelse end den måde hun endte med at gøre det på. Jeg skriver et længere indlæg, når jeg har været i radioen i aften, fordi jeg vil godt lide have vendt en masse af mine tanker før jeg skriver et helt indlæg om det. Men hvad har jeres tanker været omkring hende og de ting hun har udtalt?

Programmet i aften tager afsæt i Essena O’Neill, men vi skal også omkring iscenesættelse og branding, både negativt og positivt – som blogger. Hvilket ansvar man fx og hvor går min grænse?
Det bliver sendt kl. 18.00 på Odense Studenterradio, som I her på Fyn kan finde på FM 87,9. Hvis I ikke har en radio eller ikke bor på Fyn, så kan I lytte med på osr879.dk lige HER. Som sagt sender vi fra kl. 18.00 og en lille times tid frem. Jeg håber, at I vil lytte med i aften!

Tonight I’m gonna be on live on the local radio station “Odense studenterradio”. It’s gonna be in Danish, but if you understand a little then you can listen right here at 6 PM (CET). We’re going to talk about the australian insta celeb Essena O’Neill and her quitting social media – and what my thought are on image and branding – as a blogger – on social media.

bloglovin

10 kommentarer

  • Cecilie

    Det gjorde indtryk på mig – så jeg er spændt på hvordan du ser at hun kunne have opnået endnu større effekt. Jeg har kun set sådan en recap-video, men fx det med at hun har taget billeder af sig selv i en bestemt vinkel, mens hun har suget maven ind (i bikini) bed jeg mærke i, og tænkte på @plankingforpizzas som for nyligt viste hendes abs stående og siddende – hvilket var vildt befriende, og noget som jeg faktisk syntes Kayla burde tage til sig og reagere på (med fare for at jeg har misset det) – for netop mavemullerne og dét at man på trods af mavemullerne folder på maven når man sidder, tror jeg at mange af de her #bbgsisters har brug for at vide. Derudover KNUSelsker når fx passionsforfashion, kenza og rockpaperdresses “afslører” deres fraklip og bag-om-kameraet – for selvom vi som læsere godt ved det (eller burde vide det), så mener jeg at det er vigtigt at flage, for at undgå en urealistisk “virkelighed” 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Jeg synes fx ikke hun skulle have smuttet. Hun har jo slettet alle profiler nu. Hun ville kunne have blive ved med at sætte fokus, med alle de følgere hun har, i stedet for at lukke alt ned. Nu når hun ingen!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie

      Good point! Jeg strøg også ind for at se hendes profil og fandt kun lukkede eller “falske”.. Der så hun det nok selv som et større sacrifice, at lukke den end at bruge den aktivt.. Men ja.. Hun kunne jo være gået totalt Manrepeller 🙂
      Jeg ser frem til flere af dine tanker om emnet og forhåbentlig også podcast’en.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Chris B

      Hun har da lavet sitet letsbegamechangers 🙂 I mine øjne ville det ikke give meget mening at hun havde beholdt sine profiler og sine følgere, for hendes problem lå jo i at hun kun følte sig valideret når hun fik likes og det er, for mig at se, en afhængighed som man jo arbejder på privat og for ikke at falde ‘i fælden igen’ er hun vel nødt til at slette sig selv fra de sociale medier.

      Chris B

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det er jeg bare ikke enig i. Jeg mener nemlig ikke at problemet er sociale medier, men måden nogen bruger dem på. Hun vil have fået sit budskab så meget længere ud, ved at blive, men ændre sin måde at være der på. Det havde været så meget stærkere. Desuden skete sletningen lige som at folk begyndte at stille spørgsmålstegn ved, om hele det stunt egentlig primært var sat i værks fordi hun står og skal til at lancere helt nyt firma (noget med vegan something).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Jeg fulgte hende i forvejen på Instagram, før hun slettede alt. Da hun begyndte at sætte fokus på at de sociale medier ikke er virkeligheden og derfor ændrede sine captions til sine billeder, gik der mange ting op for mig som jeg ikke havde overvejet før. Tænk alle de tanker hun (og andre) gør sig før der bliver postet et billede.
    Det er ikke nogen tanker jeg selv gør mig, men det kan også være derfor jeg ikke har så mange andre følgere end mine venner og familie.
    Jeg synes det er fantastisk at der er nogen der sætter fokus på emnet. De piger der er på billederne er jo almindelig nok, i den forstand at de også har problemer og også har ting at tænke på. Men de fremstår perfekte og uopnåelige med flotte billeder af slanke trænede kroppe.
    Nå men, der jeg vil hen er at det er dejlig med fokus på at sociale medier ikke er virkeligheden og kun en brøkdel af den 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Jeg indrømmer, at jeg overhovedet ikke kendte hende før alt det her skete. Hun var ikke lige røget under min radar. Jeg synes bestemt at hun prikker hul på en helt vildt fed, interessant og nødvendig debat. Dog synes jeg der er nogle huller i hendes “plan” og i hendes argumentation. Men det vil jeg komme nærmere ind på i aften i radioen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Totalt spændende! Ved du om udsendelsen bliver lavet som podcast? Vil rigtig gerne høre det, men er på arbejde i tidsrummet :/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det har jeg fået at vide, at de arbejder på at gøre! Jeg skal selvfølgelig nok dele den, hvis det er 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes helt klart, at det er vigtigt, at debatten bliver taget, for der er desværre bare rigtigt mange derude, som ikke kan finde ud af at skelne mellem den sande virkelighed, og så den virkelighed vi vælger at dele på de sociale medier. Ligesom du mener jeg dog heller ikke helt, at Essena har gjort det på den rette måde. For det første mister hun al min respekt ved at sidde og flæbe over det for åbent kamera – hvis du påstår, at du er blevet visere og ældre, så opfør dig som sådan! For det andet, så giver jeg ikke ret meget for hendes “I WAS 16 IN THIS PICTURE. 16!!”, for (og igen er det alderen, ja) hun er 18 i dag. Bum bum, ikke ligefrem den store forskel, hvis du spørger mig…

    Håber I får nogle spændende perspektiver igennem i æteren 🙂

    // http://www.moonlitmadness.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD #385: Nyt hår