Forkælelse under træet og vinder af Braun

De bedste julefilm online: Stream dig i julehumør

De bedste julefilm online: Stream dig i julehumør

Normalt topper mit julehumør for tidligt, men i år er det ikke rigtig kommet endnu. I aften har vi julemiddag med min søster og hendes forlovede, og det håber jeg sætter gang i stemningen (I kan følge med på snapchat missjeanett og Instagram HER (hedder jeg også missjeanett der. Vi laver en masse mad 😉 ). Men jeg vil også forsøge, at grave den frem ved hjælp af julefilm. Hvis I allerede har abonnement på Netflix og Viaplay, så er der faktisk flere fine julefilm at se, helt gratis der (men det kræver som sagt abonnement). Den sidste uge har jeg fået set følgende film…

Alene Hjemme 1 + 2
Type: Familie komedie
Kan ses på: Netflix
De er jo næsten ikke til at komme uden (men prøv at komme uden om nr. 3) og for mig, da er de også bare indbegrebet af jul. Jeg har set dem minimum 100 gange og they never gets old. De er også et fint eksempel på en filmserie, hvor 2’eren er mindst lige så god, som 1’eren (hvis ikke bedre?).
Jeg tror, at de fleste af jer kender filmene, men hvis ikke, så handler de om Kevin og hans (meget) store familie. I 1’eren er de alle samlet i hans hus, da de næste morgen alle skal flyve til Paris på fælles juleferie. Kevin kommer ud i et skænderi med fætre og kusiner, og bliver som straf sendt op på loftet natten over. Derfor glemmer hele hans familie glemmer ham næste morgen og tager til Paris uden ham. Kevin synes, at det er en fest at have det hele for sig selv – indtil at to, knapt så intelligente, indbrudstyve udset sig hans hus at bryde ind i juleaften. Nu må Kevin gøre hvad han kan, for at det ikke lykkedes dem. I 2’eren er den gal igen, da Kevin bliver væk fra sin familie i lufthavnen og derfor ender på et forkert fly, som tager ham til New York City. Her er de to tyve, fra sidste film, igen ude på ballade og Kevin må igen lave fælder for dem.

The Family Stone
Type: Drama/komedie
Kan ses på: Netflix
Meredith (Sarah Jessica Parker) og Everet (ham den lækre fra The Wedding Date – den ligger også på Netflix) er et rigtig karrierepar og de skal for første gange holde jul sammen – med hans familie. Ingen af dem har mødt hinandens familier endnu. Han er ud af en søskendeflok på 5; hans meget casual og “tag mig som jeg er”-bror, hans jeg-er-vred-på-hele-verden søster (Rachel McAdams), hans højgravide søster med mange børn og hans døve-gay bror. Everets mor ønsker den perfekte jul og alle er meget hurtige til at dømme Meredith, som ikke får mange chancer hos de fleste af dem. Da det hele bliver for meget for Meredith, så ringer hun efter sin søster (Claire Danes), som straks ankommer til den store familiejul. Og så bliver der kaos.
Jeg vil lige hurtigt sige, at er julen lidt svær at komme igennem – eventuelt på grund af tab i nærmeste familie, så er The Family Stone måske ikke lige den man skal kaste sig over først. I hvert fald ikke, hvis man gerne vil blive i bedre humør af timerne foran tv’et. Det er en af de mere tunge af slagsen, men den er velproduceret, fyldt med kendte skuespillere og man bliver rørt.

12 dates of Christmas
Type: Romantisk komedie
Kan ses på: Netflix
Da Kates ex spørger, om de kan mødes juleaften, bliver hun lykkelig: Hun er sikker på, at han gerne vil finde sammen igen! Kate har dog, inden mødet med ex- kæresten, en blinddate, som hendes stedmor har aftalt på hendes vegne. En sød, pæn og god fyr – men Kate er der ret halvhjertet, da hun kun tænker på ex’en, som hun snart skal mødes med. Men ex-kæresten vil ikke finde sammen igen – han vil fortælle hende, at han har fået en ny kæreste og introducere dem for hinanden. Hun ender med at brænde blinddaten af igen senere, da hun er i for dårligt humør. Men da klokken slår midnat, starter dagen – den samme dag – pludselig forfra. Samme møde med ex-kæresten, samme blinddate og med samme resultat. Først tror Kate, at dette er en mulighed for at vinde ex-kæresten tilbage, hvis hun bare får skabt det perfekte møde mellem de to. Hun finder dog hurtigt ud af, at det ikke er daten med ex-kæresten, som skal gøres perfekt… Når hun det i tide eller er hun doomed til at gentage den samme juleaften forevigt?
Filmen er super sød og med rigtig god julestemning. Det er ikke en kæmpe produktion, men man har alligevel set flere af skuespillerne før (bl.a. Amy Smart, som spiller Kate og Mark-Paul Gosselaar, Kates blinddate, som man kender fra “Saved by the bell”). Jeg havde ikke de store forventninger til filmen, da jeg satte den på, men blev positivt overrasket!

Naughty or Nice
Type: Komedie
Kan ses på: Viaplay
Krissy Kringle (yes, forældrene syntes, at det var sjovt at opkalde hende efter julemanden) bor på Candy Cane Lane, men er ikke specielt meget “in to” det der jul. Det er dog indtil hun, uden varsel, bliver fyret fra sit gode job og i stedet må tage et job som hjælpenisse. Pludselig finder hun en magisk bog som, når hun siger navnet på en person, viser deres “naughty” side og deres hemmeligheder. Det bliver pludseligt et meget værdigfuldt hjælpmiddel, når hun forsøger at løse alle sine egne problemer. Men den slags kan ikke bruges uden konsekvenser, og det finder Krissy hurtigt ud af.
Masser af god juleshygge (Krissy bor på en gade der går all-in med udsmykkede huse), kærlighed og lidt magi 😉

Old Fashioned Christmas
Type: Drama
Kan ses på: Viaplay
Hvis man kan lide Downton Abbey, så tror jeg, at den her film vil falder i jeres smag. Vi er i det aristokratiske Irand, hvor unge Tilly, sammen med hendes mormor, er på besøg fra USA. De er blevet inviteret til jul hos en betydningsfuld familie med fine titler. Familien vil utrolig gerne gifte deres søn med Tilly, da ingen ved, at familien er løbet tør for penge og Tillys familie har en del. Men opstår der naturlig sød musik mellem Tilly og den kommende jarl Cameron? Og hvad sker der, da det viser sig, at Tilly faktisk allerede er forlovet og denne fyr dukker op?
Downton Abbey er lidt bedre produceret, men denne her giver sådan en fin følelse af den gammeldags jul. Og så kan jeg godt lide, at den ikke helt følger den typiske måde at bygge et handlingsforløb op på.

Andre julefilm som kan streames samme steder: Polarekspressen (Netflix), The Fitzgerald Family Christmas (Netflix), Bad Santa (Netflix), Fred Claus (Netflix)

Min egen personlige favorit er The Holiday, men den er kun på iTunes til leje og køb. Den vil jeg måske falde i søvn til i nat <3

JULEKALENDER: Hvis I kunne tænke jer at vinde en ekstra julegave, så kig forbi dejlige Dorte, som har fine små møbler fra Kristina Dam Studio i præmie. Find den HER. I kan også stadig nå min Georg Jensen Damask HER.

Today I’ll try to awaken my Christmas Spirit with a lot of Christmas movies. I’ve watched these lately; Home Alone, The Family Stone, 12 Dates of Christmas, Naughty or Nice and Old Fashioned Christmas.

bloglovin

5 kommentarer

 • Nicholine

  The holiday kommer 21.55 på DR1 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det her indlæg var virkelig kærkomment! Jeg nåede at se to af filmene i går imens vi dækkede op og nussede om formiddagen!

  Håber, at I har haft en glædelig jul <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, fedt! Godt du kunne bruge det 🙂 Hvilke to fik du set?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • 12 dates of Christmas – selvom den er virkelig (!) alt for meget, så var den genial! Rigtig sød julefilm, med en god pointe 😉
   Og Naughty or Nice – den var virkelig søg også, og perfekt imens man gik og nussede op til jul.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   De to er også ret easy going – noget jeg godt kan lide ved julefilm. De skal ikke være for kompliceret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkælelse under træet og vinder af Braun