Vi holder jul alene igen i år

Min rejse bucketlist for 2016

Året er næsten slut og jeg skal ikke rejse mere i år. I stedet vil jeg kigge mod 2016 og hvor jeg gerne vil hen der. En såkaldt “Bucketlist”, som er en blanding mellem en “to do”- og en ønskeliste. Jeg kommer ikke til at besøge alle disse destinationer i 2016 (med mindre at der lige dukker tre juletræer mere op på min skrabejulekalender 😉 ), men jeg ville gerne nappe nogle stykker af dem her i det nye år. Jeg har besluttet, at 2016 skal være året, hvor vi får besøgt minimum 2 nye lande, som ingen af os har været i før. Det vil jeg gå målrettet efter. Kig med her hvad jeg drømmer om i 2016 og kom gerne med jeres inputs til destinationerne! Hvilke lande drømmer I om i det nye år?

Min rejse bucketlist for 2016
Budapest – Lige nu er jeg ved at planlægge, hvor vi eventuelt skal hen i påsken. Jeg har både kigget på Prag og på Budapest, men hælder klart til Budapest. Jeg kender flere som har været i byen det sidste år og den skulle både være smuk, spændende og ret overskueligt. Desuden skulle den være billig både at leve i og bo i. Der er heller ingen af os, som har været i Ungarn, så destinationen opfylder også ønsket om et nyt land.

 

Min rejse bucketlist for 2016
Malta – Til sommer vil jeg også gerne prøve noget nyt. De sidste par år har vi, om sommeren, været i lande som vi havde været i flere gange før. I sommers var vi i Grækenland (Samos her), sidste år var det Italien og forrige år stod den på Spanien (Barcelona). Nu ryster vi pose! Malta har i flere år været noget, som dragede mig på en eller anden måde. Jeg tror, at det er det smukke strande, som på billederne minder mig utrolig meget om strandene på Cypern (se selv her). Og de er nogle af de smukkeste, som jeg har oplevet i Europa! Flere pæne strande, tak. Jeg er dog lidt forvirret over, hvor på Malta man skal tage til. Når jeg har kigget på hoteller, så ligger de fleste virkelig underligt i forhold til by og strand. Er der nogle af jer, som har været der og som kunne anbefalet et område eller specifikt hotel? Jeg vil gerne bo i gåafstand til en smuk strand og ikke alt for langt væk fra civilisation.

 

Min rejse bucketlist for 2016Kroatien – Et andet bud på sommerferie i et nyt land, kunne være Kroatien. Der skulle være behagelige temperaturer og billigt at leve. Til gengæld er strandene typisk stenstrande, men da vi alle tre faktisk primært er til pool (med mindre vi er et sted som HER), så gør det ingenting. Har I prøvet sommerferie i Kroatien? Kan det anbefales?

 

Min rejse bucketlist for 2016Island – Det er ikke særlig tit, at “kolde” destitinationer tiltrækker mig, men Island ser så ubeskrivelig smukt ud, at jeg tror, at det er et must see. Det ligner den ene store naturoplevelse efter den anden, og samtidig en meget lidt stressende destination. Jeg ved bare ikke lige, hvornår på året det skulle være. Hvornår er det bedst at besøge Island?

 

Min rejse bucketlist for 2016Key West / The Keys – Lige siden vi var på Aruba, har jeg cravet mere af det tropiske og caribiske. Samtidig vil jeg også gerne opleve mere af USA (indtil videre har jeg kun været i NYC og Boston) og der virker Key West, som den perfekte kombination af USA og af troperne. Min craving til netop dette sted, er heller ikke blevet mindre efter at have set serien “Bloodline”, som foregår der. Drømmen er, at flyve til Miami og så selv køre turen ned over de mange, mange øer, som The Keys består af. Turen skulle være ubeskrivelig smukt, da hele køreturen ser ud som på billedet her. Man kunne jo stoppe på flere øer i stedet for kun at bo på en. Jeg håber, at vi kunne gøre dette i slutningen af året, men nu må vi se!

 

Min rejse bucketlist for 2016Marokko – Tit er der rejsetrends, som næsten ikke er til at komme udenom og i øjeblikket er en af dem klart Marokko. I hvert fald hvis man kigger rundt i blogland. Alle tager dertil! Og jeg vil også! Det ser utrolig spændende ud, flyveturen er forholdsvis kort og man kan få varme imens der er koldt her i Danmark (dog ikke tropisk varme, men her om vinteren har de 18-20 grader). Jeg tænker umiddelbart, at det kunne være en lækker efterårsferie, hvor de helt sikkert stadig har godt vejr og det er en overskuelig rejse, når man kun har den ene uge i oktober. Spørgsmålet er så, om man skal tage til Marrakech eller Casablanca?

 

Hvor vi I gerne hen i 2016?

Billeder fra budapestrivercruise.com, Kilroy.dk, fdm.dk, rasktravel.com, rentafloridakeysvacationhome.com, olivenreiser.no

2015 is almost over and so is travelling for my part this year. But I’m already looking forward to 2016 and have made a travel bucketlist for the new year. I’m probably not gonna make it to all these destinations, but I would love to go to Budapest, Malta, Croatia, Iceland, The Keys in Florida and Marocco.

bloglovin

97 kommentarer

 • Anne Sofie

  Jeg var på en forlænget weekend i Budapest med min mor i sommers. Og det var fantastisk! Så smuk by, hvor der er meget at opleve. Kan bestemt anbefales (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Dejligt at høre! Jeg hører også kun gode ting om byen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Der er rigtig mange af de destinationer jeg også gerne vil til! Vi skal til Marrakech i januar – det glæder vi os ret meget til! 😀 Og så blev jeg lige nysgerrig – hvilke andre bloggeren end Passions for Fashions er eller har været i Marrokko for nylig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh snyd, jeg til også til Marrakech! Emily var vist for en måned siden og i foråret var der også flere som var.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Budapest er smuk. Og det er Prag også. Som jeg husker det er Budapest smukkest hvad angår bygninger. Deres mad er dog ikke voldsomt spændende.
  Vi drømmer om NY næste efterår, hvis jeg får job efter endt barsel. Vi var der inår uden børn, men med den mindste i maven. I snestorm. Og kun 4 dage. Næste år er den ældste 6 år og den lille stadig i klapvogn, så vi overvejer om det er passende for en uges ferie.
  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh NY savner jeg også. Skal bestemt tilbage! Og Prag var også med i overvejelserne, men der har Tim været, så Budapest er lidt sjovere, når den er ny for os alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Budapest skal I til! Ingen vej udenom.

  Boede der i seks måneder i 2014 (Shit det er snart to år siden jeg flyttede der til). Bor nu i Berlin og jeg savner altså ret meget Budapest.

  Smuk, hyggelig, billig og LÆKKER mad og spa!!! What’s not to like?

  Skynd Jer afsted 🙂
  Og book bord på en af Michelin restaurenterne inden. Det koster ingenting til frokost. Vi fik tre retter menu til frokost for 250 kr. pr mand?! :O og der var lækkert, virkelig lækkert. Vi var p å Onyx.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er vist efterhånden ikke til at komme udenom, at vi bliver nødt til at tage til Budapest snart! Kan man godt have et barn på 3 med på Onyx?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det afhænger måske lidt af humør den dag. Det tænkte jeg ikke lige over 😉 er ikke sikker på hvad de har af børnemenuer. Men er sikker på, at de har en hjemmeside 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Jeanett

  Jeg og min mand var på Malta i sommerferien for et par år tilbage, og det var så lækkert! Ville virkelig gerne tilbage dertil igen snart.
  Vi boede i Sliema, som var super hyggelig med havneliv, shopping og vand. Byen ligger rigtig tæt på en anden hyggelig by, St. Julian’s, og slendreturen langs vandet mellem de to byer er helt magisk om aftenen. Valletta ligger på den anden side af bugten og er nem at komme til med små taxabåde.
  Vi boede på Hotel Preluna i Sliema, som var super højt og havde en fantastisk udsigt over vandet, hvis man altså booker havudsigt. Vi boede anden højest, og spiste flere aftener aftensmad på altanen og nød udsigten over vandet samt byens lys. Kan klart anbefales, og det bliver også det hotel vi vælger igen, når vi tager tilbage. Håber du kan bruge infoen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak, det kan jeg i hvert fald! Jeg vil bestemt kigge nærmere på hotellet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa

  Vores rejse år er lidt præget af at vi er nye forældre og lige skal finde ud af hvordan det skal forgå med en lille ny. Som så er 6 mdr men stadig. Men vi skal til februar på skiferie. Eller mændene skal stå på ski og kvinder + to børn skal hygge og gå ture. Vi ELSKER skiferier og det er vel 6-7 gang vi skal afsted.
  I marts skal vi til Madrid og Sevilla da min veninde bor i Sevilla, men det er billigere at flyve til Madrid.
  Og så snakker vi om Wales/ sydengland i august. I 2017 planlægger vi at besøge min familie i USA og så se Chicago, Boston og måske philly.

  Jeg vil også vildt gerne til Malta en dag, men jeg har giftet mig med en hyper mand så en uge på et strand ressort kun os tre, er ikke ønskeligt. Og Kroatien ser så smukt ud. Vi har snakket om at køre dertil på et tidspunkt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh det er også specielt det første år med baby! Jeg kan godt huske det 😉
   Sevilla er jeg også blevet lidt interesseret i. Det ligner en virkelig smuk by.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Kirstine

  Jeg har kørt fra Miami til Key West! Vi opgraderede til en Ford Mustang convertible og havde den bedste tur! Vind i håret og afsted – fantastisk og meget smukt! Lyder som fantastiske steder i overvejer og fedt med lidt inspiration til rejser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhhh det lyder godt nok også fedt! Hvor lang tid tog I om at køre turen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Kirstine

   Vi kørte direkte uden de vilde stops, og mener det tog omkring 4 timer. Men jeg ville klart stoppe og overnatte på en ø eller to på vejen hvis jeg skulle gøre det igen. Tror vi gik glip af noget ved ikke at gøre det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nå tager det ikke længere? Ja, så skal man da næsten tage nogle ophold. Også bare for at prøve lidt forskelligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinna

  Som en Islænding anbefaler jeg at I besøger Island i juni / juli når vejret plejer at være bedst..(men helt uden garanti – man besøger ikke Island p.g.a. vejret :P) Men jeg kan dog være helt enig i at det er ubeskrivelig smukt (jeg er dog ikke helt neutral…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt at høre fra en lokal! Dog vil jeg gerne have varme om sommeren, så det skal nok være alle andre årstider end sommer. Hvilken en af de andre tre vil du så anbefale? Jeg har intet imod sne – jeg elsker det faktisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie

   min kæreste og jeg var på Island i marts, og der var der masser af sne, men vi kunne sagtens køre rundt. Vi valgte selv at leje bil og køre golden circle, og det var en flot flot tur..
   Desuden, kan man forstille sig noget bedre, end at ligge i den blå lagoone, mens sneen daler – jeg kan ikke 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, jeg forestiller mig også sne, når man skal ligge der 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinna

   Så ville jeg rejse enten i november eller februar/marts 🙂 Det er også smukt med sne, helt enig, men så ser man ikke helt farverne i naturen… Men så må du bare besøge Island 2 gange 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hehe ja der er ikke andet for 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Hansen

  Om små to uger rejser jeg til Bali og Gili øerne – juhu! Jeg glæder mig så meget, og skal være der en hel måned 🙂
  Jeg var på Malta med mine søskende for nogle år siden, og var IKKE imponeret. Et alt for turistet lille spot, som vi oplevede, ikke havde egen kultur, men grabsede fra andre. Desuden oplevede vi, at byerne og promenaderne var meget slidte, og strandene skuffede slemt!!! Totalt over fyldt, beskidt og stenet. Ikke et sted jeg ville betale for at tage hen igen! Men kan læse der er forskellige meninger, så det jo kun godt 😉
  Budapest derimod er fantastisk! Smuk by, med masser af muligheder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Budapest har virkelig en 100% hit rate her i kommentarfeltet, så det tegner godt!!
   Det virker til gengæld som om at der er delte meninger om Malta. Hvor på øen boede I?

   Og god tur til Bali og Gili – det lyder virkelig nice!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Island er helt fantastisk. Jeg har besøgt øen mange gange, fordi min ex er derfra, og har derfor oplevet alle årstiderne deroppe. Man skal jo ikke rejse dertil for det gode vejr, da det veksler sindsygt meget, men Island om sommeren er altså noget for sig. Det bliver ikke mere end omkring 15 grader, men til gengæld får du midnatssol og den smukkeste natur, man kunne forestille sig. Så hvis du leder efter en lidt anderledes sommerferiedestination, kan jeg kun anbefale det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Lige præcis sommer tror jeg ikke det bliver til. Der vil jeg altså have varme, palmer og sol. Det andet er slet ikke mig, når det er juli måned. Men hvad ville du anbefale – efterår eller forår på Island?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Så ville jeg nok tage en forårstur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ME

  Helt klart Marrakech (hvis ikke begge dele). Byen har den der Aladin-agtige stemning over sig, som jeg slet ikke synes, Casablanca har. Jeg var begge steder for seks år siden, og det er klart Marrakech, jeg drømmer mig tilbage til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg tror også bare, at jeg tænker på filmen, når jeg hører “Casablanca” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Fedt indlæg – jeg har også rejse-bucketlists hvert år! Har også målsætning om nye lande – for mig/os skal det gerne være minimum et nyt land årligt. Istanbul er på min, sammen med Marrakech. Og blev da lige helt inspireret til at tilføje Kroatien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt! Hvad har du ellers på din liste? Istanbul er også på min long term liste. Den by skulle være smuk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Istanbul, Marrakech, USA’s vestkyst eller USA’s østkyst (kan ikke bestemme mig ha ha), Irland, skiferie, Rom, London. Realistisk set nok ikke det hele, der bliver til noget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Wirstad

  Budapest er virkelig en dejlig by!! Så billigt og stemningen er helt fantastisk. Jeg fik en virkelig lækker goullasch suppe – det var så godt! Og bygningerne er åh så smukke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Vi skal til Spanien til sommer, og skal bo lige op ad Portugal, så glæder mig til at udforske Portugal lidt som er hidtil ukendt for mig! :).
  Drømmer dog også om enten USA eller Asien i 2016! ☺️☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nu har jeg kun været i Lissabon, når det kommer til Portugal, men den by kan varmt anbefales, hvis du får muligheden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ej hvor ser det hele spændende ud! Specielt The Keys ser helt fortryllende ud. Jeg har været i Zagreb i Kroatioen med min kæreste – det var ikke specielt spændende, så den ville jeg gå udenom. Tror nogle af kystbyerne måske er et bedre valg? Til gengæld vil jeg på det kraftigste anbefale Marrakech, hvor vi var i januar 2013 – det er en af det mest fantastiske ferier, jeg nogensinde har været på. Vi boede på en Riad midt i Souken og det var bare SÅ anerledes fra alle andre ferier. Det bør I bestemt overveje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg noterer mig lige det med Zagreb 😉 Dog havde jeg også tænkt, at det skulle være på kysten, når det var om sommeren.
   Marokko lyder mere og mere fantastisk – der må jeg altså snart til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Ja, vi havde nemlig hørt så meget godt om Kroatien og derfor tog vi bare til hovedstaden og det var virkelig en skuffelse. Virkelig kedelig by efter min mening med sløve shoppingmuligheder! Det eneste gode var et dessertsted der serverede varme cookies med kold is til 😉 Men eftersom selskabet var godt var det en god tur alligevel!
   Men Marrakech var som sagt uforglemmelig, og det er virkelig noget jeg anbefaler til alle 🙂 Glæder mig til at se hvad I beslutter jer for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg tror, at vi styrer udenom Zagreb så 😉 Må finde en fin kystby!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

   Jeg kan lige bidrage med en anbefaling til Split og Dubrovnik i Kroatien, hvor jeg var sidste sommer. Smukker gamle byer med interessant historie. Vi kørte med bus fra Split til Dubrovnik, og kystlinjen er latterligt flot – meget anbefalelsesværdigt.
   Charmen ved Kroatien er også øerne, fx Vis (min favorit, der er super flot og mange ting at se, især i bil) og Hvar, som er vildt fede at besøge.
   Generelt er der super turistet om sommeren, er mit indtryk, og mange danskere, men fedt land og dejlig middelhavsstemning, og stadig billigere end fx Frankrig og Italien tror jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

   Jeg var i Kroatien sidste sommer i juli – der er rigtig varmt, og mange turister, jeg hørte danskere alle steder vi tog hen.
   Men derudover er Kroatien virkelig smuk ved kystlinjen, Split og Dubrovnik har jeg besøgt, og det er rigtig flotte, gamle byer, med en interessant historie. Vi tog bussen fra Split til Dubrovnik, og Kroatiens kyst er er latterligt smuk! Turkist vand, bjerge, det hele.

   Derudover slår jeg lige et slag for øerne, man kan tage færger ud til (også med bil), jeg var på Vis og Hvar, der begge var meget smukke – især Vis, der føltes lidt mere uspoleret og mindre Saint Tropez-agtig end Hvar, som dog helt sikkert også kan noget.

   Kroatien er fyldt med gamle ting og smuk natur! Og billigere end Frankrig og Italien stadig, tror jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Vi var på Island i september 2010 – og vi fik lidt af det hele mht vejret. Vi kørte ind til det varmest sted i landet og kunne gå i t-shirts og en anden dag var vi ude og klatre på gletcher og det var med vinterjakker. De fleste dage var med masser af solskin, selvom dagene var kølige. Island har den mest fantastiske natur, så kan helt klart anbefale jer at tage afsted. Det er super nemt at leje bil og selv finde vej rundt. På den måde får man også set en hel masse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørg

  Budapest er en helt fantastisk by! Jeg var der i en uge i starten af sommerferien og jeg er fuldstændig forelsket! Skal bare snart afsted igen 🙂
  Vi havde sådan en tur, hvor alt bare klappede perfekt. Der var ingenting at sætte fingeren på. Fordi vi var tre afsted sammen, så valgte vi et lejlighedshotel og det fortrød vi slet ikke! Hotellet var pragtfuldt og lå meget centralt (og billigt), kun 5 minutters gang fra Donau, så vi slap helt for taxa og kunne opleve byen til fods 🙂 Elsker at opleve storbyer til fods, jeg synes altid jeg oplever meget mere og suger alle byens indtryk til mig på den måde. Der var også virkelig billigt at spise og vi fik god mad de steder, vi var. Det var virkelig en af mine bedste ferier! 🙂
  Island er et dejligt land! Der ville jeg nok rejse til om sommeren, hvis jeg skulle gøre det igen. Så er der lyst næsten hele døgnet rundt og det er virkelig fantastisk, omend man lige skal vænne til de lyse nætter. Hvis man skal rejse andre tidspunkter på året, så skal man lige tage højde for at det kan være svært at køre ude naturen pga. det barske terræn, sne og sådan noget. Det er ikke alle steder der er tilgængelige med bil, når der ligger sne.
  Jeg vil også gerne slå et slag for mit pragtfulde hjemland Færøerne, når du når Island i tankerne. Så dejligt et sted og en fantastisk flot natur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh jeg er altså mere og mere solgt på Budapest 😉 Har du et navn på det hotel I boede på? Med et barn, da foretrækker jeg også at bo så centralt som muligt.

   Jeg ved mange af jer nævner, at Island skal ses om sommeren, men jeg vil bare gerne se det med sne plus om sommeren vil jeg helst rejse til varme destinationer. Jeg vil ellers føle, at jeg bliver snydt for sommer. Hvis det giver mening?

   Tim har faktisk nævnt Færøerne mange gange, da hans mormor var færing. Jeg må bare indrømme, at jeg er lidt mere hooked på Island. Hvad er den største forskel mellem de to?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bjørg

   Ja, det hedder 7Seasons Apartments Budapest, det ligger på Kiraly Utca eller sådan noget. Vi havde en superior 2 vær., da vi gerne ville god plads så man ikke blev helt træt af hinanden. Der er et supermarked lige i nærheden med et godt udvalg af varer. Vi lavede morgenmad selv og spiste så de andre måltider ude, da det var så billigt 🙂 Der boede ellers mange med børn på hotellet, synes jeg. Nu har jeg ikke børn selv, men jeg synes at byen er rimelig børnevenlig. Der er små grønne områder hvis man har brug for en pause, og der er helt fladt, så det er nemt at komme rundt med klapvogn 🙂
   Ja, forskellen på Island og Færøerne er nok at Island har vulkaner og gejsere, det er der ikke på Færøerne. Og så er Island en stor ø, mens Færøerne er 18 små øer. Man kan dog godt køre til de fleste øer 🙂 Jeg kan godt forestille mig at vejret ikke skifter lige så meget på Island som på Færøerne, fordi Færøerne ligger midt ude i havet, men jeg ved det ikke. Kulturen minder meget om hinanden, synes jeg. Det er meget afslappet og fuldstændig noget andet end DK. I kunne måske overveje at være der, når der er nationaldag eller sådan noget. Det kunne jeg forestille mig ville være en oplevelse. Jeg ved at mange danskere som er på Færøerne, når der er nationaldage der, synes det er fedt at opleve 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg har også altid en lang bucketliste over en masse drømmedestinationer jeg så gerne vil besøge! Mange af dem har vi dog fået krydset af i år, men ligesom dig vil jeg også virkelig gerne opleve Island, Marokko og Budapest. Vi har tidligere været på kør-selv-ferie til Ungarn med min kærestes familie, men jeg har aldrig besøgt Budapest. Prag har vi oplevet flere gange, hvor vi har taget toget fra Danmark – SÅ smuk en tur. Og så vil jeg også super gerne opleve Portugal – specielt Lissabon! Og Mexico. Og Cuba. Haha. Jeg kunne blive ved 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hehe I er jo også ude på den helt store tur, I heldige mennesker 😉
   Lissabon kan uden tvivl anbefales! Fantastisk by! Cuba og Mexico er også på min long term bucketliste!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg kan virkelig anbefale Budapest til en forlænget weekend by! Super dejlig, billig og smuk by

  Jeg har bare et ønske om at komme på sol/afslapnings ferie med min kæreste, destinationen er lidt ligemeget. Har også et lille ønske om en weekend i London – har aldrig været der og det er simpelthen for dårligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt! Det er også sådan noget jeg tænkte. 4-5 dage.
   London kan jeg varmt anbefale! Jeg har været der tre gange og det er en fantastisk by.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille D

  Kroatien er rigtig godt! Italien til halv pris 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh det lyder ikke dårligt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille H

   Ja! Jeg kan også klart anbefale Kroation – mega god mad og alle restauranter har god husets vin til ingen penge. Vi var der i august måned, og en anden gang ville jeg nok komme uden for sæsonen, da der var rigtig mange turister over det hele (især i Dubrovnik). Kan anbefale Plitvice Lakes National Park, virkelig smukt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, National Parken har jeg virkelig set mange billeder fra – den ser vildt smuk ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   I skal bo på Pension Breza. Hun er den sødeste dame, der taler vildt mange sprog. Maden er ægte lokal som man spiser derhjemme (og nej, ingen pizza og pasta men voldsomt meget suppe, kød og kage – og man skal spise op). Det var det mest afslappende, jeg har prøvet i mit liv, og området er så flot. Vi kom helt i zen af al den friske luft! Og det er helt ude på landet, så der er både ulve og bjørne i bjergene. Det synes jeg var mega eksotisk 😉 Skuffende nok så jeg ingen vilde rovdyr haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det lyder rigtig hyggeligt! Og det er hermed noteret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Vi var på Malta sidste sommer, og det var rigtig fint, men ikke noget vildt særligt. Det skal dog også siges, at det hotel vi boede på, var det værste vi begge nogensinde har prøvet. Det tog dem fire dage at give os håndklæder (hvor vi var nede i receptionen 3-4 gange om dagen!), vores køleskab gik itu med et ordenligt knald, airconen virkede ikke og der var generelt rigtig meget larm. Jeg mener, vi boede på Blue Sea St. George, hold jer endelig langt væk fra det!
  Tilgengæld fandt vi den fineste lille restaurant i nærheden, hvor vi spiste de fleste aftener.

  Selv drømmer jeg om Marokko, skiferie, Canada og New Zealand. Desværre er budgettet noget stramt efter vi har købt hus, så det bliver nok højest til et par ture til Bornholm næste år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak for tip om hvor man IKKE skal bo, haha! Hvordan var strandene? Var de så smukke her?

   Budgettet var også stramt for os det år vi købte hus (2013) og vi fik også Bella det år, så tror kun, at vi var på to ferier det år, hvoraf jeg havde vundet den ene. Så jeg kan godt huske det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  i forhold til Marokko så tag til Marrakech! Byen er fantastisk og jeg har selv været der 6 gange. 🙂 Første gang, da jeg var næsten 4 år gammel, så det er muligt med mindre børn – dog er byen ikke vildt klapvognsvenlig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Super tip – Bella gider alligevel ikke rigtig hendes klapvogn mere, så det kommer måske til at give sig selv 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leni

  Jeg besøgte Kroatien sidste år. Både i Zagreb og især i kystbyen Opatija, som har skønne restauranter og gamle badehoteller og en skøn park og havneområde, oplevede vi en super god service og venligt personale. Og meget billigt at gå ud og spise og shoppe. På øen Cres er det super hyggeligt og folk er bare så søde og rare. Maden er skøn og billig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Opatija og Cres lyder som noget jeg lige skal have kigget nærmere på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Jeg har heldigvis allerede en ferie der venter midt i januar. Der står den nemlig på en tur til Thailand! Det bliver dejligt med sol og varme ! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej Jeanett

  Din gamle underbo her, som lurer på dine rejsedestinationer 🙂

  Jeg har været en del gange i Marokko. Marrakech kan helt sikkert anbefales, hvis I vil opleve en spændende, “rigtig mellemøstlig by”. Den er varm, støjende og fyldt med spændende dims og mad.

  Men jeg vil nu også slå et slag for Agadir, som ligger måske to timers kørsel derfra – de kan sagtens kombineres på en uge.
  Agadir er en rigtig fransk-marrokansk kystby med smukke hoteller og restauranter. Prøv for eksempel Le Quai på marinaen, hvor man får absurd meget god fransk seafood for en billig penge. Og de er så søde 🙂

  Hilsen Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hej Johanne – hvor hyggeligt at du lurer med 😉

   Ejmen, vi bliver vist nødt til at tage til Marokko snart! Agadir lyder heller ikke dum, og som du siger, så kunne man måske kombinere det to på en rejse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margrethe

  Hvis I tager til Budapest bør I næsten også besøge Wien – det tager kun 3 timer med tog. Det er begge spændende kulturbyer som havde deres storhedstid samtidig – men kommunismen har i den grad sat sine spor i Budapest. Så det er rigtig interessant at se byerne op ad hinanden. Men begge rigtig dejlige byer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det lyder spændende, men man burde ikke tage Wien på en separat tur i stedet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Margrethe

   Nu ved jeg ikke hvor længe I vil afsted, men jeg synes 3-4 dage i hver by var fint. Men begge byer er også to selvstændige ture værd – bestemt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tanken var en forårstur på 4-5 dage i alt, så jeg tror, at det bliver lige stressende nok med to så store byer. Men jeg vil skrive mig Wien bag øret til en anden gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende steder!

  Jeg har stort set mine rejser for 2016 på plads. Og den ene rejse er en envejsbillet 😉

  I januar tager jeg manden med på forlænget weekend i Prag. Ingen af os har været i byen eller landet før. Det gav jeg ham i fødselsdagsgave.

  I marts tager jeg med manden til San Diego. Han skal på en konference, hvor han bl.a. skal modtage nogle priser for sin forskning. Jeg afspadserer, nyder byen og klapper af min kloge mand 🙂

  Til juni forlader vi Danmark. Vi flytter til San Francisco i et år. Manden skal forske og har fået en stor bevilling. Jeg aner ikke, hvad jeg skal lave derovre endnu. Måske noget freelancearbejde.

  Til august tager vi så en smuttur til Danmark for at være med til et bryllup.

  Så jeg får et af mine vildeste rejseår i 2016, fordi vi faktisk flytter udenlands i en periode.

  /Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, hvor må det både være spændende, men også skræmmende med en one way ticket. Jeg drømmer også lidt om, en dag at prøve at bo i udlandet – bare for en periode.
   Prag har også også på min liste på længere sigt. Det skulle være en ret fin by også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kroatien er super dejligt, men billigt er det ikke 🙂 Montenegro er virkeligt billigt, Kroatien er et EU-land med alt hvad det indebærer af prisstigninger. Super søde mennesker. Hvis du ikke er serber.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Er det ikke? De fleste jeg kender, som har været der, siger ellers at det er en del billigere end DK. Jeg ved ikke godt, at det ikke er Thailand-billigt, men når jeg siger “billigt”, så mener jeg bare billigere end DK.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille H

   Nu er det et par år siden at jeg var afsted, men vil sige at restauranter og vin klart var billigere end DK og også billigere end fx Italien, Spanien osv. Det er selvfølgelig ikke Thailand billigt, men Europa billigt. 😉 – nu havde vi ikke barn med, så havde lejet en bil og kørte langs kysten og stoppede forskellige steder og det var altså rimelig billige overnatninger bortset fra ved Plitvice hvor alt var booket. Blev lige nødt til at skrive, var selv så begejstret over Kroatien, at jeg anbefaler det til alle. 😀 Skal også selv afsted igen en dag. Hov – og kan især anbefale øen Hvar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Jeg har været i Malta med min daværende gymnasieklasse. VI boede i hovedbyen Valletta, som var en enormt smuk gammel by ud til havet. Jeg husker dog, at det faktisk var lidt svært at finde ting med et mere kulturelt indhold der, og at alting i netop Valletta (restauranter, barer mm.) lukkede meget tidligt. Dog var dette i foråret, kan godt ske, det ser anderledes ud i sommerperioden. Men Maltas strande var smukke og de meget snørklede køreture værd at komme til.

  I sommers besøgte jeg “The Keys” med min kæreste. Vi kørte fra Miami ned igennem og boede på Key Marathon. Det var den smukkeste tropiske tur med azurblåt hav, charmerende butikker langs vejene, palmer og højt solskin! Mener dog det tog os omkring 4 timer (skulle have taget 2,5 da Marathon kun er midtvejs på The Keys) pga. ekstra traffik da det var memorial day weekend, så man skal lige huske at tage de amerikanske holidays i betragtning, og at mange amerikanere generelt tager dertil i sommerperioden/weekenderne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for gode tips! Jeg har bestemt mere lyst til både Malta og The Keys efter din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørg

  Hov, min tidligere kommentar er vist ikke kommet igennem.
  Budapest er virkelig en fantastisk by! 🙂 Jeg var der i en uge i sommers og det var nok en af mine allerbedste ferier! Jeg er helt forelsket i byen 🙂 Vi var tre afsted, så vi havde booket et lejlighedshotel som viste at være et rigtig godt hotel med en fantastisk beliggenhed, kun 5 fem minutters gang fra Donau og vi kunne gå til næsten alt 🙂 Der blev gået rigtig mange kilometer den uge vi var afsted! Jeg foretrækker at opleve storbyer til fods, synes jeg oplever meget mere på den måde 🙂 Det var også meget billigt, altså virkelig billigt, og vi fik rigtig god mad 🙂 Det er også billigt at lave shellac og sådan nogen ting. Jeg fik lagt shellac, 50 minutters massage og vokset ben på en af de lidt dyre steder for omkring 500 tilsammen 🙂 Så lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Jeanett. Jeg var på Malta i sommeren 2014. Vi boede i byen Bugibba, på et billigt, men udemærket hotel, 10 min. (På gåben) fra en sindsyg hyggelig “strandpromenade” med restauranter, butikker og boder. Grunden til at jeg har sat strandpromenade i situationstegn er, at Malta jo er en klippe ø, og derfor er der faktisk ikke sådan rigtig sandstrand ret mange steder. Vi tog bussen (det er mega billigt dernede) de dage vi ville til stranden, og det tog ca. 20 min. Jeg mener at den strand vi tog til, hed Golden beach eller noget i den retning. Jeg kan også klart anbefale at bruge en dag på at tage til Den blå Lagune på Comino. Det er helt fantastisk smukt! Men også en turistattraktion uden lige. Vi tog en bådtur derud, hvor vi fik en guidet tur derud, havde 2-3 timer derude, og så sejlede vi tilbage til Malta (den største af ø’erne). Valetta er også et besøg værd. Vi havde en skøn ferie, men efter en uge var vi også godt trætte af at se på sandfarvede bygninger, klipper og sten. Der er ikke skyggen af grønt dernede 😉 Håber du kan bruge det her til noget. God tur, når I kommer der til. Vh. Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vil både anbefale Budapest, Kroatien og Malta. Kia skrev en ret fin guide til Malta på et tidspunkt. Måske den kunne være til gavn? http://youbetterbefierce.dk/malta-diary/

  Budapest er også ret fantastisk! Jeg var der sidste sommer med en veninde og byen har bestemt det hele. Madkulturen i Ungarn er selvfølgelig ikke at råbe hurra for, men der er mange fine spisesteder.
  Jeg var i Kroatien sidste sommer med min kæreste, hvor vi boede i Dubrovnik, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen som sådan har ikke meget af byde på, men der er de mest fantastiske sandstrande. Ellers er Split også en ret fin by, der er masser af by- og butiksliv. Men landet har den mest fantastiske natur og kystlinje. Det er faktisk også ret billigt at spise og leve, måske fordi det ikke endnu er den store turistmagnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Jeg er lige kommet hjem fra en super weekendtur til Prag, der charmerede mig totalt 🙂
  De går all in på julestemning i den by!
  Der er masser af flotte historiske bygninger/arkitektur, gode museer, shopping-muligheder en masse, billig mad (Dish laver super burgere!) og overnatning. Man kan se det meste til fods og ellers er metroen super let at bruge.
  Hvis man vil forkæle sig selv lidt, uden at bruge en formue, anbefaler jeg Saunia eller et af de “rød/grønne” thai massage steder i centrum. 80 kr for en halv times fod massage er guld værd efter at have travet byen tyndt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lis

  Kan virkelig anbefale turen til key West vi var der i 2012 og kørte fra Mimi til key West strækningen tog Ca 4,5 timer at kører men var skøn at se og selve key West er jo så pragtfuld og et meget stolt og varmt folkefærd. Et dejligt af bræk fra den ellers fortravlede storby Maimi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina Jaqueline

  Rigtig Nice indlæg!! Har du et indlæg med oversigt over hvor du har været?

  Key West kan anbefales så meget, og Miami generelt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg var på Island 3 dage i sommers, på vej hjem fra USA og det var fantastisk,
  Råt og smukt. Jeg vil gerne opleve at kunne se solen gå ned og gå op igen kort tid efter om sommeren, så jeg vil derop i juni næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Jeg er halv-kroat og meget af min familie bor i kystbyen Rovinj, som er fantastisk smuk. Billig er den ikke ift. omkring ligende lande, mange tager til Italien på indkøb, da det er billigere. At spise ude er billigere end Danmark, cocktails er ikke og det er indkøb heller ikke rigtig. Jeg ville gå udenom hoteller og leje en villa, hvilket de fleste gør i Kroatien. Man får en del for pengene på denne måde og man har lidt mere frihed.
  Styr udenom Zagreb i sommeren,det er en fin storby udenfor sommerperioden, da alle folk flygter fra byen og ud til kysten.

  Budapest er, som mange her skriver fantastisk.

  Ift. Marokko, så ville jeg hverken tage til Marrakech eller Casablanca, det er blevet en turistbombe, men Fez eller Agadir. Især Fez giver en autentisk Marroko-oplevelse.

  For mig er Barcalona og Vietnam på min 2016-liste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil gerne til Paris :blush:
  Det holder mit budget til. Men hvis jeg havde råd ville jeg gerne til Italien igen :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie A

  Jeg har det fuldstændig på samme måde, hvis jeg har lyst til at købe et eller andet, tænker jeg på hvor jeg kan rejse hen for de penge 😉
  Vi har været på Malta de sidste 2 somre. Vi er med Folkeferie og bor i skønne lejligheder i Mellieha Holiday Center. Vi elsker at bo der, med dejlig swimmingpool og er meget børnevenlig, og der ligger en dejlig lavvandet strand tæt på. Ikke flere km lang som vi er vant til her fra DK.
  Malta er en skøn ø, med dejligt vejr. Der er gode busforbindelser rundt på øen. Mener dog ikke der er så mange sandstrande.
  Godt nytår

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Budapest er vidunderlig. En af de bedste ferier jeg nogensinde har været på. Glæd jer det er virkelig en skøn by.

  Af de ting du ellers nævner på listen vil jeg klart anbefale Island og Kroatien.

  Island er fantastisk og absolut det smukkest og mest fascinerede land jeg har været i, når det kommer til natur. Vi var det i Juli, hvilket var skønt. Der var omkring 20 grader, hvilket er det varmest man får på Island, men tilgengæld er deres lyse nætter fantastisk og de varme kilder er en oplevelse i særklasse.

  Jeg har ikke selv så mange specifikke planer i kikkerten udover et praktikophold i Beograd, men altså det er også halvdelen af et år 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia M.

  Elsker du spørger, om Kroatien kan anbefales, da jeg så ville kunne fortælle, hvor fantastisk et land det er. Har været på ferie i Kroatien omtrent 10 gangen mit liv og jeg elsker det. Der er SÅ smukt, mega lækre campingpladser, strande, pools, sygt lækkert mad, turistvenlige Kroater og jeg kunne blive ved. Har kun godt at sige om Kroatien! Elsker det land :heart_eyes:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej lækkert at høre! Det er faktisk også den destination vi hælder mest til, til sommer 😉 og det du skriver gør kun at jeg nu vil det endnu mere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] living” i en uge. Oprindeligt ville jeg gerne have været til Kroatien denne sommer (I kan se mine rejseønsker for 2016 HER), men jeg var for sent ude. Alle de hoteller jeg havde kigget på, var endte revet væk eller […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i 2015. Hvis I vil se hvor jeg gerne vil hen i 2016, så kan I se min bucket liste for det nye år HER. Første destination i 2016 er allerede booket og påsken skal tilbringes i Budapest! Jeg glæder […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i år. Jeg er ret lun på ideen om at tage til Kroatien på sommerferie. Jeg havde også landet på min rejse-bucket liste sidste år, men vi endte i Grækenland i stedet – så i år skal det være! Desuden har jeg et mål om […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi holder jul alene igen i år