OOTD #390: Ny genial kjole

Vi holder jul alene igen i år

Vi holder jul alene igen i årHele outfittet HER (og jeg sælger min kjole HER)

Sidste år skrev jeg dette indlæg, hvor jeg talte om, at vi havde besluttet at holde julen “alene” – bare os tre. Som I måske husker (hvis I læste med herinde sidste år), så gik det virkelig godt og jeg var utrolig glad for vores beslutning. Juleaften var utrolig hyggelig, dejligt afslappende og alt foregik i vores tempo. Var der noget, som vi enten ikke gad eller bare ville gøre anderledes – så gjorde vi det. Vi har det fx begge sådan, at efter den store middag, så kan vi ikke spise mere. På trods af at jeg virkelig godt kan lide risalamande, så pligtspiser jeg den altid lidt, fordi jeg er egentlig ved at kaste op af mad. Derfor gemte vi den sidste år og spiste den først efter der var danset om juletræet og alle gaver var åbnet. Den blev desuden indtaget under en dyne i sofaen, alt imens Bella løb rundt i blerøv og legede med sine gaver foran den hyggelige brændeovn. Det var perfekt.

Derfor gentager vi det også igen i år. Vi vil bare være os tre. Der er så mange familier, hvor der er utrolig mange forventninger sådan en dag og det kan så nemt gå galt, fordi folks forventninger ikke stemmer overens.

Jeg har, ligesom sidste år, bestilt Aarstidernes julekasse (I kan se dem her), hvor der er and, alt tilbehør og risalamande i. Det var virkelig nemt og lækkert sidste år – og hele er økologisk. Det kan især anbefales, hvis man aldrig har prøvet at lave en julemiddag før. Jeg er god i et køkken, men jeg havde alligevel lidt præstationsangst over at jule tilberede middagen selveste juleaften. Jeg skal have denne kjole på og vi henter (og pynter) juletræ den kommende weekend. Min søster og hendes forlovede sover hos os fra d. 23. til d. 24., så vi vågner op sammen på juleaften – det er lidt hyggeligt. Vi skal helt sikkert holde med andre igen på et tidspunkt (om to år skal vi holde med min søster og forlovede), men lige nu fungerer det her så dejligt. Jeg vil også gerne prøve at rejse i julen, men lige nu er jeg stadig for nærig med de priser der er på den slags i den periode.

Er der nogen af jer, som skal holde “alene”, ligesom os, for første gang i år?

Last year I wrote this blog post about spending Christmas Eve “alone” (= just me, my boyfriend and our daughter). We have decided to do the same thing this year, because it was so relaxing and everything was like we wanted it. Any of you doing the same thing?

bloglovin

50 kommentarer

 • Lea

  Vi skal til gran canaria her på onsdag, og jeg glæder mig helt vildt..jeg er skilsmissebarn og julen siger mig ikke så meget. Jeg er vokset op med kaos i den højtid, og derfor er det dejligt med en get away væk fra landet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Lækkert! Og så bliver I julen over? Det gad jeg også godt prøve!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg synes simpelthen det er den bedste beslutning!
  Vi har i mange år holdt med hele min familie hos min mormor.. og hvert år er jeg blevet helt udmattet! Det føles som tvungen hygge og det stressede så meget.. Særligt fordi en del af familien, har et helt andet forhold til gaver, end hvad jeg, min søster og forældre har. Men så tog min mor pludselig den beslutning, at nu ville hun kun holde jul hjemme. Så hvis de andre ville komme, så var de velkomne, men vi tog ikke andre steder.. og ved du hvad, de kommer aldrig 😀 og vi elsker det! Vi elsker bare at være os 4.. intet stess og vi sidder og hygger i vores nattøj tilsidst.
  I år skal jeg dog for første gang holde jul hos min kærestes familie.. (gisp) haha.. men når jeg engang får børn, så vil jeg også holde rolige juleaftner.. for mine børns skyld! (og min) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det lyder som en god og rigtig beslutning din mor tog. En hvor der blev lyttet til mavefornemmelse i stedet for andres forventninger.
   Og rigtig god jul med din kæreste. Det skal nok blive hyggeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg har fulgt med længe og kan huske, at du engang skrev, at du ikke havde kontakt til dine forældre og bror. Må jeg spørge hvordan du tackler det? Jeg har selv mistet kontakten til en søster, og det gør mig faktisk ret ked af det. Er du helt afklaret? Hvordan forholder Bella sig til det? Det er helt okay, hvis du ikke har lyst til at svare, no pressure Jeg kunne bare godt tænke mig at høre andres overvejelser omkring at miste/cutte forbindelsen til noget af ens familie.

  Håber ikke du synes jeg snager, for det er sket ikke meningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er okay at du spørger, men jeg vil ikke gå så meget i dybden med det endnu. Men du må gerne sende mig en mail, så kan vi snakke lidt om det der, hvis du har lyst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Helt okay Det er også et meget privat emne, som jeg tror flere har erfaringer med. Jeg har stadig svært ved at tackle det, så måske jeg er klar, når du engang er klar

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg godt forstå. Det er også svært. Jeg er dog lige delt af savn og lettelse. Jeg savner ikke dem alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Mine forældre har taget en beslutning om at de altid vil holde jul hjemme, og “dem som vil komme, de må bare komme.”

  Det betød sidste år, at vi holdte jul alene (for første gang nogensinde – meget mere hyggeligt end forventet ;)).
  I år bliver vi så 8 i stedet for. Det er ret dejligt, at det er så forskelligt fra år til år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg godt forstå! Jeg håber også på at vi får forskellige jule – nogle alene, sammen med min søster og måske nogen udlands.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg skal også holde juleaften, kun tre, i år. Min mormor døde tidligere på året, min bror er flyttet til udlandet. Og min moster (+famile) som vi plejer at være sammen med også, var vi mest sammen for mormors skyld. Så vi bliver mor, søster, og jeg.

  Når min kæreste og jeg får børn, håber jeg på at kunne samle vores familier. Som barn syntes jeg det var fantastisk med mange mennesker. Men de seneste år, har jeg haft det rimeligt anstrengt med min moster; og det har været af pligt vi så dem.

  Jeg tænker størrelsen på forsamlingen er lidt ligegyldig. Det vigtigste er, at man føler det er de helt rigtige mennesker man er sammen med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er så enig med dig. Og øv for pligtsamværd. Der er næsten kun tabere i sådan er tilfælde: en masse, som ikke gider og andre, som nok godt ved, at folk har det sådan. Jeg håber, at I får en dejlig jul!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor lyder det bare hyggeligt og helt perfekt! Julen er bare lig med hygge for mig, og det kan stressen over ‘den perfekte juleaften’ godt ødelægge, så jeg forstår fuldt ud jeres beslutning. Håber jeres jul i år bliver lige så skøn som sidste år <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt enig! Åh hvorfor skal det hele være så perfekt og fyldt med “tvangshygge”, fordi “det skal man altså!”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra D.

  Jeg har hverken kæreste eller børn, så jeg plejer at holde jul med min mor, søskende, mine ene moster og hendes børn, hvor vi så holder det på skift sådan at mine mor og moster skiftes til at være vært….

  I år skal jeg dog kun være sammen med min mor og søskende (lillebror og lillesøster på 15 år) Det var egentlig min mosters tur til at holde juleaften, men min mor vil virkelig gerne være hjemme i år, så det bliver sådan, og selvom jeg lige da jeg fik det at vide, blev sådan lidt paf, så synes jeg egentlig tanken er meget rar nu…..altså at det bare er os, så kan vi netop slappe af, og gøre tingene på vores helt egen måde, i fred og ro, så nu glæder jeg mig faktisk og jeg tror helt sikkert nok det skal blive hyggeligt (og endnu en bonus er jo så at der er mere andesteg til os hver…..jeg elsker and! :grinning: )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Min kæreste og jeg holder jul selv i år. Vi er hhv. 29 og 25 og har ingen børn. Vi har altid delt os op juleaften og været hos vores respektive forældre, hvilket efterhånden er lidt mærkeligt. Desuden er mine forældre skilt, hvorfor der i de seneste år har været tre sæt forældre, som skulle tilgodeses i juledagene, og i år vi ikke orket at få dén kabale til at gå op. Derfor meldte vi ud til vores familier, at vi ville holde julen hjemme – og alene. Vi ser det som, at vi ikke har valgt familien fra, vi har bare valgt os selv til. Langt de fleste i familien har heldigvis godtaget vores beslutning uden store problemer, og nu glæder jeg mig bare til en stille, rolig og hyggelig juleaften med ham jeg holder allermest af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  jeg forstår det ikke hvordan man kan cutte forbindelsen til sine forældre juleaften eker på andre tidspunkter af året? medmindre det er psykisk eller fysisk vold involveret. hvorfor ikke snakke om det? hvis det bare er forventninger, så hvorfor ikke denne ene gang om året bide det i sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh Anna, jeg tror at du mixer tingene lidt rundt. For det første har jeg ikke cuttet – det har de. For det andet handler der ikke om jul. Kontakten røg i maj 2013. Og man kan godt have et så dårligt forhold til sine forældre, selvom man ikke er blevet gjort fysisk ondt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Og jeg forstår slet ikke hvorfor man skal bide noget i sig, hvis det ikke er godt for én. Hvorfor? Til hvilken nytte? Så man selv kan være ulykkelig, for at gøre andre glade. Giver ingen mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Jeg vil lige bidrage lidt her, da vi er lidt i samme båd herhjemme. Det er dog den anden side af familien vi ikke ser. Har af og til overvejet at sende dig en mail Jeanett, da det til tider kan være rart at vende med folk i samme situation. Det er ikke alle som forstår situationen. Jeg er helt enig i at man IKKE skal bide noget i sig. Det er ikke rart. Eller sundt…
   //B

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det skal du være velkommen til at gøre. Jeg har to veninder, som også har og har haft mange problemer med svigermor. Vi har brugt hinanden meget, fordi vi bare forstår hinanden bedre end mændene fx har gjort. Så du skal være velkommen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Bøg-Skov

   Hej Jeanette, og læsere.

   Jeg har desværre prøvet at havde cuttet forbindelsen til noget familie. Det er ALDRIG let, og hvis man ikke selv står i situationen kan man ikke udtale sig om hvordan det er. Ikke en situation er ens.

   Men nogen gange er det den bedste løsning, især hvis man hele tiden sårer hinanden.

   Du er ikke alene Jeanette, var bare min pointe.

   Kram fra Maria:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak for din kommentar! Nej, der er faktisk rigtig mange derude, som er eller har været i en lignende situation. Og vi er helt enige! Der er ingen grund til at ses, hvis man kun gør hinanden kede af det hele tiden – heller ikke selvom man er i familie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke RS

   Kære Anna.

   Det er naturligt, at det kan være svært at sætte sig i andres sted. Men din måde at formulere det på, dét er desværre yderst let at tolke som shaming. Hvor går grænsen for psykisk vold? Det er aldrig “bare” lige til at imødekomme andres forventninger, og det at bide det i sig, kan for vedkommende føles som at udøve vold på sig selv. Hvor går grænsen så? Det sker at forældreskab nogle gange begrænser sig til videregivelsen af gener, og intet andet.

   Kære Jeanett.

   Må jeres kommende juleaften blive ligeså skøn og fredfyldt, som du får den til at lyde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for din kommentar. Du fik skrevet det til Anna, som jeg ikke selv kunne sætte ord på. Jeg følte nemlig også, at det var en slags shaming. Så tak for det og rigtig god jul til dig og dem du holder af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Men efter Annas nyeste kommentar, så tror jeg ikke, at hun har ment det så hårdt. Jeg tror bare ikke at hun forstod situationen helt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Det var dog en besynderlig og næsten ond kommentar! Det er jo nemt nok at sige, hvis man har et rosenrødt familieliv, men sorry to say, sådan har vi det desværre ikke alle. Jeg har også været tæt ved at cutte kontakt til noget af min nære familie, og det har kostet mange tårer og kræfter (og penge til psykologtimer, haha) at nå hertil, hvor vi er i dag og hvor jeg kan have en tålelig relation til min mor, som ikke æder mig op – fordi jeg nu har lært at styre hvor mine grænser går. Desværre er virkeligheden og familieliv ofte mere kompliceret end at forældre bare altid elsker deres børn og vil dem det bedste og hvor ville jeg ønske, at der var en større forståelse for det. Og det er faktisk til højtiderne, at det gør mest ondt i maven at se på alle dem, som har et lykkeligt/ukompliceret forhold til forældre og bedsteforældre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig med dig i, at forholdet til forældre kan være utrolig anstrengt og virkelig æde én op. Lige præcis den følelse med at man ædes op indvendig, har jeg virkelig haft meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har simpelthen så meget respekt for din tilgang til livet! Du tør! Du vælger efter dit hjerte også selvom det betyder at du vælger noget fra. Jeg håber i får lige så dejlig en jul som sidste år – det kan da ikke blive mere perfekt end at dele den aften med dem man har allermest kær. God jul til dig og din familie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tusind tak. Hvor gør din kommentar mig bare glad – og stolt af min beslutning! Så mange tak! Og god jul til dig også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Åh, det er jeg glad for. Det var også min intention 🙂 Og mange tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  ok, det er noget større end bare forventninger…øv hvor er jeg ked af det på dine vegne og din lille dejlige familie, alligevel bare du og dine forældre og bror kunne finde ud af det- ens forældre fylder så stor en en af ens liv…er der ingen chance for at i kunne blive genforenet inden der går for ange år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det handler slet ikke om forventninger til jul ift brudet. Overhovedet ikke. Det var bare en dråbe i et hav.
   Det er sidste er et personligt spørgsmål, som jeg ikke kender svaret 100% på. Men jeg tror det ikke, fordi jeg tror ikke at tingene vil ændre sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anna

   Det er jeg ked af at høre, men du virker som sådan en lykkelig og glad person med en skøn lille familie og jeg elsker i hvert fald at følge med i din blog – der er plads til ærlighed, sjov, og inspiration 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak Anna – både for tanker og for ros <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse Frost

  Lyder super hyggeligt!
  Min mand og jeg Gør det samme i år. Gjorde vi også sidste år. Elsker at der bare er fokus på hygge afslapning og alt i vores tempo.
  Vi gik tur efter maden og pakkede gaver op og spillede spil og drak vin til langt ud på natten. Det de bedste juleaftener.
  Jeg glad for vi besluttede at droppe pligt jul og overdreven alt skal være perfekt og i højt tempo osv. Det var ikke os.
  Men oplever utrolig mange der får ondt af os når jeg fortæller vores plan. De tror automatisk at det af nødvendige vi sidder alene. De forstår aldrig vores valg. Men dem om det.
  Jeg cutter kontakten til hele min familie i 2013 også. Bedste beslutning. Jeg vokset så meget siden jeg gjorde det. Og en masse dårlig samvittighed og pligt blev fjernet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vi skal holde jul alene i år. Bare os 3. Jeg skal opereres den 22/12 og aner ikke hvordan jeg har det. Derfor har planen været at vi blev hjemme. Maden er bestilt så min mand skal lave minimalt. Damen her skal desværre sidde på sin flade mås og må ikke støtte på den opererede fod i 14 dage. Lidt meget lang tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min mand og jeg skal begge for første gang holde jul uden vores familier, men til gengæld skal vi holde jul sammen.
  Dette er ikke nødvendigvis det vi helst vil – men vi er flyttet til Grønland, og 15.000 for flybilletter tur/retur er bare en større udgift end vi ønsker for et par dage med familien, og hvis familie skulle vi så fejre julen med?
  Men jeg syntes det er svært at bryde med traditionerne, så for mig har jeg vendt julen lidt på hovedet, og ikke prøvet at kopiere familie julen, for det bliver det bare ikke uden søskende, forældre og bedsteforældre. Derimod har vi nogle kollegaer der kommer og fejrer jul med os, der bliver dog ikke noget juletræ eller nogle julesange (måske en enkelt på spotify), eller en masse gaver der skal åbnes, derimod har vi taget en grønlandsk tradition til os med at åbne gaver om morgenen, så det er før vi får gæster, og så laver vi en god middag, nyder et godt glas rødvin og bare hygger os.
  Og så står dagen selvfølgelig på en skypedate med familien hjemme i Danmark om eftermiddagen. Så kan de få lov at se lidt sne, og vi kan se et juletræ – dem er der ikke mange af heroppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Så sejt. Som du har det med julen, sådan har jeg det med nytår. Jeg er elendig til den aften – der synes jeg virkelig man taler om forventningspres.
  Og der har jeg det “lidt svært” med at melde ud, at det bare er kæresten og jeg, der tager i sommerhus og drikker god champagne.
  Vi har gjort det i et par år i træk, og helt ned i maven, så fortryder jeg det slet ikke. Men som du har det med julen og at du simpelthen står ved at, at du også følger din mavefornemmelse(eller hjertefornemmelse), det har jeg så dyb respekt for. Så i år, vil jeg også stå ved mig selv og min nytårsbeslutning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Hvor er det dejligt at høre, at I gør op med traditioner, der ikke passer ind i jeres familie. Det lader til at være det helt rigtige for jer <3
  Jeg blev "skilsmissebarn" som 20-årig og har, i et par år, ikke haft kontakt til min far. Kontakten er dog blevet genoptaget for et par måneder siden… Men jeg kan (desværre) sagtens sætte mig ind i "tvangshygge" og manglende forventnings-afstemning. Derfor håber jeg, at min søster og jeg kan sige fra, når/hvis mine forældre forsøger at overbevise os om, at vi skal holde jul med deres kærester og dertilhørende familier. Det er ikke mit behov, men det kan selv voksne have svært ved at forstå. Dermed bliver det sandsynligvis også svært at koordinere, hvilke år vi skal være hvor. Jeg må tage mig sammen og tage en beslutning, som er god for mig.
  Det blev en meget lang besked, men jeg vil egentlig bare sige tak, fordi du deler dine tanker- det gør, at jeg tænker mine overvejelser mindre "forkerte" 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Storm

  Kære Jeanett.
  Jeg synes du er sej, og jeg er vild med dine blogindlæg.

  Jeg synes det er flot at I har valgt at holde jul alene, og bare nyde hinanden og Bella 🙂

  Jeg er enebarn, men min kæreste har en søster, men hun har boet i Italien i mange år, men flyttede hjem for et par år siden med hendes to piger på 25 og 22 år.

  Vi holder jul på skift: 1 år hos svigermor, 1 år hos mine forældre med svigermor, og 1 år hjemme hos os. Da vi fik vores første søn for 24 år siden, besluttede vi at holde fri 1. juledag, så han kunne lege med sit legetøj, og sådan har det været siden.

  I år skal vores ældste søn holde jul med hans kæreste og hendes 2 brødre, og det bliver hårdt ikke at være sammen med ham, men sådan er det når vores børn bliver voksne.

  Vi skal holde jul hjemme i år med vores yngste søn på 18 år, min svigermor og mine forældre. Måske kommer min svigerinde og hendes ældste datter. 1. juledag holder vi fri, og 2. juledag skal vi være sammen med vores ældste søn og hans skønne kæreste. 3. juledag skal vi til julefrokost hos svigermor.

  Jeg har ADHD, depression, og i perioder kæmper jeg med angst, og min kæreste er kronisk smertepatient grundet slidgigt, så vi er nødt til at tænke på vores ressourcer 🙂

  Glædelig jul til dig og dine 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Det lyder super hyggeligt.
  Julen handler også om at være sammen med dem man elsker og det skal være en rar tid.
  Vil du overveje at lave et indlæg om din/jeres situation med dine forældre. Jeg ved at det er meget personligt, men jeg taler heller ikke med mine forældre og jeg føler at emnet er meget tabubelagt. Måske du vil dele nogle tanker om det på et tidspunkt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig!
   Det er et SUPER tabubelagt emne og jeg vil rigtig gerne dele nogle tanker. Jeg skal bare lige have fået den rigtig form og måde, så det ikke bare bliver et langt sviner-indlæg. Det gider jeg nemlig ikke. Hvis det giver mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Kære Rikke

  Det kan være svært at sætte sig i andres sted, hvis informationen, som den er her er sparsom. Jeg respekterer fuldt ud at den er det her. Jeg synes ikke der er noget forkert i min formulering og du spørger også selv om hvor grænsen går for psykisk vold? men vi ved jo ikke om det er det det drejer sig om i dette tilfælde derfor spørger jeg, og ja, det er måske meget direkte, men det er fordi jeg oprigtigt er nysgerrig efter at sætte mig ind i andres forskellige familieforhold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Vi skal holde selv holde jul for første gang i år. Min kæreste og jeg er hhv. 29 og 25. Vi har ingen børn, så det er ikke dét, der har været grundlaget for vores beslutning.
  Gennem de seneste år har der bare været så mange familiearrangementer og familiemedlemmer, der skulle tilgodeses, at vi ikke rigtig har haft tid til at nyde julen/juledagene sammen. Hidtil har vi holdt jul hver for sig hos vores respektive forældre, og netop dét virkede efterhånden helt forkert, når vi på alle andre tidspunkter af året er sammen.
  Derfor tilkendegav vi for familien allerede sidste jul, at vi i år ville prøve bare at være os to. De fleste familiemedlemmer skulle lige vende sig til tanken, fordi det i begge vores familier, ikke er så velanset ‘at vælge familien fra’, med mindre man har en god grund. Vi ser det dog ikke som, at vi har valgt familien fra – vi har valgt os selv og hinanden til.

  Jeg støtter 100% op om jeres jul, der fokuserer på kærlighed og ikke pligt. Håber at du og din familie får en rigtig dejlig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor er det bare en sej beslutning!! Tillykke til jer med den. Virkelig sejt! Og selvom at familien lige “skulle sluge den”, så synes jeg alligevel også, at det er dejligt, at der ikke blev mere ballade over jeres beslutning end der gjorde. Støtte til hinanden i stedet for sur miner og skuffede ansigter. If you love someone – set them free. Ikke tvinge dem til ting de ikke har lyst til.

   Rigtig, rigtig god jul!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Jeg læste også dit indlæg sidste år og jeg misunder virkelig dit mod og din
  ærlighed i denne situation.
  Jeg blev “skilsmissebarn” som voksen og har været nødsaget til at bryde kontakten med min far i en periode. Vi har dog genoptaget kontakten og jeg kan særligt nu mærke, at jeg bliver nødt til at lytte til mig selv også i forhold til, hvor jeg skal tilbringe juleaften. Tanken om at skulle holde jul med min mors/ fars kæreste og dertilhørende familie er stadig skræmmende. Jeg håber, at jeg en dag får modet til at mærke efter fremfor at gøre det, der forventes af mig. Men tak fordi du sætter fokus på dette og glædelig jul til jer. Jeg er ikke i tvivl om, at jeres måde at holde jul på er den helt rigtige for jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er så vigtigt at lytte til egen mavefornemmelse! Og det var så lidt – rigtig god jul til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Wirstad

  Jeg vil bare lige sige at jeg har sådan en kæmpe respekt for dig! Jeg synes du er så sej! Jeg kan allerede nu mærke at jeg også får lyst til bare at holde jul med børn, selvom jeg ikke har nogle endnu 😀 i år har jeg mest af alt bare lyst til at holde med min kæreste, eller se disneyfilm hele dagen i mit nattøj. Der er for mange forventninger fra min families side til hvad jeg skal og ikke skal samtidig med at jeg skal læse til eksamen (og de forventer jeg klarer mig godt). Og jeg ville bare ønske at jeg kunne bestemme helt selv, og lytte til min egen mavefornemmelse – så jeg overvejer meget kraftigt at tage på en rejse næste år – og bare tænke på hvad JEG har lyst til! Rigtig god jul til dig – er sikker på det bliver lige så hyggeligt som sidste år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ih tak Cecilie, hvor er det bare nogle flotte ord, som du giver mig med på vejen. Tusind tak!
   Øv, de der forventninger er også bare super forstyrrende. Det kan ødelægge selv de bedste intentioner.
   Jeg håber, at du får en god jul og at du måske lytter til mavefornemmelsen næste år 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD #390: Ny genial kjole