Sære søgeord

Kap Verde: Skal man vælge Sal eller BoaVista?

Kap Verde: Skal man vælge Sal eller BoaVista?

Med sine smukke strande, behagelige vejr, den bedste friske fisk og sloganet “No stress”, så er Kap Verde en genial vinterdestination. Det lille afrikanske land og ørige (ligger i Atlanterhavet ude for Senegals kyst) består af 12 øer. Det er dog langt fra dem alle som modtager turister, da de slet ikke har hoteller og lufthavne. De to, som er mest “kendte”, er Sal og Boavista. Efter vores rejse til Boavista i februar sidste år, har jeg fået det samme spørgsmål rigtig mange gange: Hvilken en af øerne er den bedste? Skal man vælge Sal eller Boavista? Jeg var på Sal i 2012 og på Boavista i 2015. Første gang uden barn (Bella var endnu ikke lavet) og sidst med en på 2 år. Jeg synes, at de to øer har hver sin charme; plusser og minusser. Derfor har jeg nu lavet en hurtig gennemgang af de to øer og til sidst i indlægget besvarer jeg spørgsmålet om, hvilken ø jeg personligt foretrækker. Jeg håber, at det hjælper, hvis I er i tvivl og ellers er I mere end velkomne til at spørge løs i kommentarfeltet.

Kap Verde: Skal man vælge Sal eller BoaVista?

Sal er Kap Verdes med veludviklede turistø. Øen ligger nordøst i øriget (nord for Boavista) og den er langt mindre end Boavista. Til gengæld bor der fem gange så mange mennesker og Kap Verdes internationale lufthavn ligger på øen (der findes også lufthavn på Boavista, så man flyver ikke hertil for at komme til Boavista). Den største by på øen er Santa Maria, hvor der bor lidt over 11.000 mennesker. Det er også her, langs strandene, at de fleste hoteller ligger. Byen Santa Maria minder mig lidt om Cuba (uden at jeg har været der – det er kun at dømme udfra billeder): Husene er bygget i samme gamle stil, brostensbelagte veje og bebyggelsen er malet i alverdens pastelfarver. Byen har masser af (gode!) restauranter (vores favorit var denne her), små købmænd og cafeer. Der var sågar en “danskerbar”, som drives af en dansker bosat på øen. Normalt gider jeg ikke sådan noget på ferier (hvis jeg vil dyrke den danske kultur, så bliver jeg hjemme), men da det danske håndboldlandshold pludselig røg i en eller anden finale (I kan godt høre, at jeg går super meget op i håndbold, ikke? #ironi), så så alle danskere i byen kampen på barens storskærme og det endte faktisk med at være en sjov oplevelse.
Første gang vi var på Sal, boede vi på dette hotel og vi kunne gå langs stranden ned i centrum af byen på 10 minutter. Anden gang boede vi på dette hotel, som ligger tæt på Santa Maria by (en taxatur på 3-4 minutter fra centrum).

Plus: At øen er så veludviklet. Man møder nemmere lokalbefolkningen og man kan spise rigtig godt på byens restauranter (og der er en del af vælge imellem). Strandene er også utrolig smukke og understrømmen virker knapt så stærk, som på Boavista.

Minus: Det blæser en smule mere på Sal end på Boavista, men omvendt synes jeg ikke, skal være dét alene, som gør, at man vælger Sal fra. Det kan også bare være tilfældigt, at vejret var sådan, da vi var der. Ligesom at øen har nogle af plusserne ved at være mere gearet til turister, så har den også ting som gadesælgere. Og de er insisterende! Men som alle andre steder i verden, så skal man bare takke pænt nej tak og gå videre.

I kan læse mine indlæg fra og om Sal HER, HER, HER (om maden) og HER.

Kap Verde: Skal man vælge Sal eller BoaVista?

Boavista er Kap Verdes mest østlige ø – det vil sige, at det er den ø, som ligger tætteste på fastlandet Afrika (ud fra Senegal). I kan se et kort over Kap Verde her, hvis I lige vil have overblik. Øen er en del større en Sal i areal, men der bor kun cirka 3500 mennesker (mod 17.000 på Sal). Hvor Sal er smal og aflang, er Boavista næsten helt rund i form. Jeg har ikke noget faktuelt belæg for at sige det, men min oplevelse er, at indbyggerne på Boavista er en del fattigere end på Sal. De små byer ser i hvert fald mere smadret ud. Øen er ikke særlig udviklet i forhold til turister og de fleste hoteller ligger ikke ved byer, men er prioriteret ud til strande.

Plus: Det er min oplevelse, at Boavista er en smule mere spændende rent landskabsmæssigt end Sal. Sal er fladere og mere ørken, hvor Boavista er en smule mere frodig og “bakket”. Vi boede også på et bedre hotel på Boavista end på Sal. Dog handler det ikke om, at der ikke er gode hoteller på Sal, men om vores valg. Vi kunne sagtens have boet på et lige så godt hotel på Sal. Det blæste mindre på Boavista end på Sal, men der er stadig “god vind” her. Det er der på Kap Verde generelt og det er også derfor et kitesurfer paradise (det så vi tydeligt på Sal, hvor der var utrolig mange der surfede).

Minus: Fordi øen er langt mere fattig og fordi hotellerne ligger væk fra byerne, så er der ikke særlig mange muligheder for, at gå på opdagelse på egen hånd. Det føles lidt mere klaustrofobisk, da man ikke på samme måde kan gå ud at spise selv (som på Sal) og ellers er der kun guidet ture. Af samme grund er de fleste af hotellerne på øen også all-inclusive hoteller. Hvis man er til det koncept, så er det intet problem, men vil man gerne ud og opleve den lokale mad og ikke spise det samme hver dag, så er det en del sværere på Boavista end på Sal. Vi boede ikke så langt fra en mindre by, men det krævede alligevel taxa eller busser hver gang man skulle ud. Der var ingenting i gåafstand fra vores hotel.
Selvom havet ikke er specielt roligt på nogle af øerne, så har Boavista en del mere understrøm end på Sal. Det giver lidt vildere strande end på Sal – på den dårlige “pas på jer selv”-måde. Jeg ville ikke lade et barn bade på den strand, som vi havde i nærheden på Boavista.

I kan læse mine indlæg om ferien på Boavista HER, HER og HER

Hvis jeg skal vælge, så vil jeg vælge Sal. Det er både på grund af de bedre strande (mindre understrøm) og fordi man har langt mere frihed til at sætte præg på dagene selv, da man kan gå til byen og ud at spise om aftenen. Jeg duer bare ikke til at være “låst inde” på et all inclusive resort en hel uge. Jeg kan sagtens finde på at købe all inclusive, men jeg vil stadig gerne have muligheden for at smutte et par aftener på egen hånd, når jeg bliver træt af buffeten. På Boavista talte jeg ikke med en eneste lokal (andet end de lokale guider på den tur vi var på) i løbet af hele ferien. Det gjorde jeg flere gange på Sal. Så hvis I spørger mig om råd, så vil jeg tage til Sal (igen).

Og jeg er ret overbevist om, at jeg ikke har været på Kap Verde for sidste gang 😉 Det er en virkelig god destination om vinteren, hvis man kun har en uge og hvis man gerne vil undgå jetlag. Priserne er nogenlunde det samme på de to øer – i forhold til hoteller. Dog oplevede vi priserne på restauranter på Sal, som billigere end på Boavista, men om det er fordi, at der er sket en prisstigning på de tre år imellem vores besøg eller andet, det skal jeg ikke kunne sige. Vi gav 13.000 kr for 2 voksne på dette hotel i 2012 (morgenmad var inkl i prisen) og cirka 18.500 kr for dette hotel på Boavista for to voksne og et barn under 2 år i 2015 (det var med all-inclusive). Begge gange rejste vi i vinterferien (uge 7), så hvis man kan rejse en anden uge, så kan man godt få det en smule billigere.

Har I været på Kap Verde eller overvejer det?

I get a lot of questions about Cap Verde and which island to choose. I was on the island Sal in 2012 and on Boavista in 2015. Both island a really nice, but I do prefer Sal over Boavista. It’s more well developed when it comes to hosting turists, more restaurants and most of the hotels are placed around the small city Santa Maria which means you can walk to it by your self. Boavista is more poor and the hotels are far form small town, which means you tend not to leave the hotels as much and just live of the all inclusive buffets (which I think gets a bit boring in the long run). So if you ask me, I’ll recommend going to Sal over Boavista.

bloglovin

10 kommentarer

 • Sonja

  Hej miss Jeanett! Vi overvejer at tage til Kap Verde i uge 43. Men så vidt mit research viser mig, er det kun Star Tour der har charterture dertil og kun til Boavista. Jeg kunne nemlig bedst tænke mig at opleve Sal men kan intet finde af rejser på det tidspunkt. Kan du plz være sød og fortælle mig hvordan i fik booket jeres rejse til Sal i sin tid? På forhånd mange tak og et stort kompliment til dit indlæg om Kap Verde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hej Sonja,

   Ja, det er helt korrekt, at det kun er Star Tour der rejser til Kap Verde fra DK som charter. Det er dem vi har rejst med begge gange. Jeg tror slet ikke, at du kan komme til Kap Verde i oktober med dem. Da vi rejste dertil åbnede de første sæsonen på Kap Verde fra november-december. Men de har både Sal og Boavista stadigvæk, kan jeg se. Jeg vil også klart anbefale Sal over Boavista!

   Og tusind tak, dejligt at indlægget kunne bruges! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Super gode ting du har skrevet. Vi rejser til Sal 5 dec i år, med formålet at skal besøge vores sponserbarn som vi har igennem Børnefonden, han bor på øen santiago. det var lidt bøvlet at booke fly fra den ene ø til den anden, men det er vist lykkeds 🙂 Hvordan ligger priserne i Sal ? Taxa mm. er der noget man bør købe med hjem ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Alt er billigere end herhjemme! Vi kørte desværre ikke taxa, men jeg gætter på at det også er ret billigt! Og det lyder som en rigtig dejlig tur! Det er også lige sæson for deres havskildpadder, hvor deres unger søger mod havet i lige der, så man kan se dem på stranden. Det gad jeg selv godt at opleve!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanela

  Hej, tak for et fedt indlæg:) Min veninde og jeg tænker at tage til kap Verde til januar, men vi er i tvivl da vi også gerne vil kunne gå ud om aftenen, ikke nødvendigvis byen og feste, men på cafe og opleve byen lidt om aftenen når man er færdig på stranden… hvad er dine oplevelser med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan man godt, men efter min oplevelse kun på Sal og i byen Santa Maria. Men der er flere restauranter og små barer. Faktisk var der – da vi besøgte øen for første gang – en bar ejet af en dansker. Så det kan I sagtens, men så vil jeg uden tvivl anbefale jer Sal og at I bor i Santa Maria.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Jeanett
  TAK for et godt indlæg. Vi rejser til Sal næste onsdag med vores dreng (Svend) på 1 år og 3 måneder. Havde I alt med hjemmefra til jeres datter, eller kan man købe (parfumefri) bleer osv. til børn/babyer?
  TAK 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne G.

  Hej
  Vi overvejer at rejse med Spies til kap verde til januar 2020. Og så dit gode indlæg om kap verde. Vi rejser med vores søn på 20 år dvs 3 voksne. Vi havde overvejet hotellet Melia Dunas Beach resort, men så så at du havde skrevet om Oasis Belorizonte. . Kan du anbefale det ene contra det andet ift beliggenhed, strand, stjerner eller andre gode ting? På forhånd tak.
  Mvh. Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Begge to er to gode hoteller og ligger i Santa Maria. Hvis I vil bruge byen, så vil jeg dog nok anbefale Oasis Belorizonte. Det ligger nemlig i byen, hvor Melia Dunas ligger en lille taxatur derfra.
   Skal man sammenligne de to hoteller, så er Melia Dunas dog mere lækkert. Hele hotelområdet er hyggeligere, pænere og pools bedre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Miss Jeanett,
  Tak for et godt, informativt sammenligningsindlæg. Det vil jeg linke til i mit indlæg i dag.
  Jeg var bekymret over om jeg havde valgt den ‘forkerte’ ø til min ferie, fordi den er så flad og sandet, men åbenbart ikke. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sære søgeord