Sidste dag i Budapest

Månedens film: Zootropolis

Månedens film: Zootropolis

Jeg har i nogle måneder nu, overvejet at starte en ekstra blog. Det skulle ikke være en, som jeg skrev på hver dag (det tror jeg ikke, at jeg ville have tid til), men når jeg havde lyst. Og så skulle den kun handle om film og serier – fordi jeg ser ret mange (jeg har seriøst både Netflix, HBO, Viaplay, TV 2 Play og Dplay… mangler jeg noget?). Men efter flere overvejelser og snakke med Tim, så er jeg kommet frem til, at jeg ikke orker at starte en ekstra blog op og i stedet vil prøve, at skrive lidt mere om det herinde. Altså, det udvikler sig overhovedet ikke til en filmblog (der gør de her det iøvrigt rigtig godt – jeg elsker deres blog!), men jeg vil fremover have “Månedens film”-indlæg. Nu er det den sidste dag af marts og derfor når jeg kun en denne måned, men tanken er, at der skal være en “Den nye” og en “Den gamle”. “Den nye” skal dække over film, som går i biograferne netop nu eller lige er udkommet til leje. “Den gamle” vil være ældre film, som typisk kan findes på en eller flere streaming-tjenester.

Marts måneds film er Disneys nyeste klassisker Zootropolis (originaltitel: Zootropia). Jeg så den for et par uger siden i biografen, sammen med Bella og Tim – og vi elskede den. Alle tre! Filmen handler om kaninen Judy Hopps, som bor i en lille hyggelig landsby uden for den pulserende storby Zootropolis. Her lever hun et klassisk “kaninliv” sammen med sine forældre og 275 søskende (nej, det er ikke en tastefejl. 275!). Hendes forældre lever af at dyrke gulerødder og andre grøntsager, men det vil Judy ikke, fordi hun drømmer om at blive politibetjent. Problemet er bare, at der aldrig nogensinde er nogen kanin, som har bestået den hårde optagelsesprøve til akademiet. Men Judy er en sej og dygtig pige – og hun kommer ind! Hun flytter derfor til storbyen, men selvom hun har drømt om dette altid, så har hun svært ved at falde til, da ingen tager hende seriøst, som betjent – fordi hun er kanin. Hun bliver sat til at uddele parkeringsbøder, men da hun møder ræven Nick, så ændrer alt sig. Pludselig sker der en masse ting i byen, som rejser spørgmålet: Kan planteædere og rovdyr overhovedet leve sammen i fred og fordragelighed eller gør de medfødte instinkter dét en umulighed?

Hvad jeg synes: Jeg var rigtig godt underholdt og selvom jeg altid har lidt høje forventninger, når det er Disney (jeg er hardcore fan), så blev de alle indfriet – og lidt til! Filmen er perfekt til både børn og voksne, da der er masser af sjov for de små, men også en lidt mere indviklet historie for os “store” 😉 Jeg tror faktisk ikke, at Bella forstod alt ved det store “mysterie” i filmen, men hun var underholdt fra start til slut. Og det samme var vi! Jeg grinte endda flere gange (især over en scene på motorkontoret med et dovendyr) og normalt er jeg ikke en, som griner højlydt af film. Der skal i hvert fald meget til. Jeg var også ret vild med sammenspillet mellem Judy og Nick; de har en rigtig fed dynamik. Selve “hovedhistorien” efterlader også stof til eftertanke og både jeg og Tim trak utrolig mange paraleller til nutidens flygtningedebat. Det er slet ikke sikkert, at det var dét, som Disney havde i tankerne, da de lavede den (deres tegnefilm er jo mange, mange år undervejs), men den rammer spot on, synes vi.

Jeg vil give Zootropolis 5 ud af 6 stjerner. For at få mere skulle den have haft nogle catchy sange (der er ikke rigtig nogle sange andet end den ene, som superstjerne Gazellen (spillet af Shakira) synger.

Har I set Zootropolis? Hvad synes I om den?

Find de andre “Månedens film” HER

I’m starting a new concept on the blog: “Film of the month” where I’m gonna review a movie that. A few weeks ago I went to the movies with Tim and Bella and we enjoyed Disneys new Zootropia. We all loved it; it’s funny, the story is great and it leaves you thinking. I’ll give it 5 out of 6 starts. Have you seen it?

bloglovin

6 kommentarer

 • Nadja

  Jeg glæder mig allerede til at læse om flere film herinde 😀 Måske jeg kan få udvidet min horisont lidt 😉

  Min søn og jeg så Zootropia i sidste måned og vi elskede den også begge! Så snart filmen var slut spurgte min søn om vi ikke kunne købe den på dvd, så det glæder vi os allerede til vi kan 😀 Virkelig sød, sjov og tankevækkende film (jeg tænkte også på flygtningesituationen, ser klart nogle parallel!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor sjovt at du også så ligheder med flygtninge situationen. Vi troede bare at det var os, som bruger lidt for mange af vores vågne timer på politik 😉

   Jeg glæder mig også til at den kan ses igen og igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har ikke set filmen, men er helt vild med ideen om flere indlæg omkring film og serier! Er selv ret stor fan af alle de dersens streemingtjenester 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt! Jeg vil glæde mig til at lave flere 😀 Dejligt at I tager godt imod det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg så også Zootropolis (som den jo hedder her i USA), og jeg elskede den SÅ meget. Altså, det var jo bare den mest fantastiske film! Ligesom dig kunne jeg også klart se en masse kritik af mange af problemerne i dag med racisme, men omvendt dig tænkte jeg slet ikke på flygtningekrisen, men i stedet på racismen her i USA. Jeg er måske farvet af, at jeg bor her.

  Jeg var FÆRDIG af grin (og det samme var resten af salen i biografen) over scenen på DMV! Vi har selv brugt en god del til der for at få vores Cali kørekort, og for heeelvede, det var godt lavet! 😉

  Jeg elskede den så meget, at jeg snart vil se den igen, og giver den helt klart 7/6 stjerner. 😉

  Og hey – glæder mig til flere film- og serieanmeldelser fra din hånd! :*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg tilskriver mig ogaå lige den her! Var inde og se den med min kæreste (vi er 23), og vi synes virkelig også den var godt og meget tankevækkende. Vi snakkede både om racisme og flygtningesituationen bagefter. Dog var jeg VIRKELIG glad for at der ikke var sange, da der så var mere plads til historien. Det synes jeg også Big Hero 6 (usikker på om det er Disney) gjorde super godt! 🙂
  Helt 100% en fantastisk film!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste dag i Budapest