Min weekend og sommerhusdrømme i Kerteminde

Jeg skal til Skotland!

Jeg skal til Skotland!

Nej, der er ikke langt fra tanke til handling, når det kommer til mig og rejser. Det er faktisk tit sådan, at jeg booker dem – en idé jeg får og wupti, så er der bestilt rejse indenfor en uges tid. Sidste år bestilte jeg vores sommerferie i en sangriabrandert på min fødselsdag, haha.

Nå, men som jeg skrev i søndags her, så er det faktisk serien “Outlander“, som er skyld i, at jeg bookede nu. Den har fået mig til at forelske mig fuldstændig i landet (som vel rent teknisk set, er en del af Storbritannien?) – både accenten, landskabet, deres historie og humoren. Whisky var jeg fan af i forvejen, men det er jo heller ikke et skidt sted at tage hen, hvis man er det 😉
Vi flyver til Edinburgh til oktober (jeg har booket hos Norwegian. De har altid gode priser og jeg elsker deres wifi ombord på flyet 😉 ) og så er planen at blive der et par dage, hvor vi får set byen. Derefter vil vi leje en bil og kører rundt i landet. Jeg vil have lagt en rute inden vi tager afsted (også så vi overnatning på plads rundt omkring), men jeg vil utrolig gerne have jeres tips! Jeg var i sidste uge inde og købe whisky hos min lokale pusher (Cadenhead, for enden af Kongensgade. Det er en skotte og hans kone der ejer den. De er så søde!) og da jeg delte mine rejseovervejelser, så lavede de næsten en rute til mig på kort tid. De foreslog, at vi kørte nord på først (op mod Longmorn bl.a), da der er mange whisky destillerier der og derefter til Inverness (jeg vil gerne se området omkring Culloden), så til Isle of Skye (som er på billedet øverst), ned mod Fort William, så til Glencoe og Loch Lomond – og så tilbage til Edinburgh. Er det for meget på en uge? Eller har I andre tips, så vi burde tilføje eller erstatte noget med?
Jeg har også fået ideen om, at jeg godt kunne tænke mig at bo på et slot “gone hotel”. Jeg kan se, at der er flere af dem rundt omkring i landet – men kan I måske anbefale et?

I kan læse indlægget her om Outlander fra i søndags.

Sometimes when I get an idea for travels, I act quick! I’ve been in love with Scotland since I started watching the series “Outlander” less than two weeks ago. And now I’ve just booked tickets for Edinburgh in October! The plan is to stay there for a few days and the drive around to see the rest of the country. Do you have any tips? Read my review of “Outlanderright here.

bloglovin

19 kommentarer

 • V

  Ej hvor er du heldig! Jeg vil SÅ gerne til Skotland.
  Jeg var 2 uger i Sydengland/Wales i sommer, og det var en helt fantastisk tur! MEN…. Man skal påregne meget længere transporttid, hvis man skal se alle de smukke ting – ofte er det små veje derhen, og de veje er måske 2 meter brede og meget buede, så man kan ikke ræse. Selvom der måske kun er 50 km, kan det godt hurtigt tage 1,5 time at tilbagelægge. Jeg håber i får en dejlig tur, bare vær opmærksom på det, hvis i ikke agter at sidde i bilen hele dagen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Rigtig god pointe. Dem inde i Cadenhead sagde godt, at der kun er en enkelt strækning med motorvej og ellers er det hele landevej. Det er også derfor at jeg gerne lige ville høre folks mening. Men måske har vi et enkelt stop eller to for meget på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg glæder mig så meget til at se billeder derfra! Har kun hørt gode ting om Skotland – specielt naturen. Har desværre ingen tips til landet – kun roadtrips generelt 😉 Og som V skriver, kan det være en god ide, ikke at lægge for meget køretid ind på en dag, hvis man også gerne vil have tid til at stoppe op og nyde udsigten eller prøve nogle forskellige ting 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg glæder mig virkelig også til at opleve deres natur. Den skulle være smuk! Og tak for tip! Der skal klart være plads til stop og oplevelser også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Du kan roligt stole på kiss og Angus i forhold til deres anbefalinger. De virkelig dygtige og kendte i forhold til Skotland. Men ved ikke om de har tænkt at i har mindre barn med fordi så det måske lidt lang tid at bruge i bilen hver dag.
  Hvis i kan Sp brug noget tid i campbeltown det er den sødeste by og der ligger Springbank jo også.
  Zoologisk have i edinburgh kan jeg godt anbefale i forhold til Bella 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, de har virkelig styr på deres ting – også på god whisky 😉 Jeg nævnte godt, at vi har Bella, men jeg har også selv plottet et par stop ind på ruten. Fx. var Isle of Skye ikke på den de nævnte, men det må jeg altså se!

   Jeg googler lige dine tips – tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg er vildt forelsket i Skotland og Irland, begge lande er fantastiske! 🙂
  Jeg var på en tøsetur i Edinburgh i august og det er en pragtfuld by. Den er ikke særlig stor, men virkelig hyggelig og stemningen er meget god. Vi boede i Old Town, kun 10 minutters gang fra Edinburgh Castle, så vi boede dejligt centralt i forhold centrum og seværdighederne. Jeg synes dog at hotellerne er lidt dyre der, hvilket for mig er et minus, men til gengæld kan man spise godt til ret billige penge.
  Jeg aner ikke hvordan det er køre i Skotland, men jeg kan forestille mig at det lidt af en omstilling, når man skal til at køre i den “forkerte” side af vejen, og hvis vejene minder om dem i Irland, så er der ikke så mange motorveje ude på landet, men mest landeveje, hvilket også giver længere køretid. Derudover må man nok også tage vejret i betragtning, altså at der kan være tåge, regnvejr, frost og lignende. Klimaet minder meget om det færøske, hvor jeg kommer fra, så det kan være meget uforudsigeligt og man må være forberedt på det meste, men det er også charmen ved Skotland 🙂
  Nu blev kommentaren lidt lang, men jeg håber at I får en god tur og jeg glæder mig at læse mere om den. Skotland er et virkelig dejligt land, og skotterne er sindssygt venlige og høflige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Edinburgh er den mest fantastiske by, vidt forskellig arkitektur i de to bydele, og begge er simpelthen så smukke, man kan få meget tid til at gå bare ved at vandre rundt i gaderne! Jeg kan helt klart anbefale at i får set Glencoe, det er en enestående natur, som man ikke får chancen for at se andre steder. Glæd dig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh jeg glæder mig til Edinburgh! Og Glencoe er på listen – den har flere sagt, at vi ikke må gå glip af!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Nej hvor skønt! Jeg har selv prøvet længe at planlægge en tur, men når man er på SU med en begrænset opsparing så er det svært.
  Nu var det godt nok dig der bad om tips, men du har vel ikke tilfældigvis nogle til billigere steder at bo? Vil selv meget gerne til Inverness! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har desværre ingen tips endnu. Jeg har selv kun købt flybilletter so far (gav lidt under 3000 kr for os alle tre t/r i efterårsferien). Men skal nok tippe, så snart jeg har noget 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Skotland er det bedste land! Menneskerne herover er de venligste og her er så flot over! Jeg ville dog klart tage en tur til Glasgow! Har boet her i næsten 3 år nu og Edinburgh er rigtig fin men synes Glasgow er meget mere skotsk og har så meget at tilbyde hvor Edinburgh nok lider lidt under at være hovedstaden (hvis du ved hvad jeg mener)! Heldigvis er begge byer ikke kæmpe store og man kan nå meget af Glasgow selv på en dag og shoppingen er altså tusind gange bedre i Glasgow end Edinburgh (bedste i storbritanien udenfor London siger de herover) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været både i Skotland og Irland og begge steder er SÅ smukke, grønne og fantastiske
  Det er desværre for mange år siden at jeg var i Skotland til at jeg kan huske hvad det hele hed, men jeg husker at vi besøgte en borg/slot hvor Braveheart er optaget og en fabrik hvor der laves marmelade hvor der var en restaurant tilknyttet. Så fine steder! God tur

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg var i Edinburgh sidste år og boede på Fraser Suites Hotel. Super beliggenhed og virkelig et lækkert hotel med en hjemlig følelse. Morgenmaden var dog ret dyr, så vi tog over og spiste på Larder café, som var en kort, men smuk gåtur derfra. De havde lækker havregrød, croisanter, god kaffe og sød betjening. Deres nationalmuseum er også ret fantastisk og meget populært hos børnene – tjek det evt ud her https://www.tripadvisor.dk/Attraction_Review-g186525-d2359701-Reviews-National_Museum_of_Scotland-Edinburgh_Scotland.html
  Glæd dig – det er ren Harry Potter stemning derovre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Omg – Fraser!! Det hedder ham fra Outlander jo. Jeg kan da ikke bo på andet!! Tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Ja det må være et tegn!! Der MÅ I bo 😉 ps Tak for serieanbefalingen – jeg har allerede set fem afsnit på under et døgn(!) 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha ja det må vi virkelig! Og selv tak – det er simpelthen en af de bedste serier jeg selv har set i mange år. Glæd dig til afsnit 7 “The Wedding”. Bedste afsnit ever!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg var i skotland i sommerferien sidste år. Vi havde 10 dage derovre, startede i Edinburgh og sluttede i Glasgow og derimellem kørte vi så også turen nordpå til inverness og lochness,videre til isle of skye og besteg ben nevis på vej tilbage igen. Jeg synes at en uge lyder lidt presset til alt det du skriver i vil! Det tager en del tid at køre rundt når man ikke lige kan køre på de store veje, og det er helt bestemt en del af charmen. De fine vandre- og naturoplevelser ligger også tit ret outsides de store veje. Det ville være sådan en skam at køre langt og så skulle haste videre. Jeg ville til hver en tid foretrække isle of skye, hvor der er vanvittigt smukt!, og inverness med loch ness frem for fort william. Og så også sætte tid af til Edinburgh og evt. Glasgow også. Pyh det blev måske lidt en sludder for en sladder. Sådan kan det gå 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for brugbare tips. Vi har også snakket om at pille et stop ud. Vi skal dog ikke vandre, da vi jo har en 3-årig med 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend og sommerhusdrømme i Kerteminde