Bella befaler: April

Serien, som får dig til at bestille flybilletter; Den vildeste anbefaling af Outlander

Serien, som får dig til at bestille flybilletter; Den vildeste anbefaling af OutlanderOutlander: Jamie & Claire

Jeg har aldrig før prøvet, at en TV-serie har fået mig til at suse ind og kigge på flybilletter – sådan ret seriøst, faktisk. Destinationen jeg lurer på, er Skotland og min pegefinger kredser ret meget rundt om “Reservér” lige nu. Serien der er skyld i den store crush på det smukke land er Outlander. Det er ikke siden slut 90erne, hvor jeg hurtigt (og hårdt) faldt for Buffy the Vampire slayer (og siden har været hardcore fan), at jeg har været så meget oppe at køre over en TV-serie. Det skal dog hurtigt lige siges, at Buffy og Outlander har intet til fælles, andet end en sej kvindelige hovedperson. Der er ingen vampyrer, dæmoner eller verdens undergang i Outlander. Til gengæld er der et gribende plot, fantastisk skuespil, tidsrejse (jep!), lækre skotter (jeg synes lige pludselig at kilt er pisse frækt… how did that happen?), stor kærlighed og historiske begivenheder (skotternes kamp mod England). Og så er der faktisk også ret meget sex. Der er et afsnit, som er virkelig tæt på at gå ind under “soft porn”, hvis I spørger mig. Og det gør overhovedet ikke noget – hvis I spørger mig igen 😉

Outlander starter i 1945. Krigen er netop slut og alle prøver at vende tilbage til det liv de havde før krigen, men det er ikke så nemt, som man først havde troet. Claire er en sygeplejerske, som har været ved fronten (Frankrig/Tyskland) og har plejet soldater under krigen. Lige inden krigen blev hun gift med Frank, men de har på 5 år set hinanden sammenlagt 10 dage, da han har været i London under krigen og har arbejdet i efterretningstjenesten. De er nu taget på en “second honeymoon” til Skotland, for at lære hinanden “at kende” igen efter næsten 5 år adskillelse. De tager til byen Inverness, hvor de bor på et lille hyggeligt sted. Det er samtidig med den skotske “halloween” Samhaim og alle forbedrer flere dages festligheder. Efter krigen har både Claire og hendes mand fået sig hver en ny hobby; hun er meget optaget af botanik (især den slags, som kan bruges som medicin) og Frank er meget optaget af slægtsforskning – specielt sin egen. De er faktisk præcis i Inverness, fordi han har fundet ud af, at han er i familie med nogle i 1700-tallet, som levede i området. En nat overværer de nogle lokale kvinder (nogle ville nok kalde dem “hekse”) danse en rituel dans ved en gammel stenhøj. Senere samme dag er Claire på jagt efter en speciel blomst, da hun pludselig bliver draget mod stenene og hun rører ved dem. Et voldsomt flash slår hende omkuld og da hun kommer til sig selv, er hun det samme sted. Bare 200 år tidligere. Jeg ved godt, at nogle af jer måske sidder og tænker “Tidsrejse? Ej, come on”. Men det fungerer i serien og så længe I bare kan købe den promis, så er I “in for a ride”. Claire lander i 1743, hvor hun rammer ned i en tid, hvor briterne holder skotterne i et stramt greb. En gruppe skotter tager hende med til deres landsby, men hun vil gerne tilbage til højen med stenene så hurtigt som muligt, så hun kan komme tilbage til 1945. Men så er der også bare en ret sød skotte, Jamie. Ret pæn også, faktisk… Se ham lige HER (eller google “Sam Heughan shirtless”, haha). Haps, altså. Jeg vil ikke sige mere, fordi jeg synes bare, at I skal se den. I vil ikke fortryde det!
Udover pæne skotter og en gribende historie, så er skuepillet fra flere af dem virkelig godt og casteren har også gjort et uovertruffet arbejde. I kan se en trailer for serien i bunden af indlægget.

Outlander TV-serien er baseret på Outlander bøgerne af Diana Gabaldon. Der er ind til videre 8 bøger og hun har udtalt, at der kommer til at være 10 i alt. I kan se Outlander på både Netflix, HBO og Viaplay (HER) – alle tre steder har de to første sæsoner af serien liggende. Vil I se 3. sæson, så er det på Viaplay HER. 4. sæson af serien kommer her i 2018.

Har I set serien? Og har I læst bøgerne? Jeg gik i gang med bøgerne efter sæson 2. I kan se oversigten af alle bøgerne HER.

I can’t remember the last time, that I’ve been so hooked on a TV series as I am on Outlander. It’s SO amazing! Please do your self the favor of watching it. It takes place in Scotland and the scencery is so beautiful that I’m considering going to Scotland very soon!

bloglovin

54 kommentarer

 • Simone

  Årh, jeg anede ikke at sæson 2 var kommet 😀 Jeg må haft viaplay igen 🙂
  Jeg begyndte tilfældigt at se den, fordi min mor (som ALDRIG ser serier) havde fundet den. Vi så alle afsnittene i løbet af nogle dage.. Den er så god! Jeg anbefaler den til alle jeg kender… og så er den så smuk lavet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig! Jeg faldt faktisk også tilfældigvis over den en aften, hvor jeg kedede mig lidt. Og hvor er jeg glad for at jeg gjorde det! Og skynd dig ind på Viaplay! Der er 3 afsnit af 2. sæson nu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Jeg overvejer at vente til alle afsnit er der 😀 Så kan jeg se det hele med min mor 😀 Jeg er ikke så god til at se et af gangen.. jeg bliver en anelse utålmodig 😀 Jeg ville ønske jeg havde ventet i den sidste sæson af The Walking Dead, da jeg virkelig ikke kan holde til det 😉 HAHA

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kender det godt – jeg kan egentlig også bedst lide at se hele sæsoner på en gang. Men lige her, der kan jeg bare ikke vente! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Efter vi er kommet hjem, har jeg virkelig fået øjnene op for hvor meget der kan opleves inden for Europas grænser, så jeg tror næsten ikke, jeg har godt af at se Outlander 😛 Haha. I hvert fald ikke hvis jeg gerne vil passe lidt bedre på pengene og prøve at tøjle rejselysten bare lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Du skal så meget se den 😉 Men den giver dig lyst til at booke billetter til Skotland!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg læste bogen sådan helt tilfældigt og var så solgt! Så opdagede jeg at det var en Tv-serie som endda lå på Viaplay. Det var et fantastisk øjeblik!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej fedt! Det vil sige at du har læst den første bog, men er ikke gået videre endnu? Er de okay skrevet? Overvejer vildt meget at gå i gang med dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Ih, hvor det varmer mit hjerte. Jeg er halv skotte og har brugt meget(!) af min barndom i det fantastiske land, som efter min mening er SÅ undervurderet.
  Afsted med jer! Hvis man er til en blanding af byliv, kultur og fuldstændig fantastisk og storslået natur, skal I virkelig ikke tøve med at tage afsted.

  Du har min mail, så skriv endelig, hvis du vil have gode (insider) tips 😉

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har måske lige shoppet lidt impulsivt 😉 Jeg har gemt din email! Hvor I Skotland er den ene af dine forældre fra?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • E

   Perfekt, jeg vil med glæde hjælpe!

   Min far er fra den lille by Troon på vestkysten, men vi har familie spredt ud over hele landet, og når vi rejser dertil, besøger vi dem alle og får således oplevet alt det, landet har at byde på. Fra storbystemning i Glasgow til mystik, naturoplevelser og ekstrem hygge ved Loch Lomond og til helt speciel skotsk stemning i kystbyen Portpatrick i Dumfries.

   Åh, får helt lyst til at tage afsted. Vil i hvert fald virkelig anbefale jer det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Ih, hvor det varmer mit hjerte! Jeg er halv skotte og har brugt en stor del af min barndom i det fantastiske land, som efter min mening er så undervurderet.
  Hvis I er til en god kombination af storbyliv, kultur, fantastisk(!) natur, ekstremt gæstfrihed og SÅ hyggelige bed and breakfast-steder, skal I virkelig ikke tøve et sekund med at tage afsted.

  Du har min mail, og jeg vil med glemme komme med en masse insider tips 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Har det på præcis samme måde 😀 Jeg er igang med sæson 1 og planlægger nu, at den næste ferie går til Skotland.. Er helt skudt i både serien og landskabet. Og skulle man støde på Jamie Fraser-agtig type skulle der da ikke lyde noget brok herfra 😉 haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hahaha – jeg håber virkelig også at Skotland er fyldt med Jamie Fraser-typer 😉 Shit, han er haps!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Bliver lige nød til at skrive et KÆMPE tak! Vidste ikke anden sæson kunne ses via Viaplay! Det er seriøst den bedste nyhed i dag! Jeg slugte første sæson på to dage (livet som studerende, you know 😂) så har sådan manglet serien i mit liv.. Kan det læses at jeg også er kæmpe fan? Så tusind tusind tak Jeanett!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det var så lidt! Det er kun skønt at kunne hjælpe – især når det kommer til lækre skotter 😉 Jeg er også mega fan!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  TAK for tippet om viaplay – jeg var akkurat blevet færdig med 1.sæson. Needless to say – jeg er lidt misundelig på din tur til Skotland 😉 Rigtig god tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Taaak Lotte! Og selv tak – du har 3 nye afsnit til gode inde på Viaplay 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Elsker serien! Så første sæson og købte derefter de tre første bøger. Men må ærligt indrømme at jeg ikke kunne komme igennem første bog. Den lægger sig utroligt meget op af serien (hvilket ikke er negativt), men bare gør at man hele vejen i gennem bogen ligesom godt ved hvad der skal ske og sker. Men sproget er fint, og det kan sagtens være den kan fange andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uhhh jeg havde håbet, at en som havde læst bøger ville skrive. Har du læst videre? Er de gode? Overvejer nemlig at tage nr. 3 med på sommerferie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

   Mangler stadig lige de sidste kapitler i bog nr. 1. Og har lidt opgivet, netop fordi bogen og serien er så ens! Havde du læst den første bog?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, jeg har ikke læst nogle af bøgerne, men går nok i gang med 3eren, når sæson 2 af serien er slut. Jeg synes kun at det er dejligt at høre, at de følger dem så slavisk – så kan vi læse forud i bøgerne 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Zimmer

  Jeg elsker serien og er igang med at læse bog 2 på engelsk. Synes bog 1 er lige så fantastisk som serien. Bog 2 er lidt anderledes end serien – men stadig på den gode måde.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg synes faktisk også, at serien på TV er anderledes i sæson 2. Jeg må indrømme, at jeg savner Skotland meget og synes det franske er lidt kedeligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg elsker serien og bøgerne. De første syv bøger læst jeg for fem år siden, men læst den igen sidste år for at læse den ottende bog. De er bare så fantastiske ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej hvor fedt! Så skal de sgu være min sommerlæsning 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mange tak for tippet med Outlander! Jeg er lige startet i dag og den er fantastisk 🙂
  Mange tak 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Selv tak! Det kommer du ikke til at fortryde 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og Tim sov vist lidt, haha. Som hver eneste søndag, sluttede vi dagen med det nyeste afsnit af Outlander. Wow, et afsnit! Der trillede mange tårer herhjemme, kan jeg afsløre. Efter at have været lidt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er jeg glad for at se flere og flere Outlander fans 😀

  Jeg selv blev hooked da jeg i 2012 fik nyt job hvor jeg lå og kørte mellem Aarhus og Kolding hver dag. Jeg havde i forvejen hørt om Outlander og havde også købt den første bog, men kunne bare ikke overskue størrelsen på bogen, så da jeg skulle til at tilbringe mange timer på motorvejen, skaffede jeg mig et medlemskab til Audible og den første bog jeg købte med mine credits var Outlander 😉 resten af bøgerne fulgte lige bagefter… jeg kunne slet ikke slippe historien igen.

  Selvom jeg er i 30’erne indrømmer jeg blankt at der gik fangirl i den da jeg fandt ud af at bøgerne ville blive lavet til en tv-serie, og kort tid efter havde jeg oprettet både en fangruppe på Facebook og en Twitterkonto for gruppen, med det formål at samle de danske “tropper”, så vi kunne lave en koordineret indsats for at få tv-serien til Danmark og få bøgerne oversat til dansk. Begge dele er lykkeds (delvist… kun én bog er indtil videre udgivet på dansk).
  Nu har vi også en Facebook side og en instagram konto for Outlander Denmark, og jeg har fået to fantastisk kvinder til at hjælpe mig med at styre tropperne… Og en masse danske fans som jeg kan diskuterer serien sammen med 😀

  Så hvis du ikke er sikker på at du kan overskue de tykke bøger vil jeg klart anbefale at give lydbøgerne en chance… det var den måde jeg kom igang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har ikke noget imod de tykke bøger – det hygger jeg mig kun med. Men jeg vil da lige tjekke jer ud på de sociale medier. Det lyder fedt, det du har fået op at stå. Hvad hedder I på insta?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen bare kom forbi 😀 Jo flere vi er, jo mere festligt bliver det 😉
   Vi hedder Outlander Denmark eller OutlanderDK på de forskellige sociale medier:
   side:
   https://www.facebook.com/OutlanderDenmark/
   gruppe:
   https://www.facebook.com/groups/OutlanderDenmark/
   Twitter:
   https://twitter.com/OutlanderDK
   Insta:
   https://www.instagram.com/outlanderdk/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mange tak! Må jeg spørge hvorfor at I laver alt på engelsk på jeres instagram? Det ville være hyggeligere på dansk nu hvor det faktisk er for danske fan. Udlandske fans følger jo nok andre profiler – fx. den officielle Outlander profil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er fordi vi har flere udenlandske følgere end vi har danske 😉 Så for at alle kan forstå hvad der bliver skrevet, bliver det meste skrevet på engelsk. Det samme på Twitter.
   På Facebook holder vi os til det danske, igen fordi her er størstedelen af følgere og medlemmer danskere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh ok! Så holder jeg mig bare til Facebook – på instagram følger jeg nemlig bare den officielle så. Men der er vildt hyggeligt på jeres facebook! Det er jeres skyld at jeg opdagede den der podcast i går og det var vildt sjovt at høre, at Ane Cortzen er mega fan også 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var ved et rent tilfælde, at jeg opdagede at de ville snakke om Outlander dagen inden programmet… Jeg sad bare og surfede lidt rundt på Facebook, da jeg opdagede en gæstekommentar om Outlander på Serielands side. Jeg var også meget positivt overrasket over deres snak 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hope

  Damn it, den er så god, det så jeg slet ikke komme, min mand er slet ikke til den, men jeg er blevet bidt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den er SÅ god! Tim er heldigvis med! Altså, jeg er klart større fan end ham, men han synes også at den er god. Har din mand set afsnit 7?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hope

   Han kaldte det porno-afsnittet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha – jeg har overfor venner kaldt det “soft porn”-afsnittet hahaha! Men det er et godt afsnit 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hope

   Bestemt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] at agere fotograf. Jeg var hjemme igen ved en 21-tiden, hvor Tim havde besøg af en ven. De så Outlander og drak whisky – hvilket jeg ikke havde noget imod at være en del af. Nu har vi fået endnu […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Dog med indlagte læsepauser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] tøjvask og oprydning. Og så tilbragte jeg mange timer på sofaen under min dyne med bog nr. 4 af Outlander-serien, mens regnen silede ned udenfor. Sådan skal en weekend […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] nåede 31 grader på et tidspunkt! Bella i sit badekar med legetøjshajer og mig med iskaffe og min Outlander-bog. Senere skulle vi til grill hos venner, hvor Bella havde det ret sjovt på en kæmpe trampolin. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] vil også rigtig gerne se Inverness, Culloden (man er vel Outlander-fan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] resten af aftenen heldigvis en del mere afslappende. Jeg blev færdig med 4’eren i bogserien Outlander og gik straks igang med 5’eren. Jeg har til og med 6’eren liggende klar herhjemme, så […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sokker og strømpebukser, og jeg skulle hente et par bøger jeg havde bestilt (selvfølgelig mere Outlander ;)). Bella fik også leget på legeplads (den på Over Sprogøesplads er hendes yndlings!) og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] det var dejligt! Fredag var jeg dog ikke helt på toppen, så der fik jeg primært bare læst i min Outlander-bog (Voyager kan købes HER) og ynket lidt over kvalme. Jeg fik også malet en smule i vores gang, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i Europa. Jeg fik dog pulsen lidt op i onsdags, da vi, på vej tilbage mod Edinburgh, var på Outlander “jagt” for at se de forskellige steder, som de har brugt i serien. Og i den forbindelse […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] allerførste afsnit af Outlander starter vi med at høre Claire tale, mens disse scener er på skærmen. Og den utrolige kulisse er […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Cross. Jeg sprang bog nr. 1 og nr. 2 over, da jeg så TV-serien (læs min anmeldelse af serien HER), før jeg gik i gang med bøgerne. Derfor kendte jeg handlingen i de to første bøger. Jeg […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er jeg lidt farvet, når det kommer til gudesmukke Caitriona Balfe (som spiller Claire i Outlander), fordi normalt ville jeg ikke falde for denne type kjole, men jeg synes virkelig, at den spiller […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Outlander-aften med en god veninde. Jeg har lovet at introducere hende til serien, så vi har snakket om at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bella befaler: April