It's my birthday! (og om noget at gå op i fødselsdage og alderskriser)

Månedens film: The Martian

 photo the-martian-20th-century-fox-film-anmeldelse_zpsdabuusjh.jpg

The Martian er lidt en moderne slags Robinson Crusoe baseret på bogen af Andy Weir af samme navn. I stedet for at strande på en øde ø, så bliver hovedpersonen Mark Watney (Matt Damoun) her efterladt på Mars. Vi er i år 2035 og er godt i gang med at udforske Mars. Der har allerede flere missioner til den røde planet og et team er lige nu på planeten, for at indsamle blandt andet jordprøver. De bliver fanget et sindsygt uvejr, hvor de hurtigt må forlade planeten. Dr. Watney bliver efterladt, da de tror, at han er omkommet i stormen. Det er han bare ikke, men er nu, hårdt såret, efterladt på Mars. Og der er ingen der ved, at han er i live. Han kan ikke kommunikere direkte med de andre, så hvordan får han NASA på jorden til at opdage, at han faktisk er i live? Han har heller ikke mad nok til at overleve særlig længe, så nu er gode råd dyre.

Hvad jeg synes: Jeg kan ikke få armene ned. Nu er jeg virkelig også glad for “space movies”, men det her er virkelig en rigtig god film. Den har både spænding (masser), følelser, humor (Matt Damoun er virkelig sjov), flotte scener, sci fi og flere kendte skuespillere. Jeg er virkelig vildt med castet – især Matt Damoun (som jeg normalt ellers ikke ser det store lys i) og Jeff Daniels (fra The Newsroom), som direktør for NASA. Men I vil også kunne genkende Jessica Chastain (The Help og Interstellar), Kate Mara (House of Cards), Sean Bean (Game of Thrones og Ringenes Herre), Kristen Wiig (Bridesmaids og The Secret Life of Walter Mitty) og mange andre. Der er en fantastisk scene, som udspiller sig på NASA, hvor der bliver lavet en joke om Ringenes Herre – som Sean Bean (som spillede Boromir i Ringenes Herre) må forklare nogen, da de ikke forstår joken. Man skal nok se scenen før at det giver mening – men det er god humor, haha!

Jeg kan ikke finde en eneste ting, som jeg ikke kan lide ved filmen, så den får uden tvivl 6 ud af 6 stjerner. Jeg har allerede set den 4 gange og jeg har ikke set den for sidste gang endnu. Den var også et hit hos Tim, så det er en oplagt film at se med kæresten, hvis det er.

The Martian ligger på både Viaplay (49 kr) og iTunes til leje. Man kan også købe den på iTunes og have den liggende, så den kan genses 😉

Har I set den? Og var I lige så begejstret som mig?

Find de andre “Månedens film” HER

 photo the-martian _zps8jxd6fop.jpg

This months movie is The Martian (available on iTunes for rent). We’re in the year 2035 and exploring the planet Mars. A team is on a mission on the red planet when a big storm breaks out and they leaves the planet in a hurry. Mark Watney (Matt Damoun) gets left behind because his team mates think that he died in the storm. But he didn’t and now he’s wounded and left alone on Mars. And nobody knows and he can’t get in touch with them. Now he has to survive on very little food while trying to tell NASA on Earth that he’s still alive. I loved the movie and has already seen it 4 times! I can’t find one single negative thing about it so I’ll give it 6 out of 6 stars.

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

It's my birthday! (og om noget at gå op i fødselsdage og alderskriser)