Min weekend

Opskrift: Muffins med blåbær og marcipan

Opskrift: Muffins med blåbær og marcipan

Til Bellas fødselsdag i marts bagte jeg disse blåbærmuffins og de var et så stort hit hos gæsterne, at jeg tænkte de også skulle deles med jer. De er forholdsvist lette at lave og man kan nemt bytte blåbær ud med andet frugt – for eksempel rabarber eller hindbær. Hvis I laver dem med blåbær, som jeg har gjort, så sørg for at det er rigtige blåbær. Altså dem, som farver helt vildt og som er meget mørke inden i. Lad være med at bruge de friske, som vi har her i de danske supermarkeder. De er helt lysegrønne inden i og smager ikke af noget, når de kommer i bagværk.

Opskrift (cirka 14-16 muffins):

150 g smør
2 æg
3 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 stang vanilje
2 dl kernemælk
4 dl hvedemel
225 g blåbær (de små poser fra Änglemarkt)
Ca. 100 g marcipan
Revet citronskal fra 1 citron (husk at købe øko eller usprøjtede citroner, når I skal bruge skallen)

Pisk smør, sukker, vanilje og æg sammen med en elpisker/i køkkenmaskine til en luftig masse. Tilføj kernemælk, citronskal, bagepulver og sigt melet ned i skålen og pisk igen. Sæt papirformene ned i en muffinsformplade (sådan en her) ellers fordel dem på en rist. De holder bare bedst formen og fylder ikke udover kanten, hvis de står i pladen. Hver form skal kun være lidt over halvt fyldt, når de sættes i ovnen, da kagerne vokser under bagning. Put lidt dej i alle formene og put derefter blåbær i. Jeg lagde en 7-8 blåbær i hver – og der må gerne komme noget af den mørke saft med også. Den giver et flot spil i dejen! Blåbær dækkes igen med lidt dej, så formene i alt er cirka lidt over halvt fyldte. Læg lidt blåbær oven på toppen også. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og læg lidt oven på hver muffin. Bag dem ved ca. 200 grader til de er gyldne i farven, som på billederne her. Det er cirka 20 minutter (hold øje med dem). Personligt kan jeg bedst lide dem, når de ikke er varme, da blåbærene så smager mere igennem, men de kan også sagtens serveres lune.

Velbekomme 🙂

I finder mine andre opskrifter HER

Opskrift: Muffins med blåbær og marcipan

I made these blueberry and marcipan muffins for Bellas birthday. Click on “Translate” in the menu to get the reciepe translated into your own language.

bloglovin

3 kommentarer

  • De ser godt nok lækre ud – dem bliver jeg nødt til at forsøge mig med en dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Har bagt dem i dag (med rabarber fra haven) og de er simpelthen så lækre! Overvejer en variant med rabarber og hyldeblomstsaft, tænker det kunne være en god kombination 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend