Festivalstil

Min oplevelser fra GO’ Morgen Danmark

 photo starbucks-missjeanett-go-morgen-danmark-dk-tv-elske-at-vare-mor-debat-tog-odense_zpsmd0dlqad.jpg

Jeg sidder i toget på vej hjem til Odense fra København. Da jeg allerede skulle være i GO’ Morgen Danmarks studie kl. 06.30, så tog jeg til København i går aftes og har sovet hos min søster og hendes forlovede. Så kunne jeg lige sovet et par timer mere her til morges 😉 Kl.06.30 ankom jeg til Tivoli og fandt frem til studiet midt inde i det hele. Jeg hilste på Liv, som var den anden mor, som skulle være med og fik mikrofon på med det samme. Liv er skide sød, så vi sad og smalltalkede lidt inden at Liv, som den første, blev sendt i makeup. Vi blev også budt på morgenmad, men jeg kan ikke spise noget på det tidspunkt, så jeg tog bare et glas vand. Begge værter var lige henne at sige hej, inden det blev min tur til at komme i makeup. Her fik jeg hurtigt lige redt og touperet hår. Og så prøvede jeg at blive airbrushed for første gang! Sådan en burde man have derhjemme 😉 Efter makeup var værten, Michael Robak, klar til lige hurtigt at tale interviewet igennem med os. Vi skulle også lige have rettet nogle ting rent praktisk inden vi gik i luften; Jeg hed Jeanette (der sker seriøst hver anden gang) i teksten under os og de lagde op til, at jeg og Liv HADER at være mødre, og det gør vi ikke. Så vi var ikke så glade for den formulering, hvilket blev ændret uden problemer. Herefter var vi klar og så ventede vi bare på, at vi ville blive ført ind til sofaen 2-3 minutter før at vi gik på. Studiet er faktisk meget, meget mindre end man skulle tro. Jeg var i hvert fald overrasket over, var småt det egentlig er. Vi kom til rette i sofaen og så blev der pludselig talt ned fra 30 – det hele gik så hurtigt, at jeg slet ikke nåede at blive nervøs! Hvilket jeg så, 10 sekunder før vi starter, pludselig bliver nervøs over… at jeg ikke er nervøs?! Tosset. Men jeg glemmer det hurtigt igen, da vi begynder at snakke, da det var utrolig behageligt at være der og jeg syntes, at det var fedt at være der sammen med Liv – at vi var “to om det”. Vi var på 8-9 minutter, men det føltes som 40 sekunder. Det gik virkelig hurtigt og jeg havde faktisk lyst til at vi lige skulle snakke lidt mere, da det så var slut. Det hele var overstået på ingen tid, så jeg nåede nærmest ikke at tage nogle billeder. Der er et par snaps derinde fra på min snap missjeanett

Efter vi var færdige, tog jeg ud at drikke en kop kaffe med Liv. Det var rart og ret hyggeligt lige at tale det hele igennem – og så var det virkelig fedt at sidde og dele ens oplevelser fra livet rent generelt, når vi begge har det så ens. Det er godt nok mange af de samme situation, vi begge har oplevet, hvor folk dømmer den måde vi har det på. Og hvor er det tarveligt, at folk dømmer hinanden så meget. Nu er jeg som sagt hoppet på et tog mod Odense med en iskaffe og et stykke af Starbucks fantastiske gulerodskage (min morgenmad i dag – men jeg fortjener det!). Jeg har lige en tid til vipper i dag, men ellers står den på lidt arbejde og en god lur. I aften skulle jeg have været i Anker Boyes sommerhus (som I faste læsere ved, at vi er hvert år, som en slags sommerafslutning for byrådet), men fordi de har lovet ret dårligt vejr i aften, så er det blev udskudt. Og lige nu gør det mig heller ikke noget – jeg er virkelig træt!

Jeg har tænkt mig at skrive et separat indlæg, hvor jeg berører det her med, om det er synd for Bella, at jeg er så åben omkring ikke at elske moderrollen. Fordi det er et spørgsmål jeg har fået af samtlige medier de sidste to dage, så det kræver vist et indlæg. Jeg forstår faktisk ikke hvorfor det stilles. Men mere om det snart 😉 Klippet fra GO’ Morgen Danmark skal jeg nok dele, når det kommer online. Så I med i morges? Jeg glæder mig selv til at se det.

EDIT: Til alle jer nye læsere, så er det DETTE HER indlæg, som jeg skrev, om ikke at elske at være mor.

This morning I’ve been on national TV to talk about the current debate about loving our kids, but not loving the part of being a mom.

bloglovin

31 kommentarer

 • astrid

  Hej Jeanett 🙂

  Forstår ikke det evige “det er synd for Bella” -argument, både i forhold til søskende, og til at du er åben om at du synes forventningerne til dig som kvinde og mor fra samfundets side har været lidt off, i forhold til hvad du personligt har oplevet.
  Det er ikke synd for Bella.
  Det virker virkelig til at I trives som familie, og det fremgår meget tydeligt alle steder hvor højt hun er elsket. Det er synd for børn der bliver udsat for vold, sult og nød. Ikke børn der vokser op i en kærlig familie med en stærk selvstændig mor!

  Er i øvrigt meget glad for din blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, præcis! Vi er SÅ enige! Og tusind tak – jeg er også rigtig, rigtig glad for at du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hej Jeanett
  Så dig i morgen-tv og har et undrende (helt uden at være fordømmende) spørgsmål: Hvorfor har du overhovedet fået børn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fordi at jeg gerne ville have børn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Og i øvrigt synes jeg ikke, at der masser af fordømmende tone i din formulering “Hvor har du overhovedet fået børn?” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Nu har jeg lige set interviewet. Bliver simpelthen nød til at spørge hvsd det var du hele tiden kiggede på ude til siden? Altså til din højre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har ikke set det endnu selv, men der stod en kæmpe flok mennesker (ansatte) i det ene hjørne. Det ville passe godt med, hvis det er ude til højre. Dem kunne man ikke lade være med at kigge på, da de lavede alt muligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Kæmpe Thumbs up til dig Jeanette! Jeg har ikke fulgt din blok før, men nu er jeg her. 🙂 Jeg vil sige dig og Liv tak for at sætte nogle ord på nogle følelser, som jeg selv kan genkende. Endelig har jeg noget håndgribeligt at sætte på de følelser jeg har. Tak tak tak 🙂 for søren da hvor jeg selv kender det. Jeg er mor til 2 drenge på 9 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh selv tak Tine – og velkommen til! Jeg er rigtig glad for, hvis vi er med til at få flere mødre, til at have det bedre med sig selv. Fordi det ER helt normalt og du er ikke en dårlig mor, bare fordi du ikke elsker rollen 😉

   Hvor gør din kommentar mig glad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharina

  Vil bare lige sige, at indslaget kan findes her: http://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-morgen-danmark/liv-hader-at-vaere-mor-200616-del-2-117543/

  Spændende debat! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak!! 🙂 Det var ikke oppe endnu, da jeg skrev indlægget. Men øv, at de skriver at vi “hader” at være mødre. Fordi det er vi begge meget enige om, at vi IKKE gør. Altså, hader det. Der er stor forskel på at hade det og ikke at elske det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Jeanette!
  Har lige set klippet fra go’ morgen Danmark! Hold kæft du klarer det godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg føler lige at jeg er nødt til at give lyd fra mig. Vil bare sige at jeg har så meget respekt for din ærlighed! Og jeg er ikke et sekund i tvivl om at du er verdens bedste mor for Bella. Jeg følger jer troligt på snappen og hvor ser det ud som om i har det skønt sammen 😉 Det er en skam at der er nogle der betvivler dig, bare fordi du synes noget anden end dem. Så hurra for at der findes mennesker som dig! Og god dag til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tusind tak Sara! Hvor er du bare sød og SÅ mange tak for dine søde ord omkring mig og Bella. Det varmer mere end du aner! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia M.

  Synes det er så ærgerligt, at det er et tabu, ikke at elske rollen som mor og at folk mener, det derved også betyder, man ikke elsker sit barn. De to ting hænger slet ikke sammen for mig! Man kan sagtens elske sit barn, uden at elske at være mor. Vil gerne tro det er pisse hårdt og tidskrævende at være mor

  Min mor har f.eks. skiftet job, da hun ikke var glad for hendes daværende job til sidst, men hun havde nogle fantastiske kollegaer, som hun savner, efter hun er stoppet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, de to ting hænger heller ikke sammen hos mig. Jeg ELSKER min datter SÅ højt, men jeg elsker ikke at være mor. Det er to vidt forskellige ting! Og hvor er din mor sej – godt at hun lytter til sig selv og sine behov!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg så det ikke, men tænkte nok, at det var dig der dukkede op selvom der stod Jeanette på skærmen, da jeg sad i venteværelset hos ørelægen, hvor den ældste skulle have dræn. Jeg bemærkede dog også, at det var rettet til Jeanett, da vi kun ud igen 😉 Jeg ville gerne have set det, men tænker at jeg nok ikke var blevet så populær hos sønnike, der helst bare ville hjem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne M.

  Kære Jeanett
  Jeg vil gerne starte med at slå fast, at jeg også har respekt for, hvordan du har det!
  Men at du ikke kan forstå spørgsmålet med, om det ikke er synd for Bella, undrer mig.
  Jeg tænker, at man sagtens kan have det som dig uden at skulle stå offentlig frem med det.
  Det er et evigt huskende internet, du skriver på! Jeg kan slet ikke forestille mig, at finde et indlæg på nettet, hvor min mor engang har skrevet, at hun ikke elsker at være min mor?! Hun elsker mig, men ikke at være mor til mig? Ville hun så hellere, at jeg var naboens, der bare kom på besøg?
  Og det er fordi, der går tid fra egne interesser?
  Jeg er klar over, at vi er forskellige og længe leve forskellighed – absolut.
  Men når man ser på din blog, er der jo ingen tvivl om, at du går meget op i ting og oplevelser for dig selv. Det vidner om et stort ego, og det har man selvfølgelig lov til at have, det er der intet galt i. Men hvorfor gå offentligt med det? Og hvorfor så vælge at få et barn?
  Det kan vel ikke komme så meget bag på en, at det kræver nogle ofre at være mor. Hvis man føler, at man skal “indordne” sig under et barn, er det vel fordi, man går mere op i egne interesser end så mange andre mødre. Og så skulle man måske have valgt det fra.
  Dette er altså ikke ment som et grimt indlæg – Men du ruller selv bolden, så må du også kunne tåle at høre en anden mening 🙂
  Bare en mor til 2 – der undrer sig 🙂
  Men modig – det er du!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Men du har misforstået det hele. Jeg elsker Bella og jeg vil GERNE være hendes mor. Men jeg elsker ikke AT VÆRE mor. Der er meget, meget stor forskel på det, og så at jeg ikke kan lide at være Bellas mor.

   Og hvorfor jeg går offentligt, synes jeg egentlig at jeg have svaret på i alle tre indslag; jeg vil gerne være med til at starte en mere nuanceret debat, hvor der kan komme plads til alle typer af mødre.

   Desuden vil Bella aldrig “bare finde” disse indlæg randomly – det vil jeg allerede have talt med hende om. Jeg har tænkt mig at være meget åben overfor hende om, at jeg ikke har fået den der “åbenbaring” af at blive mor.

   Og din “du går op i ting og oplevelser for dig selv”. Ja, jeg kan godt lide ting – man hvordan skader det mit virke som mor? Og er det ikke også mega normalt gerne at ville ting alene uden barn? Det skulle jeg bestemt mene. Jeg er mere sammen med hende end jeg ikke er, så jeg forstår ikke helt den spydige bemærkning (jo, den er spydig). Jeg har valgt at få et barn, fordi jeg gerne ville have et barn. Men det betyder ikke at jeg elsker selve rollen. Du kører faktisk netop videre i det kedelig stereotyp samfundet har sat; at hvis kvinder først får børn, så SKAL de fandme også elske det. Ellers er vi egoister eller der er noget galt med os.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Hej Jeanett,

   Jeg har læst (glædeligt) med i mange år, men det kan irritere mig, at du er SÅ frygtelig dårlig til at modtage og svare på kritik fra dine læsere. Når du åbner op for ønsket om en mere nuanceret debat og ovenikøbet står offentligt frem i medier, synes jeg, det er enormt ærgerligt, at du altid lirer en forsvarstale for dine synspunkter af i stedet for netop at debattere nuanceret og ordentligt. Jeg opfatter ofte dine svar som langt mere spydige end de (kritiske) kommentarer, du modtager. Dit synspunkt er ikke rigtigere end så mange andres – noget du også selv påpeger, så jeg synes, det er vildt ærgerligt, at det ofte fremstår som, at du føler et enormt behov for at forsvare noget, alle har ret til at være uenige i eller sætte spørgsmålstegn ved.
   God aften.

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er jeg da ærgerlig over, at du synes. Jeg vil gerne prøve at tænke over det fremadrettet, men lige her, der synes jeg virkelig ikke at jeg gør.

   Og det handler ikke om hvem der har ret. Men jeg prøver at skabe en debat med plads til alle. I stedet får jeg kommentarer tilbage omkring at der er noget galt med MIG. Hvordan er det debatskabende? Hvordan er det debatskabende at sige, at jeg nok bare har et for stort ego og går for meget op i materielle ting? Det er da et personligt angreb – ikke noget debatskabende!

   Flere af påstandende herover (i den tråd du kommenterer på) er jo også decideret misforstået. Flere af tingene har jeg aldrig sagt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Min mor elskede ikke at være mor, før jeg blev ret stor. Det ved jeg godt. Det har slået absolut nada skår i vores forhold. Jeg ved, at hun elsker mig til månen og tilbage, og hun elsker min kæreste. Min mor har bare aldrig været småbørns-typen, og jeg var i øvrigt heller ikke planlagt. Men jeg har fået alverdens kærlighed, opmærksomhed, omsorg, nærvær osv. Min mor har effing haft orlov for egen regning for at give mig så meget nærvær som muligt. Og jeg har aldrig tvivlet på hendes kærlighed.
   Men hun har aldrig elsket selve det med ansvaret, behovsudsættelse osv i at være mor og det at have et meget krævende lille barn. Jeg sov meget lidt, og jeg har haft en del psykiske udfordringer tidligere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for at dele din oplevelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne M
   Jeg tror ikke Bella tager skade af denne debat. Tværtimod, tror jeg at Bella en dag bliver en kvinde, som kan bruge sin mor, når hun synes det er svært, at leve op til samfundets normer. Hun har en mor, som med stor sandsynlighed, vil kunne forstå, acceptere og respektere de valg og følelser, som hun har. Uden tabuer!
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Præcis – det er virkelig også sådan jeg ser og har det. Jeg vil acceptere hendes følelser lige meget hvordan de er. Det kender jeg utrolig mange mødre der ikke gør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Jeg forstår faktisk ikke, at du ikke kan se, at det at være mor til et barn, man elsker, og samtidig føle at man godt kan være lidt strammet ind i rollen, skemaerne, rutinerne og forventningerne, ja at det er to forskellige ting. Jeg har ingen børn, men jeg har, og har altid haft, en mor, som havde det som Jeanett. Hun og jeg har det tætteste forhold, og hun har altid været den vigtigste person i mit liv. Min tillid og tiltro til hende er bundløs. Nej, hun var hverken hjemmegående eller elskede at tage i Bonbon-land og Lego-land (har aldrig været der), men til gengæld lytter hun til mig og har altid taget mig alvorligt som menneske, og hun kan mærke, hvordan jeg har det fra det øjeblik, jeg træder ind ad døren. Sådan er jeg også sikker på, Jeanett vil være for Bella. Min mands mor er derimod en rigtig moragtig mor, så nu ved jeg også fra egen krop, hvordan sådan én er. Og jeg ville aldrig i mit liv bytte min egen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak for din kommentar Susanne. Vi har det meget på samme måde – bortset fra at min mor har været meget moragtig. Og det har bestemt ikke gjort mig nogle tjenester. Hun har netop aldrig haft forståelse for, at folk gjorde det på andre måder en hendes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Ja, det er jo uudholdeligt i de fleste facetter af livet, hvis folk ikke har forståelse for det. Personligt giver tanken om et liv kun som mor mig akut klaustrofobi. Jeg kan levende sætte mig ind, i hvis forventningerne til dig har været i den retning. Pyyyyh!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det er sgu svært at blive ved med at forklare sig over and over again. Det føles lidt som om, at det kører i ring og at en masse bare ikke VIL forstå. Og jeg kan sagtens forstå dine følelser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Jeg bliver altså lidt træt af de der kommentarer og “undrende” spørgsmål om, hvorfor du har valgt at blive mor. Altså for det første, så har man ingen anelse om, hvordan man vil tackle mor-rollen, før man er i den. Man kan forberede sig nok så meget på gråd, bleskift, afbruft nattesøvn, og alle mulige andre bekymringer, der kommer, jo ældret barnet bliver. For det andet er der – som du helt rigtigt nævner – en kæmpe forskel på at ‘hade’ og ‘ikke at elske’, og man behøver bestemt ikke være et egoistisk menneske fordi, man ikke elsker den rolle. Det er virkelig dejligt, at du er med til at starte en debat omkring så ømtåleligt et emne som dette. I forhold til mor-rollen, har jeg det præcis som dig, og jeg har virkelig følt mig anderledes omkring det her mor-halløj. Jeg følger med i debatten – her, der og alle vegne, for der må altså være mange andre derude, der har det som mig/os?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak C – jeg har det på samme måde. Lidt trættende, at man bliver skudt ting i skoene, som man hverken har sagt, føler eller mener. Men jeg havde forberedt mig på det – selvom jeg stadig synes det er træls.

   Vi er mange, virkelig mange. Du skulle se min mailbox disse dage – den er fuld af kvinder som har det PRÆCIS som os. We are not alone 😉 Og der er ikke noget galt med os!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Festivalstil