Syltede rødløg og agurkesalat

Flere af jer har efterspurgt et indlæg om, hvad jeg serverede til og i byg-selv hotdogsene, som vi fik til min fødselsdagsfest. Jeg laver et indlæg med alle mine tips samlet, men indtil da vil jeg lige dele to opskrifter: en på syltede rødløg (så godt!) og en på hjemmelavet agurkesalat. Begge dele fungerede som tilbehør til hotdogs til festen, men de kan også bruges i burgere, salater og som “surt og sødt” til andre middagsretter. Jeg er især ret vild med rødløgene. Begge dele er så nemme at lave og fremgangsmåden er ret ens.
Krukkerne er fra IKEA og serien hedder “KORKEN”.
Opskrift: Syltede rødløg
Et net/pose økologiske rødløg (cirka 5-6 løg)
5 dl eddike
1 dl sukker
1 teske hele peberkorn
2 laurbærblade
Lav løgene minimum 24 timer før de skal spises ellers er de stadig halvrå.
Skold krukkerne indvendigt med kogende vand og hæld vandet ud. Pil løgene, halvér dem og skær dem i tynde skiver. Læg alle skiverne i en stor krukke med låg. Eddike og sukker varmes op i en gryde til at sukkeret er opløst. Tilføj peberkorn og laurbærblade i gryden og tag gryden af varmen. Lad blandingen køle af 5 minutter (den skal dog stadig være varm) og hæld den over løgene. Luk krukken til og lad den stå til krukken ikke længere er varm. Derefter sættes den i køleskabet og dagen efter kan man spise af løgene. De kan holde sig omkring 3 uger i køleskab i en lukket beholder.
Opskrift: Agurkesalat
2 agurker
4 dl eddike
2 dl vand
10 spsk sukker
2 spsk peberkorn
1 teske salt
Tørret dild (cirka 2 spsk)
Lige som med løgene, skal glaskrukken skoldes først. Skær agurkerne rigtig tyndt. Helst på et mandolinjern eller på et rivejern, som har en side, hvor man laver skiver. Agurkeskiver kommes i krukken. Alle andre ingredienser; eddike, vand, sukker, peberkorn, salt og dild puttes i en gryde og varmes op indtil at sukker er opløst i resten. Lad blandingen køle af i 5 minutter og hæld den derefter over agurkerne. Luk krukken og opbevar det køligt.
Velbekomme!
At my garden birthday party I served do-it-yourself hotdogs. And I had made pickled red onions and cumber for the occasion.
Tip: Hvis man koger rødløgene med i sukker-eddike-lagen (når sukkeret er opløst ) i bare tre minutter, er de spiseklar med det samme, og smager også ganske fortrinligt. Så er de selvfølgelig varme (man skal også her bevare lagen) men køler hurtigt af.