Nyt køb: barvogn

9 ting jeg som mor ville gøre anderledes en anden gang

 photo bella-5-mdr-baby-noa-noa-miniature-body-barsel_zpsdpzg0f0e.jpg

Bella 5 måneder gammel… hold nu op, hvor føles det som årtier siden!
Det er måske “nemt” at være bagklog, men jeg har ofte alligevel tænkt på, hvad jeg ville gøre anderledes, hvis jeg skulle gøre det hele igen. Det er ikke fordi jeg skal have flere babyer (det regner jeg i hvert fald ikke med), men jeg har alligevel bare tænkt på det tit. Her er hvad jeg ville gøre anderledes, hvis jeg kunne. Måske det kan inspirere nogle af jer derude…

 1. Holde mere barsel sammen. I kan læse, hvordan vi fordelte barsel HER, men en anden gang ville jeg holde mere sammen. Vi gik mest op i, at barslen skulle være så lang, som muligt – for at Bella skulle starte i vuggestuen så sent som muligt. Men hun var SÅ klar, da hun startede (knap 11 måneder) og Tim brugte i stedet to måneders barsel på at køre hende ind et par uger og derefter på at tulle rundt hjemme. Alene. En anden gang ville jeg holde mere sammen og tage ud at rejse sammen. Gerne en hel måned. Vi overlappede med 14 dage lige inden Bella skulle starte i vuggestue, hvor vi var på Aruba (læs om ferien HER) og det var genialt. Ingen stress, sammen hele tiden og bare nydelse!
 2. Slappe mere af i rollen. Det skal nok gå det hele og man går glip af en masse ved hele tiden at tænke på, hvad andre synes og mener. Det er måske nemt nok at sige, at man ville gøre det anderledes og en del sværere faktisk at efterleve. Men jeg ville prøve!
 3. Nyde en lille baby og nyde en morsyg baby. De bliver så hurtigt store og nu er min pige verdens største farspige. Jeg savner lidt dengang, hvor det kun var mig der duede.
 4. Være bedre til at sige fra. Jeg lod alt for mange overskride mine personlige grænser sidste gang. Det var alt fra at hive min nye baby ud af armene på mig, til alt for lange besøg (hvor folk ikke opfattede de små hentyder man smed, så besøget blev afsluttet), til folks holdninger om hvordan jeg ammede (at jeg helst ville i et rum for mig selv) og jeg kunne blive ved. Jeg ville give det hele en fuckfinger, sige NEJ og lytte til mig selv.
 5. Bruge min mødregruppe mere. De var alle sammen så skide søde og jeg nød, når vi mødtes. Det var vi desværre bare for dårlige til og det blev derfor oftest kun til en gang om måneden. En anden gang ville jeg prøve at tage initiativ til at vi skulle ses oftere. Og så kunne det have været fedt, hvis jeg havde “barslet” samtidig med nogle veninder, men den slags er jo svær at planlægge og jeg var bare “uheldig”. Alle mine veninder med babyer var netop færdige med barsel og alle de andre uden babyer endnu 😉
 6. Komme mere ud i løbet af min barsel – jeg sad alt for meget alene derhjemme og jeg blev sgu smågak af det. Om det så bare var at gå flere ture, mere i mødregruppe eller bare se mennesker, så kunne det have været godt for mig.
 7. Jeg ville også forsøge at finde tid til at træne. Det ville nok ikke være så meget og så ofte som nu, men bare en løbetur her og der. Og lidt alenetid en times tid i fitness, når far kommer hjem.
 8. Købere billigere tøj til baby i starten, hvor de alligevel vokser ud af en størrelse på to måneder. Men købe bedre og mere lækkert tøj, når de rammer 1 år, da der er forskel på kvaliteten og at det skal holde længere tid.
 9. Slappe lidt mere af omkring, hvor baby “skal” sove. Åh hvor lyttede jeg meget til, at efter 6 måneder, så skal baby ud af soveværelset. Eller, jeg lod mig påvirke af det, men jeg gjorde det ikke. Min baby ville gerne være hos os og vi ville begge også gerne have vores baby i soveværelset (plus det praktiske i at man sover i samme rum, når man stadig ammer om natten). Bella var 1,5 år før hun rykkede ind på eget værelse og jeg er ligeglad med, hvad folks holdning er/var til det (og hun får stadig lov til at sove hos os, når hun spørger. Trygt barn = glad barn). Men det var jeg ikke i starten og en anden gang ville jeg kun lytte til os og vores barn. Andres holdninger er ligegyldige.

Jer med børn, hvad ville I gøre anderledes?

It might be easy to look back and say what I would do different. It’s easy to be a smartass about it, but none the less I do feel like I know more now than before I had Bella. If I could do it all over again, I would try to enjoy my baby more (because they grow up so fast), I would relax more and not listen too much to what other people think. I would get out more instead of spending most of my days on the couch and I buy cheaper clothes for the baby in the beginning (when they grow out of clothes each months) and more expensive clothes of higher quality from when they turn 1 year and it has to last longer.

26 kommentarer

 • Melisa

  Det er nogle ret gode refleksioner du kommer med og flere, som jeg godt kan følge.
  Jeg ville nok have rejst mere. Det blev til en skiferie og en tur til Sevilla og småture til Tyskland og Sverige. Men min mand er imod for meget rejse når hun er så lille. Og nu er han på SU så nu er de store rejser forbi de næste 4 år. (Men hey, glad far, glad familie)
  Jeg ville have kæmpet mere for min amning da hun valgte at stoppe da hun var 7 mdr. Det piner mig hver gang nogen ammer i mit nærvær fordi jeg ikke er sikker på jeg kæmpede nok for det selv.
  Jeg ville have sagt nej til at min mand tog en stor opgave på arbejdet for selvom han tjente en masse penge på det var, det 4 måneder med mere end 60 timers arbejde om ugen. Og uger hvor han slet ikke kom hjem. Det var så latterligt hårdt fordi hun ikke bare var lille og sov hele tiden.
  Ellers synes jeg faktisk jeg var god til at komme ud, få set folk, få rørt mig og vigtigst at lade folks meningen pralle af mig hurtigt. De er fandme altid så pisse kloge og jeg kæmper for ikke at være den samme type overfor dem der nu er gravide / nye forældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg må også nogle gange bide mig selv i tungen for ikke at være hende, der sidder og overøser de nybagte mødre med råd 😉 Men det er faktisk svært!

   Og puha, de 4 måneder lyder godt nok hårde! Vi kørte også lige en hel valgkamp, da Bella var 6 måneder. Der var også mange dage, hvor Tim kom hjem om natten. Det varede en måned og heldigvis jo med et godt resultat. Men det var godt nok ikke sjovt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

   Det var virkelig fedt at læse din kommentar – jeg har det på præcis samme måde med at se andre amme efter et meget intenst ammeforløb, som sluttede efter 10 uger. Jeg er så glad for at jeg ikke er den eneste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine F

  Jeg synes, det er nogle rigtig fine punkter. Man bliver nemlig bare klogere undervejs (heldigvis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor godt du sagde fra! Jeg fik sagt fra… nogle gange… og andre gange ikke. De gange jeg gjorde, der skabte det en masse drama og hvor var det træls. Jeg var heller ikke fan af, at Bella skulle på runde hos alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Det er sjovt i har det sådan for med mine søstre har jeg oplevet at de meget gerne harville have at barnet skulle på runde. Jeg har nemlig selv været meget lidt påtrængende for holde mine niecer og nevøer starten fordi jeg tænkt de skulle være ved mor og far, men så jeg nærmest altid fået smid en Baby på armen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er vildt forskelligt fra kvinde til kvinde. Mine veninder fordeler sig næsten ligeligt i begge lejre: cirka halvdelen synes at folk skal slappe lidt af og at en nyfødt primært skal være hos mor og far i starten. Den anden halvdel vil meget gerne dele og babyer går gladeligt på runde mellem familien. Så det er jo lige så forskelligt, som vi er forskellige som mennesker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ME

  Jeg er førstegangsgravid og har derfor ikke så meget erfaring endnu, men jeg kunne nemt forestille mig, at jeg ville falde i mange af de samme “fælder”. Så tak fordi du minder mig om også at huske lytte til mig selv, når det hele går løs. Glad mor = glad baby, det er jeg sikker på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det var så lidt! Og det er jo også helt okay, både at gøre tingene forskelligt og gøre noget, som man senere ville have gjort anderledes. Men ja, mit ultimative råd til dig ville være, at altid lytte til dig selv og dine følelser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  fuldstændig det samme som dig- 100 % især med andre der skal blande sig…..sige fra…i dag er jeg blevet super til at sige fra – det er svært for andre at forstå og man kan mærke at folk klistrer sig til én – hvor man tænker helt ærligt så klar det lidt selv. nu tænker jeg mest på at glæde mig i stedet for andre hele tiden.

  nå, det blev lidt mere udvidet som svar 🙂 håber det går

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det er underligt nok ret svært at sige fra, når man står der som nybagt mor? Jeg følte mig helt rundt på gulvet, især fordi jeg ALDRIG før har haft problemer med at sige fra. Men lige pludselig blev jeg bare stum og lod folk vade all over mig. Det var godt nok en mærkelig situation.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Jeg vil slappe mere af med babys vægt, sige nej til diverse kontrolvejninger og huske på, at babyer kommer i forskellige størrelser, og at nogle bare er meget lange og slanke – og at det er okay.

  Jeg vil lytte mere til min egen mavefornemmelse og lade være med at lade mig gå på af sundhedsplejersker, sygeplejerske og børnelæger.

  Jeg vil være ligeglad med, at min baby ikke går til rytmik, babysvømning og babysalmesang og stole på, at en lille gåtur eller tumletid derhjemme er mere end fint – jeg vil være bedre til at huske, at der ikke nødvendigvis skal mere til at stimulere en lille baby.

  Når baby sover, vil jeg starte med at tage en kop kaffe og smække stængerne op og vente med at gøre rent/vaske tøj/rydde op til bagefter, hvis der er tid til det – i stedet for at gøre tingene i omvendt rækkefølge.

  Jeg(/vi) vil holde længere barsel. Vores dreng var 9 måneder, da han startede, og det var for tidligt for ham og for os.

  Jeg vil huske på, at amning bliver så meget nemmere med tiden, og amme lige så længe som første gang (18 mdr), hvis jeg har lyst til det.

  Jeg vil også bruge færre penge på tøj i de helt små størrelser og huske på den lidt ærgerlige følelse, når baby skider udover hele sin MarMar-dragt i str. 56, eller når de fine små bodyer i merinould bare er alt for varme til et spædbarn, der ligger mellem arm og dyne dagen lang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Derfor var det SÅ meget nemmere for mig at få barn nr 2! Ved den første var der så mange ting at være i tvivl om og rollen var spritny, anden gang havde vi lært af vores små fejl og hvilede meget mere i os selv. Jeg gjorde mange ting anderledes anden gang og var mere ligeglad med folks kommentarer osv, jeg vidste at jeg gjorde det rigtige for mit barn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er jeg også helt overbevist om, at sådan ville jeg også have det, hvis jeg fik flere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg hepper på i skal have en to’er 😉

  Jeg holdt barsel med min mand, han var studerende. Når toeren engang kommer er han på et 8-16 job, så håber jeg har en velfungerende mødregruppe og en nem baby. Sidst var der ikke meget go i at få arrangeret aftaler, folk boede lidt for spredt og vi var en geografisk opsamlingsgruppe. Det gjorde at der ikke var meget spontanitet.

  Jeg forsøgte også ellers at komme ud til alt muligt, men dem der så var der, virkede alle som om de kendte hinanden og virkede lidt svære at komme i kontakt med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha! Well, vi laver også nogle kønne nogle, men jeg tror sgu stadig ikke at jeg har lyst.

   Ja, man kan være heldig og uheldig mht mødregrupper. Det virker næsten lidt som et lotteri!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg ventede den ældste havde jeg den værste graviditet, efter at vi fandt ud af, at han ville blive født med læbe-ganespalte. Jeg ville sådan ønske, at jeg ikke havde brugt så meget tid på at være ked af det, for alt er jo gået godt og han er den smukkeste dreng jeg kender.

  Vi var også meget strikse, føler jeg nu, da han var lille med at spise (nok/pænt/varieret) og søvn og alt muligt. Jeg kan godt mærke at den bette har haft det noget lettere, både pga at vi har lært af vores fejl og fordi det nogle gange har været uoverskueligt med to børn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg tror også, at jeg ville være mere “loose”, hvis vi fik en til. Selvom jeg faktisk ikke synes, at vi er specielt strikse. Vi har altid været ret afslappet med puttetider, rejser, mad osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lytte mere til mig selv og mit barn og ikke så meget til andre. Det var mit mantra da jeg fik nr 2, og det var det bedste jeg nogensinde har gjort. BUM. Hvor kunne jeg have sparet mig selv for mange bekymringer og skrig og skrål hvis jeg havde gjort det samme ved nr 1.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   I hear ya! Hvor ville jeg ønske, at jeg havde gjort det noget med Bella. Nøj, hvor ville jeg have været mindre ked af det og følt mig mindre trådt på, hvis jeg havde sagt fra med det samme.
   Men virkelig fedt at du lyttede til dig selv anden gang! Skulderklap!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg sidder netop i min 2.barsel, med lillebror som bliver 1 måned imorgen (

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Du opfordrer gerne os damer til at rose os selv. Jeg synes, at jeg har ramt noget helt rigtigt her første gang, og har meget få gange oplevet tvivl af nævneværdig grad. Jeg havde troet, at jeg ville være mere usikker som førstegangsmor, men her et lille år inde er jeg lige dele overrasket og stolt over mig selv. At have fod på det hele er en fed følelse. Jeg ved nu, at jeg ikke fucker mit barn helt op. Eneste ting jeg vil ændre på, er at slappe mere af omkring søvn. Mit barn sov fra starten ikke i den mængde alle mulige skemaer foreskrev, og kampen var hård. Nu er der accept af tingenes tilstand, og det er meget mere rart for alle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor er du sej – og SÅ fedt at du har det sådan. Det er sgu for cool!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg bliver snart mor for første gang, og jeg er allerede bekymret for, hvordan jeg skal håndtere svigerfamilien. Vi er uenige på flere punkter, når det kommer til babyer, og de holder sjældent deres mening tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg godt forstå, det er ikke nemt. Det kan også lidt gå to veje; enten bliver de endnu mere forfærdelige end før, når den lille er ankommet eller også bliver de mildere, fordi de alligevel godt ved, at du er den som “got the baby” (aka bestemmer). Men det er svært at tyde. Jeg har veninder, hvor den mest forfærdelige svigermor er blevet helt fantastisk efter ankomsten af barnebarn. Og jeg har også nogle, hvor der skete det omvendte.

   Mit råd: hold fast på det, som føltes rigtigt for dig. I sidste ende er det vigtigste at du, din mand og baby er glade. Derefter kommer alle andre i anden række.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Dette indlæg har cirkuleret et stykke tid på de sociale medier. Det var egentlig bare tænkt, som et “let” type indlæg, så man kunne smile lidt af og måske lade sig inspirere sig af. Men den seneste uge har jeg pludseligt fået nogle ret voldsomme og meget negative reaktioner på det. Det har både været kommentarer på Facebook og et par sure mails. Og det var bestemt ikke på noget, som jeg havde set komme: folk er simpelthen sure over, at jeg overhovedet kunne finde på at rejse under min barsel. Barsel er ikke “en betalt ferie eller et sabbatår”, som én skrev til mig. Jeg kunne, ifølge samme person, lige med nød og næppe få lov til at på en kort sommerferie (tak for tilladelsen!). Ellers skulle jeg altså passe mit barn! En anden synes, at det var enormt egoistisk af mig at ville rejse. Det har børn ikke godt af! Undskyld mig, men hvad er det for noget fis? For det første, så talte jeg i indlægget om en rejse på en måneds tid (maks). Ikke et år. Og selv hvis det havde været et år – hvad så? Vis mig den undersøgelse, der siger at børn tager skade af at rejse ud med deres forældre i en måned, hvor barnet har glade overskudsforældre og alle er sammen hele tiden. Hvordan kan det dårligere end at den ene arbejder og den anden er presset? Argumentet om, at jeg skal “passe mit barn” i stedet for at tage på ferie. Altså, barnet skal jo med – så hvis jeg ikke passer det, hvem gør så? Hvem ammer? Hvem bliver vækket om natten? Hvem skifter bleer? Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor at jeg passer mit barn mindre af at gøre det et sted, hvor vejret er bedre end herhjemme. Bella ser heller ikke ligefrem ulykkelig ud her, vel?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt køb: barvogn