Min søsters bryllup

Salat med granatæble og feta

 photo salata-opskrift-granatable-med-feta-oko-organic-romainesalat-missjeanett-fad-fra-rice_zps6ziq5j5m.jpg

I følge vejrguderne får vi besøg af sommeren igen i næste uge og det er en undskyldning for at nå at spise lidt flere sommersalater. Denne her har været min ultimative favorit denne sommer (selvom den her også er vildt god) og jeg synes faktisk også, at den kan spises, når det bliver koldere. Den ville for eksempel passe godt til en god bøf – året rundt!
Sørg for at købe en rigtig god feta, som smager af meget. Jeg er faldet pladask for en økologisk feta, som jeg har set i både Kvickly og Fakta. Den smager af meget og konsistensen er helt perfekt. Desuden passer mængden præcis til en omgang af denne salat. Pakningen er hvid og grøn, økologisk fra Grækenland og så koster den 20-25 kroner. Den kan varmt anbefales!

Opskrift (til 2 personer, hvis det er det eneste tilbehør. Til 4, hvis der serveres andet):

2 stk romainesalat
100 gram kerner fra granatæble (jeg købte de pakker, hvor kernerne er klar til brug. Køber I et helt granatæble, så tror jeg, at det svarer til 1/3-½ af kernerne)
150 gram god feta
½ lille løg
God olivenolie
Salt & peber

Pil hvert blad af romainsalaten og skyl godt. Tør bladene – enten i et rent hviskestykke eller i en salatslynge. Skær bunden af hvert blad og smid den ud. Del det restende blad i 2-3 dele og læg salaten på et stort fladt fad. Feta smuldres i hænderne ud over salaten. Løget skæres i fine, tynde skiver og deles mens de fordeles på salaten. Granatæblekerner tilføjes til sidst inden salaten får lidt salt&peber og en god olivenolie som dressing.

Velbekomme!

This salad has been my favorite this Summer. And since Summer is coming back to Denmark next week, I thought I would share it with you guys! Mix romaine, pomergrate, onions, feta and oliveoil.

 photo salat-med-feta-sommersalat-til-grill-opskrift-missjeanett-granatable_zpsemveebcn.jpg

2 kommentarer

  • Emma

    Ny yndlingssalat! Jeg lavede den her i weekenden (dog med salatmix i stedet for romaine, da det var det Lidl havde 😛 ) og det var virkelig lækkert! Så tak for at dele den opskrift 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Selv tak! Jeg er virkelig også glad for den!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min søsters bryllup