OOTD #422: Ny blondekjole fra Ganni

Hvordan får man tid til at træne, når man er mor?

hvordan-far-man-tid-til-at-traene-nar-man-er-mor0

Hele outfittet HER (kjolen HER)

Dét er et spørgsmål, som jeg har fået hver eneste gang jeg har talt om træning herinde. Og jeg kan sagtens forstå at I er flere der spørger, fordi livet med børn er et stort puslespil, hvor den daglige logistik skal passe sammen. Jeg har dog ingen opskrift, som på magisk vis tryller 10 ekstra timer frem i jeres ugeskema hver uge. Men jeg kan fortælle jer, hvordan det kan lade sig gøre for mig (/os). Jeg vil dog gerne advare på forhånd, at det handler om to virkelige kedelige ting: planlægning og prioritet. There’s no magic solution. Desværre.

Jeg træner i snit cirka to gange om ugen. Den ene gang er i løbet af hverdagene (mandag-torsdag) og den anden ligger i weekenden (lørdag eller søndag. Oftest søndag). Jeg træner aldrig om fredagen, da vi alle der er lidt kogte ovenpå en lang ugen. Jeg træner i 1,5 til 2 timer og det er både cardio og styrketræning. Det har aldrig været et problem for mig at lave noget, når jeg er i fitness. Når jeg først er kommet afsted, så giver jeg den gas og jeg springer aldrig over og laver en “halv” træningsgang. Mit problem har altid været at lettet røven og komme afsted.

Prioritet – I virkeligheden mener jeg, at det hele handler om prioritet. Vil man det nok? Enten så beslutter man sig for, at det virkelig er noget man gerne vil eller også lader man være. Jeg tror ikke på, at man får nogle gode resultater ved at tage til træning, fordi “man burde”. Jeg gør det, fordi jeg virkelig gerne vil. Jeg nyder mine timer i fitness. Desuden vil jeg rigtig gerne af med de sidste babykilo og så har jeg det bare bedre, når jeg træner fast. Det lyder måske som noget I har hørt før, men jeg har det virkelig, hånden på hjertet, meget bedre både fysisk og mentalt, når jeg træner fast. Når man starter op, så er man bare smadret, men efter et stykke tid, så oplever man klart de positive fordele.
Jeg træner typisk en hverdagsaften og det er “min” aften, hvor jeg får noget migtid. Jo, nogle gange har jeg mest lyst til at putte med Bella på sofaen, men omvendt får hun bare en gladere (og mere lækker) mor, fordi jeg smutter en hverdagsaften om ugen. Det er der helt seriøst ingen af os der tager skade af, tværtimod. Man må prioritere for at få det til at ske og jeg tror ikke på, at de fleste ikke kan finde en aften om ugen, hvor man kan komme afsted, hvis man virkelig gerne vil. Det er en beslutning man skal tage, om at ville det nok.

Planlægning – Man kommer heller ikke udenom, at det kræver en vis mængde planlægning. Da jeg er min egen chef og derfor selv bestemmer over min arbejdstid, så kunne jeg egentlig bare træne om dagen. Men det gør jeg ikke. Både fordi jeg faktisk ikke bryder mig om at træne først på dagen. Jeg præsterer voldsomt dårligere først på dagen (mit energiniveau er altid bare højst sidst på dagen, hvor andre måske har det omvendt). Og hvis jeg træner om dagen, så er det timer der går af min tid til at arbejde og det kan sagtens mærkes (i forhold til at jeg kommer bagud), hvis det er noget jeg begyndte at gøre fast. Hver søndag tjekker jeg altid med Tim, hvilke aftener han har møder og så aftaler vi, hvilken aften jeg kan træne. I weekenden tager vi alle typisk til træning sammen, da mit fitnesscenter har et legerum og personale der holder øje med børnene. Bella synes, at det er en fest og glæder sig hver gang, når vi fortæller at mor og far skal “løbe løbe” (som hun kalder det) og Bella skal lege i legerum. Tim træner ikke lige så længe som mig, så han går tit ind og leger med hende den sidste halve time, mens jeg knokler færdig 😉 Hvis Tim ikke trænede også, så ville jeg bare tage afsted selv om søndagen, men det er lidt ekstra hyggeligt, at vi alle tager afsted sammen. En fleksibel og sød mand hjælper i øvrigt også på, hvorvidt det hele kan lade sig gøre 😉

Jeg håber, at det gav jer et indblik i, hvordan jeg finder tid til det og måske kan inspirere jer. Synes I, at det er svært at finde tid til træning?

Everything I do a blogpost about my workouts, I get the question: How do you find time to work out when you have a kid? I think the answer is to make it an priority and to plan ahead. I haven’t got more time other people – I’ve just decided that I really want to find the time. I work out two times a week: one evening between Monday and Thursday. And then once each weekend (usually Sunday).

bloglovin

7 kommentarer

 • Camilla

  Jeg er fuldstændig enig.
  Det er bare hammersvært at prioritere tiden, når man har tre små børn :-(.
  Men altså – det er bare en dårlig undskyldning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er det – jeg siger heller ikke at det er nemt. Men det er et spørgsmål om at vælge sig en dag og så hygger man ikke på sofaen den aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Det har vi heller ikke tid til…tre drenge…det er bare 24/7.

   Men det kommer satser på efter jul 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg godt forstå! Jeg gætter også på, at det er nemmere at finde tid til, når man kun har et barn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna X

  Det er så komplet umuligt som enlig mor *suk*
  Heldigvis får jeg cyklet 10 km hver dag frem og tilbage til job.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kunne jeg til gengæld godt forestille mig! Generelt har jeg SÅ stor respekt for enlige forældre. I er seriøst superhelte!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Sejt.
   Har altid ønsket mig at kunne “overstå” motionen til og fra arbejde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD #422: Ny blondekjole fra Ganni