Min weekend: barndomsvenner og awardshow

Ruten til vores roadtrip i Skotland

ruten-til-vores-roadtrip-i-skotland0

Nu er der efterhånden kun en måneds tid til, at jeg tager til på roadtrip i Skotland. Og jeg glæder mig SÅ meget. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har glædet mig så meget til en ferie. Ruten er nu lagt, men det har taget lidt tid, fordi der er så mange ting, som vi gerne vil se. Vi er dog blevet enige om, at vi ikke kan se det hele på en gang og slet ikke på en uge. Derfor har vi valgt at holde os til en del af Skotland og så tage dertil igen. Vi er nemlig begge ret sikre på, at vi forelsker os helt i landet og at det ikke er sidste gang vi tager dertil. Ja, forventningerne er store, men jeg er helt sikker på at de bliver indfriet. Jeg overvejer faktisk, om vores forårstur skal gå til Skotland igen, men det venter jeg lige med at tage stilling til, efter vi er kommet hjem.

Ruten er som I kan se den på kortet øverst. Vi starter i Edinburgh og kører derfra til Glencoe. Der har jeg booket dette hotel. Selve køreturen ind til Glencoe skulle være fuldstændig outstanding med bjerge på begge side. Jeg kommer til at klikke løs med kameraet! Næste dag kører vi til Isle of Skye, som jeg hele tiden har været sikker på skulle være en del af vores tur. Her bliver vi nogle dage for at nyde den storslåede natur og fantastiske views. Jeg har ikke fundet overnatning der endnu, så hvis I kender et godt sted på Isle of Skye, så sig endelig til. Jeg synes, at det er svært at finde. Efter nogle dage der, så kører vi sydpå igen og stopper i Fort William for en nat. Også her har jeg endnu ikke booket hotel, så der må I også rigtig gerne komme med tips. Bagefter går turen tilbage til Edinburgh, hvor vi har to dage til at få set lidt af byen inden vi skal hjem igen.

Jeg vil også rigtig gerne se Inverness, Culloden (man er vel Outlander-fan 😉 ), området omkring Aberdeen, Falkland og meget, meget mere. Men de bliver alle sammen på en anden tur, da vi ikke har tid nok. Jeg har på listen til denne tur : Glenfinnan Viaduct (dette, som var med i Harry Potter filmene), whiskydestillerier (vi kører blandt andet forbi Ben Nevis destilleriet), den vilde natur på Skye og en masse ting i Edinburgh. Har I nogle tips til, hvad vi skal se på vores rute? Hvis I har tips til steder at spise på vores rute, så tager jeg også imod dem med kyshånd!

In about a month from now I’m going to Scotland and I can’t wait. I can’t remember when I’ve looked so much forward to a trip as I’m for this one. We’re arriving in Edinburgh, but also driving around in the rest of the country. This is our rute for the road trip; Edinburgh – Glencoe – Isle of Skye – Fort William – Edinburgh. I’ve booked this hotel in Glencoe, but I’m still on the look for one on Skye, Fort William and one for the last days in Edinburgh. Can you recommend any great places? And what should we go see when we’re in Scotland?

bloglovin

16 kommentarer

 • Melisa

  Jeg var i Scotland med mit gymnasie i 2.g (10 år siden) og har villet tilbage dertil lige siden. Det er et fantastisk land med fantastisk natur og virkelig venlige mennesker. Jeg kan ingen tips give udover at gå op til Edinburgh castle og se udsigten – men betal for guds skyld ikke for at komme ind – det er ret tamt..
  Mig og min mand har snakket om at tage til Wales i påsken lige før vores datter bliver to og opleve det. Tror også der er fantastisk natur der.
  Og så vil jeg altså lige slå et slag for Irland – jeg har boet der i 5 måneder så jeg er nok lidt farvet, men det er et fantastisk land med lige så smuk natur som Skotland. Vi tager tre dage i efterårsferien der. Vi har set hvad der skal ses, men jeg vil tilbage til Dublin igen.
  Jeg glæder mig til guide når I er hjemme, kunne jo være Wales skulle skiftes ud med Skotland 🙂 GOD TUR

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan da være, at jeg også lige skal se lidt nærmere på Irland! Men jeg skal i hvert fald også tilbage til Skotland!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  The three chimneys and the House over-by. Dyrt, men fuldstændigt fantastisk! Restauranten er rigtig, rigtig god. Desuden har de har super lækker eftermiddagste med flot udsigt og dejlig morgenmad. Og værelserne er rigtig gode!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er sygt smukt ud – men det er desværre allerede booket de datoer vi skal bruge. Øv! Placeringen så ellers vild ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  På Isle of Skye kan jeg anbefale et smut op til the Old Man of Storr og fish and chips på havnen i Portree. Fort William er fantastisk og så hyggelig. Der ligger et rigtig godt museum, The West Highland Museum, i byen. Så er der selvfølgelig Ben Nevis (man kan køre op i gondola, så man kan godt have barn med), som ligger lige i nærheden. Vi skal også til Skotland i efterårsferien, og jeg glæder mig SÅ meget til at skulle tilbage. Det er jo verdens smukkeste land 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej ja, vi skal da SÅ meget op til Old Man of Storr. Kan man selv køre derop eller skal man tage på en tour af en art?
   Hvor sjovt – er vi så derovre samtidig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Stirling og området omkring Stirling er ret smukt og har en interessant historie. Vi besøgte Stirling Castle for et par år siden, og det var rigtig spændende. Kan klart anbefales 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det vil jeg lige kigge på, fordi vi overvejer nemlig at droppe Fort William til fordel for en anden by. Slottet ser flot ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicola

  Er halv skotte og Edinburgh er mit andet hjem. Hvis du vil have tips så sig endelig til

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Meget gerne! Har du nogle gode tips til steder at spise? Gerne både frokoststeder/cafeer og aftensmad? Og selvfølgelig steder, hvor man kan have en 3-årig med 😉 Og kan du nævne EN ting, som man absolut SKAL se i Edinburgh?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Glæd jer til Isle of Skye, der er fantastisk. Efter min mening er Fort William spild af tid.
  Byen ligger smukt, men har ikke noget speciel at byde på. I Edinburgh kan jeg anbefale at spise på min yndlingsrestaurant Timberyard.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hmmm jeg er også blevet i tvivl om Fort William!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Wauw en fed tur I har i vente! Jeg har kun været i Edinburgh, men der kan jeg anbefale caféen Edinburgh Larder på Blackfriars st. Super hyggelig, god morgenmad og Bella kan snildt komme med. Skal det være mere fancy, så kan jeg anbefale noget så britisk som High Tea på Balmoral Hotel (Skotlands svar på D’Angleterre), Nationalmuseet (SUPER populært blandt børn og gratis indgang). I kommer nok heller ikke udenom en tur på borgen midt i byen. Skal I have en snasket og lækker (billig) frokost, så prøv kæden “Oink” som laver sandwich med pulledpork. Muuums!
  Skulle jeg tilbage, ville jeg booke værelse på Fraser Suites igen, som var rigtig lækkert og med god beliggenhed.
  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sara

  La Piazza er virkelig god italiensk mad 🙂 Vi spiste der to aftener!
  https://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g186525-d1524354-Reviews-La_Piazza-Edinburgh_Scotland.html

  Zizzi er også italiensk, men måske ikke så autentisk. De har dog åbent køkkenet, og laver virkelig gode pizzaer og pastaretter. Deres dessertpizza er klam på den gode måde 😉 Ville nok spise der til frokost – der er vist flere i byen.

  https://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g186525-d941867-Reviews-Zizzi_Edinburgh_Queensferry_Street-Edinburgh_Scotland.html

  Vi spiste også på Jamie Olivers restaurant til frokost en dag, det var også godt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] til Skotland og hvis I skulle være i tvivl, så GLÆDER jeg mig SÅ meget. Jeg har ændret lidt i vores rute siden jeg lavede denne rute, men det er småting og i det hele store, er det stadig den samme rute. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend: barndomsvenner og awardshow