Mit fine Odense: Bedste pizza i Odense

Min weekend: Farvel til Edinburgh, tøjvask (vild weekend!), simreretter og banankage

Min weekend:Min weekend:

Fredag vågnede jeg i dejlige Edinburgh, mne skulle senere samme dag hjem til Danmark. Vi startede derfor dagen med at pakke sammen på vores hotel værelse (vi boede HER) og tjekke ud. Derefter spiste vi en stor morgenmad/frokost på en lille nærliggende café, som hedder Hula Juicebar. Vi spiste der flere dage, da det var SÅ godt. Især deres toast med skotks laks og avocado, og deres acai bowl. Sidstnævnte havde Tim aldrig prøvet før, men han var kæmpe fan. Det kan være, at vi skal lave sådan en selv en gang i mellem i weekenderne. Har I en god opskrift? Og hvor finder man alle de gode ting, som ligger oven på? Jeg ved for eksempel slet ikke, hvad de små gule kugler er eller hvor man finder den meget bitre (og næsten ikke søde) mørke chokolade. Kan en 85% mørk chokolade gå?
Nå, det var lige et acai-sidespor! Efter maden tog vi en taxa til lufthavnen og fløj hjem. De var virkelig sløve til at få vores bagage på båndet i Kastrup, så vi kom først med et tog mere end en time efter at vi var landet. Desuden blev toget så mere og mere forsinket, som vi kørte (og på trods af, hvad man hører om DBS, så oplever jeg personligt sjældent forsinkelser) og det var proppet til randen med mennesker. Da vi ramte Odense var vi alle sultne, så vi kørte igennem McD drive-in. Ikke så tit det sker, men kl. 22 er der ikke så voldsomt mange valgmuligheder andet end virkelig junkfood. Bella faldt i søvn i bilen, så mig og Tim lagde os på sofaen med en film og burgere.

Der kommer meget mere Skotland de næste par uger. Blandt andet også en guide til Edinburgh, fordi det er en virkelig dejlig by! På billedet er det lige der, hvor vi boede (Grassmarket) og det fine Edinburgh Castle på toppen. Vi kunne se slottet fra vinduerne på vores hotelværelse.

pudderdaserne-anti-age-creme-ansigtscreme-loreal-false-lash-superstar-mascara-missjeanett-blogger-beautybrandeovn-missjeanett-blogger-har-hus-ferm-living-kurv-til-brande-efterar-min-weekendjamie-oliver-superfood-opskrifter-kogebog-simremad-simreret-med-kylling-sweet-patatoes-missjeanett-blogger

Lørdag sov vi alle længe. Det havde vi vist brug for oven på en lang rejsedag dagen før. Vi havde ingen planer andet end at jeg gerne ville ind til gågaden og købe et par småting. Jeg manglede både strømpebukser (gotta love H&M), mascara og så var jeg netop løbet tør for min ansigtscreme fra Pudderdåserne. Sidstnævnte er virkelig god og på trods af, at jeg, 32 år gammel, ikke har så meget som antydningen af en rynke, så er det fedt at forebygge med anti-age og muligvis holde dem (rynkerne) på afstand endnu længere. Da vi kommer ind i Magasin, så har de meget belejligt “superbazar” og derfor procenter på nærmest alt. Pænt god timing, haha! Inde i Magasin mødte jeg en veninde, som jeg ikke har set i vildt lang tid. Hun har været på det vildeste eventyr i Australien, men er nu endelig hjemvendt og det var SÅ godt at se hende igen. Jeg opdagede virkeligt, hvor meget jeg havde savnet hende. Vi må snart lige få catch’et rigtigt op over en kop kaffe.
Jeg kommer hjem med både creme, mascara, strømpebukser og det bliver også til en kjole til Bella (den hun har på helt nederst her i indlægget). Hjemme igen tænder vi op i brændeovnen – for første gang på denne side af sommeren! Vi har nærmest frosset none stop siden vi kom hjem fra Skotland, da der var – sjovt nok – faktisk lunere der end herhjemme. Idyllen ville ingen ende tage, fordi i mens Bella og Tim hyggede, så kastede jeg mig over en lækker simreret fra denne kogebog. Jeg lavede en kæmpe portion, da vi havde inviteret venner over søndag, og så der også var til dem næste dag. Den blev virkelig, virkelig god! Som den hausfrau jeg er (haha), fik jeg også lige ordnet et par omgange vasketøj, mens retten hyggede sig i ovnen. Bunken af vasketøj efter en ferie er altid så grotesk, at jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne angribe den head on.

Aftenen sluttede med serier på sofaen. Vi er ret hooked på den nye HBO serie Westworld for tiden, så vi fik set det afsnit, som var udkommet mens vi havde været i Skotland. Plottet er genialt! Ser I den også?

banankage-med-nodder-mindre-sukker-kokos-opskrift-blogger-blog-missjeanet-verdens-bedste-banankage-bananacake-reciepebatiko-kjole-guld-prikker-lilla-missjeanett-min-weekend-magasin

Som nævnt, så havde vi søndag inviteret søde venner over. Inden de kom, fik vi gjort lidt rent og jeg fik bagt en lækker banankage. Jeg kommer med en opskrift snarest, men jeg brugte min anden banankage opskrift HER som “base”, men har ændret nogle ting i den. Denne nye version er lidt sundere (blandt andet med mindre sukker) og fyldt med nødder. Begge er virkelig lækre. Jeg synes, i alt beskedenhed, at jeg bager en helt fantastisk banankage. Tim plejer at sige, at det er verdens bedste (jeg ved ikke, hvad han fedter for 😉 ). Vores venner (dem med Agnes og lille Knud) kom til eftermiddagskaffe og banankage og da eftermiddag blev til aften, så fik vi den simreret, som jeg havde lavet dagen før. Den var et kæmpe hit, så det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver den. Børnene legede så godt sammen og det var tydeligt at se, at Bella havde savnet andre børn efter en hel uge i Skotland bare med os. Se hende lige lege med Knud? Det er da for cute! Man burde i øvrigt oftere have søndagsmiddag med venner. Det er alt for hyggeligt!

Dagen sluttede endnu en gang på sofaen med serier og afslapning. Skøn weekend!

I had a lovely weekend that started in Edinburgh friday where we had our last day in the lovely city. We ate a late breakfast/early lunch at Hula juicebar (really great!), checked out of our hotel (we stayed at this one) and after that we drove to the airport and flew home. Saturday – back in Odense, DK – we went for a bit of shopping and I made a nice dish. It turned out great! Sunday we had friends over for cake (this banana cake) and coffee – and later also dinner.

bloglovin

9 kommentarer

 • Mareike

  Tak for en skøn blog. De små gule “kugler” ligner bipollen, som jeg har set i min lokale brugsen. Men de har dem med sikkerhed også i helsekostbutikker eller matas. Chokoladen er nok knuste kakaonibs, som er knuste kakaobønner. Kan købes de samme steder som bipollen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind, tusind tak! Det var mega god information. Er det faktisk bipollen eller hedder det bare det?

   Og tak for ros <3 Du er sgu sød!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Ja, de gule kugler er ægte bipollen som er tørret og kan købes i de fleste helsebutikker efterhånden. Mht kakaonibs så gør dig selv en tjeneste at købe dem fra AMMA fx i Magasins Mad&Vin eller på nettet. Det er suverænt de bedste jeg har smagt (og jeg har virkelig købt og smagt mange forskellige). Dem du fx kan købe i Søstrene Grene smager bare mærkeligt og lidt for gamle hvorimod dem fra AMMA har den der lækre bitre chokosmag 🙂
  Og så vil jeg lige sige at du har givet mig en vild lyst til at rejse til Skotland – noget der ellers aldrig har stået højt på ønske-rejselisten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak – jeg skal da lige forbi Magasin. Jeg så online, at Matas også har nogle, som er Fair Trade. Har du prøvet dem?

   Åh det kan jeg til gengæld godt forstå, at du nu har lyst til. Det er seriøst det smukkeste land EVER. Do it!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Hey Jeanett

  Ift. skotland, som du har skrevet, at i planerer med at besøge i foråret. Hvornår tror du det er bedst, vejrmæssigt. Er påsken (som allerede falder i marts) for tidligt? tænker på frost og sjap-vejr..
  Hvornår havde i tænkt at det ville være smartest?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maja

   Eller i april falder påsken jo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Vi fik på vores tur at vide af skotterne selv, at april-maj er det aller bedste tidspunkt at besøge Skotland på. Vi overvejer noget sidst i april 🙂 Og flere skotterne frarådede os at komme i august, hvis vi havde tænkt os også at være i Edinburgh. Der skulle nemlig eftersigende være så mange turister i byen der (og fordi de har en større festival der), at det er for meget. Det synes de i hvert fald selv, dem vi snakkede med. Jeg ville selv ikke tage på roadtrip om vinteren, da mange af vejene man kører på, er af den type, som nemt kunne sne til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Men efteråret, som vi gjorde denne gang, er heller ikke dumt. Vi havde det lunere end Danmark, men der kommer regn her og der (men det gør det hele året i Skotland). Og landet er så smukt med de skiftende farver lige nu, så oktober er heller ikke dumt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] at jeg fik denne acai bowl i Edinburgh, har jeg prøvet at lave min egen acai bowl opskrift. Og I har virkelig efterspurgt min acai bowl […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit fine Odense: Bedste pizza i Odense