Fede vinterjakker og 20% rabatkode til ASOS

Opdag nye steder i din egen by med Krak

krak-den-gronne-cafe-i-skibhuskvarteret-vafler-kompot-odense-odensebloggers-oplev-lokalt

Indlægget er sponsoreret af Krak (men kun udtryk for mine egne holdninger og ord)

For nogle uger siden fik jeg en mail fra Krak, hvor de godt kunne tænke sig at udfordre mig på mit lokalområde. I deres app (den kan downloades HER) kan man, ud over at søge på telefonnumre og adresser, nemlig også finde nye steder, som man ikke kender. Jeg tænkte, at jeg er ret godt kendt i Odense og derfor var det en fed udfordring. Jeg elsker at opdage nye steder i min by, men efterhånden kender jeg også Odense så godt, at der går langt i mellem, at jeg opdager nye ting. Krak gav mig en række udfordringer inden for nogle bestemte kategorier og så skulle jeg ellers selv gå på opdagelse.
Jeg downloade app’en og startede med at søge lidt hjemme fra. Da det var tidligt på dagen, ville jeg starte med en omgang morgenmad. Det ville have været nemt at gå tæt på gågaden og så finde et sted der, men jeg ville gerne se, om jeg ikke kunne finde et sted i Skibhuskvarteret, hvor jeg bor. Krak foreslog mig Den grønne café på skibhusvej, så den tog jeg til. Jeg har hørt om cafeen fra flere venner og bekendte, men jeg havde endnu ikke selv været der og så det var et nyt sted for mig. Cafeen er hyggeligt og lyst indrettet, og jeg blev betjent med det samme. Jeg bestilte en avocadomad med spejlæg og en vaffel med æblekompot (billedet øverst). Det hele var lækkert og jeg skal især ind at have vaflen igen på et tidspunkt.

krak-thriges-kraftcentral-i-odense-skibhusvej-buchwaldsgade-skibhuskvarteret-missjeanett-app

Efter maden var det tid til at blive lidt klogere på mit nærområde og se noget, som jeg ikke havde set før. Man kan opdage nye steder med app’ens “Wikipedia” sektion. Den foreslog mig Fredens kirke, som jeg godt kendte, Bazar Fyn (som jeg også kender godt), men så foreslog den også Thriges kraftcentral på Buchwaldsgade. Det anede jeg overhovedet ikke, hvad var og tog derfor afsted mod den. Bygningen er en velbevaret industribygning, som indeholder sjældent interiør fra elektronikkens historie. Stedet indeholder faktisk også et museum om Thomas B. Triges liv. Det anede jeg overhovedet ikke, men blev en del klogere allerede inden middag 😉 Prøv selv derhjemme – det er sjovt at se, hvad man har liggende “i baghaven”.

krak-brandts-kladefabrik-shellac-dermal-care-missjeanett-blogger-oplev-lokalt-app

Det næste jeg blev udfordret til, var at finde et sted, hvor jeg kunne få lidt selvforkælelse. Jeg gik ind mod gågaden og søgte på app’en efter noget wellness. Jeg havde på forhånd en idé om, at jeg gerne ville have lavet shellac på neglene. App’en foreslog mig Dermal Care på Vestre Stations vej og heldigt nok, så havde de tid til at jeg kunne få lavet en gang ensfarvet shellac på hænderne. Det var endnu et sted, som jeg ikke i forvejen! Efter en lille times tid kunne jeg gå derfra med fine negle, som holder de næste mange uger.

krak-app-oplev-lokalt-missjeanettkrak-brands-kladefabrik-museum-design-odense-oplev-lokaltkrak-disney-kunsten-at-fortalle-brandts-kladefabrik-odense-i-animationstegning-den-lille-havfrue

Derefter var det tid til at være lidt kulturel. Kraks app foreslog mig Brandts klædefabrik og jeg knuselsker det sted i forvejen, så det nappede jeg, selvom det på ingen måder var et nyt sted for mig. Til gengæld var det en helt ny oplevelse for mig at tage på museum alene. Og hold op, hvor var det virkelig fedt og det er på ingen måder sidste gang, at jeg har gjort det. Det var dejligt at være på Brandts først på dagen, hvor der ikke var særlig mange mennesker. Det var næsten helt magisk at sidde foran det kæmpe maleri “Udslidt” af Brendekilde i fuldstændig ro og helt alene i det store rum. Det er mit yndlings maleri på Brandts permanente udstilling, så jeg skal altid hen og kigge lidt på det. Men denne gang tog jeg mig virkelig god tid og det var virkelig skønt. Jeg fik også genset deres Disney udstilling (jeg skrev også om den HER) og den kan stadig anbefales. Den kører til d. 12. marts, så I har masser af tid endnu. Jeg købte et print af en råanimationstegning fra Den Lille Havfrue med hjem, som skal i ramme på væggen, som en del af en større billedevæg. Den Lille Havfrue er min yndlings Disney tegnefilm og betyder utrolig meget for mig. Det var faktisk også den første film, som jeg nogensinde så i biografen.

krak-h-j-hansen-vin-klingenberg-ost-dagligvarer-app-oplev-lokalt-missjeanet-blogger-gpskrak-dagligvarer-oplev-lokalt-h-j-hansen-vin-klingenberg-ost-missjeanettkrak-oplev-lokalt-missjeanett-h-j-hansen-vine-dagligvarer-app-missjeanett

Efter en dejlig dag på opdagelse, skulle jeg til sidst lige have styr på nogle ting til weekenden. Vi skulle have gæster lørdag til ostebord og vin, og derfor søgte jeg efter en vinforhandler og osteforhandler under “Dagligvarer” hos Krak. App’en gav mig to fluer med et smæk: H.J. Hansen og Klingenberg ost, som bogstaveligt talt ligger op og ned af hinanden, som I kan se på billedet oven over. Jeg kender godt begge steder i forvejen, men det tænkte jeg, af en eller anden grund, ikke lige over i situtionen, at jeg da lige kunne nå begge steder. Jeg fik revet en del ost ned ad hylderne og hos H.J. Hansen fik jeg fantastisk hjælp til at vælge vine til lørdagens middag.

Det var virkelig sjovt at have en dag i ens egen by, hvor jeg fik set og prøvet nye steder, som jeg ikke kendte før. Det kan generelt anbefales at gå lidt på opdagelse og prøve noget andet end de steder, som man altid går hen. Det er nok meget sundt, at komme lidt ud af ens comfortzone en gang i mellem. Jeg indrømmer, at jeg ikke kendte app’en i forvejen, men fremover vil jeg primært bruge den til, at finde mulig takeaway, når jeg er i områder af Odense, som jeg ikke kender lige så godt. Eller når jeg er i andre byer. Den kan i den grad bruges sammen med andre (veninder eller kæresten) – som en dag hvor man går på opdagelse sammen. Eller den kan bruges hjemme fra sofaen, når man gerne vil tjekke hvilken take away man har nærmest bopælen. Jeg kan også forestille mig, at den især er meget hjælpsom, hvis man flytter til en helt ny by. App’en er utrolig nem at bruge og findes til både Android og iPhone lige HER. Tippet er hermed givet videre!

Last week I got a challenge from Krak.dk to use their app to find and try new places in Odense. A fun challenge that I accepted! I tried Den Grønne Café where I hadn’t been before, I got new shellac at Dermal Care (also a new place to me), went to a museum alone (which was awesome!) and did some cheese and wine shopping for a dinner party. The app is very easy to use and great when you wanna discover new places or just check which take away options you have nearby. Download the app HERE.

3 kommentarer

 • Ai hvor sjovt. Jeg har fået lavet ansigtsbehandlinger og waxing hos DermalCare i al den tid, jeg har boet i Odense. Jeg kan slet ikke forestille mig, at der er nogen, der ikke kender den. 🙂
  Ret rart sted, i øvrigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg aner heller ikke, hvorfor jeg ikke kendte dem! Men det gør jeg så nu! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men fedt at man kan blive positivt overrasket, selv som indfødt som dig 🙂 Har i øvrigt også en masse nye, gamle steder på min liste. Kæft, hvor skal vi hygge os 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fede vinterjakker og 20% rabatkode til ASOS