Oktober shopping cravings

Outlander locations: Outlander in Scotland

lallybroch-visit-midhope-castle-scotland-skotland-besoeg-se-missjeanett-blogger-travel-outlander-location-locations-jeanett-drevsfeldtlallybroch-midhope-castle-scotland-skotland-missjeanett-blogger-claire-trench-coat-stairs-jamie-ghost-outlander-locations-map-road-triplallybroch-midhope-castle-skotland-scotland-outlander-locations-steder-missjeanett-blogger-travel-visit-price

Midhope Castle (Lallybroch i Outlander)

Det her er muligvis et af de Outlander locations, som de fleste af jer nemmest kan genkende. Jamies hjem – Lallybroch. I virkeligheden hedder det Midhope Castle og ligger under en times kørsel fra Edinburgh. Der er lidt ude på landet, men min GPS i google maps fandt det nemt og førte os lige til døren. Man parkerer for enden af grusvejen og da ejerne har opdaget stedets popularitet hos de mange Outlander-fans, så koster det penge at holde bilen der. Hav lidt kontanter med, da de ikke tager kort (det kostede 5 pund, da jeg var der i maj 2017). Selve bygningen er en ruin og det er strengt forbudt at gå ind i selve bygningen. Dog kan I sagtens gå helt op til stedet, sidde på trappen, hvor Claire i slutningen af sæson 2 sidder og græder over savnet til Jamie. Det er klart besøget værd, hvis I også er Outlander-fans! Bygningen er med i både sæson 1 og 2 – og kommer også til at være med i sæson 3 (det ved jeg, fordi vi blev stoppet af vagter, da jeg i oktober 2016 prøvede at besøge stedet. Læs mere om det her).

This is probably the one of the Outlander locations that you’ll recognize the easiest. Midhope Castle is Jamie and Jenny Frasers home in Outlander. The place is less than one hour drive from Edinburgh. Bring cash – they charge you for parking. I found the place easily with Google maps.

glencoe-roadtrip-to-skotland-scotland-outlander-filming-locations-lokationer-steder-i-in-missjeanett-blogger-fall-efterar-ferie-koreferie

Glencoe

I allerførste afsnit af Outlander starter vi med at høre Claire tale, mens disse scener er på skærmen. Og den utrolige kulisse er optaget i Glencoe, som var noget af det smukkeste, jeg oplevede på begge vores ture til Skotland. Den køretur gennem Glencoe, hvor bjergene tårner sig op på begge sider, er så uvirkelig og jeg fik et sug i maven begge gange vi kørte igennem. Man kommer både til at tænke på Outlander, men vi snakkede også flere gange om Ringenes Herre, da vi kørte igennem stykket. Ud over scenerne i første afsnit, så er rigtig mange af landskabsbillederne i serien skudt i og omkring Glencoe. Så hvis I vil opleve det smukke landskab, som udgør “the highlands” i serien, så skal I tage køreturen gennem og til Glencoe!

In the very first episode of Outlander we see this amazing landscape while Claire is speaking. Those scenes are shot in Glencoe and it’s an amazing drive to do through the those mountains. Maybe the most beautiful of the Outlander locations?

clan-fraser-stone-culloden-moor-battlefield-outlander-location-missjeanett-blogger-trench-coat-like-claireculloden-moor-battlefield-of-clan-fraser-stone-gravsten-outlander-locations-steder-fans-photo-missjeanett

Culloden Moor og Battlefiled of Culloden med Clan Fraser stenen

Den røde tråd gennem meget af sæson 1 og sæson 2 af TV-serien er, hvad der senere kommer til at ske på Culloden Moor. Det er en kæmpe slagmark, hvor der d. 16. april 1746 var et kæmpe og sidste slag mellem skotterne og de engelske soldater. Skotterne tabte stort og blev nærmest slagtet. Det var som følge af dette slag, at Skotland endegyldigt mistede deres selvstændighed og blev en del af et samlet UK. Noget som mange skotter den dag i dag stadig ikke er tilfredse med.
I dag er stedet et stort udendørs museum og hvis man har set Outlander, så vil man kunne genkende de mange gravstene for de forskellige klaner. Claire og Frank besøger Culloden Moor i et af de aller første afsnit, hvor Frank fortæller Claire om slaget. Dog husker de fleste af jer nok stedet primært for det sidste afsnit af sæson 2. Her besøger Claire stedet igen, hvor hun finder stenen med Klan Fraser og får holdt en rørende tale til Jamie. De opmærksomme af jer har måske lagt mærke til, at jeg har næsten samme trenchcoat på, som Claire har HER + HER, da hun besøger stenen i 1968. Vi kommer til at se mere til slaget ved Culloden i sæson 3.
Culloden Moor og Battlefield ligger cirka 20 minutters kørsel fra Inverness oppe i højlandet. Det er gratis af besøge hele slagmarken (inklusiv de mange gravsten), men de opfordrer flere gange til, at man husker, at det praktisktalt er et stort gravsted og derfor opfører sig respektfuldt. Der er også et stort indendørs museum, hvor man kan lære meget mere om slaget i 1746 og her koster det penge at komme ind.

Culloden Moor isn’t only one of the most know Outlander locations, but almost a historical site. In April 1746 the Scots faught the English at Culloden Moor – and lost. Claire and Frank visited Culloden Moor in one of the first episodes of season 1. While walking around on the site, Frank tells Claire about the battle in 1746. Claire visits Culloden Moor again in the last episode of season 2. Here she finds the Clan Fraser stone and says her goodbyes to Jamie. Notice that I’m wearing a trench coat very similar to the one that Claire is wearing HERE + HERE

doune-castle-leoch-outlander-scotland-skotland-missjeanett-blogger-filming-locations-where-visit-route-series-clan-mckenzie-home-ofdoune-castle-leoch-in-outlander-home-to-clan-mckenzie-collum-missjeanett-blogger-filming-locations-in-i-tv-serie-skotland-scotland-visit-starz

Doune Castle (“Castle Leoch” i Outlander)

En times kørsel fra Edinburgh, nær byen Stirling, ligger Doune Castle, som i Outlander er “Castle Leoch”. Det er her, hvor Collum McKenzie og meget af klanen McKenzie bor. DETTE billede er fra serien og der kan I tydeligt se Doune Castle, som Castle Leoch. Slottet er, hvor Claire tilbringer de første dage, efter hun er havnet i 1700-tallet og hvor hun bliver gjort til byens healer. Stedet er hovedsageligt med i sæson 1, men vist ikke i sæson 2, hvis jeg husker ret? Hvis I også/eller er Game of Thrones fans, så er det faktisk samme slot, som man blandt andet bruger til Winterfell i den serie. I Game of Thrones er det dog mest inde i gården, man har filmet (for eksempel her). Jeg kunne ikke komme ind i gården, da jeg var der, fordi en sten ved hovedindgangen var faldet ned og det var de ved at fikse. Det er også derfor der var den afspærring, som I kan se.

Doune Castle isn’t only one of the Outlander locations, but also used in Game of Thrones as Winterfell. In Outlander it’s Castle Leoch – the home of Collum and the rest of clan McKenzie. Claire spends her first week in the 1800 century here and becomes the town healer. Doune Castle is about an hour drive from Edinburgh – near Stirling.

blackness-castle-fort-william-where-jamie-is-flogged-flogging-in-outlander-tv-series-scotland-skotland-missjeanett-blogger

Blackness Castle (Fort William i Outlander)

Fort William er en rigtig by i virkeligheden, men i dag er der ingenting tilbage af det gamle fort i Fort William. Byen har rigtig nok været et centralt sted i 1700-tallet for rettergang, fængsel mm, men fordi der intet er tilbage af de gamle bygninger der, så har man i stedet filmet på Blackness Castle. Fortet (som ligger ret fedt ud til vandet) har tilbage for flere hundrede år siden været brugt på samme måde, som fortet i Fort William blev. Det ligger 20 minutter fra Edinburgh i en lille by, der faktisk hedder Blackness (det lyder så dystert!). I kan nok genkende stedet fra scenerne HER, hvor Jamie bliver pisket af Black Jack Randall. Hvem kan glemmer de scener!

There is a town called Fort William like in the series, but there’s no fort there anymore. That’s why the used Blackness Castle in the show as a stand-in for Fort William where Jamie is flogged by Black Jack Randall. Blackness Castle is situated in the town Blackness – a 20 minute drive from Edinburgh. There was a lot of Outlander fans wanting to see one of the more famous Outlander locations.

falkland-inverness-1940s-outlander-scotland-skotland-missjeanett-location-locations-steder-trench-coat-like-clairethe-covenanter-hotel-mrs-bairds-b-and-b-outlander-locations-stay-at-missjeanett-blogger-skotland-scotland-falkland-invernessfayre-earth-shop-falkland-claire-shop-vase-inverness-locations

Falkland (Inverness i 1940erne)

At gå rundt i Falkland omkring pladsen her, er som at gå rundt i en stor Outlander kulisse. Så mange af seriens Outlander locations er filmet her – og det kan man godt mærke. I dagtimerne ankommer der cirka en gang i time en bus fyldt med Outlander-fans, der tager en masse billeder og smutter hurtigt igen. Om sommeren er kommer der endnu flere busser, fortalte de os på vores hotel. Pladsen foran kirken kan I nok godt genkende. Her ankommer Claire og Frank for at holde en bryllupsrejse nr. 2, da krigen er slut (se scenen HER). De krydser gaden for at komme til deres hotel. I serien hedder hotellet “Mrs. Baird’s B & B”, men i virkeligheden hedder hotellet The Covenanter Hotel – og I kan godt bo på det. Det gjorde vi og det var så hyggeligt! Det kan bookes lige HER. Hotellet er intet fancy, men man får meget plads for pengene og vi havde udsigt til pladsen fra stuen (vi havde en lejlighed med to værelser). Receptionisten fortalte, at de faktisk havde brugt netop vores værelse til omklædningsrum for blandt andet Catriona Balfe (Claire), da de filmede i Falkland. Ret sejt! Det indvendige af hotellet i serien er filmet i et studie, så hotellet ser ikke ud som det, når man først kommer indenfor.
Men det er ikke det hele endnu! De har filmet rigtig meget i Falkland i 1. sæson. Serien starter med Claire, der står og kigger på et butiksvindue, imens hun taler om, at hun aldrig har boet noget sted længe nok til at eje en vase. Butikken der er filmet ved ligger på samme plads i Falkland. I serien har man givet den en anden front og et andet navn. I virkeligheden hedder butikken Fayre Earth og sælger hjemmelavet pudder, tæpper mm.
En af serien måske mest debatterede scener er scenen, hvor Jamies spøgelse står og betragter Claire. Vi ved stadig ikke, hvad man skal lægge i den scene og forfatteren Diana Gabaldon har udtalt, at vi først får betydningen at vide, når det hele endegyldigt slutter. I kan se den kendte scene HER, som er filmet midt på pladsen i Falkland.

Det var hvad jeg nåede af Outlander steder på mine to første ferier i Skotland. Næste gang vil jeg gerne se Drummond Castle Gardens (de bliver i serien brugt som haven ved Versailles),  jeg kunne godt tænke mig at besøge Kinloch Rannoch, som er der, hvor scenerne med stencirklen er filmet. Den lille by Culcross er også på min liste (som er det ydre af Geillis’ hus og torvet foran er også med flere gange i sæson 1). West Kirk (også i Culcross) blev brugt som Black Kirk og den vil jeg også gerne se. Der er nok at kaste sig over og så snart sæson 3 kommer, så kan jeg nok tilføje endnu flere til listen. De fleste Outlander fans ville nok helst besøge stenene, som sender Claire til 1700-tallet og i armene på Jamie – hvis altså de var ægte. De er desværre nemlig bare en kulisse, som er blevet lavet på en lille bakke et sted i Skotland. Dog findes der lignende stenformationer i Skotland. Den som ligner Outlanders version mest, er nok Callanish standing Stones på den skotske ø Ilse of Lewis.

Jeg opdaterer indlægget her, når jeg besøger nye steder fra Outlander i Skotland og indlægget kommer også til at ligge HER sammen med mine andre rejseindlæg. Hvilke steder fra Outlander i Skotland ville I helst se?

This is a true fan Outlander post! When I was in Scotland I had time to visit a few filming locations from Outlander and I thought I would share them with you if you’re thinking about going there. Next Outlander locations I wanna go to is Drummond Castle Garden (they were used as the garden of Versailles in season 2) and Culcross. Which Outlander locations are you dreaming of visiting? And have you already visited some of the Outlander locations? Do share! 🙂

bloglovin

9 kommentarer

 • Virkelig et skønt indlæg! Det er så fedt, at se sådan nogle steder i virkeligheden 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt vildt! Jeg glæder mig også til at se flere næste gang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Skønt indlæg – som kæmpe Outlander(og Jamie:-)-fan er jeg ret misundelig;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh dejligt at høre, at I også er nogle Outlander-fans derude 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Oh yes – og har lige fået min veninde på Outlander-krogen også og hun er også helt vild! Rideferie til Scotland coming up…. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor fedt!!! Det er altså også bare den fedeste serie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i et separat indlæg og Isle of Skye fortjener også sit helt eget. Jeg har også skrevet om Outlander steder, som man kan se i Skotland HER. Der er tips til denne type ferie med et barn nederst i […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] se vores roadtrip rute HER (inklusiv stop og hoteller) og min guide til Outlander-steder i Skotland HER. Der er også dette indlæg – om at være ved at tude i Skotland hele tiden. Desuden kommer […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Mine indlæg om vores road trip rute fra efteråret kan I læse HER og indlægget om Outlander-steder i Skotland HER […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oktober shopping cravings