Bellas vinterjakke fra Mini A Ture

På gensyn Skotland (og om da jeg næsten mødte Jamie Fraser)

På gensyn SkotlandPå gensyn Skotland

Så er det tid til et på gensyn – ikke et farvel – til Skotland. Selvom jeg savner min egen seng, så er det ikke med min gode vilje, at jeg forlader dette land. Ord kan næsten ikke beskrive, hvor vildt, smukt og helt fantastisk jeg synes, at Skotland er. Jeg kommer tilbage. Hurtigt. Faktisk har vi netop siddet og kigget lidt kalender, så der kunne findes tid til en tur igen i foråret. Jeg MÅ tilbage. Især fordi jeg efterlader et stykke af mit hjerte her, som jeg også nævnte i dette indlæg. Her er så smukt, så smukt. Det har jeg nævnt før, men problemet er bare, at “smukt” slet ikke dækker helt. Billederne her er faktisk “bare” fra lowlands ved Loch Earn lige før Crieff. Det er også smukt, men når man – som vi gjorde – kom oppe fra the Highlands, så virker det her lidt som en almindelig søndagstur ved en random sø. Jeg syntes, at Como søen i norditalien var noget af det smukkeste natur, som jeg havde oplevet. Move over, Como – Skotland slår dig med flere mil.

De sidste par dage har vi været tilbage i Edinburgh, som er den fineste by. Det er sådan en hyggelig by med rigtig gode spisesteder, smukke gamle bygninger, flotte udsigter og så er den nem at finde rundt i. Dog vil jeg anbefale andre, at man ser Edinburgh før man drager nordpå, da vi begge synes, at det kan være lidt af et antiklimaks at være på byferie efter man har oplevet the highlands. Det har det i hvert fald været for os og det er synd, fordi det fortjener Edinburgh ikke. Den er nemt på Top 5 over mine favoritbyer i Europa. Jeg fik dog pulsen lidt op i onsdags, da vi, på vej tilbage mod Edinburgh, var på Outlander “jagt” for at se de forskellige steder, som de har brugt i serien. Og i den forbindelse røg vi sgu ind i dem! Ja, i castet. Eller jeg så dem ikke, men cirka 200 meter før vi nåede “Lallybroch” (som hedder Midhope Castle i virkeligheden), bliver vi stoppet af security, der ikke kan lade os køre videre, da holdet filmer længere ned. Nogle af jer så måske mit lille “flip” på snapchat efterfølgende. 200 meter fra Sam Heughan aka Jamie Fraser – mit hoved eksploderede næsten! Jeg har efterfølgende fundet ud af, at det var Jamie, hans søster og Fergus, som har filmet der i halvanden uge.

Jeg har ikke lært at elske haggis på den uge, som jeg har været her. Men jeg elsker til gengæld alt andet mere end jeg havde troet var muligt. Vi ses Skotland! <3

Min kjole her på billederne er den, som jeg elskede lidt meget, da vi åbnede min ordre på Snapchat. Den er lige HER.

It’s time to return back home, but I’m leaving a piece of my heart in Scotland. This country is amazing – it’s so beautiful and the people are super friendly. We felt so welcome. But we’ll be returning soon… I’m in love with a country and that country is Scotland.

bloglovin

15 kommentarer

 • Ih, det har været SÅ hyggeligt at følge jeres tur gennem dine snaps og her på bloggen! Skotland lyder helt fantastisk, og det har også længe været på min “bucket list”! Jeg synes, det kunne være spændende at høre lidt om prisniveauet for Skotland, og nok især i Highlands, så hvis du kunne tænke dig at skrive om det, ville jeg læse det med stor interesse! 😀 haha!
  God tur hjem til Danmark. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak søde Celia! Jeg vil skrive en masse mere om det, når jeg er hjemme igen! Hoteller er ikke billige – vi har ikke sovet et eneste sted, som kostede under 1000 kroner per nat. I Edinburgh kan det dog godt gøres lidt billigere, men ude i landet er det sværere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sikke skønne billeder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Fantastiske billeder og hvor lyder der skønt. Hvordan var det at rejse rundt med jeres pige? Tænker at det jo ikke er som en charterferie med børnepool og børneting

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er helt klar ikke det samme, som en charterferie. Og hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg, at hun er mest til charter 😉 Alt gik rigtig fint og hun er ret god til at underholde sig selv. Det var kun den dag, hvor vi kørte i rigtig mange timer, at hun begyndte at være lidt tvær til sidst på bagsædet. Men hun taler stadig om, at vi har været i Skotland, at vi besteg et bjerg, at vi boede på hoteller og så mange bjerge. Jeg synes, at det er et svært spørgsmål “om hun fik noget ud af det”. Primært har det nok bare været samværet med os, men jeg tror bestemt heller ikke, at hun havde en dårlig ferie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Tak fordi vi måtte følge jer på jeres Skotlandsrejse. Det har virkelig sat nogle tanker igang om en efterårstur i højlandet til næste år… Vi har flere gange været i Edinburgh, som jeg også er helt tosset med. Så stemningsfuld og smuk en by skal man lede længe efter. Og så er der jo også skotterne..! ELSKER dem!!! Lune, imødekommende og et herligt folkefærd. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig – jeg ELSKER skotterne! I skal SÅ meget tage ud i landet. Edinburgh er vildt dejlig, men højlandet slår ALT.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det land må og skal jeg også bare opleve en dag – tror der er så flot.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Åååårrhhhhh….!! Hvor vildt at I (næsten) løb ind i Sam Heughan og co.! Jeg ELSKER Outlander (og Sam Heughan, nammenam… 😉 og kan næsten ikke vente på sæson 3! Overvejer meget kraftigt at læse bøgerne, men kan ikke finde ud af, om det ødelægger for meget af fornøjelsen ved at se serien….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, Sam er SÅ haps! Så meget at jeg ikke altid helt kan rumme det 😉 Jeg forstod heller ikke, at vi var så tæt på!

   Jeg har læst bøgerne 3 og 4 (og er i gang med 5). De kan anbefales! Også fordi jeg slet ikke kunne vente md at finde ud af, hvad der sker i 3eren 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor lyder det dog som en fantastisk tur. Min lyst til at rejse til Skotland er om muligt blevet endnu større efter at have fulgt med i din tur 

  Skotland minder mig om Færøerne – hvor jeg er opvokset – se eventuelt denne video https://vimeo.com/180916674

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har også hørt fine ting om Færøerne. De må også besøges en dag. Især fordi Tim faktisk er 1/4 færing 😉 Men Skotland har nok også bare ramt mig lidt ekstra, fordi jeg elsker meget af deres kultur. Whisky, den lækre seafood mm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg var faktisk på vej hen til Lallybroch, da jeg var afsted nu her, men som jeg skrev om i indlægget HER, så blev vi stoppet for meter før, da de var ved at filme til sæson 3, da vi var der. Jamie, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bellas vinterjakke fra Mini A Ture