Mit fine Odense: Burger Anarchy

Kærlighed & Kommunalvalg genopstår: status på det politiske liv

tim-vermund-kommunalvalg-2017-kv17-missjeanett-blogger-odense-byrad

De sidste par uger er jeg faktisk, hele to gange, blevet spurgt, om Tim ikke længere er i politik, da der ikke rigtig har stået noget på bloggen om det. Det er han i den grad og i dag er der præcis et år til, at vi skal til stemmeurnerne igen. D. 21. november skal vi stemme til kommunalvalget og som I nok ved, så har det betydning for min lille familie, da Tim sidder i byrådet (for S). Og han genopstiller igen! Under sidste valg skrev jeg indlæg i en serie, som jeg kaldte “Kærlighed & kommunalvalg“. En serie, hvor jeg prøvede at give jer indblik i, hvordan min hverdag så ud, når man havde en lille baby (hun var 7 måneder på det tidspunkt) og en mand, som kørte valgkamp for fulde gardiner. Det vil jeg rigtig gerne gøre igen, men denne gang tænker jeg faktisk, at jeg vil starte nu. Der kommer til at gå lidt længere tid i mellem indlæggene her det første lange stykke tid, da der stadig er et år til, men omvendt så kan vi godt mærke det herhjemme – at der “kun” er et år til. Det er omkring nu, at partierne internt begynder at tænke på det komme valg. Tonen mellem de to “blokke” er allerede nu skærpet, kan man mærke. Sådan er det nok frem til omkring sommerferien. Når den er slut, så får alt lige endnu et nøk opad. Når vi når 3-4 uger før valget, så kommer valgplakaterne op rundt omkring i byen og så er valgkampen ikke til at undgå for nogen som helst. Det er ret intenst den sidste måned – for alle parter involveret (politikerne, deres nærmeste, medierne og jer andre, vælgerne).

Jeg har, ligesom sidst, ikke tænkt mig at diskutere selve politiken, da jeg ikke vil være politisk på den måde. Den her serie er mere “behind the scenes”. Det er set fra min vinkel – ikke fra Tims. Jeg vil rigtig gerne prøve at vise, hvordan det er at have en mand i politik – på godt og på ondt. Jeg oplever, at folk generelt ikke er klar over, hvor meget kandidaterne knokler for at blive valgt. Det er ikke noget, som de kommer sovende til – og det gælder uanset, hvilket parti de stiller op for. Der arbejdes hårdt og i rigtig mange timer, uger og måneder. Modsat valg til folketinget, så ligger kommunalvalget altid fast og er præcis hver 4. år. Her er der ingen, som skal “udskrive valg”, som med folketinget. Man kender datoen i mange år frem og derfor kan kandidaterne også bedre planlægge.

Nå, men status lige nu er: For et par uger siden, var jeg med Tim (og alle de andre kandidater fra S) i fotostudio for at få taget billederne, som skal på deres valgplakater. Tim havde bedt mig om at tage med, da han gerne ville høre min mening under skydningen, og have mig til at hjælpe med udvælgelsen af det endelige billede. Tim havde selvfølgelig nærmest ikke sovet natten før. Jeg kan ikke huske hvorfor, men han var utrolig træt og havde oven i købet også haft en rigtig lang dag på jobbet, så han holdte den kun kørende ved hjælp af kaffe. Jeg havde på forhånd hjulpet ham med at udvælge et par skjorter, som han skulle have med (det er rigtig smart at have lidt forskellige farver at skifte mellem). Vi fik Bella passet, så vi ikke også skulle holde øje med, om hun lige smadrede fotoudstyr for en milliard (cirka). Den kommende valgplakat til KV17, bliver Tims tredje valgplakat og billederne på de to første plakater ligner utrolig meget hinanden. (I kan se den første fra 2009 HER). Samme vinkel, samme smil. Det er lidt kedeligt, så jeg var lidt opsat på, at få ham til at prøve noget nyt. Men Tim hader sådan nogle fotoshoots. Jeg forstår det ikke, da jeg jo er vant til kameraet, men Tim HADER det. Jeg ville have syntes, at sådan et fotoshoot var sjovt, hvorimod det for Tim bare skulle overståes. Der er rigtig mange ting i politiken, som jeg virkelig ikke kan forstå, at han gider. Kompromisser man må lave, lange forhandlinger og beskidte tricks (jo, det er nemlig “beskidt” til tider). Men omvendt forstår han heller ikke, at jeg gider det jeg laver: dele så meget af mig selv, have sit udseende så meget i fokus mm. Men vi har begge har en dyb respekt for hinandens arbejde, så vi priser os bare lykkelige for, at jeg ikke er politiker og han ikke er blogger 😉 Nå, men tilbage til shootet: Det gik simpelthen så godt! Eller, da jeg og fotografen fik Tim til at åbne øjnene (de første 20 billeder lignede han seriøst, at han sov… det gjorde han også måske lidt?), så blev det godt. Jeg stod ved fotografens computer og satte en lille stjerne, når der var et billede, som jeg synes var godt. Og da det endelige billede kom op, så var jeg næsten sikker på, at der var det! Tim er i dag rigtig glad for det, men var godt nok ude af sin komfortzone, da hverken vinklen, smil eller farver er de samme, som på de andre. Han synes, det føles lidt utrygt, hvor jeg og fotografen synes, at det var en tiltrængt forandring. I kan se billedet, som det endte med, nederst i indlægget. Og det er faktisk lidt et “preview”, da plakaterne slet ikke er trykt endnu. Jeg synes, at det er rigtig godt af ham og er godt tilfreds med, at det er det, som skal hænge all over town om et års tid.

Jeg har et andet indlæg i serien, som kommer snart, men ellers kommer der indlæg, når der er nogle nyheder. I nogle perioder kan der måske godt gå lidt tid. Når vi nærmer os valget, så skruer jeg op for hyppigheden.

I kan læse “Kærlighed & kommunalvalg”-indlæggene fra sidste kommunalvalg HER (scroll ned i bunden for at starte fra #1)

Election for city councils in Denmark is a year from today. And since Tim is already elected for the city council in Odense (and he’s running again) it effects our daily life. And even more so for the next year. Last election I did a series of blog post which I called “Love & Election2 and I’m planning on doing them again. But this time I’m starting now so you can get the idea of how it is to be with a man who’s in politics. A few weeks ago I went with Tim to a photoshoot where he was getting his picture for his election posters taken. He had asked me if I would help him choose the right photo this time. The last two posters (this is his third time running) looked a lot a like: same smile, same angle. So I really wanted to try to get him to do something different. And I’m super pleased with the result (which is the photo below).

Tim_Vermund-odense-politik-byrad-socialdemokratiet-socialdemokraterne-valgplakat

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

20 kommentarer

 • Emma

  Det er altså også et godt billede af ham! Der er sket lidt siden 2009, hæhæ

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, ikke? Synes også at det blev rigtig godt! Haha – ja det er der! Heldigvis ikke dårligt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Overhovedet ikke! Jeg synes dog det er lidt vildt, hvor meget ældre (altså på den gode måde) han ser ud i forhold til 2009 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Ej altså – det jeg mente var, at han ser meget mere VOKSEN ud end i 2009!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hahaha! Jeg er helt med! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Der er alligevel også gået næsten 8 år – så der er bestemt sket noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Ja, det er alligevel vildt, at det allerede er så mange år siden

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt vildt! Men jeg synes også lige, at det sidste valg var sidste år. Og det er så 3 år siden nu…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   PS. Jeg læste med bloggen dengang – jeg kan slet ikke forstå, at der er gået 8 år

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhhh det er altså SÅ hyggeligt (og vildt!) at I er nogle, som har været med helt fra dengang. Det er jeg virkelig glad for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Spændende:) Bliver sjovt at følge med fra “bagsiden”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er jeg glad for at du synes, Anne Sofie! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt, at du giver at skrive om det. For hold nu op hvor er der mange der har de mærkeligste forestillinger om politikere.
  Nu har jeg kun været med i kampen i 2005 (okay og et par plakater blev hængt op i KBH i ’09, da der blev lokket med julebryg), nysgerrigheden hev mig med, men jeg har også oplevet kommunalpolitik fra en fagforvaltningsbord.

  Så hvis dine fortællinger fra kulissen kan ændre bare lidt på nogles syn på kommunalpolitik, så er det super – og det mener jeg helt oprigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mange tak Sacha! Jeg håber i hvert fald, at jeg kan være med til at nuancere billedet en smule 🙂 Jeg synes generelt at der er en lidt ærgerlig holdning til, at politikere ikke laver en skid og bare render rundt og hygger på deres “fede” hyre (som jo ikke er specielt “fed”, hvis man regner deres timeløn ud!). Og det vil jeg gerne se om jeg kan rykke lidt på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med historierne fra “the plus one” – og elskede dem sidste gange ligeså 😉

  Jeg er selv meget aktiv i Venstres Ungdom, og mindes at huske et indlæg hvor du nævnte, at du og Tim var aktiv i DSU som unge. Det er lidt hyggeligt eller fedt om man vil, hvad han har “drevet det til”, og jeg elsker simpelthen bare, den måde du er med indover der hvor det er sjovt. For tro mig, jeg elsker også mest det organisatoriske og “sjove” og lader alle de “rigtige voksne” politikere om de beskidte og tunge diskussioner. Kunne snildt se mig selv i samme rolle som du om et par år. Så må jeg bare lige få overtalt kæresten til det samme, hehe 😉
  Og så lige et tak for at åbne op for emnet om, at det altså kræver sin kamp at blive valgt. Den synes jeg ligesom du, indimellem mangler at blive hørt!

  Held og lykke med Tim, når vi når så langt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mange tak Katrine! Er glad for at du finder indlæggene interessante, selvom vi ikke hepper på den samme partifarve. Det er fedt, at der kan være plads til den slags 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Havde engang en kæreste der stillede op til kommunalvalget. Vi var næsten lige blevet kærester, og det var virkelig tæt på at smadre vores forhold, fordi han havde så drønende travlt.
  Han blev desværre ikke valgt ind, hvilket måske kunne have været min skyld, men jeg har ikke dårlig samvittighed. Vi lå langt fra hinanden politisk, men jeg ønskede ham selvfølgelig alt det bedste. Men egoistisk som jeg var dengang, så fik han mere tid til mig.
  Men det var helt klart en oplevelse, at få det hele med fra en ny vinkel. Så det er rigtig fedt, at du skriver de her indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Fedt med endnu en politisk følgeton Jeanett. Jeg synes selv, det er dine personlige indlæg, der er de mest spændende, fordi man får et dyberede indblik i dit liv. Jeg er selv kommunalpolitiker i Aarhus, og nyder derfor måske ekstra meget at følge med i indlæg som disse. Derudover trådte jeg faktisk mine første politiske skridt i Odense, da jeg tidligere har læst på SDU, og derfor blev aktiv dernede, før jeg flyttede tilbage til Aarhus. Anyway, så hyggeligt at følge med bag kulissen i Odense 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • regitze

  wauw, det er lige gået op for mig, at jeg har fulgt din blog siden sidste valg, haha! Synes tiden går stærkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh ja det er også et par år efterhånden. Det vil sige siden valget i 2013? Sjovt for mig at tænke på, at du så ikke har kendt min blog før jeg fik barn!

   Og tusind tak fordi du fortsat læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit fine Odense: Burger Anarchy