10 ting jeg vil lave i november

Opskrift: Banankage med nødder og mindre sukker

banankage-med-nodder-mindre-sukker-kokos-opskrift-blogger-blog-missjeanet-verdens-bedste-banankage-bananacake-reciepebanankage-sundere-med-nodder-kokos-mange-bananer-opskrifter-reciepe-missjeanett-chokolade-med

For ikke så længe siden bagte jeg denne sundere banankage. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, som også er min, men jeg har skruet ned for sukker, op for bananer og tilsat en masse nødder. Den anden opskrift er i øvrigt også vildt god. Tim kalder den for verdens bedste banankage 😉 Den gik rent ind hos både børn og voksne, da jeg serverede den. Den har jeg ikke lavet sidste gang!

Opskrift:

5 bananer
100 g brun farin
100 g smør
3 æg
1 stk vaniljestang
100 g mel
25 g chiafrø
1 tsk bagepulver
100 g (cirka) nødder. Jeg brugte valnødder og hasselnødder
100 mørkechokolade (jeg brugte 85%, men 70% kan også bruges)
Evt ristet kokosflagre oven på kagen

Brug gerne så meget af det økologisk som muligt – for bedre smag og mere sundhed 😉

Tænd ovnen på 200 grader. Smelt smøret og skrab kornene ud af vaniljestangen. Bland smør, brun farin, æg, vaniljekorn, mel, chiafrø og bagepulver sammen til det har en jævn konsistens. Mos bananerne med en gaffel og tilføj det til kagedejen. Vend bananerne forsigtigt rundt i dejen. Det er lækkert, hvis der er nogle store klumper banan her og der. Rør nødderne i dejen – gerne hele, men skal små børn spise kagen, så kan de lige hurtigt hakkes lidt med en kniv. Hæld kagen i en smør-smurt eller bagepapirsklædt form og bag den i oven ved 200 grader i 35 min. Når kagen er færdig og afkølet, så smelter man chokoladen og fordeler på kagen. Pynt eventuelt med kokous også. Kagen kan spises, når chokoladen ovenpå er størknet (man kan eventuelt sætte den i køleskabet, for at få det til at gå lidt hurtigere). Velbekomme!

Find alle mine andre opskrifter HER

banankage-med-nodder-mange-bananer-mindre-sukker-sundere-banana-cake-kokos-opskrift-reciepe-god-bedste

Last week I made this banana cake which is a healthier version of this one. Reciepe: 5 bananas, 100 grams brown sugar, 100 grams butter, 3 eggs, vanilla from one vanilla bean, 100 grams flour, 25 grams chia, one tea spoon bakingpowder, 100 grams mixed nuts (I used hassle and walnut) and 100 grams dark chocolate (I used 85%). Turn the oven on 200 celcius. Scrape the vanilla out of the vanilla bean. Melt the butter. Mix everything in a bowl (except for the bananas, chocolate and nuts). Smash the bananas with a fork and mix them into the batter. Add the nuts too and mix it. Bake the cake at 200 celcius for 35 minutes. When the cake has cooled a bit, melt the chocolate and add it on top of the cake. Eat it when the chocolate has set.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg vil lave i november