Scotland, I'm coming back!

10 ting jeg vil lave i december

december-ting-jeg-vil-lave-i-julebag-vaniljekranse-opskrift

Yay, så blev det 1. december og dermed er vi officielt i julemåneden. Jeg har intet imod, at den 1. søndag i advent oftest falder i slutningen af november, men jeg synes at dagene mellem den og så 1. december er mærkelige. Det er lidt jul og så alligevel ikke. Men NU tænder jeg for julemusikken, laver risalamande i den kommende weekend (jeg deler min opskrift med jer – jeg laver nemlig en virkelig god en af slagsen) og begynder at se julefilm.

Her er, hvad jeg også har tænkt mig at lave her i december:

 1. Vælge mindst en julekalender i TV og følge den hver dag. Jeg har været så dårlig til det de sidste mange år, men i år vil jeg altså følge mindst en. Jeg tror, at det er med til at højne julestemningen. Og så overvejer jeg, om Bella ikke er ved at være gammel nok til at se en julekalender? Hun gider fortsat bare ikke “rigtige” film selvom de er lavet til børn. Det skal være tegnefilm. Men nu får vi at se!
 2. Drikke så meget glögg, at jeg efter jul kan gå et helt år igen uden. Hvorfor er det, at vi kun drikker glögg i december? Det smager SÅ godt.
 3. Endnu en gang i biografen med min fantastiske biografklub. Lige nu står det mellem Office Christmas Party (som ville være ret passende til måneden) og Arrival. Jeg vil gerne se dem begge to, så jeg er glad ligegyldigt, hvilken det bliver. Der er lige et par damer, som mangler at stemme endnu før resultatet er klar!
 4. Sidste måned havde jeg den nye Sanseudstillingen på Brandts på min liste og den smider jeg også på listen her i december, fordi vi nåede den ikke i november. Men okay, den åbnede også først 25. november, så vi havde ikke mange dage at løbe på inden det blev december måned 😉
 5. Få styr på julemiddagen til d. 24. De sidste to år har vi købt julemåltidskassen fra Aarstiderne og det tror jeg, også at vi gør i år. Der er alt, som man skal bruge i kassen (også til risalamande). De andre gange har jeg bare bestilt den bare med and, men i år tror jeg, at jeg bestiller den, hvor der både er and og flæskesteg. Så kan vi lave flæskestegssandwich af resterne dagen efter 😉  I kan finde deres julekasser HER (og det her er ikke reklame, jeg er virkelig bare rigtig glad for de kasser! Især hjalp det meget første år, hvor jeg skulle lave min første komplette juleaftensmiddag nogensinde).
 6. Nyde vores faste juletradition med tre vennepar og deres børn. Vi mødes altid 3. søndag i advent hos os og så serverer jeg en masse julegodter, som jeg har lavet. I år vil jeg lave disse julecupcakes igen. De er SÅ gode! Vi startede traditionen i 2013, så det er 4. gang denne gang. Hvert år tager vi et fællesbillede af børnene. Det er ret sjovt at se, hvor store de billeder fra år til år – og hvordan der kommer flere børn til også 😉 I 2013 var der fire piger. I år er der fem piger og to små nye drenge. De bliver sgu flere og flere 😉
 7. Åh jeg glæder mig til lillejuleaften, hvor jeg – også tradition tro – spiser middag med min søster, svoger, Tim og Bella. Vi plejer i fællesskab at lave en overdådig middag med fire retter og tilhørende vine til hver ret. Vi plejer også at dele en flaske portvin til desserten, så det har det med at blive lidt festligt 😉 I år må det måske godt blive lidt mindre festligt end sidst. Vi havde alle så groteske tømmermænd sidste år (på juleaften), at vi kæmpede os igennem dagen. Det er i øvrigt ikke særlig fedt, at stå med hånden oppe i en rå and, når man har den ondeste kvalme – skulle jeg hilse at sige 😉
 8. Jeg vil have styr på alle kjolerne til de forskellige festligheder i hele december: til juletradition med vores venner (hvor jeg overvejer denne – som ikke er en kjole 😉 ), til lillejuleaften (hvor jeg stadig ikke har et clue), juleaften (her er jeg stadig forelsket i ideen om den her), middag med venner mellem jul og nytår (her tænker jeg denne her) og til nytårsaften (hvor denne bestemt er i spil). Jeg må lige få styr på det løbende i december!
 9. Spise middag på MASH i Odense med 8 andre Odensebloggers. MASH Odense åbner i næste uge! (mener det er d. 7. december?)
 10. Jeg vil pynte mit juletræ i nye farver i år. Jeg har lidt planer om, at det skal være guld og sart lyserød (ikke pink). Lidt ala farverne på dette billede. Tror I ikke, at det kunne være pænt?

It’s finally December! And in December I’m gonna eat dinner with 8 other Odensebloggers at MASH (steakhouse which opens next week), I want to decorate my Christmas tree in gold and pink (a lot like this one), bake these Christmas cupcakes again and drink a lot of gløgg (muled wine).

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

9 kommentarer

 • Emma

  Hæhæ – jeg fatter heller ikke hvorfor man ikke drikker glōgg resten af året

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, ikke???? Jeg ELSKER glögg! (jeg kan bare ikke finde ud af, om jeg bedst kan lide at stave det glögg eller gløgg? First world problems!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Hahah – jeg synes faktisk gløgg er pænest, men min telefon retter det til glögg

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kan godt forstå dig – men alligevel staver jeg det bare nogle gange som glögg 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Eej, jeg kan ikke se link til julecupcakes 😀 Jeg har selv inviteret hele familien til julehygge d. 18, men jeg gider ikke kun servere æbleskiver. Det er lidt kedeligt 😉 Jeg har det med at gå all-in, så cupcakes må på bordet også 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, det er fordi jeg havde glemt at indsætte det – det er der nu! Men ellers kan du altid finde mine opskrifter i menuen lige under min header – der hvor der står “Opskrifter”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hm..
  Hvordan bliver man en del af den juletradition ..? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er desværre en lukket og lille crowd. Vi startede den sammen med 3 andre par, som på det tidspunkt var de eneste i vores nære omgangskreds, udover os selv, der havde børn. Du ville heller ikke gide – det er totalt familiehygge med ungerne i centrum hele dagen 😉

   Vi kan lave vores egen juletradition med bloggerne 😉 Det vil jeg gerne! <3 Eller med biografklubben!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Gløgg med Miss Jeanett […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scotland, I'm coming back!