Mine tips til Madeira

Fantastiske skabninger… og hvor de findes

fantastic-beast-and-where-to-find-them-fantastiske-skabninger-og-hvor-de-findes-eddie-redmayne

Jeg har endnu en gang, været i biografen med min dejlige Damernes Biografklub. Denne gang så vi blockbusteren Fantastiske skabninger… og hvor de findes, som er baseret på bogserien af samme navn. Det er Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, som står bag Fantastiske skabninger… og hvor de findes og vi er i helt samme Harry Potter verden. Vi er dog tilbage i 1920erne – omkring 70 år før Harry Potter. Newt Scamander (dejlige Eddie Redmayne) ankommer fra England til New York med en kuffert fuld af fantastiske skabninger. Hvad han skal med den kuffert (og indholdet), er en hemmelighed, men han får hurtigt skabt en masse uønsket opmærksom omkring sin person. Det er heller ikke alt at indeholdet, som vil blive inde i kufferten. Samtidig plages New York af underlige og uforklarlige hændelser, hvor huse falder sammen og veje kolapser. Voksende utryghed i befolkningen gør, at alle magikere holder meget lav profil. Det er Newt bare ikke så god til. Fantastiske skabninger… og hvor de findes er den første ud af i alt fem film i serien, så har I savnet at have en filmrække at følge (ligesom med Ringenes Herre, Harry Potter, Star Wars mm), så er denne oplagt at kaste sig over. Næste film kommer 2018.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEMMin anmeldelse: Jeg synes, at Fantastiske skabninger… og hvor de findes er rigtig god! God historie, skønne karakterer og flotte effekts. Jeg kunne godt lide Harry Potter filmene, men uden at være hardcore fan (jeg har for eksempel aldrig læst bøgerne). Hvis I var glade for film som Harry Potter og Ringenes Herre, så vil I helt sikkert også synes om Fantastiske skabninger… og hvor de findes. Eddie Redmayne er virkelig god som Newt Scamander (han deler ellers vandene lidt i rollen) og Colin Farrell passer også perfekt i sin rolle som Graves. Den eneste, som jeg synes er lidt off, er en person, som bliver introduceret til sidst i filmen. Jeg vil ikke sige mere, da jeg ikke vil spoile. Men den person synes jeg, indtil videre, er mærkelig i universet og dens rolle, men glæder mig til at se mere 2eren.
Skal jeg komme med noget kritik, så vil jeg sige, at filmen er 20 minutter for lang. Der er nogle sekvenser, hvor vi skal introduceres til ret mange “skabninger” og det trækker ud, synes jeg. Så kan man også godt mærke, at filmen er den første i en række. Vi skal generelt introduceres til hele universet og det går lidt udover tempoet i filmen i perioder. Jeg krydser i hvert fald fingre for en smule mere action i de næste film.
Jeg giver Fantastiske skabninger… og hvor de findes 5 (små) stjerner ud af seks. Skulle den have haft mere, så skulle der havde været hæsblæsende action. Men jeg har på fornemmelsen, at vi får det i det kommmende film (uden at kende film historien fremadrettet). Alle damerne i biografklubben var meget positivt stemte efter filmen – den gik rent ind hos os alle!.

Har I set Fantastiske skabninger… og hvor de findes? Kunne I lide den?

I’ve been to the movies and I watched Fantastic Beasts… and where to find them with my Ladies Movie club. I really liked it! It has a great story, nice effects and great characters. I also really enjoyed Eddie Redmayne as Newt Scamander. Fantastic Beasts… and where to find them is about Newt Scamander (a wizard from the UK). He arrives in New York with a suitcase full of fantastic beasts. But not all of them once to stay inside the suitcase. And what he intents to do with the content of the suitcase, is his secret. At the same time weird things are happening in New York and people are blaming magic for it. So it’s important to keep a low profile, but Newt fails at that…

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

12 kommentarer

 • Emma

  Jeg synes den var så god! Generelt synes jeg alt hvad Eddie Redmayne kaster sig over bliver godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha jeg er også en sucker for Eddie 😉 Det har jeg været lige siden, at han spillede Jack i miniserien, der var filmatiseringen af Jordens Søjler.
   Ja, jeg er lidt spændt på om “ham der” passer ind. Folk har vist også været ret sure over valget af ham til rollen, kan jeg forstå. Vi må se i 2eren 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes filmen var overraskende god! Som inkarneret Harry Potter-fan var jeg lidt skeptisk, men skulle selvfølgelig se den. Det er så farligt, når man holder virkelig meget af en fortælling, og der pludselig kommer en ny række film, som koger suppe på det samme. Men det synes jeg netop IKKE at den nye film gør – Den er netop tilpas tro mod Harry Potter-universet og samtidig fuldstændig forskellig fordi den foregår i et andet land, en anden tid og med andre karakterer 🙂 Og så kan man jo ikke lade være med at blive fascineret af hvor fantasifulde og finurlige skabninger, man kan finde på 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig. Man kan godt mærke, at universet er det samme, men historien er helt sin egen! Jeg var meget opslugt af det hele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor sjovt at du ville have mere action frem for visning af skabningerne – hvor jeg, som super nørdet Harry Potter-fan – virkelig sad og ventede på flere sekvenser med alle skabningerne (som vi så også fik lidt af), hvor action ikke rigtigt var hovedformålet for mig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha, ja jeg havde det lidt modsat. Jeg synes, at sekvenserne, hvor vi skulle se en masse forskellige skabninger traaaaak lidt ud. Men ja, jeg er heller ikke hardcore Harry Potter fan. Jeg har aldrig læst bøgerne og filmene så jeg bestemt i biografen (og kunne lide dem), men jeg var mere oppe at køre over Ringenes Herre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majbritt

   Enig Rikke jeg synes virkelig ikke der er behov for mere action!
   Skabningerne og gå i dybden med universet er da langt mere interessant!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Vi var også meget delte i vores biografklub. Nogle synes, at det var vildt fedt og andre, lige som mig, savnede lidt mere aktion og syntes at filmen var 15-20-minutter for lang. Så det er nok meget forskelligt, hvad man er til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg melder mig under fanen af Eddie fans, han er virkelig dygtig. Men jeg er også fuldstændig enig i den sidste figur man møder i filmen, og kunne ikke lige først kende vedkommende, nok af ren overraskelse 😉 Men helt sikkert en film som er værd at se hvis man er til det univers 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, det det bliver virkelig interessant at se den figur i de nye film – om hvordan det passer ind og hvor godt skuespilleren gør det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Jeg tror, at grunden til at der er disse lange scener med skabningerne, er fordi filmen er baseret ud fra bogen om skabningerne. Derfor er filmen heller ikke lavet ud fra en bogserie, men handler om historien bag Fantastiske skabningerne og hvor de findes bogen. Selve filmen er lavet til en bog, men det er blot manuskriptet, og derfor bogen der er lavet ud fra filmen, og ikke omvendt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg tror faktisk ikke, at jeg forstår helt hvad du mener? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine tips til Madeira