Kjoler til jul til små piger

Kærlighed & Kommunalvalg #12

tim-vermund-peter-rahbak-juel-venner-med-karlighed-og-kommunalval-odense-byrad-borgmester-missjeanett

I går indtog Bella og jeg aftensmaden (kribenetter fra Aarstiderne – totalt hausfrau-agtigt!) foran computeren. Det strider mod mine principper om TV, når vi spiser, men det var fordi, at jeg virkelig gerne ville se byrådsmødet i Odense live. Fra kommunens hjemmeside. Så kan jeg da næsten heller ikke få det til at lyde mere kedeligt – haha. Men det var det nu ikke! Alle byrådsmøderne bliver vist live på Odense kommunes hjemmeside, men normalt er det ikke noget jeg ser. Det er vist sket to gange før; da Tim skulle holde sin allerførste tale i byrådssalen (det må have været en gang i 2010) og så kan jeg ikke huske den anden gang. I går var tredje gang og så lige midt i maden. Tim vidste ikke at jeg så med, men det skal jeg vist gøre lidt oftere, fordi pludselig blev jeg nævnt i hans tale, da der blev diskuteret frokostordninger i daginstitutionerne. Gad vide hvor tit han nævner vores diskussioner fra herhjemme i byrådssalen? 😉 I Odense kommune stemmer man hvert 2. år, som forældrene i hver institution om, om de vil have en frokostordning eller ej. Da vi skulle stemme første gang, var Tim og jeg uenige. Tim var meget for og jeg var i tvivl – men hældede til et nej. Primært fordi at jeg havde hørt, at børnene så bare fik leverpostejsmadder der var smurt et sted ude i byen. Og det gad jeg altså ikke betale 500 kroner mere for om måneden. Det jeg havde hørt var bare forkert, viste det sig. Og heldigvis! Egentlig stemte Tim faktisk bare ja en dag, da han hentede Bella – hvilket jeg blev skide sur over, fordi vi var endnu ikke blevet enige. Men han forsikrede mig, at folk altid stemmer nej i Odense, så hans stemme ville ikke have betydning. Det ender så med, at det bliver et ja – med to stemmers forskel på ja og nej. Jeg var irriteret, men i dag tager jeg det hele i mig. Stedet har ansat en kok og børnene får vildt god mad hver dag. Det er ALLE pengene værd. Vi har netop lige skulle stemme igen og denne gang blev det et rungende ja. 1% havde stemt nej – resten ja. Alle modstanderne er fuldstændig overbevist på stedet. Bella er i øvrigt mindre kræsen og spiser generelt meget mere. Og vores institution kører vist med mindst 75-80% økologi, hvilket er endnu mere fantastisk.
Alt dette gengav han i går i byrådssalen. At hans egen kæreste selv havde været skeptisk, men nu var overbevist. Det var pænt mærkeligt at sidde og kigge med på hjemme ved spisebordet. Men primært ret sjovt!

Nå, men egentlig havde jeg i går tændt for byrådsmødet, fordi jeg ville gerne se Peter Rahbæk Juel få borgmesterkæden om halsen. Han fik kæden på i går, fordi det formelt var det sidste byrådsmøde i år (og derfor det sidste byrådsmøde for Anker som borgmester. Han fortsætter dog som almindeligt byrådsmedlem fra årsskiftet). Men rent teknisk set, er Peter først borgmester fra d. 1. januar. Anker stod stadig op og gik på job som byens borgmester i dag. Hvilket var lidt sjovt, da nogle medier i går kagede rundt i det. Nogle fik proklameret at NU havde Odense fået ny borgmester. Not yet, søster.
Men det var sgu sært (på den gode måde), at se en man kender personligt få borgmesterenkæden på. Og jeg har flere gange tænkt, at det må være ekstra sjovt for Tim og Peter. Der står de, to gode venner, og nu er den ene borgmester og den anden er nr. 2 på listen. Det må være en gave at have en god ven som makker på den måde.

Og på en lidt mindre nyhedsskala, så har Tim fået briller. Breaking news! 😉 Ej, han har rendt rundt med groteske hovedpiner næsten hver dag i flere uger. Til sidst fik han endelig sit syn tjekket og selvom det var lidt (vistnok -0,25 og -0,75), så var det alligevel nok til, at han blev anbefalet briller. Jeg var med ude at vælge dem til ham og vi fandt nogle rigtig fine fra Ray-Ban. Jeg synes, at han ser godt ud –  han ser lidt ældre ud og det er en god ting, fordi folk skyder ham altid til at være en del yngre end han er (hvilket vi voksne efter 30 normalt synes er rart, men i politik kan det være en ulempe). Folk tror også tit, at han er yngre end mig (hvilket han ikke er – han er 1 år ældre). Om det så er ham, der ser ung ud eller mig der ligner en gammel krage, dét lader vi stå hen i det uvisse 😉 Men jeg hænger mig i, at Fyens Stiftstidende i flere år yndede at kalde Tim for “den unge Tim Vermund”, når de omtalte ham i artikler 😉

I kan læse de andre indlæg i Kærlighed & Kommunalvalg-serien HER

Last night I had dinner in front of the computer because I wanted to watch the last city concil meeting of the year live online. Our current mayor, Anker Boye, is retiring at the end of the year and it’s one of our friends, Peter Rahbæk  Juel, who’s becoming the new mayor. And last night he was appointed the new mayor and he was given the mayor chain. I really wanted to see that! And it looks good on him! Tim and Peter got this picture taken after the meeting. It’s still weird… there’s the new mayor and he’s one of our friends. And on another (much smaller scale) of breaking news: Tim has gotten glasses! I think it looks super good on him. He looks older which is good because people always think he’s way younger than he is (and that’s not a advantage in politics – to look too young).

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

13 kommentarer

 • Anne

  Sjovt, jeg læste også tilfældigt et interview med ham for nylig, og der tænkte jeg også, at han da må være virkelig ung max 25? 🙂

  Det kan selvfølgelig være en ulempe nu, men når han er 50, ha! Så er det ham, der griner 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hehe ja, og han er 33!
   Men du har ret, når han når de 50, så er det ham der griner 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   I øvrigt er det ret interessant, at de sender live fra byrådsmøderne. Det vidste jeg slet ikke! Jeg er ellers sådan én, der også kan finde på at se Folketinget Live..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det gør de – fra hvert eneste byrådsmøde 🙂 Haha det kan jeg også godt finde på nogle gange 😉 Men det har ikke været så meget de sidste par år. Gjorde det mere, da jeg var studerende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Ang. økologi i madordningen, kan jeg ikke se hvad der er at juble over – økologi, især hvad angår afgrøder, er slet ikke bæredygtigt! Og man kan heller ikke regne med at det er lig med dyrevelfærd, indenfor æg er det i hvert fald helt misforstået. Nu hvor du og andre, som læser med, har (i hvert fald en form for) interesse i politik, tør jeg godt og er jeg nødt til at smide den ind. Jeg krummer tæer over hvor mange mennesker som med gode hensigter støtter økologi, (og bliver bekræftet i det et sted som her) men som i virkeligheden er ved at køre hele landets økonomi og velfærd i sænk!
  Prøv selv at undersøge det, og vend endelig tilbage hvis du stadig er uenig! 🙂 Hvis man bedst kan lide at læse på dansk, kan man starte her: http://landbrugsavisen.dk/forskere-%C3%B8kologi-er-en-katastrofe-mennesker-og-milj%C3%B8et

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er jeg så bare dybt uenig med dig i. Og langbrugsavisen er vist ikke en helt valid kilde på dit argument. Man ved jo godt, hvor deres holdning ligger i forvejen 😉 Det svarer lidt til at bruge et link til Venstres hjemmeside og sige “Se! De her siger, at liberalisme er godt – så det må det være!”.

   Desuden forstår jeg ikke din påstand argument om, at økologi kører landets økonomi i sænk. Det må du simpelthen lige komme med nogle argumenter for! De eneste dele af det danske landbrug, som klarer sig bedre for tiden er de økologiske.
   Jeg ved godt, at man kan dyrke dobbelt så mange kartofler på samme mark, hvis man pumper dem fuld af pesticider. Men der mener jeg så, at fordelene ved at undgå sprøjtegifte i vores grundvand og på den mad vi spiser (som er sat i forbindelse med flere sygdomme samt ødelæggende fertilitet hos os mennesker) er større end at kunne dyrke mere mad. For ikke at tale om, hvad alle pesticiderne gør ved naturen og dyrelivet i områder, hvor der bruges pesticider på markerne. Og don’t event get me started on det konventionelle landbrugs decideret syge og meget farlige overforbrug af antibiotika i forbindelse med produktion af dyr (især svin). Det er en af de potentielt største sundhedsmæssige farer og katastrofer vi står overfor, da deres forbrug medvirker det en ekstrem stigning i resistens. Hvis det fortsætter, så vil vi om 20 år dø af simple ting som lungebetændelse, blærebetændelse og små ubetydelige operationer bliver pludseligt meget, meget farligt, da man ikke længere vil kunne behandle simpel betændelse. Og det hele skyldes landbrugets griskhed og manglende vilje til at regulere sit eget forbrug ned. Fuck kræft, AIDS mm – alle de sygdomme kommer vi til at finde en kur for indenfor en kort fremtid. Det vi skal være alvorligt bange for, er en pandemi og/eller at vi ikke længere har antibiotika der virker. Og man støtter det syge overforbrug, når man køber kød, som ikke er økologisk.
   Vidste du i øvrigt, at hvis du selv spiser konventionelt kød (fyldt med antibiotikarester), så har du en større risiko for, at antibiotika ikke virker på din krop, når du selv skal have det for halsbetændelse/blærebetændelse/lungebetændelse mm?

   Grunden til at jeg jubler over økologi i institutionen er, at det er bedre for min datters lille krop end konventionelt dyrket mad. Og det er der vist ingen tvivl om 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   HØRT Jeanett! Er så enig. Min datter på 8 måneder får udelukkende økologisk mad, netop fordi at jeg vil passe på hendes lille krop<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Præcis! Vi spiser også så meget økologi, som muligt (ift udvalg). Og det er os alle tre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Som læge og kræftforsker må jeg på det kraftigste afvise din påstand om, at vi finder en kur for kræft indenfor kort fremtid…
   Kræft er mange sygdomme med mange årsager.
   Jeg vil anbefale dig at sætte dig ind i så alvorligt et emne, før du udtaler dig om det, en anden gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det ved jeg godt at det er – forskellige sygdomme og forskellige grunde til, hvorfor man får det. Vi har en god ven, som blandt andet forsker i hudkræft (og alene dér er hud og modermærkekræft også to forskellige kræftformer). Det var bestemt ikke for at træde nogen over tæerne med den bemærkning. Men jeg mener nu oprigtig talt, at vi bør være mere bange for de andre ting, som jeg nævner. Også i forhold til risikoen for selv at blive ramt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne S

  Endnu et spændende indlæg, synes jeg. Dejligt at du gider skrive om det – og så er det noget, der adskiller dig lidt fra de andre bloggere:). Synes også du gør det “politisk fint”, altså uden at “reklamere” for en bestemt politisk farve, selvom vi nok kan regne ud, hvem du stemmer på. Hvis Tim har lyst (og tid) kunne det være fedt med et gæsteindlæg fra ham i denne føljeton – omkring politiske ambitioner osv:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak, sikke dejlige komplimenter at få! Jeg prøver netop også at gøre det så “frit” for politisk farve – som det er muligt.

   Jeg har faktisk planer om at lave en videoblog sammen med ham senere i det nye år, hvor vi sammen vil svare på spørgsmål fra jer. Jeg gjorde det under sidste valg – og det var både sjovt og hyggeligt. Så det tænker jeg, at vi gør igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er godt nok sket lidt siden mit sidste “Kærlighed & Kommunal”-indlæg. Og det er ikke fordi, at det er lang tid siden jeg har skrevet om Kærlighed & Kommunalvalg, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjoler til jul til små piger