Opskrift på jordskokkesuppe med purløgsolie

Vintertid er suppetid og hvis der er noget, som jeg elsker, så er det en god jordskokkesuppe. Det er SÅ nemt, smager fantastisk og så er jordskokkesuppe sundt. Det er faktisk også en ret billig ret, da en jordskokkesuppe ikke kræver så mange ingredienser og man har mulighed for, at lave en kæmpe portion jordskokkesuppe og spise det dagen efter – eller komme det i fryseren. Denne opskrift på jordskokkesuppe er, efter en del forsøg, blevet min favorit.
Jordskokkesuppe til 2-3 personer:
500-600 g jordskokker
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
3-4 kviste timian
1 løg
1 liter hønsebouillon
½ dl piskefløde
salt og peber
Til purløgsolie:
olivenolie
En håndfuld purløg
Evt. lækker økologisk bacon til at toppe med. Jeg køber, såvidt muligt, alt økologisk.
Skræl jordskokkerne. Gerne med en skræller, hvor der ikke tages for meget af jordskokkerne med, da for meget af det gode, så bare smides ud. Skær jordskokkerne i store tern. Pil hvidløg og løg, og skær begge dele i store stykker også. Steg jordskokker, løg, hvidløg og timian i en gryde i lidt olivenolie i nogle minutter. Hønseboullion hældes i gryden og det hele skal derefter simre i 15-20 minutter. Imens kan I lave purløgsolien og eventuelt stege bacon. Klip eller skær purløg fint og blend derefter olivenolie (cirka 3-4 spk) med purløget. Jeg brugte et højt glas og en stavblender.
Når jordskokkesuppe har simret i 20 minutter, så tilføjes fløden og lad suppen simre et par minutter mere (fløden skal bare lige blive varm sammen med resten). Gryden tages af og suppen blendes fin med en stavblender. Til sidst smages den lækre jordskokkesuppe til med salt og peber.
Den færdige jordskokkesuppe hældes i skåle og purløgsolie tilføjes. Pynt med bacon og lidt frisk timian. Serveres med et godt stykke brød. Velbekomme!
Find mine andre opskrifter HER eller øverst i menuen under “Opskrifter”.
I love a good soup during the winter and one of my favorites is Jerusalem Artichoke soup. It akes great, it’s easy (and fast) to make and it’s cheap too. Jerusalem artichoke soup for 2-3 persons:
500-600 grams Jerusalem Artichoke, 2 cloves of garlic, 2 table spoons olive oil, 3-4 branches of thyme, one onion, 1 litre chicken stock, ½ dl cream and salt & peber. Peal the Jerusalem artichokes and cut them in big pieces. Do the same with the onion and the cloves of garlic. Sauté all three things in a pot with the thyme in olive oil for a few minutes. Add the chicken stock and let it boil for 20 minutes. Then add the cream and let it warm up again. Take the pot off the heat and blend it so it doesn’t have any lumps. Add salt&peber and taste it. Serve the soup with some nice bread.
FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER
Dejligt med en gennemprøvet opskrift – jeg har ikk prøvet med timian før. Jordskokkesuppe er menuen nytårsaften, da jeg har tilkaldevagt den dag og d.1. og jeg havde også planlagt at lave det dagen inden