Sådan kommer du i julestemning (mere eller mindre brugbare tips)

Risalamande opskrift – den bedste!

risalamande-ris-ala-mande-opskrift-pa-den-bedste-med-flodeskum-missjeanett-blogger-nem-vanilje-til-jul-juleaftenrisalamande-opskrift-den-bedste-ris-ala-mande-til-jul-juleaften-med-vanilje-flodeskum-blogger-missjeanett-reciepe

Kunne vi ikke aftale, at risalamande kan spises hele året rundt? Jeg elsker risalamande og min søster elsker det mindst lige så meget, så risalamande får ekstra meget kærlighed, når den laves hos os. Personligt kan jeg bedst lide en risalamande, som er luftig og hvor man kan smage at der er flødeskum i. Jeg kan stadig huske en skrækkelig oplevelse, jeg havde som barn, hvor jeg fik en risalamande, hvor fløden var hældt i ikke-pisket og den var derfor helt tynd og flydende. I min verden skal en risalamande kunne stå selv, ikke være hvinende sød og så skal den smage tydeligt at vanilje. Har I nogenlunde samme smagspræferencer, så vil I være fan af min risalamande opskrift.

Husk at selve grøden skal laves aftenen før, da den skal være helt kold, inden I kan komme videre i opskriften.

Risalamande opskrift – 4 personer:

200 g grødris
5 dl sødmælk
5 dl letmælk
2 vaniljestænger
2 tsk sukker
3½-4 dl fløde
50 mandelsplitter (eller mandler )

Ris, mælk, sukker og vaniljekorn fra vaniljestængerne kommes i en gryden. Tænd for middelvarme på komfuret. Rør hele tiden i gryden, ind til mælken så småt er i kog. Nu kan I gøre en af to ting: 1. Enten skrues der helt ned på det laveste blus på komfuret og der røres regelmæssigt i grøden til risene er blevet helt bløde (omkring 40-50 minutter). Det kræver, at I holder meget øje med grøden, da den nemt brænder på i bunden. 2. Den “nemme” og old school metode er at lægge et låg på gryden og pakke den godt ind i et par håndklæder. Sæt den ind i sengen under dynen i en time og så er den færdig. Ved den sidste metode slipper I for risikoen om, at den brænder på og for at røre i gryden hele tiden. Når grøden er færdig, så sættes den i køleskabet natten over.

Næste dag: risalamande kan sagtens laves en time eller to før den skal spises. Pisk fløden til flødeskum – det skal være en godt stiv flødeskum. Hvis den er pisket for blødt, så bliver risalamanden for “flad”. Inden flødeskum tilføjes, så rør lidt rundt i grøden, så den bliver lidt mindre fast fra at have stået natten over. Kom flødeskum i lidt ad gangen og rør. Pas på med at røre for hårdt, da I så slår luften ud af fløden. Smag til undervejs og stop når I synes, at smag og konsistens spiller. Jeg brugte stort set alt flødeskummen. Kom mandelsplitter i og vend forsigtigt. Hvis jeres risalamande ikke er sød nok, så smag til med en smule sukker eller vaniljesukker, men i min verden må den ikke være for sød, da der også kommer kirsebærsauce på.

Skal den serveres i julen, så husk at komme en hel mandel i inden servering 😉

Tip: Man kan i stedet for mandelsplitter selv smutte hele mandler og derefter hakke dem. Der skal bare bruges 50 mandler, hvis I vælger den metode.

I finder mine andre opskrifter HER

Risalamande is THE Christmas dessert in Denmark. And here’s how to make it: Put rice (type of rice for porridge or risotto), milk, sugar and vanilla beans into a pot and bring it to a boil. Then turn the heat down to the lowest possible and wait for 40-50 minuttes ’till the rice is done. Remember to stir in it often or else it’ll burn. When it’s done then put it in the fridge over night so it gets cold. The next day you whip cream into whiped cream and add it to the porridge from the day before. Add almonds (chopped to small pieces) too and stir gently. Serve it with warm cherry sauce.

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

risalamande-opskrift-ris-ala-mande-den-bedste-med-flodeskum-masser-af-vanilje-missjeanett-billeder

bloglovin

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kommer du i julestemning (mere eller mindre brugbare tips)