Mini A Ture julekollektion 2016

Status på min jul i år og om at sige fra overfor tvangsjul

holder-jul-alene-missjeanett-outfit-tropical-print-blogger-leowulff-taske-asos-tall-kjoleDet fulde outfit kan ses HER

Man siger, at julen er hjerternes fest, men julen er også en svær størrelse for mange. Jeg tror, at i år er første år, hvor jeg helt oprigtigt har glædet mig til julen – efter bruddet med mine forældre. De andre år har det mindet mig for meget om, hvor opbrudt alt var og savnet, til min søster, i juledagene har fyldt. Det er nemlig ret mærkeligt at tænke på, at det er fire år siden, at jeg har holdt jul med hende. Og det savner jeg meget! Jeg har jo været vant til at holde jul med hende hele mit liv. Men det skal vi heldigvis næste år og det glæder jeg mig utrolig meget til.

Men jeg glæder mig virkelig også til julen i år. Det bliver “bare” os tre (mig, Tim og Bella) igen, men det kan jeg virkelig godt lide. Jeg syntes, at det var meget mærkeligt og tomt første år (jeg skrev lidt om det HER første år). Sidste år var det okay og i år synes jeg faktisk, at det er utrolig rart, at vi ikke skal rundt i hele landet, ligesom alle andre skal. Det er faktisk de tre juledage, som er vores mindst stressede dagen i hele december. Det er vildt rart! Jeg læste en artikel den anden dag (EDIT: Jeg har fundet den og det var denne her), som var en kronik af en kvinde på min egen alder. Hun beskrev, hvordan hun og manden havde kørt land og rige rundt i juledagene for at gøre alle i begge familier glade, og for at leve op til alles forventninger/traditioner. Til sidst magtede de det simpelthen ikke mere. De blev enige om, at selvom de holder af deres familier, så var de trætte af, at de skulle leve op til alle andres ideer om, hvordan julen skulle være – og hvor de skulle være, rent fysisk. De besluttede sig for at sige fra overfor tvangsjul. De begyndte simpelthen at sige tak, men nej tak til invitationer (de sagde ikke nej til alt, men valgte til og fra). De lovede intet på forhånd og følte efter, hvad de kunne overskue og havde lyst til. Jeg synes, at det er så stærkt og sundt at man lytter efter egne behov. Efter at have læst artiklen, så gik det op for mig, at vi står i en helt, helt unik situation, hvor vi helt selv kan bestemme, hvordan vores jul skal være. Istedet for at se vores jul, som en, hvor vi er “alene”, så har vi selv muligheden for at starte vores egne traditioner – eller lade være. Det er en gave og noget som jeg vil huske mig selv på, når jeg synes, at det er mærkeligt at være “alene” (og som I har sagt de andre år: vi er jo ikke alene, vi tre er sammen!). For eksempel, så har både Tim og jeg har altid syntes, at det var så voldsomt, at man gudhjælpendemig skulle proppe fed risalamande ned i halsen to sekunder efter hele julemiddagen, fordi den SKULLE spises før man kunne komme videre til juletræ og gaver. Sådan har det været i begge vores familier og vi har begge siddet utrolig mange år, og har haft det dårligt efterfølgende. Alt for meget mad. Derfor var det allerførste, som vi sammen ændrede på, at vi ikke spiser risalamande lige efter middagen. Den gemmer vi til senere og den spises i nattøj i sofaen – og når vi lige får lyst. Vi har derfor også droppet mandelgave, da det virker fjollet, når det bare er os tre. Til gengæld synes jeg, at mandelgave er en sjov ting, når man er lidt flere.
Vi kommer til at holde hver 4. jul med min søster og svoger. De andre tre jule er ret åbne. Vi er stadig ret hooked på at ville prøve at rejse henover en jul på et tidspunkt. Måske holder vi også sammen med venner engang. Der er så mange muligheder og valget er helt vores – det er rart! Og så er det faktisk ret fedt, at hver jul fra nu af ikke er planlagt. Det giver noget frihedsfølelse – hvis det giver mening?

Min jul i år starter d. 23. december, hvor min søster og svoger kommer  til stor middag. Den aften spiser vi ikke julemad (andet end risalamande til dessert), men mange lækre retter, som vi laver sammen. Sidste år stak det lidt af og vi havde alle groteske tømmermænd d. 24. december (I kan læse mere om den brandert her). I år tror jeg, at målet er, at vi har det sjovt, men måske ikke SÅ sjovt 😉 Juleaftensmorgen er min søster og svoger her stadig, så vi spiser morgenmad sammen, inden de tager videre til min søsters svigerfamilie, hvor hun og manden holder jul. Jeg skal lave vores julemiddag, så kort tid efter skal jeg have and og flæskesteg ind. Jeg laver begge dele i år, hvilket er første gang. Vi vil begge helst have and, men flæskestegen giver en god sauce og så har jeg planlagt, at vi skal have flæskestegssandwich d. 25. december af resterne. Der er ingen planer hverken d. 25. eller 26. (andet end flæskestegssandwich 😉 ), men vi snakker om at tage i biografen og se den tegnefilm “SYNG”, som får premiere i juledagene. Det kunne være hyggeligt og måske starten på en ny tradition med at tage i biografen i juledagene? Lige så stille og rolig vores jul er, lige så pakket er vores dage mellem jul og nytår. Alle de venner, som er flyttet fra Odense i løbet af årene, de er jo hjemme for at se deres familier, så alle vil gerne sige hej – og det er skide hyggeligt. Og mega dejligt efter nogle stille juledage. Vi har aftaler d. 27., 28. og 29. Og ja, så selvfølgelig også d. 31. – nytårsaften.

Jeg overvejer, at skrive et indlæg med gode tips til, hvordan man får en god jul “alene”. I var nemlig en del, som alligevel sad i samme situation sidste år (eller som overvejede at “gå solo” i julen). Hvordan griber I julen an? Elsker I at suse rundt til familien eller gør I det på grund af “traditioner” stråstreg pligtfølelse? Eller har I også sagt fra overfor en masse i julen?

Christmas has been weird since I stopped seeing my parents more than 3 years ago. The first year Christmas was super weird and I missed my sister a lot during those days. Second year was okay and this year I’m really looking forward to our Christmas “alone” (me, Tim and Bella). But next year we’re gonna spend it with my sister and my brother-in-law – and I’m looking even more forward to that! I read an article the other day written by a woman who decribed how her and her husband used to drive around in Denmark to visit all their families during the 3-4 days of Christmas. Just to keep everybody happy and so no one was dispointed in them. They spent so much time pleasing others that they forgot to notice what they wanted out of Christmas them selves. After doing that for some time, they agreed that it couldn’t keep on that way. They were so tired after each Christmas that they needed a vacation to recover from Christmas – and that’s not what it’s surpose to be like. So they started to say no to invites and stayed home instead and created their own Christmas traditions. And that’s when I realized that we’re actually lucky: we have no obligations and we can create whatever traditions we want to! We’re gonna spend the 23rd with my sister and brother-in-law with a great dinner. The 24th is just the three of us on Christmas Eve (that’s “the day” in Denmark. Where we celebrate Christmas and exchange gifts. Not on the 25th). We have no plans on the 25th or the 26th – other than eating leftovers and we’re talking about going to see a movie. But we have plans almost every day between Christmas and New Years; all our friends are home (visiting their families 😉 ) and wanna say hello before returning home. I love that! What does your Christmas plans look like?

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

41 kommentarer

 • Anja V

  Jeres jul lyder simpelthen SÅ hyggelig! God mad, nærvær og afslapning!

  Vi bor i Holland og tager altid hjem til jul. Det ene år hos min familie – det næste hos svigerfamilien. I svigerfamilien har de altid haft en tradition med kæmpe julefrokost d. 25. og da vi alle var unge og ikke havde børn var det en ret vild dag. Vi tog altid til den frokost – også selvom vi fejrede juleaften hos min familie (vi har ikke rigtig tradition for noget den dag).
  Nu er der dog kommet ikke mindre en otte børn til i svigerfamilien – og vi har de to af dem (en på 4 og en på 14 mdr.) For en måneds tid siden kunne jeg mærke, at jeg begyndte at få det dårligt ved tanken om juledagene – og det var den julefrokost der var problemet. Vi er først hjemme i DK sent om aftenen d. 22. og skal fejre juleaften hos mine forældre. Jeg har simpelthen ikke lyst til at skulle stresse videre d. 25. om morgenen med to børn, hvor den ene af dem nok helst vil lege med alt det nye legetøj. Og så op til omkring 20 mennesker. Så jeg foreslog min mand, at vi bliver hos mine forældre d. 25. Vi hygger i nattøj, spiser en lækker julefrokost, leger med julegaver, går en tur og ser julefilm. Kun os seks. Det føles helt rigtigt. Shit, hvor jeg glæder mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh det lyder godt nok også hyggeligt! Og fedt at din manden bakkede op om det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg synes det er et rigtig vigtigt emne du tager op. Jeg synes jeres jul lyder som den hyggeligste og fedt med de nye traditioner. Jeg holdte selv jul for første gang sammen med svigerfamilien sidste år og det var simpelthen så afslappende. Når jeg har været hjemme i Jylland ved mine forældre har det også nogle gange været mere pligt end hyggeligt. For uh hvor skal vi hygge og være overfladiske og bare føje de andres humør og forventninger. Føler nærmest jeg skal tage brynje på flere dage før for at komme igennem dagene. Først på vej hjem i toget har jeg igen kunne tage masken af og trække vejret ordentligt igen. Denne gang skal min mand og vores barn med for første gang. Er så nervøs af at tænke på hvordan det kommer til at gå. Men hvis det ikke bliver godt og hyggeligt så må jeg overveje at droppe julen fremover med dem. Evt hellere komme hjem til en julefrokost og så holde afslappende jul med svigerfamilien. God jul til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh jeg kan godt genkende den følelse med brynjen – godt beskrevet! Det er ærgerligt at man skal have det sådan igennem julen… jeg tror, at rigtig mange gør ting i julen af ren og skær pligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte E

  Hej Jeanett. Du må undskylde, at jeg spørger, men hvorfor har du brudt med dine forældre? Og har din søster også? Og hvorfor holder I ikke jul med Tims familie, som I vel ikke har brudt med eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg vil ikke komme nærmere ind på bruddet her. Men de brød oprindeligt med mig, men det er mig, som “opretholder” bruddet. Nej, min søster ser dem.
   Forholdet til Tims familie er heller ikke godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du er så sej Jeanett :-). Ærgeligt, at du ikke ser dine forældre, men det er så vigtigt at leve sit eget liv og mærke efter om man spenderer det med folk, der ikke gør en glad.
  Er du nogle gange ked af, at Bella ikke ser dem? Eller synes du det er ok? Jeg har selv ikke set min mor (hun er nu død) og jeg har faktisk aldrig fortrudt. Det har været svært, men hun har aldrig rigtig været i mit liv – og det er mere det, ikke at have en “rigtig” mor, der har været ærgelig. Men jeg er da ked af, at skulle være sådan, selvom jeg har en super erstatning.

  Rigtig god jul i øvrigt – fra en der også selv skal holde jul for første gang – dog ikke alene men på vores præmisser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak Camilla. Ja, man må mærke efter, om folk egentlig bidrager med mere negativitet end positivitet i ens liv.
   Jeg er ærgerlig over, at Bella ikke har bedsteforældre generelt, men ikke lige mine forældre specifikt, må jeg indrømme. Nok det samme, som du beskriver? Ja, til bedsteforældre, men ikke de bestemte personer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du er så sej Jeanett. Jeg tænkte på, om du på et tidspunkt ikke vil åbne lidt mere op for bruddet med dine forældre? Jeg ved, at det er noget, der selvfølgelig kræver ekstra mod, men har på fornemmelsen, det er noget, mange af os læsere ville kunne dele med dig. Alle, eller langt de fleste ihvertfald, har næsten altid et eller andet med deres familie/familier. Tager jeg udgangspunkt i mig selv: Siden mine forældre blev skilt for snart 10 år siden, har jeg aktivt valgt ingen kontakt at have til min fars familie. Hvilket jeg ikke altid tror, min far har let ved at forstå, omend han dog respektere min beslutning. Det er egentlig slet ikke fordi min fars familie nogensinde har gjort eller sagt noget mod mig, men selv da mine forældre var sammen, så vi dem meget lidt. Min fars brors kones familie er faktisk mest dem, jeg ikke bryder mig om, men det er alligevel tre fætre og en morbror jeg ingen kontakt til har i dag. Det skyldes mest, at jeg har et ret akavet forholdet til det klassisk familie begreb aka kernefamilien – særligt efter mine forældre blev skilt. Jeg tror på, at man selv vælger sin egen familie. Selv har jeg aldrig forstået hvorfor man død og pine skal være sammen med nogle andre mennesker, blot fordi man er blod relateret. Min mor har altid været lidt af en pleaser, og selv om vi altid har været meget tætte på hendes side af familien, så ved jeg ikke hvor mange gange jeg over årene har hørt på, at hun af forventning og pligt, har troppet op til diverse familie begivenheder udelukkende for at tilfredssstille andres behov, menneske hun reeltset ikke er interesseret i at være sammen med. Det bliver bare aldrig mig, der er jeg virkelig som dig, lyder det til på dine indlæg om familie og forventinger. Jeg håber, at du en dag vil åbne mere op for emnet, og så må du have en helt igennem fantastisk jul med din dejlige mand og datter. Mange knus, Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kan virkelig genkende det med pligt og at man netop SKAL være sammen med familie, fordi de er… ja, familie. Jeg forstår ikke konceptet med at bruge en masse tid på mennesker, bare fordi man deler samme gener, hvis de ikke behandler én ordenligt. Jeg har slet oplevet det – både med mine egne forældre og også på Tims side af familien.

   Jeg vil rigtig, rigtig gerne berøre emnet, men jeg har simpelthen stadigvæk ikke fundet en “formel”, hvor jeg kan få snakket om det, men uden at udlevere folk. Og ind til da, så holder jeg lidt igen. Det er jo kun mig, som har valgt at lægge mit liv op online.

   Og rigtig, rigtig god jul til dig! Håber den bliver dejlig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det mon Sarahs fine klumme i Berlingske, du tænker på ?
  http://www.b.dk/livsstil/jul-for-to

  Jeg er også fan af solojul. Altså helt alene. En dame – og en hund. Hyggeligste jul i årevis! Ingen dårlig stemning, tvangsjulestemning, man skal leve op til – og sure miner og skænderier, fordi man synes at ens nevøer skal have en gave. Christ altså!

  Med en familie som min, så er det en lettelse at undvære

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, det er faktisk ikke hendes klumme. Jeg kender godt hendes navn og ville have bidt mærke i det, hvis det var hende. Nej, jeg kendte ikke hende, som den anden var af… må lige se om den ikke kan findes!

   Og jeg ved hvad du mener – vi vil også hellere bare os end andres dårlige humør og underlige krav om tvangshygge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  årh du beskriver så fint min klump i maven. Jeg er gravid og skal derfor næste år stå i juledilemmaet. Det giver mig allerede nu en knude i maven.

  Egentlig ville min kæreste og jeg helst bare holde julen herhjemme også måtte dem der ligesom ville komme, noget mine forældre var helt med på og stadig er, men efter dårlige oplevelser mellem mine forældre og svigerforældre magter jeg ikke at have besøg af begge parter samtidig.
  Min svigermor har desværre meget faste traditioner og opfører sig som en 5-årig når hun ikke får sin vilje, det er svært at tackle for jeg ønsker heller ikke at gøre min kæreste ked af det. Så vi når nok ud i en ordning med jul på skift ved den ene og den anden familie – det er sgu svært at fordele sol og vind lige.

  Håber jeg (vi) en dag får mod nok til at sige fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kan virkelig, virkelig godt forstå dig. Jeg håber, at I finder en løsning. Måske skulle I bare vælge at blive hjemme og så må de jo opføre sig ordentligt? De er jo voksne mennesker (ellers må I sige det til dem. Den der svigermor skal tøjles på et eller andet tidspunkt. Ellers kommer hun til at være din hovedpine de næste 30 år. Trust me, I know).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Juleaften vil jeg gerne være sammen med familien, men i juledagene kunne jeg bare godt bruge lidt ro. Min mands familie har helt faste traditioner der og det er bare for meget for mig. Desværre står jeg ret alene med det, så jeg følger bare med. Vi har børn, så jeg kan ikke rigtig bare blive hjemme. Forhåbentlig får vi med tiden skabt vores egne traditioner:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Øv, jeg håber at I finder et kompromiss på et tidspunkt, så du ikke bare skal holde alle andres jul og ikke din egen. Kram herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Man må gerne sige fra – og man må også gerne holde jul hjemme med sine børn. Også uden manden, hvis han fastholder at han SKAL til dine svigerforældre. Du har kun et liv og det er dine børn og de vil være sammen med dig. Og de har også brug for ro og tid med dig/jer.

   Så jeg ville sige det ærligt – “jeg kan ikke i så mange dage og jeg vil egentlig gerne være hjemme”.

   God jul – og husk vi kun har et liv – som VI bestemmer over 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig, Camilla! Manden bestemmer jo ikke over alle andre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er lidt sjovt du skriver at I selvfølgelig har planer nytårsaften, når nu indlægget netop handler om at ændre på traditioner og ikke gøre hvad der forventes… min kæreste og jeg selv har ingen planer til nytår. Alle dem vi kender har gamle traditioner og der er ikke plads til flere, og vi er i den sammenhæng et nyt par. jeg synes det er lidt deprimerende at det netop skal være så låst og traditionsbundet, istedet for en aften, hvor der altid er plads til en ekstra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er ked af, at du har læst mit “selvfølgelig” ang nytår på den måde. Det var ikke det jeg mente med det. Jeg skrev selvfølgelig, fordi jeg E L S K E R nytår! Elsker elsker elsker! Det har jeg altid gjort og derfor har jeg typisk planlagt nytårsaften længe før julen 😉

   Men jeg er enig med dig. Vi skal faktisk holde nytår et nyt sted i år, hvor det er nogle, som fast har holdt sammen i mange år. Men de var friske på at tilføjer lidt flere, hvilket er fedt. Ellers har du ret – vi er også blevet “afvist” hos andre tidligere år, fordi de altså kun holdte sammen med en fast gruppe. Hvilket sgu er noget kedeligt noget. Enig! Jeg kan egentlig bedst selv lide at være vært den aften, men i år gad jeg ikke rigtig + vores en del af vores venner er ret “babyramte” i år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg er med i koret af stemmer der gerne vil høre mere om det med dine forældre.
  Af forskellige grunde har jeg ikke talt med min far i 1,5 år og ikke med min stedmor i 2 år. Det bliver 2. jul i år uden dem. Der er mange blandede følelser – både gode og dårlige.
  Måske kan fu fortælle om hvad du tænker om fremtiden uden dem uden direkte at nævne årsagen til bruddet?
  Jeg tror det vil hjælpe flere end man tror og du er god til at sætte ord på tabuer.
  Tak for en dejlig og jordnær blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg godt forstå og jeg ville egentlig også gerne åbne lidt op – jeg er nok bare ikke helt klar endnu. Men jeg tror du har ret – jeg tror, at rigtig mange står i lignende problemer. Familie er ikke altid en velsignelse.

   Og tusind tak for de sødeste ord! Tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Vi har faktisk mange år “bare” holdt jul mig, min bror og mine forældre. Som barn synes jeg at det var lidt kedeligt, men nu er jeg bare glad for at komme hjem til familien på juleferie. Begge mine forældre har ret mange søskende, men foretrækker ofte at holde jul hjemme – så hvis familie vil komme er de velkommen, men ellers hygger vi bare os fire. Det skal vi også i år! Jeg kan virkelig ikke se noget galt med det, man kan jo også se sin familie resten af året, det behøves ikke lige at være til jul. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg syntes faktisk også, at det som barn var kedeligt bare at være mine forældre, mig og mine søskende. I år synes jeg, at det er hyggeligt, at vi bare er os tre.
   Og fedt sagt det sidste – det med, at man jo ikke behøver at se hele familien på de få dage. De er der også resten af året 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende indlæg! Manden og jeg har siden 2010 skiftet mellem min og hans familie til jul. Mine svigerforældre er skilt, men de holder stadig jul sammen (inkl. svigermors nye kæreste og svigerfars nye kone). I år bor vi i udlandet, og vi snakkede i laaang tid om, om vi rejse til Danmark henover julen. Det besluttede vi os for ikke at gøre – dels af økonomiske årsager men også fordi det er “hårdt” (både fysisk og mentalt) at komme på et visit og blive mindet om alt det, man er så langt fra i hverdagene. Vi håbede, at noget familie ville rejse herovre og holde jul sammen med os i San Francisco, men sådan er det ikke endt. Så i år er det bare mig og manden.

  Selvom det er en underlig tanke, når vi begge elsker jul med vores familier, så glæder jeg mig også. Det er en unik mulighed for at prøve noget andet, og for bare at være os to sammen. Så vi laver klassisk, dansk julemiddag sammen hele dagen, hører julemusik, ser julekalender/-film, åbner en god rødvin, åbner gaver – og måske går vi endda rundt om vores mini-plastik-juletræ, haha. Uanset hvad, så bliver det jo jul, og jeg kan faktisk godt lide tanken om at komme helt ned i gear og nyde en aften med min mand. Hvis det kan lade sig gøre ift. min mands forskning, så kører vi op i bjergene til sneen lillejuleaften og tager to overnatninger i en lejlighed der. D. 25. er vi inviteret til amerikansk jul ved en af mandens kolleger, så den oplevelser glæder jeg mig virkelig også meget til.

  /Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Malene Hansen

  Synes det er super fedt at sige fra. Jeg elsker at holde jul stille og roligt hjemme hos mine forældre – kun dem, min søster, min kæreste og jeg. Dog synes jeg hurtigt det kan blive enormt stressende at skulle tilfredsstille begge familier.
  Derfor gider jeg heller ikke det helt vilde nytårsaften – især fordi jeg altid er på arbejde d 31, og skal op kl 4 om morgenen (super irriterende). Forrige år fejrede min kæreste og jeg helt alene – med god mad og film maraton. Og det var uden tvivl den bedste nytårsaften jeg nogensinde har haft! I år gør vi det dog sammen med nogle venner – helt stille og roligt! Der er intet bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det er virkelig nærmest som om, at juledagene er en stor marathon i at tilfredsstille andre og sørge for, at DERES forventninger til julen blev mødt. Virkelig, virkelig drænende.

   Jeres planer lyder rigtig hyggelige – både julen og nytårsaften! Det lyder som om, at I lige præcis gør det, som I mest har lyst til. Det er fedt! Rigtig god jul og godt nytår 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Er det denne artikel du har haft læst: http://www.b.dk/livsstil/jul-for-to ? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Vi holder også jul hjemme i år. Mor, far og datter på 1,5 år. Bare os tre, og jeg glæder mig! Vi har pyntet op og har et smukt træ i stuen. I år besluttede vi, at selvom det er første gang, vi kun er os tre, så skal vi ikke gå ned på julestemning. Så faktisk er vi mere i julehumør end ellers, netop fordi vi føler ejerskab over julen i år.

  Jeg ser ikke min far (det ønsker han ikke, og han har aldrig set sit eneste barnebarn). Min mor er syg og magter ikke jul som sådan. Og vi er har et dårligt forhold til mandens forældre. Så ja. Kan genkende følelsen med at mangle bedsteforældre.. men ikke lige de bedsteforældre, der rent faktisk er.

  Glædelig jul! Vi skal nok alle få det hyggeligt – og nu på vores egne præmisser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, det lyder hyggeligt! Ja, vi går også “all in” med træ, pæn påklædning, den store julemiddag, dans om træet og hygge – det hele!

   Dejligt du ved hvad jeg mener, med det med bedsteforældrene.

   Rigtig god jul til dig også! Er sikker på at I får en fantastisk aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg er så glad for at du hvert år skriver om dette emne. Og jeg tror faktisk også jeg har kommenteret på det hvert år. 😉

  Jeg har selv ikke noget kontakt med min far eller hans familie, da jeg har valgt dem fra. Det er altid vildt svært for folk at forstå og det tog også et stykke tid for min kæreste at forstå. Men nogle gange er det bare ikke det værd.
  Min mor ønsker ikke at holde jul med min moster, så derfor har det været vigtigt for hende at skabe nogle gode traditioner hjemme hos os. Så ofte har vi bare været os 4. Og det er så hyggeligt og stressfrit. Vi klæder os stadig fint på osv. Men det er bare så dejligt at vi ikke skal stresse og at der ingen tvungen hygge er. Desværre vælger man ikke selv sin familie, men så kan man skabe gode traditioner selv.

  Jeg synes jeres jul lyder rigtig hyggelig og det skal nok blive en rigtig god dag. For jeres datter vil helt sikkert også kunne mærke spændingerne, hvis man holder jul med nogle man egentlig ikke bryder sig om eller gør en kede af det. Det oplevede jeg alt for meget som lille og det sidder faktisk stadig i mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er helt vildt svært for folk at forstå! Det første år mødte vi mange uforstående reaktioner på vores valg. Der var mange, som ikke kunne forstå, at vi frivilligt valgte at være bare os. Nu her – et par år efter – så forstår folk det dog meget bedre og nogle er også begyndt at være lidt misundelige på vores jul uden forpligtelser 😉

   Og du har ret – man vælger ikke selv sin familie. Jeg er nemlig helt overbevist om, at hun om meget få år godt ville kunne fornemme dårlig stemning, irritation og spændinger mellem de voksne. Uden tvivl. Børn opfanger meget mere end had man tror (og har lyst til). Jeg kunne nemlig også godt fornemme det som barn, fordi der også var gnidninger på begge sider af familierne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Stor respekt for dit mod (ved ikke om rigtige udtryk:)) til at bryde med familien/dine forældre. Forestiller mig, at det har taget uendelig mange overvejelser, søvnløse nætter osv. Dejligt, at du stadig ser din søster og virker også som om I har en stor “selvvagt familie”. Læser dine forældre med på bloggen?
  Vi (min mand og jeg + to børn) kører klassisk skiftevis jul hos min og hans familie. Orker nok i virkeligheden ingen af stederne, men børnene nyder det og er det vigtigste for os. Men på sigt håber jeg på at finde styrken (for det kræves det i dette tilfælde;)) til at melde fra.
  Med ønsket om en dejlig jul og ikke mindst et fantastisk nytår. Jeg følger bloggen i 2017 også:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg ved faktisk ikke, om de læser med. Min mor gjorde, da vi havde kontakt, men jeg aner ikke, om hun stadig gør.

   Og tusind tak! Nu er det egentlig dem, som brød i første omgang (da jeg sad som nybagt mor med Bella på 1,5 mdr – og skulle holde barnedåb 14 dage senere), men så mig der “opretholder” bruddet. Det kræver nok en længere forklaring 😉 Men ja, det kræver en masse styrke at gå igennem det hele, det gør det.
   Jeg krydser fingre for, at du på sigt finder det, så I kan få den jul i ønsker.

   Mange, mange tak – det er jeg virkelig glad for at du gør! Rigtig god jul og godt nytår til dig (og din familie!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Jeg kan godt huske at jeg fik lidt ondt i maven efter at have læst dit første indlæg om at i ville holde jul alene. Men med tiden kan jeg godt forstå det, nok fordi jeg selv er blevet bedre til at sige fra overfor “tvangsaftaler”. Jeg kommer selv fra Færøerne, og de første par gange jeg skulle op igen på ferier, løb jeg fra den ene aftale til den anden. Jeg kunne mærke at jeg syntes det var træls, så jeg har cuttet forbindelsen med flere, som jeg ikke besøger længere. Ikke noget drama, jeg har bare ikke lyst. Jeg har lavet den regel med mig selv, at hvis ikke jeg glæder mig til at se nogen, behøves jeg ikke. Spild af begge parters tid.

  Mht til din familie er jeg ked af at det gik så galt. Som læser gennem flere år, ville jeg selvfølgelig gerne vide hvorfor du har brudt med familien, men kan godt forstå hvis du ikke har lyst til at fortælle om det. Jeg kunne til gengæld godt tænke mig at høre, hvordan du har formået at stå fast ved din beslutning, og være trofast ved dine principper. Synes bare det er meget sjældent jeg hører om folk, der formår at holde fast ved så store beslutninger.

  Håber i alle tre får en rigtig god jul, jeg læser også med i 2017 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  De juleaftner, jeg husker som de bedste, var dem, hvor vi bare var min mor, far, mine søstre og mig. Vi valgte ikke at gøre sådan pga gnidninger i familien, mine forældre besluttede blot, at vi trængte til en “bare os jul” og ÅH hvor var det fantastisk. Vi blev længe oppe og legede med julegaver, dansede om træet i nattøj og alt var bare uden stress og jag.
  Jeg ønsker tit, at vi havde nået at holde en bare os jul som voksne, inden der kom mænd og børn til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det lyder som om, I får sådan en hyggelig jul! Og hvor er det godt, at I gør, hvad der føles mest rigtigt for jer, selvom andre måske synes, at det kan være et underligt valg.
  Mine forældre bor relativt langt væk, og indtil nu har vi også rejst i juledagene for både at se min kærestes og min familie i juledagene, og hold nu op, hvor var det stressende. Men fra i år har vi (heldigvis!) besluttet, at vi er alle juledagene ét sted, skiftevis hos os og hos mine forældre, og bare det at tage beslutningen giver lidt mere ro.
  Jeg har også et ønske om, at d. 25 fremover skal være en hyggedag med nattøj, lækre rester og absolut ingen planer, men det kan godt være svært at se bort fra andres forventninger og få det hele til at passe.
  Til sidst vil jeg tilslutte mig de andre, der gerne vil høre mere om bruddet med dine forældre – for som en anden også nævner, er du bare virkelig god til at sætte ord på tabuer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Mon det er denne du har læst: http://voresborn.dk/blog/julestres-og-forventninger

  Jeg har altid holdt jul ved mine forældre, da jeg fik en kæreste kom han med, da hans forældre ikke fejrer jul. Det er 9. År i år – nu med baby. 1. Juledag er stadig hellig (et år havde vi en frokost der,og jeg gør det ALDRIG igen!), og mormor pg morfar er med på at tilpasse dagene lidt efter vores datter. Tempoet skal helt ned og jeg glæder mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   JA! Der var den! Det var den! Tusind tak. Jeg har ledt og ledt (og googlet løs). Fedt at du fandt den! Den er rigtig god.

   Og hvor er det dejligt, at jeres familie er med på at tage det i et tilpasset tempo. Det er sgu rart, når man har små børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg forstår ikke helt, hvordan man kan synes at det er underligt at to voksne mennesker med barn og hus gerne vil lave deres egne traditioner? Og jeg kan endnu mindre forstå at I skal forsvare jeres valg.
  Vi, mine forældre, mig og mine to søskende, har altid holdt jul ”alene” hvert andet år og så hvert andet år hos min mormor, mens hun levede. Efter hendes død for 12 år siden har det kun været os hvert eneste år, og det er så skide hyggeligt! For mig er det årets bedste dag 🙂 Stemningen er rolig og behagelig, og vi går bare rundt og hygger os hele dagen. Vi spiser god mad, åbner gaverne og så risalamande sent på aftenen, hvor mandelgaven som regel er et brætspil som vi spiller efter vi har spist. Så hyggeligt 🙂
  Jeg kan dog godt forholde mig til det der med andres forventninger og dårlig stemning. Jeg har været sammen med min kæreste i mange år efterhånden, men vi har aldrig holdt jul sammen, og en af grundene er at jeg virkelig ikke kan overskue at holde jul sammen med min svigerfamilie. Min kæreste har en storebror, som er gift og har børn, og min kæreste og hans forældre holder altid jul hjemme ved broderen, og det har jeg virkelig ikke lyst til. Broderen og hans familie er meget dominerende og alt skal være på deres betingelser, børnene er ret uopdragne og broderen har tendens til at ignorere mig, når vi er i samme rum. De gør mig meget utilpas og ofte går jeg rundt med en knude i maven, når jeg ved at jeg skal være sammen med dem. Jeg elsker simpelthen juleaften for højt til at jeg vil ødelægge den for mig selv ved at tilbringe den sammen med svigerfamilien. Jeg har derfor gjort helt klart for min kæreste, at jeg kommer ikke til at holde jul hjemme ved dem, og når vi engang får hus, så vil jeg at vi skaber vores egne traditioner. Livet er for kort til at gå rundt med knuder i maven og være ked af det, også selvom det kun er for en aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini A Ture julekollektion 2016